WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karolina przykro że twój facet tak się zachowuje. Wygląda to tak jakby nie dojrzał jeszcze do roli ojca.
    Najważniejsze teraz żebyście się dogadali, albo szybko będzie musiał dorosnąć albo nic z tego nie będzie. Trudna sytuacja. Życzę abyście to rozwiązali jak najlepiej.

Basia mi też jest mega przykro ale niestety ja go nie zmienię. Wczoraj mu powiedziałam, że wydaje mi się, że on jeszcze się wcale nie poczuwa do roli ojca. Myśli o swojej rodzinie i o wszystkich wokół, tylko nie o własnym dziecku, bo do tego, że nie myśli o mnie już zdążyłam się przyzwyczaić. Czasem mimo tego, że się kogoś kocha, trzeba odejść, bo jeśli w związku tylko jedna strona wykazuje chęć walki to taki związek nie ma sensu.

Fasolka77, Martita25 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robili mi posiewu, bo CRP wyszło niskie. Tylko morfologia i mocz, ponoć wszystko OK. Odespałam trochę noc.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Nie robili mi posiewu, bo CRP wyszło niskie. Tylko morfologia i mocz, ponoć wszystko OK. Odespałam trochę noc.

Czy lekarze mówią coś więcej ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    125 w ciąży? Bo u mnie w labo mówi sie o 140 ale moze chodzi o osoby nie w ciazy...
    Na czczo w ciąży 125

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdli mnie od kilku dni i jest coraz gorzej. Czuję się jakbym miała kaca już. Usnęłam na 20minut, obudziłam się głodna, zjadłam i mi niedobrze.
    Cały dzień nie chciało mi się jeść. Chyba wracam do poprzedniego stanu z pierwszego trymestru. Wracają mdłości, wzdęcia, senność i źle samopoczucie.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, mnie dziś też mdli.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Jadłam pierogi ruskie z cebulka ;) 4 sztuki, po 2h 136

Misiabella u mnie po pierogach tez było 180 mimo ze krzywa miałam tylko graniczna:/ ALE jeśli masz gluko z poprzedniej ciąży to sprawdź czy paski są na pewni nie przedatoqane i były dobrze przechowywane bo to bardzo zaburza wyniki...
    Powodzenia w pilnowaniu diety!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nowe paski, kupiłam dziś w aptece. Mam wyniki z glukozy na czczo to mam 74,4.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Mam nowe paski, kupiłam dziś w aptece. Mam wyniki z glukozy na czczo to mam 74,4.
    Na czczo bardzo ładna. Ale jak nie zobaczysz co masz po obciążeniu to nic nie wiemy niestety.
    Wystarczy że jeden z trzech pomiarów będzie powyżej normy i stwierdza cukrzycę.
    A na ten moment spróbuj prowadzić dietę cukrzycową. Na pewno nie zaszkodzi a może pomóc Tobie i dziecku

Mistella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kolacje zjadłam 2 kanapki kawałek sernika wiedeńskiego kawałek szarlotki i kawałek owocowego z galaretka - cukier po 1 h 119 :) bede gruuuuba :)

Fasolka to podrażnienie ci minelo? Ja sie zastanawiam nad odstawieniem luteiny i tych globulek i brać tylko provag ... :/ najgorzej jak nie mogę tego skonsultować z ginekologiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jadłam pierogi na obiad ale miałam cukier 110 i jeszcze zjadłam troszkę chipsów ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 19:24

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, jesteś już u rodziców ? :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Na kolacje zjadłam 2 kanapki kawałek sernika wiedeńskiego kawałek szarlotki i kawałek owocowego z galaretka - cukier po 1 h 119 :) bede gruuuuba :)

Fasolka to podrażnienie ci minelo? Ja sie zastanawiam nad odstawieniem luteiny i tych globulek i brać tylko provag ... :/ najgorzej jak nie mogę tego skonsultować z ginekologiem

O to widzę, że podobnie jak ja. Też bym chciała zmniejszyć luteinę ale bez konsultacji lekarzem

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wiesz coś kiedy do domu ?

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal biorę lutke 2x100 ale gin pozwolił mi brac ja na noc tylko. Nic mnie nie podrażnia na szczęście. Odstaiwlam już też dupka, ale nie widzę jakoś różnicy :) Coś chyba słabo na mnie progesteron działa ;)
    Ja zrobiłam jeszcze rybę po grecku i padam. Czuję też ciągnięcie brzucha od dołu, więc najwyższa pora się położyć.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka tak dzisiaj od południa jesteśmy juz u moich rodzicow :)

Martita25 podrażnia cie? Mnie zaczęła podrażniać jakoś tydzień temu a po szpitalu jest tylko mocniej. Właśnie jak ja zaaplikowałam to najbardziej czułam wiec obstawiam ze od niej. Ale kurde boje sie tak odstawić mimo ze wiem, ze biorę ja profilaktycznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 20:25

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

uważaj Karmellka bo niestety wszystko co zjemy ma potem przełożenie na cukier w kolejnych dniach :)
    po clotrimazolu minęło mi po ok 3 dniach stosowania, potem aplikowałam lactovaginal dopochwowo razem z luteiną i chyba lactovaginal w nocy dawał się we znaki... moja gin powiedziała, żebym brała provag doustnie tylko. Po clotrimazolu często się zdarza takie podrażnienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 20:28

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    O to widzę, że podobnie jak ja. Też bym chciała zmniejszyć luteinę ale bez konsultacji lekarzem

a czemu chcecie dziewczyny odstawić luteinę? ja biorę od początku ciąży i nie stawi mi się macica (cokolwiek to znaczy ;)) i rzadko czuję jakies bóle... luteina na pewno ma dobry wpływ

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ale ja juz tak tydzień czasu sobie pozwalam na wszystko i cukry dalej sa w porzadku a nawet lepsze niż na „diecie” bo na diecie miałam poniżej 100

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a czemu chcecie dziewczyny odstawić luteinę? ja biorę od początku ciąży i nie stawi mi się macica (cokolwiek to znaczy ;)) i rzadko czuję jakies bóle... luteina na pewno ma dobry wpływ
    Ja mam twardnienia sporadyczne a luteinę biorę od 8 tc z przerwa jak juz raz mnie podrazniala. Ale to progesteron i tez z jednej strony boje sie go bo wysoki progesteron obciąża wątrobę co znowu skutkuje cholestaza. Dlatego duphaston odstawiłam i nie chce go brać skoro nie ma potrzeby bo wszystko jest w porzadku

‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ