X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam pizze (dwa kawałki), cukier po 1h - 150, po 2h 130.
    Jeszcze poltora miesiąca temu miałam po takiej samej porcji 130 i 110.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    największym zagrożeniem dla kobiety w ciąży jest internet :)

Oj tak, wiem sama po sobie. Staram się nie czytać tych negatywnych informacji ale jak już coś się znajdzie i przeczytam to wtedy czuję się jeszcze gorzej.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na sernik z polewa karmelowa Omg !! Dlaczego nie zjadłam tego w zeszłym tygodniu wh

martusiawp lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja mam ochotę na sernik z polewa karmelowa Omg !! Dlaczego nie zjadłam tego w zeszłym tygodniu wh

ja dziś upiekłam sernik dla diabetyków :) i zrobiłam pierogi z kapustą z mąki pełnoziarnistej :)

B_002, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy my mamy jakaś grupę na fb w końcu ? Żeby było dyskretniej i nie do ogólnej informacji ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Czy my mamy jakaś grupę na fb w końcu ? Żeby było dyskretniej i nie do ogólnej informacji ?
    Tak, napisz priv do kamylalyt. Ona Cię wciągnie.

Mistella lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko, u mnie nie bylo takich oznaczen, tylko komentarz ze obraz półkól, komor bocznych srodmozgowia i tylnego dolu czaszki prawidlowy.

malutka_mycha, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze ktos orientuje sie co oznacza skrot CI? I wartosc podana w procentach. Nie wytrzymalam by pojsc na usg po swietach i udalo mi sie wbic prywatnie, do lekarza ktory mi robil rownolegle tez prenatalne, czyli poszlam znow i panstwowo i prywatnie. Dzisiaj obraz miedniczek nerkowych byl prawidlowy, lekarz stwierdzil ze maly wczoraj musial byc przed siusianiem. Nie mniej jednak bede robic w portki przy nastepnych pomiarach nerek, bo w sumie nie wiem czy to pojedyncze przekroczenie normy cos w takim razie oznacza czy nie. Jesli chodzi o wiek ciazy to w stosunku do prenatalnych jakbym spadla o pol tygodnia do tylu. Dzis na szczescie maly nie byl odwrocony plecami i dalo sie oszacowac reszte parametrow, ktore byly w porzadku.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg ze szpitala, mam pomiar szerokosci bocznej mozgu i to pewnie jest tym CM. U mnie wynosil raz 7mm, a raz 6mm. Jeszcze mam srednice mozdzku=21 mm. Ogolnie mam ze obraz mozgu jest prawidlowy tylko mnie zastanawia to CI i wynik procentowy, tego nie odszukalam jeszcze co znaczy. Dziewczyny a jaki macie pomiar kosci nosowej? Bo moj maly ma az 6,6 mm, a ten juz urodzony w podobnym czasie no moze kilka dni wczesniej 6 mm :) Ogolnie sie smialam do meza ze przypomina mi Kaczynskiego z profilu, a moj maz zaprzeczal he he i mowil zebym nie zlorzeczyla, ale naprawde przypomina i ten wczesniejszy na tym etapie tez mi przypominal :) Ale Jaro go nie nazwę he he. A jak sie urodzil to na szczescie zupelnie inny typ urody no i jest przystojniak po tatusiu na szczescie :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed40dc2fc02f.jpg To ten starszy :)

Wiewióreczka, Kasiulka90, Daffi, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5176ba3d93d0.jpg I mlodszy :) Tutaj za male zdjecia, ale na zywo patrzac na nie naprawde przypomina he he. Nie to ze sie chlubie tym podobienstwem, tylko fajnie mi bylo sie ponabijac z meza, jak tak strasznie protestowal ;) :)

Wiewióreczka, Kasiulka90, Daffi, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie nie mam zadnych wyraznych zdjec malego i troche mnie kusi 3d czy tez 4d, tylko ciagle jakies nieplanowane wydatki wychodza.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Wiewioreczko, u mnie nie bylo takich oznaczen, tylko komentarz ze obraz półkól, komor bocznych srodmozgowia i tylnego dolu czaszki prawidlowy.
    Też właśnie taki opis mam :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwczyny... Ja nawet nie analizuje tych procentów czy opisów. Jak lekarz mówi że ok, że nie ma. Się do czego przyczepić to może warto w końcu im zaufać niż grzebać w necie i się denerwować??

Pytanko czy już też tak macie.. Zgaga nie wróciła, ale niw wiem czy nie zmieniłam siekierki na kijek.Mam jakby cofanie pokarmu, jak refluks...nie chcę tu być zbyt opisowa. Nie wiem czy mały niż jest tak wysoko zczy kopie w żołądek, czy jeszze coś innego, ale dziś ewidentnie znów cały dzień szaleje i problemy żołądkowe są.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 23:53

Wysłany: 14 grudnia 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Dziwczyny... Ja nawet nie analizuje tych procentów czy opisów. Jak lekarz mówi że ok, że nie ma. Się do czego przyczepić to może warto w końcu im zaufać niż grzebać w necie i się denerwować??

Pytanko czy już też tak macie.. Zgaga nie wróciła, ale nie wiem czy nie zmieniłam siekierki na kijek.Mam jakby cofanie pokarmu, jak refluks...nie chcę tu być zbyt opisowa. Nie wiem czy mały niż jest tak wysoko zczy kopie w żołądek, czy jeszze coś innego, ale dziś ewidentnie znów cały dzień szaleje i problemy żołądkowe są.
    Ja sama nie analizowalam, dopiero jak tutaj temat wypłynął to chciałam parametr sprawdzić. Ale pomimo tego że go nie ma to grzecznie czekam na kolejne pomiary :) co sprawdzają na tym trzecim usg? Coś nowego? Czy nowe pomiary starych rzeczy?
    Refluksu nie mam, nawet nie wiem czy bym go poznała bo chyba nigdy nie miałam. Ale niestety są coraz wyżej, ciężko mi się już siedzi bo wszystko mam scisniete i żołądek mnie boli. Muszę się delikatnie odchylic

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2018, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam tak samo z tym zoladkiem. Może za dużo jemna raz. Trzeba zmniejszyc porcje. :)

Ja nie chcę nikomu mówić co ma robić rzecz jasna tylko szkoda mi właśnie jak się potem niektóre z Was niepotrzebnie denerwują bo zaczyna się analiza mimo stwierdzeń lekarza że jest wszystko dobrze :)
    Szkoda tych Nerwów co przeżywamy przez mniejsza czy większą chwilę.

Lolka30 lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 grudnia 2018, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No mam tak samo z tym zoladkiem. Może za dużo jemna raz. Trzeba zmniejszyc porcje. :)

Ja nie chcę nikomu mówić co ma robić rzecz jasna tylko szkoda mi właśnie jak się potem niektóre z Was niepotrzebnie denerwują bo zaczyna się analiza mimo stwierdzeń lekarza że jest wszystko dobrze :)
    Szkoda tych Nerwów co przeżywamy przez mniejsza czy większą chwilę.
    Racja, ale czasami ciężko się powstrzymać :) nie zawsze niestety działamy racjonalnie.

A żołądek będzie miał coraz mniej miejsca więc jakoś trzeba się przystosować. Ciekawe jak źle będziemy się czuć pod koniec ciąży. Jeszcze tego nigdy nie przeżywała, nie mam pojęcia czego się spodziewać :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella chcesz od nas odejść?

Mama36, ja nie mam zgagi na szczęście w sumie nigdy nie miałam, ale jakos tydzień temu miałam takie cofki po jedzeniu.

Misiabella cudownie, że parametr sie poprawił, ale tak jak pisałam wcześniej te minimalne odchylenia sa właśnie takie ze czasem na kolejnym pomiarze juz nie ma problemu.
    Co do wieku ciazy to mały jest pewnie przed okresem wzrostu i dlatego. Maluszki teraz falowo wzrastają juz nie tak jak było w pierwszych tygodniach.
    A co do usg to pierwszy synek ma cudny profil, co ty chcesz. A na drugim troszkę rozmyte i za dużo nie widać. A ty sie dziecka czepias ah matka :) ale wiem co mówisz u mnie profil małej sie tak rozmywał ze wygladała jak małpka serio maz stwierdził ze jak pies pluto. No ale to dlatego ze to sie bardzo rozmowy ... mam nadzieje ;) haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 07:22

Misiabella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasi partnerzy/ mężowie czytają książki rodzicielskie??
    Ja mojemu kazałam czytac na głos do brzuszka „ Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy „ boziulku ile on sie nakomentuje, jest na samym początku. Drażni mnie i chyba sama to przeczytam a jemu zrobię egzamin ;);)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 07:45

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 07:22

‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ