WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka ale ja juz tak tydzień czasu sobie pozwalam na wszystko i cukry dalej sa w porzadku a nawet lepsze niż na „diecie” bo na diecie miałam poniżej 100

no to ciekawe :) ja dziś przed snem chcę spróbować czegoś słodkiego ciągle testuje jak zejść poniżej 90 na czczo

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja mam twardnienia sporadyczne a luteinę biorę od 8 tc z przerwa jak juz raz mnie podrazniala. Ale to progesteron i tez z jednej strony boje sie go bo wysoki progesteron obciąża wątrobę co znowu skutkuje cholestaza. Dlatego duphaston odstawiłam i nie chce go brać skoro nie ma potrzeby bo wszystko jest w porzadku

też się boję tej cholestazy- mam na rękach taką suchą i popękaną i swędzącą skórę ale to raczej nie cholestaza tylko nie wiem czy to nie wina mrozu albo rękawiczek jednorazowych....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny żadna z Was nie ma zdania na temat wózka TUTIS AERO? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka możesz spróbować na podrażnienia jeszcze hydrovag.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Karmelllka możesz spróbować na podrażnienia jeszcze hydrovag.
    Dopochwowo ? Stosowałaś moze? Mogłabym to stosować Np rano? Bo wieczorem wkładam luteinę i minimum 2 h pózniej ta wielka globulke clotrimazolum :/

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka, był obchód i akurat miałam postawioną macicę. Lekarz jak zobaczył, powiedział że nie ma prawa się to dziać w tym tc. Kolejna kroplówka magnezowa, mówił, że trzeba przeciwdziałać, żeby szyjka nie skrocila się calkowicie...
    Martita, czuję, że nie wyjdę na święta...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 21:34

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Nie robili mi posiewu, bo CRP wyszło niskie. Tylko morfologia i mocz, ponoć wszystko OK. Odespałam trochę noc.
    Nie chce absolutnie siać paniki, ale u mnie crp tez było niskie, morfo i mocz ok, a mimo to w szyjce wyszła bakteria. U mnie posiew był robiony bo chcieli ratować szyjkę pessarem, a to standardowa procedura przed założeniem. Ale u Ciebie lekarze na pewno wiedza, co robią. Trzymam kciuki!!! Będzie dobrze.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karolinka, był obchód i akurat miałam pozbawioną macicę. Lekarz jak zobaczył, powiedział że nie ma prawa się to dziać w tym tc. Kolejna kroplówka magnezowa, mówił, że trzeba przeciwdziałać, żeby szyjka nie skrocila się calkowicie...

:(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karolinka, był obchód i akurat miałam pozbawioną macicę. Lekarz jak zobaczył, powiedział że nie ma prawa się to dziać w tym tc. Kolejna kroplówka magnezowa, mówił, że trzeba przeciwdziałać, żeby szyjka nie skrocila się calkowicie...
    Wiewióreczka co lekarz to opinia. Mi powiedział w szpitalu ordynator ze raz na godzinę to sie moze zdarzyć jak powiedziałam, ze u mnie to zdecydowanie zadziej bo nawet nie codziennie to powiedział ze to juz normalne. U ciebie to jest bardzo niebezpieczne i na pewno nie jest to normalne ale czy powiedzieli cos o pessarze? Skoro założyli tej znajomej a tez ma rozwarcie. Niech łapią ta szyjkę póki maja na do zakladac. Bedzie dobrze kochana ale wolałabym żebyś była w tym Poznaniu, przeżywam to jakbyś była normalnie moja koleżanka bliska.
    Aż mi łezka poleciała ehh

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Aasha też się tego obawiam, ale mogę sobie z nimi dyskutować...

DorotaAnna lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewióreczka co lekarz to opinia. Mi powiedział w szpitalu ordynator ze raz na godzinę to sie moze zdarzyć jak powiedziałam, ze u mnie to zdecydowanie zadziej bo nawet nie codziennie to powiedział ze to juz normalne. U ciebie to jest bardzo niebezpieczne i na pewno nie jest to normalne ale czy powiedzieli cos o pessarze? Skoro założyli tej znajomej a tez ma rozwarcie. Niech łapią ta szyjkę póki maja na do zakladac. Bedzie dobrze kochana ale wolałabym żebyś była w tym Poznaniu, przeżywam to jakbyś była normalnie moja koleżanka bliska.
    Aż mi łezka poleciała ehh
    Kochana :*
    U mnie niestety kilku lekarzy powiedziało, że nie można założyć pessara. Zakłada się, gdy szyjka nie skraca się od skurczów. Jeśli założy się przy skurczach, to na drugi dzień poród - słowa lekarzy...

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirde mi założyli jak się stawiała macica.... serio. Nie miałam skurczów takich bolesnych, ale twardnienia tak. W ogóle to była dość podbramkowa sytuacja, bo szyjka bardzo szybko się skracała, zrobili posiew, wyszła bakteria, wdrożyli leczenie, i normalnie powinien być pobrany posiew kontrolny i dopiero jak czysto to pessar, a u mnie ordynator powiedział po 4 dniach leczenia ze albo zakładamy pessar dziś, albo jutro już może nie być na co go zakladac. I podjęłam ryzyko, bez posiewu kontrolnego, przy twardnieniach, wszystko na jedna karte. W moim przypadku na szczęście się udało, twardnienia miałam jeszcze kilka tyg, ale pessar siedział do 38+2. Jak go zdjęli to w 38+3 odeszły mi wody i wywołano mi poród.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka, także domyślam się co możesz czuć, bo ja tego strachu nigdy nie zapomnę. Życzę Ci, żeby lekarze znaleźli jakieś skuteczne rozwiązanie i ogarneli Twoja szyjkę.

Misiabella lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka a kiedy masz ta wizytę z profesorem? Bedzie twój prowadzący jutro? Moze niech powtórzy ten pomiar szyjki bo ja sama jak miałam zmierzona przez jednego to miala 3,6 czyli była krótsza ponad centymetr i od zmysłów odchodziłam. A oni jak ci dają sam magnez to moim zdaniem tak slabo, w Krakowie na Kopernika to podają właśnie te Fenotretol czy cos - wiesz o co mi chodzi. Ta nasza bezsilność jest najgorsza. Ale trzeba wierzyć, ze lekarze wiedza co robic. Zeby minimum jeszcze te 5-6 tygodni pociągnęła ta szyjka na tym etapie co teraz a potem jak nawet zacznie sie cos skracać to zawsze to bedą bliższe tygodnie do terminu. Ja wierze, ze to wychamuje.
    Ile tygodni juz mija z ta szyjka i rozwarciem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dopochwowo ? Stosowałaś moze? Mogłabym to stosować Np rano? Bo wieczorem wkładam luteinę i minimum 2 h pózniej ta wielka globulke clotrimazolum :/

Stosowałam po szpitalu jak przyplatała mi sie grzybica... to są globulki dopochwowe i ja brałam na wieczor razem z luteina, ale mysle, że rano też można.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha, dzięki :* U mnie niestety założyć nie chcą, ale jak będzie podbramkowa sytuacja, to może też się zdecydują...
    Ale to oczywiście nie w tym szpitalu, tylko jak już to w Poznaniu.

Karmelka, wizytę u profesora mam dopiero 7 stycznia. Mojego prowadzącego nie będzie przez okres świąteczny, w czwartek mam u niego wizytę prywatną.

Ciekawe co przyniesie jutro...do tej pory pozytywnie byłam nastawiona, ale od dziś się boję.

Z szyjką zaczęło się coś dziać równo miesiąc temu, ale teraz dziecko coraz więcej waży, więc i tempo inne może być...

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 dziękuje. Kupie je ale zacznę stosować za 3 dni jak skończę ten clotrimazolum bo jest napisane zeby nie łączyć z innymi i zeby stosować na noc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Aasha, dzięki :* U mnie niestety założyć nie chcą, ale jak będzie podbramkowa sytuacja, to może też się zdecydują...
    Ale to oczywiście nie w tym szpitalu, tylko jak już to w Poznaniu.

Karmelka, wizytę u profesora mam dopiero 7 stycznia. Mojego prowadzącego nie będzie przez okres świąteczny, w czwartek mam u niego wizytę prywatną.

Ciekawe co przyniesie jutro...do tej pory pozytywnie byłam nastawiona, ale od dziś się boję.

Z szyjką zaczęło się coś dziać równo miesiąc temu, ale teraz dziecko coraz więcej waży, więc i tempo inne może być...
    Robili ci usg, wiesz ile wazy mały?

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobili ale trwało 3 sekundy. Dosłownie. Więc nawet nie pytałam, bo nic nie mierzył.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • india Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka ja bym sie chyba jeszcze mimo wszystko uparła na badania pod kątem bakterii. Sprawdzic nie zaszkodzi

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ