X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robic z tego samego nakłucia? A propo nakłuwania ja mam igle na 4 nastawiona jak mi stwardnieją palce to bede sie musiała kłuć wkrętarka chyba

Paula 90, Wiewióreczka, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Robic z tego samego nakłucia? A propo nakłuwania ja mam igle na 4 nastawiona jak mi stwardnieją palce to bede sie musiała kłuć wkrętarka chyba
    Rozpłakałam się ze śmiechu. Ty mi dzisiaj fundujesz rozrywkę od rana :-D

Ja robię z tego samego naklucia ;-)

martusiawp lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Fasolka, VP i CM to bardzo ważne pomiary komór mózgowych. Dziewczyny, zerknijcie czy też nie macie. Może niektórzy ginekolodzy sprawdzają, a nie zapisują tego? Pewnie tak.
    Nie miałam Kochana absolutnie żadnych dolegliwości w związku z bakterią eColi w moczu. Lepiej skontrolować, choć jak zobaczą, że mocz ogólny masz dobry, to wątpię, że dadzą Ci skierowanie. Ja robiłam prywatnie, mój gin powiedział, że w życiu by mnie na to nie wysłał przy takich wynikach moczu ogólnego.

Wiewióreczka VP tez nie mam ale mam wydruk z usg głowy i mózgu... muszę koniecznie zapytać o to w poniedziałek na wizycie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

ja mam na 5 i nic samo nie leci... muszę mimo wszystko ucisnąć :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja mam na 5 i nic samo nie leci... muszę mimo wszystko ucisnąć :(

Ja za każdym razem uciskam, nie ma szans żeby samo poleciało u mnie, ja mam wiecznie chłodne dlonie i nie ogrzeje ich pod wodą ani masażem. Taka uroda ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Rozpłakałam się ze śmiechu. Ty mi dzisiaj fundujesz rozrywkę od rana :-D

Ja robię z tego samego naklucia ;-)
    W sumie mi miło haha ;)

Szkoda, ze czekolada to nie sa zdrowe węglowoday buuuuu

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Fasolka, VP i CM to bardzo ważne pomiary komór mózgowych. Dziewczyny, zerknijcie czy też nie macie. Może niektórzy ginekolodzy sprawdzają, a nie zapisują tego? Pewnie tak.
    Nie miałam Kochana absolutnie żadnych dolegliwości w związku z bakterią eColi w moczu. Lepiej skontrolować, choć jak zobaczą, że mocz ogólny masz dobry, to wątpię, że dadzą Ci skierowanie. Ja robiłam prywatnie, mój gin powiedział, że w życiu by mnie na to nie wysłał przy takich wynikach moczu ogólnego.

Wiewióreczka VP tez nie mam ale mam wydruk z usg głowy i mózgu... muszę koniecznie zapytać o to w poniedziałek na wizycie
    ja tez mam wydruk usg i pamiętam jak nam mówił o tych pomiach a nie mamy na tej całej wersji papierowej tego, widocznie nie wszystko opisują,

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi leci krew ja jest za mało to lekko przycisnę ale gdzieś dalej nie przy nakłuciu. a dłonie w ciąży mam ciepłe bardzo nawet mój mąż mówi, że gorące nawet na mroźnym spacerze nie muszę zakładać rękawiczek :) ale są też czerwone co już mi się nie podoba ;p

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero Was nadrobiłam, bo byłam na małych zakupach a teraz zjadłam pizzę i się położyłam.

Wiewiórka, tak czekałam aż coś napiszesz, zaczęłam się stresować czy wszystko ok. Sama najadłaś się sporo stresu, masakra ... łącze sie z Tobą i Twoją szyjką i wierzę, że wytrzyma jak najdłużej, my babki jesteśmy silne! Bardziej niż nam się wydaje! :)
    Skorzystam z Twoich rad i nie będę dotykać brzucha, luteinę tez aplikujesz 2 razy dziennie ?

Fasolka ja też miałam tą E-coli w moczu i żadnych objawów, kompletnie! Byłam w szoku, że akurat takie coś. W pochwie natomiast grzybica.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj postawiłam M sprawę jasno. Ma przyjechać do mnie w święta i mamy rozmawiać .. i albo idziemy razem w jednym kierunku albo każde z nas pójdzie w swoją stronę. Powiedziałam mu, że nie mam czasu i nie będę czekać do kwietnia, bo chce mieć jasną sytuacje a nie zastanawiać się czy moja córka będzie miała dom tu czy tam. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 15:05

Fasolka77, KarmeLoVe, Kasiulka90, Franka2104, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm ciekawe ile bym miała cukru po pizzy :P Krola bedziez mierzyła?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja wczoraj postawiłam M sprawę jasno. Ma przyjechać do mnie w święta i mamy rozmawiać .. i albo idziemy razem w jednym kierunku albo każde z nas pójdzie w swoją stronę. Powiedziałam mu, że nie mam czasu i nie będę czekać do kwietnia, bo chce mieć jasną sytuacje a nie zastanawiać się czy mój córka będzie miała dom tu czy tam. Zobaczymy co z tego wyniknie.
    i bardzo dobrze. Musisz mu pokazać, że jesteś silna i wiesz czego chcesz.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula też byłam na diecie keto, fajna sprawa :)
    Moja koleżanka tak się wkrecilam że jak robi sobie przerwy dwutygodniowe to się źle czuje, fizycznie i psychicznie :)
    Mam książkę z super przepisami, wszystko pyszne :)

Kurcze też nie mam tego VP, tak czułam że zrobił to badanie po lebkach. Zaraz się wkurze. A nie pamiętam żeby coś mówił o tym.

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    hmm ciekawe ile bym miała cukru po pizzy :P Krola bedziez mierzyła?

Będę za 20 minut, dam znać! :D

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Moja koleżanka tak się wkrecilam że jak robi sobie przerwy dwutygodniowe to się źle czuje, fizycznie i psychicznie :)

Kurcze też nie mam tego VP, tak czułam że zrobił to badanie po lebkach. Zaraz się wkurze. A nie pamiętam żeby coś mówił o tym.
    Nie pamiętasz żeby sprawdzał główkę komory itp ??

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dopiero Was nadrobiłam, bo byłam na małych zakupach a teraz zjadłam pizzę i się położyłam.

Wiewiórka, tak czekałam aż coś napiszesz, zaczęłam się stresować czy wszystko ok. Sama najadłaś się sporo stresu, masakra ... łącze sie z Tobą i Twoją szyjką i wierzę, że wytrzyma jak najdłużej, my babki jesteśmy silne! Bardziej niż nam się wydaje! :)
    Skorzystam z Twoich rad i nie będę dotykać brzucha, luteinę tez aplikujesz 2 razy dziennie ?
    Kochana, to wszystko tak szybko zleciało, tym bardziej, że dwa wyjazdy, nie miałam nawet kiedy tu wejść. Aplikuję dwa razy, mimo że profesor powiedział, że jest zwolennikiem tego, by dwie tabletki aplikować tylko na noc, bo z tej porannej aplikacji wszystko wylatuje. Ale że ja dużo leżę, to jakoś tego nie odczuwam :)
    To prawda, jesteśmy silne :)
    Uważam, że bardzo dobrze postawiłaś sprawę z M :)

Moja przyjaciółka w 29 tc napisała mi wczoraj, że wylądowała w szpitalu z 15 mm szyjką...bakteria jakaś, ale nic więcej jeszcze nie wiem.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, po pizzy cukier 113 :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Myślę, że zawsze jest to sprawdzane na prenatalnych, tylko może nie zapisują. A szkoda, bo jeśli jest dość wysokie, to można obserwować czy spada. Gdyby było coś nie tak, na pewno by powiedzieli, więc się nie martw :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Fasolka ja też miałam tą E-coli w moczu i żadnych objawów, kompletnie! Byłam w szoku, że akurat takie coś. W pochwie natomiast grzybica.[/QUOTE]

muszę zrobić ten posiew... na szczęście grzybicę już wytępiłam....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kochana, to wszystko tak szybko zleciało, tym bardziej, że dwa wyjazdy, nie miałam nawet kiedy tu wejść. Aplikuję dwa razy, mimo że profesor powiedział, że jest zwolennikiem tego, by dwie tabletki aplikować tylko na noc, bo z tej porannej aplikacji wszystko wylatuje. Ale że ja dużo leżę, to jakoś tego nie odczuwam :)
    To prawda, jesteśmy silne :)
    Uważam, że bardzo dobrze postawiłaś sprawę z M :)

Moja przyjaciółka w 29 tc napisała mi wczoraj, że wylądowała w szpitalu z 15 mm szyjką...bakteria jakaś, ale nic więcej jeszcze nie wiem.

Kurcze to niedobrze ... a ile ma ta Twoja szyja ? Moja niby miała u mojej gin 33 mm i była mocno zamknięta ale jakoś ciągle się boję.

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ