X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mój syn chyba się przekręcił dzisiaj i kopał mnie po szyjce. Normalnie myślałam że zacznę rodzić. Tak mnie uderzał mocno. Polezalam z pupa do góry i wrócił wyżej. Ale ból strasznie dziwny

Paula, łączę się z Tobą, miałam tak wczoraj wieczorem ... aż się wystraszyłam. Poleżałam tez trochę z nogami w górze i się przesunęła, ogólnie to rzadko mnie już łomocze po szyjce ale jak się zdarzy to klękajcie narody. Masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 16:41

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha ja się czułam kiepsko cały dzień po krzywej, ale prawda jest taka żę tego dnia wiele osób mówiło że się zle czuje więc może dodatkowo pogoda/ciśnienie miały na to wpływ.

Co do bankowania krwi też doszłam do wniosku, że jednak jest więcej minusów niż plusów i nie będziemy z tego korzystać.

Kokon chce kupić, ale do wykorzystywania do leżakowania i zabawy pod nadzorem, a nie do spania. Na pewno będzie to coś tańszego, dużo dziewczyn poleca kokony ze sklepu jukki, mają swoją stronę i są też na allegro.

Bóle więzadeł i kopanie po szyjce też znam ;).

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • india Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Luca to chyba wczesniejsza wersja Hollanda. Ogolnie podobne wiec jak cena atrakcyjna to bierz :)

Ja po krzywej czulam sie dobrze, na tyle dobrze, ze pozniej jeszcze pozarlam słodkości w domu :p

Ja kokon chyba tez kupię, choć kolezanki mi mówiły, ze skoro mam poduszke rogal to bez sensu bo ja spokojnie mozna tak samo wykorzystać.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Pojechaliśmy do Ikea - ludzi tyle, że kupiłam ramki i zasłony z całej mojej listy. A wanienkę znalźć w ikea to chyba graniczy z cudem ;/
    Karmelka nie jestem pewna ale wanienki mogą być w tym dużym magazynie zamiast w części ekspozycyjnej. Na stronie jest podany numer regału i miejsce gdzie się znajdują.
    Też się pewnie wybiorę do Ikea ale to raczej koło lutego :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • india Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli chodzi o wage to ja chyba przytulam najwięcej :/ ważę juz 68.5kg czyli okrągłe +10kg

Nasza mała jest szalona, jak ona mocno kopie a jak mi sie przez to brzuch napina. Stresuje mnie to az boje sie ruszać bo wtedy czuje, ze spina sie jeszcze mocniej :/

ug378ribe4qdpu6z.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny, ja mam pytanie też. Boli mnie czasem po obu stronach, na dole, tak na linii majtek, przy samej tej kości, blisko pachwin. To mogą być wiezadla ? Czuję ból jak się np przewracam z boku na bok, albo jak dotykam.
    Tak, to raczej te więzadła.
    Ja dzisiaj sporo na nogach jestem i też to czuję mocniej, aż czasem się muszę położyć bo boli jak mam zbyt dużo ruchu. Jak się przekręcam z boku na bok to czasem też. Taki urok ciąży :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, zaryzykuje i pójdę jutro :)

Ja kokonu też nie planuje, tyle już tych gadżetów mam że za chwilę mi mieszkania braknie :D

Na kopanie w szyjke nie mogę narzekać ale to co ona robi z moimi że rami to się w głowie nie mieści. A to jest na razie taka kruszynka, boję się co będzie dalej :/

f1d9680377.png
  • india Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba w końcu zdecydowalam sie na łóżeczko
    63fd87bb0013186fm.jpg

Jak zwykle pieknie wkleilam zdjecie :/ help!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 17:23

DorotaAnna, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja kokonu nie kupuje. Naczytałam się o tych maluszkach co to się niby w tym dusza, śmierci łóżeczkowej itd. I u nas w łóżeczku będzie tylko materac, prześcieradło i Ignas zawinięty w otulacz bawełniany albo w śpiworku
    Ja właśnie mam taki sam strach przed tymi kokonami i różnego rodzaju osłonkami w łożeczku. Im mniej tym lepiej.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Paula Luca to chyba wczesniejsza wersja Hollanda. Ogolnie podobne wiec jak cena atrakcyjna to bierz :)
    Luca to nie jest wcześniejsza wersja Hollanda. One są dość podobne, ale jak zapytałam w sklepie o różnice to głównie były w materiałach wykończeniowych.
    Luca ma więcej wykończeń z ekoskóry.
    https://bebetto.eu/pl/porownanie/

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • india Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Luca to nie jest wcześniejsza wersja Hollanda. One są dość podobne, ale jak zapytałam w sklepie o różnice to głównie były w materiałach wykończeniowych.
    Luca ma więcej wykończeń z ekoskóry.
    https://bebetto.eu/pl/porownanie/

Basiu mi taka info podała sprzedawczyni w Smykolandzie ;) bo akurat Luca jeździliśmy po sklepie a Holland byl na miejscu.nie dostępny.
    Pewnie to był jej taki skrót myślowy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 17:38

B_002 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Pomozcie ktory kolor wybrac?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76a1df856c48.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe78e843eca4.jpg

gwiazdki :)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Niby mąż jest w domu ale jutro idzie do pracy wiec tak naprawdę nie ma kto pomoc, jakoś sobie poradzę bo co zrobić

jutro sylwester Mistella i koniec roku! mam nadzieję, że wejdziesz w Nowy Rok w optymistycznym nastroju :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Mi sie ten w gwiazdki podoba :)

Fasolka do monitora oddechu mam 2 deski wiec jedna bede miec w kolysce w sypialni a druga w salonie w lozeczku w zalezosci gdzie dziecie bedzie spac tam podlacze.......

Słuchajcie dziewczyny mama wyjechala :) dzien wczesniej :)

rano oczywiscie mi zrobila kazanie na temat tego jak to za duzo leze i dlatego mi puchna rece, ze sie za malo ruszam i mam z tego wysokie cisnieni i ze ciaza to nie choroba i powinnam sie opamietac........

odjechala przed obiadem...a na moje pytanie ze moze chociaz zupe zjesc przed wyjazdem, odpowiedziala mi " dwa dni nic nie jadlam to i trzeci tez wytrzymam".....tak jakbysmy ja glodzili :(

jeden dzien bylismy u tesciow na obiedzie a drugi u kolezanki - oczywiscie bez mamy, ona zostala w domu, ale lodowke miala pelna tyle zarcia ze Swiat zostalo wystarczylo do mikrofalowki wadzic

zamiast dowidzenia, powiedziala ironicznie przepraszam ze Wam popsulam swieta swoja osoboa i dupla drzwiami........

no czy takie zachowanie jest normalne, smutne to ale wiem, ze tego nie zmienie, staram sie nie przejmowac, ale zawsze bardzo boli

zeby odreagowac nerwy rzucilam sie w wir pracy :) wpralam juz 3 pralki wszystkie reczniki powymienialam, lozka przebralam, lazienki pomylam......

deski? :) musze poczytać w necie jak to działa :)
    dobrze,że mama już wyjechała! jak ciśnienie Stresant?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Pojechaliśmy do Ikea - ludzi tyle, że kupiłam ramki i zasłony z całej mojej listy. A wanienkę znalźć w ikea to chyba graniczy z cudem ;/
    Za duże tłumy jak dla mnie, do tego rozwaliłam mojego iphona nie uśmiecha mi się wyskakiwać teraz z kasy na telefon ehh. Dałam za niego tyle kasy, mąż pojechał dowiedzieć się czy opłaca mi się go reanimować, bo jak powiedzą ze 2 tysiące to wolę kupić już jakiś inny telefon.

W ogóle dziwna ta niedziela i nie czuję, żę jutro sylwester. W Krakowie cisza nie strzelają jak na razie petardami ...

też miałam jechać do Ikea ale odpuściłam... nie wiecie kiedy są jakies promo w Ikea?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Nie chce mieszac Ci Wiewioreczko w glowie, skoro jestes zdecydowana na pobranie krwi pepowinowej, ale ja tez kiedys robilam rekonesans w tej sprawie i zrezygnowalam. Mojej kolezance odradzila to pewna pediatra, twierdzila ze zeby pobrac ta krew, trzeba odciac pepowine wczesniej, a dla dziecka jest bardzo wazne by byla odcieta, jak najpozniej, wiec czlowiek tez podejmuje tu pewna decyzje na starcie i trzeba wybrac co bedzie lepsze. I ze ta krew jest najprzydatniejsza nie dla tego od kogo jest pobrana tylko na przyklad dla obcych lub rodzenstwa, juz niestety nie pamietam szczegolow, ale czytalam artykuly o tym, po ktorych stwierdzilam ze jednak chce by ta krew trafila do dziecka. Byc moze te artykuly byly niewiarygodne, tamta lekarka sie mylila, ale warto podrazyc przed taka decyzja. Jesli sie ta krew przyda - pewnie warto, Ale warto wiedziec z czym sie to wiaze, a firma ktora zajmuje sie tym biznesem na pewno tego nie powie. Edit: https://dziecisawazne.pl/pobieranie-krwi-pepowinowej-ogole-sens/. To na szybko, ale czytalam to jakis czas temu i bylo to zgodne z tym do czego doszperalam sie wczesniej.
    Kochana, ja sama mam bardzo mieszane uczucia co tego...nie wiem, czy w bambuko robią, czy nie...a to duże pieniądze. Ale rozmawiałam z zaprzyjaźnionym ginem i mówił, że jeszcze 10 lat temu by mi odradził...a teraz kazał brać. Niby coraz częściej się wykorzystuje tą krew, boję się, że później będę żałować, że tego nie mam, jeśli za 20 lat będzie to na porządku dziennym. Trudny wybór.

Misiabella lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe jest żebym czuła główkę małej przez brzuch ? ;)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie ja gdzieś na jakiejś stronie też czytałam, że holland to kolejna wersja luci.

India mowisz o naszym Toruńskim smykolandzie ? Ja tam właśnie zamówiłam holland w piątek :) na fb maja że od 3.01 będą jakieś promocje to pojadę zobaczyć bo chciałabym półko-przewijak z firmy Klupś

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Możliwe jest żebym czuła główkę małej przez brzuch ? ;)

Jasne, że tak! Mój też wypina głowę :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ