X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Możliwe jest żebym czuła główkę małej przez brzuch ? ;)
    Albo pupcia! :) Też czułam wczoraj - Takie wypychanie, przesuwanie dużej części ciała - nie krótkie kopniaki :) Cudowne uczucie :)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • india Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Faktycznie ja gdzieś na jakiejś stronie też czytałam, że holland to kolejna wersja luci.

India mowisz o naszym Toruńskim smykolandzie ? Ja tam właśnie zamówiłam holland w piątek :) na fb maja że od 3.01 będą jakieś promocje to pojadę zobaczyć bo chciałabym półko-przewijak z firmy Klupś
    Tak, w naszym :) ja tez sie czaje na ten przewijak ale jeszcze do konca nie wiem czy na 100% bede sie na taki mebel decydowac. Wózek tez w promo dostalas?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojabtez cos wypucha... :) wtedy taki ogromny "guz" wystaje. Ostatnio myslalam, ze to pupka ale moj stwierdzil, ze takie duże to chyba cale plecki <3

ug378ribe4qdpu6z.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak było -10% czyli zapłaciłam 1439 zł :)

Ja w ogóle dopiero w czwartek odkryłam ten sklep :D

martusiawp lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na etapie szukania materaca. Wyczytałam, że najlepsze są lateksowe lub z pianki wysokoelastycznej, powinny być twarde. Firma Hevea ma dobre opinie. Sprawdzam co jest zalecane przez Instytut Matki Polki.

Macie jakieś rozeznanie w temacie albo kupione materace?

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka ja wiem tyle co wyczytałam w internecie i to w zasadzie to samo co Ty napisałaś. Ja kupiłam właśnie z firmy hevea piankowe-lateksowy :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ale zamulony dzień, długo spałam a teraz najchętniej znowu poszłabym spać. Za oknem jest paskudnie, buro, pada.

Mam pytanie do tych które robiły już krzywa. 7 stycznia mam wizytę więc w tym tygodniu muszę iść na badania. Chciałam iść jutro ale później sobie pomyślałam że po krzywej mogę nie mieć ochoty na domowe sylwestrowa. I teraz pytanie do tych które wymiotowaly lub złe się czuły podczas badania. Jak długo Was to paskudne uczucie trzymało?
    Tak wiem, mega ważny problem ale mam dylemat :)

Mycha a dlaczego zakładasz, że będzie źle? :) ja poszłam, wypiłam i po 2h już nie pamiętałam, że byłam na badaniu :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dziewczyny, jeśli któraś jest zainteresowana bankowaniem krwi, to do jutra jest dobra promocja.
    https://www.pbkm.pl/oferta-promocyjna/promocja-swiateczna-2018/v2

Uwaga - jeśli w przeszłości miałyście poronienie lub w linii do dziadków występuje stwardnienie rozsiane lub przechodziłyście toksoplazmozę, to najwyższy wariant, jaki możecie wykupić to granatowy.
    Na starcie płaci się jednorazowo przed porodem 680 zł zamiast 880 zł. Po 8 tygodniach od porodu - jeśli pobranie było udane i ilość krwi jest wystarczająca, to płaci się jednorazowo po porodzie 1740 zamiast 2640 zł. Później jest opłata roczna 690 zł (za polecenie bankowania przez inna mamusię, chyba obie strony mają 50% rabatu na opłatę roczną - oczywiście nie na stałe, tylko na 1 rok).

Świeże info od konsultantki, podpisuję jutro umowę. Ta promocja dotyczy niby tych rodzących do stycznia 2019, ale w rzeczywistości termin ten nie obowiązuje.

tak tak.. rozmkiniałam temat jakiś miesiąc temu... promo miało być do końca listopada i też miało obejmować rodzące do końca roku :) ale oczywiście zrobili wyjątek i mogłam się załapać na tą rewelacyjną promocję :) szukają gdzie mogą i jak mogą... rozmawiałam z moją lekarką i powiedziała, że oni mają bardzo dobry marketing w PTG... a tak na prawdę to tej krwi jest niewiele.. nie ma badań w ilu przypadkach i jakich tak na prawdę pomogło.... właściciele pbkm mają ponoć kupę kasy... ja się finalnie nie zdecydowałam

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ale miałam nadrabiania od rana :)

Daffi mi ten szary kokon bardziej się podoba :)

Ja ogólnie nie kupuje kokonu z tego samego względu co Paula, chociaż te kokonu są naprawdę piękne

ja również nie kupuję kokonu, będzie łóżeczko, kosz na kółeczkach i wystarczy

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ten monitor sklada sie z 2 "desek " takich jakby podkladek wielkosci zeszytu i malego komputerka.....te podkladki dajesz pod materac i kabelkiem laczysz z komputerkiem....mozez go przenosic w inne miejsca i laczyc z deskami....

cisnienie 130/82 tendencja spadkowa...cale skoki przespalam wiec chyba w dobrym kierunku idzie :)

Mycha z tym piciem glukozy nie bedzie tak zle, dla mnie gorsze jest siedzenie 2 godziny w przychodni niz wypicie kubka swinstwa, wolalabym lyknac i isc do domu :)

malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Misiabella dostałam podobne informacje do ciebie. Byłam nastawiona, ze będziemy bankować krew pępowinową, ale pierwsze ziarno niepewności pojawiło się u mnie gdy na marcówkach dziewczyna, która jest lekarzem jej mąż również a teściowa nawet prowadzi jej ciąże napisała, że niestety ale ta krew nie jest w stanie pomóc. Dość dokładnie to wytłumaczyła. Zaczęłam drążyć czytać i rozmawiałam z moja ginekolog i z tą co robi mi usg i faktycznie pierwsze co muszą odciąć wcześniej pępowinę - a dla dziecka najlepsze i najzdrowsze jest jak odetną dopiero jak przestanie sama pulsować - ja to zapiszę w planie porodu!
    Drugie istotne, że nie zawsze jest tej krwi na tyle a nawet jak jest jest taka w miarę ilość to jej nie wystarcza na uratowanie życia starczego dziecka a już na pewno nie dorosłego. Dlatego my z mężem podjęliśmy decyzje, że nie bankujemy.

Misiabella i Karmellka to jest nas już 3 :) ja również uważam, że to nie do końca wygląda tak jak przedstawia to Pani z pbkm

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    tak tak.. rozmkiniałam temat jakiś miesiąc temu... promo miało być do końca listopada i też miało obejmować rodzące do końca roku :) ale oczywiście zrobili wyjątek i mogłam się załapać na tą rewelacyjną promocję :) szukają gdzie mogą i jak mogą... rozmawiałam z moją lekarką i powiedziała, że oni mają bardzo dobry marketing w PTG... a tak na prawdę to tej krwi jest niewiele.. nie ma badań w ilu przypadkach i jakich tak na prawdę pomogło.... właściciele pbkm mają ponoć kupę kasy... ja się finalnie nie zdecydowałam
    No dokładnie....właśnie przeczytałam rekomendację Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego, że zalecają bankować. I bądź tu człowieku mądry...

Fasolka77 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie decyduje się na bankowanie krwi pępowinowej. W zasadzie z podobnych względów: dużo jest wątpliwości, cena jest wysoka moim zdaniem. Po prostu może to jeszcze nie czas na to. Może jak będą nam się rodziły wnuki to nasze dzieci się na to zdecydują

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ja jestem na etapie szukania materaca. Wyczytałam, że najlepsze są lateksowe lub z pianki wysokoelastycznej, powinny być twarde. Firma Hevea ma dobre opinie. Sprawdzam co jest zalecane przez Instytut Matki Polki.

Macie jakieś rozeznanie w temacie albo kupione materace?

ja mam od brata po chrześniaku .. kokosowy :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka ten monitor sklada sie z 2 "desek " takich jakby podkladek wielkosci zeszytu i malego komputerka.....te podkladki dajesz pod materac i kabelkiem laczysz z komputerkiem....mozez go przenosic w inne miejsca i laczyc z deskami....

cisnienie 130/82 tendencja spadkowa...cale skoki przespalam wiec chyba w dobrym kierunku idzie :)

dzięki Stresant za objaśnienie :)

super, że ciśnionko spada! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    też miałam jechać do Ikea ale odpuściłam... nie wiecie kiedy są jakies promo w Ikea?
    Przez cały czas są promocje dla klubowiczów IKEA FAMILY, co miesiąc na inny rodzaj asortymentu. Na stronie jest zawsze informacja od kiedy do kiedy i na jakie produkty.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Przez cały czas są promocje dla klubowiczów IKEA FAMILY, co miesiąc na inny rodzaj asortymentu. Na stronie jest zawsze informacja od kiedy do kiedy i na jakie produkty.

napisałam do nich pytanie :) ciekawe czy odpiszą :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kochana, ja sama mam bardzo mieszane uczucia co tego...nie wiem, czy w bambuko robią, czy nie...a to duże pieniądze. Ale rozmawiałam z zaprzyjaźnionym ginem i mówił, że jeszcze 10 lat temu by mi odradził...a teraz kazał brać. Niby coraz częściej się wykorzystuje tą krew, boję się, że później będę żałować, że tego nie mam, jeśli za 20 lat będzie to na porządku dziennym. Trudny wybór.
    Prawda jest taka, że rzeczywiści może się przydać. Niedawno w TV był reportaż o rodzinie której rzeczywiście przydała się własna krew pępowinowa dla dziecka.
    Jednak ja bym się nie zdecydowała na płatne bankowanie tej krwi bo szansa że akurat będzie nam to potrzebne jest tak mała, że się to nie opłaca.
    Ja się zastanawiałam nad oddaniem krwi pępowinowej do banku publicznego w formie dawcy, bo im więcej osób to zrobi tym potem w przypadku potrzeby może się znaleźć szybko pasująca krew.
    Decyzja jest jednak jeszcze niepodjęta, bo nie zapoznałam się z procedurami i dopiero zamierzam się czegoś na ten temat dowiedzieć.

Wiewióreczka, AniaKJ lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mycha a dlaczego zakładasz, że będzie źle? :) ja poszłam, wypiłam i po 2h już nie pamiętałam, że byłam na badaniu :)
    U mnie podobnie. W ciągu pierwszej godziny od wypicia robiło mi się lekko słabo i mnie mdliło, ale siedziałam bez ruchu, oparłam się o ścianę głową i mówiłam sobie w myślach że muszę być twarda bo nie chcę tego pić drugi raz. Do czasu aż minęła pierwsza godzina wszystko mi przeszło. Po dwóch poszłam sobie na śniadanko i czułam się już zupełnie normalnie.
    Może to kwestia psychiki, ja sobie wmawiałam że nic mi nie będzie po tej glukozie :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    U mnie podobnie. W ciągu pierwszej godziny od wypicia robiło mi się lekko słabo i mnie mdliło, ale siedziałam bez ruchu, oparłam się o ścianę głową i mówiłam sobie w myślach że muszę być twarda bo nie chcę tego pić drugi raz. Do czasu aż minęła pierwsza godzina wszystko mi przeszło. Po dwóch poszłam sobie na śniadanko i czułam się już zupełnie normalnie.
    Może to kwestia psychiki, ja sobie wmawiałam że nic mi nie będzie po tej glukozie :)

MYCHA zapytaj o wolny gabinet z kozetką.. ja sobie leżałam spokojnie w osobnym gabinecie :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ