X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oszalałyście z tym pisaniem. Od rana byłam poza domem, miałam dziś różne sprawy do załatwienia, teraz leżę i odpoczywam. 7 stron do nadrobienia miałam! Aż nie wiadomo co teraz napisać.

Wiewiórkeczka jak czytałam twój post to sama się zestresowałam. Ale jestem dobrej myśli i myślę jak ty, pozytywnie że to tylko chwilowe wymiary takie wyszły a do porodu się wszystko unormuje :)
    No i życzę żebyś jak najdłużej pozostała w dwupaku. Sama wiesz co masz robić, stosuj się do zaleceń tego lekarza. Wygląda na to że trafiłaś w dobre ręce, będzie dobrze :)

Paula ja jestem już w 25tc i moja mała rusza się non stop. Jak się obudzę, jeszcze nawet dobrze oczu nie otworzę i już czuję ruchy, kładę się spać, to samo. Wyjątki są gdy chodzę i się ruszam, wtedy nie czuję, ale wystarczy że będzie chwila spoczynku, nawet stanie w kuchni i krojenie czegoś i już czuję znowu dziecko.
    W pozycji leżącej mój brzuch faluje.
    W tej moje książce we fragmencie który tu wkleiłam było napisane że najwięcej dziecko może się ruszać między 24-28tc bo ma dużo miejsca jeszcze. Także to dopiero się zaczyna, przygotuj się. Ja mogę tylko potwierdzić że autorka książki ma rację :)

Karmelka dobrze że wyniki w normie. Nie masz się czym stresować i nie wyszukuj sobie nowych chorób do zdiagnozowania, to bez sensu. Jeśli chodzi o kupę ( :D ) to te ziarenka są zupełnie normalne. Gdy ja jem więcej chleba z dużą ilością ziaren to też nie wszystkie się strawią a przynajmniej łatwiej i szybciej przebiega wizyta w toalecie. Nie panikuj kochana :)
    Wszystko z tobą w porządku.
    Jeszcze co do diety to ja bym ją urozmaiciła. Przykładowo ja chleb jem na jeden lub maksymalnie dwa posiłki dziennie (na około 5 posiłków). Jesteś w domu to masz czas na przygotowanie innych dań, różnorodność też może wpłynie na ketony.
    Ja ostatnio polubiłam jogurt z otrębami i owocami, jestem tym tak najedzona że czasem nie mogę skończyć porcji, bardzo sycące :)

Wiewióreczka, Paula 90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka całkiem nie najgorzej wyglądałam te pare lat temu. Ale niedoczynnosc tarczycy i IO brak regularności posiłków przez system pracy spowodował ze te dodatkowe 30 kg nadwaga spowodowały ze czuje sie zle. Jestem taka pyza teraz Bleh.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka jaka ty śliczna jesteś!
    Wyobrażałam sobie ciebie z ciemniejszymi włosami a tu taka sexy blondyna :)

Moja kuzynka jest prześliczną dziewczyną a też miała problemy hormonalne i bardzo dużo przytyła. Ma sporą nadwagę ale nadal jest piękna. Myślę że i tobie urody nagle nie ubyło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 18:02

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu ja z chęcią bym cos innego zjadła, ale na razie musze robic wg diety tej diabetolog a ona jest taka monotonna wlasnie

Ps. Te odrosty co mam teraz sa ciemne a końce to taki chamski żółty blond haha. No tragedia. Ale liczę ze mnie Pani jutro nie zawiedzie i zrobi cos z tymi włosami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 18:02

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa Fasolka ! Nie cytuj. Nie bede mogła usunac z twojego cytatu buuuuu

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, miałyśmy nie cytować naszej Kaśki hihi
    Ja też myślałam, że ma ciemne włosy :)

Karmelka, to wróć chociaż w połowie do wyglądu tej sexy blondi ze zdjęcia, a będziesz najładniejszą mamuśką na osiedlu :D Przepięknie wyglądasz, rzadko spotykany kształt oczu - takie skośne (uśmiechnięte), duże migdały. Znam tylko jedną osobę, która tak ma.

Basia, też mam wrażenie, że w końcu trafiłam w dobre ręce :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 18:07

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Aaaaa Fasolka ! Nie cytuj. Nie bede mogła usunac z twojego cytatu buuuuu

mogę usunąć jeśli chcesz :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    mogę usunąć jeśli chcesz :)

gotowe :)
    ja pierdziele.. przeczytałam "nie licytujcie" :) w sensie opinii na temat urody :p
    chyba mam już dość na dziś...

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak przeglądając zdjęcia wzięło na wspomnienia i bardzo tęsknie za żłobkiem, za dziećmi ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny! I sama jak wróciłam do tych zdjeć postanowiłam ze po ciazy bo w ciazy sie nie bede odchudzała wracam do wagi dla mnie akceptowalnej.

Wiewióreczka, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka całkiem nie najgorzej wyglądałam te pare lat temu. Ale niedoczynnosc tarczycy i IO brak regularności posiłków przez system pracy spowodował ze te dodatkowe 30 kg nadwaga spowodowały ze czuje sie zle. Jestem taka pyza teraz Bleh.

Weź tak nie mów nawet, każda jest piękna na swój sposób! U mnie tarczyca zrobiła swoje w druga stronę, choćbym jadła niewiadomo ile to waga stała zawsze w miejscu.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka i to jest bardzo fajne postanowienie, a myślę że Leonka ci w tym pomoże :) Przy dziecku chyba duża ilość ruchu będzie wymuszona, a dietę można zawsze jakąś ustalić i się jej trzymać.

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bede narzekać. Mogę mieć pretensje tylko do siebie. Ale tak jak Paula90 napisała na roczek naszych dzieci będziemy laski!!

Wiewióreczka, B_002, Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka rozumiem co masz na myśli, też przez Hashimoto, IO i pracę po 12h również w nocy doszłam do etapu, w którym czułam się fatalnie sama ze sobą. N szczęście po zmianie pracy w zeszłym roku a przed ciążą udało mi się doprowadzić do akceptowalnego stanu, ale kosztowało mnie to dużo wysiłku. Po porodzie będziemy razem walczyć o powrót do formy i się nawzajem wspierać i dopingować. Poza tym też uważam, że nadliczbowe kg nie zabrały Ci na pewno urody, chociaż tak Ci się wydaje. Wszystkie jesteśmy piękne i wyjątkowe, a dla naszych dzieciaczków to już w ogóle będziemy naj!!! <3

Karmelllka90, Karollinax26, Mama36, Wiewióreczka, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zamiar dla Leonki sama gotować warzywka i piec zdrowe smakołyki wiec przy okazji i dla siebie. Chociaż teraz ta moja dieta mi sie podoba moze mi sie utrwali tylko po ciazy zmniejszę z 7 na 5 posiłków plus chlebek probody haha

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka wcale się nie dziwię że panikowałas... Sama bym była ledwo żywa. Ale wszystko będzie dobrze :)
    Wiecie że u mnie jest na szkole rodzenia dziewczyna w 24 tyg i mówi że nie czuję jeszcze ruchów. I wcale nie wygląda na jakąś przestraszona czy smutna więc chyba na usg wychodzi ze wszystko ok. Myślę sobie o niej. Moz enie czyta głupot w necie bo ja bym się pewnie martwila w cholere.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka i karmelka pamiętajcie o mnie w swoim klubie po ciąży co ;)

Mój mi wyrzucił wagę wczoraj rano na śmietnik. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 18:31

Karmelllka90, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36. Na pewno nie czyta! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jadłospis i cukry u mnie tak:
    Cukru na czczo 7:40 79
    I śniadanie 8:00 3 x kromki IG z masełkiem 82% + wędlina drobiowa+ avokado + pomidor na kanapki cukier po 1 h 140 ( tutaj musze kombinować z chlebem)
    II śniadanie 10:00 1x kromka probody z masłem 82% z wędlina drobiowa + 150 g owocow w tym mandarynka, melon, kiwi cukier po 1 h 80
    Obiad 14:00 ziemniaczki + ryba bez panierki + 3 ogorki kiszone cukier po 1 h 125
    Podwieczorek 16:00 1 x chleb IG masło 82% szynka drobiowa i żółty ser do tego ziemniaczki zapiekane zostały z obiadu 1 ogórek kiszony cukier po godzinie 94
    I kolacja 18:00 2 x kromka IG z szynka sopocka i serem żółtym 2 duze pomidory bez skórki i 1 duża marchewka cukier po 1 h 96
    ( jeszcze zjem bez mierzenia cukrów)
    II kolacja 20:00 1 x kromka chleba IG z szynka i serem żółtym plus pomidor, jogurt naturalny + 50 g melona z mandarynka
    III kolacja 22:30 2 x chleb żytni na naturalnym zakwasie z Lidla z szynka sopocka i serem żółtym z pomidorem i świeżym ogorkiem

Jutro zobaczymy jak bedzie z ketonami i cukrem na czczo. Jem tak jak ona mi zaleciła przez tydzień ja tu nie widzę bym miała problem ja uważam ze mam za niskie cukry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 07:41

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Wiewioreczka wcale się nie dziwię że panikowałas... Sama bym była ledwo żywa. Ale wszystko będzie dobrze :)
    Wiecie że u mnie jest na szkole rodzenia dziewczyna w 24 tyg i mówi że nie czuję jeszcze ruchów. I wcale nie wygląda na jakąś przestraszona czy smutna więc chyba na usg wychodzi ze wszystko ok. Myślę sobie o niej. Moz enie czyta głupot w necie bo ja bym się pewnie martwila w cholere.

największym zagrożeniem dla kobiety w ciąży jest internet :)

Wiewióreczka, Mama36 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ