X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Fasolka ja też miałam tą E-coli w moczu i żadnych objawów, kompletnie! Byłam w szoku, że akurat takie coś. W pochwie natomiast grzybica.

muszę zrobić ten posiew... na szczęście grzybicę już wytępiłam....[/QUOTE]

Ja w poniedziałek idę robić posiew z moczu, zobaczymy co wyjdzie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kurcze to niedobrze ... a ile ma ta Twoja szyja ? Moja niby miała u mojej gin 33 mm i była mocno zamknięta ale jakoś ciągle się boję.
    Ta w pełni zamknięta część 33 mm też :)
    A z lejkiem, ale nie mierząc rozwarcia 39 mm. Każdy sobie inaczej liczy oczywiście.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ta w pełni zamknięta część 33 mm też :)
    A z lejkiem, ale nie mierząc rozwarcia 39 mm. Każdy sobie inaczej liczy oczywiście.

Te nasze szyje takie jakieś mało współpracujące ...
    Odpoczywaj ile się da, ja też tak robię . Cały dzień leżę, wstanę tylko zjeść, do łazienki i znów do łóżka. Z domu wychodzę ze 2 razy w tygodniu, na jakieś szybkie i lekkie zakupy. Musi wszystko być dobrze, nie ma innej opcji.

Jak się czujesz ogólnie ? Żadnych boli ? Mnie boli dół pleców, pachwiny, czuję się jak kaleka, chyba brzuch jest dla mnie za ciężki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 16:11

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewióreczko a ten profesor mówił ci jak często będzie chciał ciebie widzieć już później na wizytach? bo nie wiem czy przeoczyłam

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina dzisiaj bardzo ruchliwa, nadrabia za wczoraj. Od 11 nawet na chwilę nie przerwała się ruszać :)

Karollinax26, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Wojna Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, i ja melduję się po połówkowych. Dzielnie Was czytam i dla celów uzupełnienia tabelki z pierwszej strony informuję, że spodziewamy się chłopca! Mimo, że głosy na forum na podstawie artykułu mamyginekolog i ułożenia wyrostka płciowego wskazywały na dziewczynkę ;)
    Gratuluję wszystkim mamom, które są już po połówkowych i trzymam kciuki za te, które muszą jeszcze chwilę poczekać!

Kiwona, Karmelllka90, Wiewióreczka, Natalia-tosia, estrella, malutka_mycha, Lolka30, B_002, Fasolka77, DorotaAnna, AniaKJ, Lili90, Sansivieria, Kasiulka90, Franka2104, martusiawp lubią tę wiadomość

7u220tc7twkp0qw5.png

12 dpo beta 356
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, mam już wszystkie wyniki badań pod względem podejrzewania u siebie cholestazy i wyniki zlecone przez moją gin na nerki w celu szukania problemu CRP 20,34.
    Siedzę i płacze, cieszę sie ze wszystko jest w normach poza ta kreatynina, która podobno w ciazy moze być niższa ale dowiem sie moze w poniedziałek bo podejdę do mojej ginki - na krzywy ryjek bo nie ma wolnego terminu.
    Ale wiecie w głowie ja pierdziele a czemu swedzi a czemu kupa taka. Jestem kretynka juz sama do siebie nie mam siły! Mój maz na prawde osiwieje olysieje i ocipieje przeze mnie :( niżej wyniki powiedzcie mi ze dobrze widzę ze jest wszystko tak jak trzeba

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b920ecf2a42.jpg

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, bólu brzucha nie mam, macica stawia się bezboleśnie, że ledwo poznaję kiedy to się dzieje, ale plecy też mnie niestety bolą. I rozstępy na cyckach mi wyszły...pierwszy raz w życiu mam, okropne!

Karmelka, między wierszami od lekarza padło, że co tydzień...ale jeśli nie będzie masakry, to wolałabym co dwa tygodnie do profesora, a w międzyczasie mój gin na miejscu, bo zajechać się można tymi podróżami, to kawał drogi...

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczynki, mam już wszystkie wyniki badań pod względem podejrzewania u siebie cholestazy i wyniki zlecone przez moją gin na nerki w celu szukania problemu CRP 20,34.
    Siedzę i płacze, cieszę sie ze wszystko jest w normach poza ta kreatynina, która podobno w ciazy moze być niższa ale dowiem sie moze w poniedziałek bo podejdę do mojej ginki - na krzywy ryjek bo nie ma wolnego terminu.
    Ale wiecie w głowie ja pierdziele a czemu swedzi a czemu kupa taka. Jestem kretynka juz sama do siebie nie mam siły! Mój maz na prawde osiwieje olysieje i ocipieje przeze mnie :( niżej wyniki powiedzcie mi ze dobrze widzę ze jest wszystko tak jak trzeba

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b920ecf2a42.jpg
    Piękne próby wątrobowe, bardzo niskie - nie masz żadnej cholestazy :)
    Dwójkę mam obecnie taką samą jak wygląda z Twojego opisu i też stało się to nagle ;) A nic mnie nie swędzi i próby też dobre. Skóra ma prawo tak reagować w ciąży, raz będzie pięknie nawilżona, a raz sucha i swędząca.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka dziękuje ;* ja juz wariowalam bo na prawde cały czas siedzi we mnie stres o to CRP. Teraz jeszcze musze sie kłuć jak narkomanka No po prostu ciagle cos wyszukam. Jakbym nie mogła przestac czytac i zgłębiać swoją wiedzę.

A w cale ci sie nie dziwie, co do wizyt u profesora. Jakby nie było 120 km to jest na prawde dużo ja mam tyle do rodzicow i mnie bardzo meczy droga, boli mnie brzuszek po podrozy.
    A co do tej kupy ;) to umie chyba powód bedzie w zmianie diety i ten chlebek

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamuflaż brzucha :D

4d1d724e65f1c470med.jpg

Lolka30, Wiewióreczka, B_002, india, DorotaAnna, Kleopatra, Kiwona, espoir, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeejku, Karola, jaka Ty ładna jesteś!!! Tylko wytłumacz mi jak to jest, że po lewej nie jesteś w ciąży, a po prawej wielki brzuchol? :D

Karmelka, wracając do kupy...:D U mnie zmiana sama z siebie, bo jem tak samo, piję tyle samo :) Powinnyśmy się cieszyć, bo przynajmniej szyjka nie obrywa jak robimy "2" :P

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Jeeeejku, Karola, jaka Ty ładna jesteś!!! Tylko wytłumacz mi jak to jest, że po lewej nie jesteś w ciąży, a po prawej wielki brzuchol? :D

Karmelka, wracając do kupy...:D U mnie zmiana sama z siebie, bo jem tak samo, piję tyle samo :) Powinnyśmy się cieszyć, bo przynajmniej szyjka nie obrywa jak robimy "2" :P

To sztuczny, taki wiesz ... do filmów :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka tak to prawda, parcia sa zakazane!

Karolina nie dość ze ładna zgrabna piękne włosy to jeszcze w ciazy tak cudnie wyglada ehhh
    Wiewióra ale ty tez jesteś śliczna dziewczyna ja pamietam twoje zdjęcie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w wieku 23 lat 30 kg temu tez lubiłam siebie ;P nawet zdjęcia samojebki sobie robiłam. Haha teraz to im mniej tym lepiej. Ale jesli pani mobilna jutro dojedzie i nie spierdzieli mi fryzury to kto wie kto wie moze uznam ze nie najgorzej wyglądam haha na razie czuje sie jak kupa. Dzisiaj nawet nie wyszłam z piżamy. Dno dna :/

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka nie masz żadnej cholestazy :)
    Dwójkę mam obecnie taką samą jak Ty- to już ustaliłyśmy :) mnie swędzą dłonie od zewn strony czasem i są trochę popękane i to pewnie dlatego mnie swędzą bo skóra sucha.

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewiórka tak to prawda, parcia sa zakazane!

Karolina nie dość ze ładna zgrabna piękne włosy to jeszcze w ciazy tak cudnie wyglada ehhh
    Wiewióra ale ty tez jesteś śliczna dziewczyna ja pamietam twoje zdjęcie

I ja pamiętam! Karmelka też jesteś piękna! Jak każda z nas tutaj! :) Tylko nie chcesz nam się pokazać!

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    I ja pamiętam! Karmelka też jesteś piękna! Jak każda z nas tutaj! :) Tylko nie chcesz nam się pokazać!

no jak jutro przychodzi fryzjer to będzie okazja na wrzucenie fotki po tuningu :P

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 18:14

Karollinax26, Wiewióreczka, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka przepiękna z Ciebie dziewczyna! Masakra! Ja nie wiem skąd Ty masz te kompleksy!!!

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ