X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Fasolka ja też miałam tą E-coli w moczu i żadnych objawów, kompletnie! Byłam w szoku, że akurat takie coś. W pochwie natomiast grzybica.

muszę zrobić ten posiew... na szczęście grzybicę już wytępiłam....[/QUOTE]

Ja w poniedziałek idę robić posiew z moczu, zobaczymy co wyjdzie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kurcze to niedobrze ... a ile ma ta Twoja szyja ? Moja niby miała u mojej gin 33 mm i była mocno zamknięta ale jakoś ciągle się boję.
    Ta w pełni zamknięta część 33 mm też :)
    A z lejkiem, ale nie mierząc rozwarcia 39 mm. Każdy sobie inaczej liczy oczywiście.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ta w pełni zamknięta część 33 mm też :)
    A z lejkiem, ale nie mierząc rozwarcia 39 mm. Każdy sobie inaczej liczy oczywiście.

Te nasze szyje takie jakieś mało współpracujące ...
    Odpoczywaj ile się da, ja też tak robię . Cały dzień leżę, wstanę tylko zjeść, do łazienki i znów do łóżka. Z domu wychodzę ze 2 razy w tygodniu, na jakieś szybkie i lekkie zakupy. Musi wszystko być dobrze, nie ma innej opcji.

Jak się czujesz ogólnie ? Żadnych boli ? Mnie boli dół pleców, pachwiny, czuję się jak kaleka, chyba brzuch jest dla mnie za ciężki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 16:11

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewióreczko a ten profesor mówił ci jak często będzie chciał ciebie widzieć już później na wizytach? bo nie wiem czy przeoczyłam

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina dzisiaj bardzo ruchliwa, nadrabia za wczoraj. Od 11 nawet na chwilę nie przerwała się ruszać :)

Karollinax26, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Wojna Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, i ja melduję się po połówkowych. Dzielnie Was czytam i dla celów uzupełnienia tabelki z pierwszej strony informuję, że spodziewamy się chłopca! Mimo, że głosy na forum na podstawie artykułu mamyginekolog i ułożenia wyrostka płciowego wskazywały na dziewczynkę ;)
    Gratuluję wszystkim mamom, które są już po połówkowych i trzymam kciuki za te, które muszą jeszcze chwilę poczekać!

Kiwona, Karmelllka90, Wiewióreczka, Natalia-tosia, estrella, malutka_mycha, Lolka30, B_002, Fasolka77, DorotaAnna, AniaKJ, Lili90, Sansivieria, Kasiulka90, Franka2104, martusiawp lubią tę wiadomość

7u220tc7twkp0qw5.png

12 dpo beta 356
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, mam już wszystkie wyniki badań pod względem podejrzewania u siebie cholestazy i wyniki zlecone przez moją gin na nerki w celu szukania problemu CRP 20,34.
    Siedzę i płacze, cieszę sie ze wszystko jest w normach poza ta kreatynina, która podobno w ciazy moze być niższa ale dowiem sie moze w poniedziałek bo podejdę do mojej ginki - na krzywy ryjek bo nie ma wolnego terminu.
    Ale wiecie w głowie ja pierdziele a czemu swedzi a czemu kupa taka. Jestem kretynka juz sama do siebie nie mam siły! Mój maz na prawde osiwieje olysieje i ocipieje przeze mnie :( niżej wyniki powiedzcie mi ze dobrze widzę ze jest wszystko tak jak trzeba

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b920ecf2a42.jpg

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, bólu brzucha nie mam, macica stawia się bezboleśnie, że ledwo poznaję kiedy to się dzieje, ale plecy też mnie niestety bolą. I rozstępy na cyckach mi wyszły...pierwszy raz w życiu mam, okropne!

Karmelka, między wierszami od lekarza padło, że co tydzień...ale jeśli nie będzie masakry, to wolałabym co dwa tygodnie do profesora, a w międzyczasie mój gin na miejscu, bo zajechać się można tymi podróżami, to kawał drogi...

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczynki, mam już wszystkie wyniki badań pod względem podejrzewania u siebie cholestazy i wyniki zlecone przez moją gin na nerki w celu szukania problemu CRP 20,34.
    Siedzę i płacze, cieszę sie ze wszystko jest w normach poza ta kreatynina, która podobno w ciazy moze być niższa ale dowiem sie moze w poniedziałek bo podejdę do mojej ginki - na krzywy ryjek bo nie ma wolnego terminu.
    Ale wiecie w głowie ja pierdziele a czemu swedzi a czemu kupa taka. Jestem kretynka juz sama do siebie nie mam siły! Mój maz na prawde osiwieje olysieje i ocipieje przeze mnie :( niżej wyniki powiedzcie mi ze dobrze widzę ze jest wszystko tak jak trzeba

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b920ecf2a42.jpg
    Piękne próby wątrobowe, bardzo niskie - nie masz żadnej cholestazy :)
    Dwójkę mam obecnie taką samą jak wygląda z Twojego opisu i też stało się to nagle ;) A nic mnie nie swędzi i próby też dobre. Skóra ma prawo tak reagować w ciąży, raz będzie pięknie nawilżona, a raz sucha i swędząca.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka dziękuje ;* ja juz wariowalam bo na prawde cały czas siedzi we mnie stres o to CRP. Teraz jeszcze musze sie kłuć jak narkomanka No po prostu ciagle cos wyszukam. Jakbym nie mogła przestac czytac i zgłębiać swoją wiedzę.

A w cale ci sie nie dziwie, co do wizyt u profesora. Jakby nie było 120 km to jest na prawde dużo ja mam tyle do rodzicow i mnie bardzo meczy droga, boli mnie brzuszek po podrozy.
    A co do tej kupy ;) to umie chyba powód bedzie w zmianie diety i ten chlebek

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamuflaż brzucha :D

4d1d724e65f1c470med.jpg

Lolka30, Wiewióreczka, B_002, india, DorotaAnna, Kleopatra, Kiwona, espoir, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeejku, Karola, jaka Ty ładna jesteś!!! Tylko wytłumacz mi jak to jest, że po lewej nie jesteś w ciąży, a po prawej wielki brzuchol? :D

Karmelka, wracając do kupy...:D U mnie zmiana sama z siebie, bo jem tak samo, piję tyle samo :) Powinnyśmy się cieszyć, bo przynajmniej szyjka nie obrywa jak robimy "2" :P

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Jeeeejku, Karola, jaka Ty ładna jesteś!!! Tylko wytłumacz mi jak to jest, że po lewej nie jesteś w ciąży, a po prawej wielki brzuchol? :D

Karmelka, wracając do kupy...:D U mnie zmiana sama z siebie, bo jem tak samo, piję tyle samo :) Powinnyśmy się cieszyć, bo przynajmniej szyjka nie obrywa jak robimy "2" :P

To sztuczny, taki wiesz ... do filmów :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka tak to prawda, parcia sa zakazane!

Karolina nie dość ze ładna zgrabna piękne włosy to jeszcze w ciazy tak cudnie wyglada ehhh
    Wiewióra ale ty tez jesteś śliczna dziewczyna ja pamietam twoje zdjęcie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w wieku 23 lat 30 kg temu tez lubiłam siebie ;P nawet zdjęcia samojebki sobie robiłam. Haha teraz to im mniej tym lepiej. Ale jesli pani mobilna jutro dojedzie i nie spierdzieli mi fryzury to kto wie kto wie moze uznam ze nie najgorzej wyglądam haha na razie czuje sie jak kupa. Dzisiaj nawet nie wyszłam z piżamy. Dno dna :/

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka nie masz żadnej cholestazy :)
    Dwójkę mam obecnie taką samą jak Ty- to już ustaliłyśmy :) mnie swędzą dłonie od zewn strony czasem i są trochę popękane i to pewnie dlatego mnie swędzą bo skóra sucha.

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewiórka tak to prawda, parcia sa zakazane!

Karolina nie dość ze ładna zgrabna piękne włosy to jeszcze w ciazy tak cudnie wyglada ehhh
    Wiewióra ale ty tez jesteś śliczna dziewczyna ja pamietam twoje zdjęcie

I ja pamiętam! Karmelka też jesteś piękna! Jak każda z nas tutaj! :) Tylko nie chcesz nam się pokazać!

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    I ja pamiętam! Karmelka też jesteś piękna! Jak każda z nas tutaj! :) Tylko nie chcesz nam się pokazać!

no jak jutro przychodzi fryzjer to będzie okazja na wrzucenie fotki po tuningu :P

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 18:14

Karollinax26, Wiewióreczka, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka przepiękna z Ciebie dziewczyna! Masakra! Ja nie wiem skąd Ty masz te kompleksy!!!

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ