Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:Mój syn chyba się przekręcił dzisiaj i kopał mnie po szyjce. Normalnie myślałam że zacznę rodzić. Tak mnie uderzał mocno. Polezalam z pupa do góry i wrócił wyżej. Ale ból strasznie dziwny
Paula, łączę się z Tobą, miałam tak wczoraj wieczorem ... aż się wystraszyłam. Poleżałam tez trochę z nogami w górze i się przesunęła, ogólnie to rzadko mnie już łomocze po szyjce ale jak się zdarzy to klękajcie narody. Masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 16:41
-
Malutka mycha ja się czułam kiepsko cały dzień po krzywej, ale prawda jest taka żę tego dnia wiele osób mówiło że się zle czuje więc może dodatkowo pogoda/ciśnienie miały na to wpływ.
Co do bankowania krwi też doszłam do wniosku, że jednak jest więcej minusów niż plusów i nie będziemy z tego korzystać.
Kokon chce kupić, ale do wykorzystywania do leżakowania i zabawy pod nadzorem, a nie do spania. Na pewno będzie to coś tańszego, dużo dziewczyn poleca kokony ze sklepu jukki, mają swoją stronę i są też na allegro.
Bóle więzadeł i kopanie po szyjce też znam.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Paula Luca to chyba wczesniejsza wersja Hollanda. Ogolnie podobne wiec jak cena atrakcyjna to bierz
Ja po krzywej czulam sie dobrze, na tyle dobrze, ze pozniej jeszcze pozarlam słodkości w domu :p
Ja kokon chyba tez kupię, choć kolezanki mi mówiły, ze skoro mam poduszke rogal to bez sensu bo ja spokojnie mozna tak samo wykorzystać. -
Karmelllka90 wrote:Pojechaliśmy do Ikea - ludzi tyle, że kupiłam ramki i zasłony z całej mojej listy. A wanienkę znalźć w ikea to chyba graniczy z cudem ;/
Też się pewnie wybiorę do Ikea ale to raczej koło lutego
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Dziewczyny jeżeli chodzi o wage to ja chyba przytulam najwięcej
ważę juz 68.5kg czyli okrągłe +10kg
Nasza mała jest szalona, jak ona mocno kopie a jak mi sie przez to brzuch napina. Stresuje mnie to az boje sie ruszać bo wtedy czuje, ze spina sie jeszcze mocniej -
Karollinax26 wrote:Dziewczyny, ja mam pytanie też. Boli mnie czasem po obu stronach, na dole, tak na linii majtek, przy samej tej kości, blisko pachwin. To mogą być wiezadla ? Czuję ból jak się np przewracam z boku na bok, albo jak dotykam.
Ja dzisiaj sporo na nogach jestem i też to czuję mocniej, aż czasem się muszę położyć bo boli jak mam zbyt dużo ruchu. Jak się przekręcam z boku na bok to czasem też. Taki urok ciąży
-
Dzięki dziewczyny, zaryzykuje i pójdę jutro
Ja kokonu też nie planuje, tyle już tych gadżetów mam że za chwilę mi mieszkania braknie
Na kopanie w szyjke nie mogę narzekać ale to co ona robi z moimi że rami to się w głowie nie mieści. A to jest na razie taka kruszynka, boję się co będzie dalej -
Paula 90 wrote:Ja kokonu nie kupuje. Naczytałam się o tych maluszkach co to się niby w tym dusza, śmierci łóżeczkowej itd. I u nas w łóżeczku będzie tylko materac, prześcieradło i Ignas zawinięty w otulacz bawełniany albo w śpiworku
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
india wrote:Paula Luca to chyba wczesniejsza wersja Hollanda. Ogolnie podobne wiec jak cena atrakcyjna to bierz
Luca ma więcej wykończeń z ekoskóry.
https://bebetto.eu/pl/porownanie/
-
B_002 wrote:Luca to nie jest wcześniejsza wersja Hollanda. One są dość podobne, ale jak zapytałam w sklepie o różnice to głównie były w materiałach wykończeniowych.
Luca ma więcej wykończeń z ekoskóry.
https://bebetto.eu/pl/porownanie/
Basiu mi taka info podała sprzedawczyni w Smykolandziebo akurat Luca jeździliśmy po sklepie a Holland byl na miejscu.nie dostępny.
Pewnie to był jej taki skrót myślowyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 17:38
B_002 lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:Mi sie ten w gwiazdki podoba
Fasolka do monitora oddechu mam 2 deski wiec jedna bede miec w kolysce w sypialni a druga w salonie w lozeczku w zalezosci gdzie dziecie bedzie spac tam podlacze.......
Słuchajcie dziewczyny mama wyjechaladzien wczesniej
rano oczywiscie mi zrobila kazanie na temat tego jak to za duzo leze i dlatego mi puchna rece, ze sie za malo ruszam i mam z tego wysokie cisnieni i ze ciaza to nie choroba i powinnam sie opamietac........
odjechala przed obiadem...a na moje pytanie ze moze chociaz zupe zjesc przed wyjazdem, odpowiedziala mi " dwa dni nic nie jadlam to i trzeci tez wytrzymam".....tak jakbysmy ja glodzili
jeden dzien bylismy u tesciow na obiedzie a drugi u kolezanki - oczywiscie bez mamy, ona zostala w domu, ale lodowke miala pelna tyle zarcia ze Swiat zostalo wystarczylo do mikrofalowki wadzic
zamiast dowidzenia, powiedziala ironicznie przepraszam ze Wam popsulam swieta swoja osoboa i dupla drzwiami........
no czy takie zachowanie jest normalne, smutne to ale wiem, ze tego nie zmienie, staram sie nie przejmowac, ale zawsze bardzo boli
zeby odreagowac nerwy rzucilam sie w wir pracywpralam juz 3 pralki wszystkie reczniki powymienialam, lozka przebralam, lazienki pomylam......
deski?musze poczytać w necie jak to działa
dobrze,że mama już wyjechała! jak ciśnienie Stresant?Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Pojechaliśmy do Ikea - ludzi tyle, że kupiłam ramki i zasłony z całej mojej listy. A wanienkę znalźć w ikea to chyba graniczy z cudem ;/
Za duże tłumy jak dla mnie, do tego rozwaliłam mojego iphona nie uśmiecha mi się wyskakiwać teraz z kasy na telefon ehh. Dałam za niego tyle kasy, mąż pojechał dowiedzieć się czy opłaca mi się go reanimować, bo jak powiedzą ze 2 tysiące to wolę kupić już jakiś inny telefon.
W ogóle dziwna ta niedziela i nie czuję, żę jutro sylwester. W Krakowie cisza nie strzelają jak na razie petardami ...
też miałam jechać do Ikea ale odpuściłam... nie wiecie kiedy są jakies promo w Ikea?Fasolka77
-
Misiabella wrote:Nie chce mieszac Ci Wiewioreczko w glowie, skoro jestes zdecydowana na pobranie krwi pepowinowej, ale ja tez kiedys robilam rekonesans w tej sprawie i zrezygnowalam. Mojej kolezance odradzila to pewna pediatra, twierdzila ze zeby pobrac ta krew, trzeba odciac pepowine wczesniej, a dla dziecka jest bardzo wazne by byla odcieta, jak najpozniej, wiec czlowiek tez podejmuje tu pewna decyzje na starcie i trzeba wybrac co bedzie lepsze. I ze ta krew jest najprzydatniejsza nie dla tego od kogo jest pobrana tylko na przyklad dla obcych lub rodzenstwa, juz niestety nie pamietam szczegolow, ale czytalam artykuly o tym, po ktorych stwierdzilam ze jednak chce by ta krew trafila do dziecka. Byc moze te artykuly byly niewiarygodne, tamta lekarka sie mylila, ale warto podrazyc przed taka decyzja. Jesli sie ta krew przyda - pewnie warto, Ale warto wiedziec z czym sie to wiaze, a firma ktora zajmuje sie tym biznesem na pewno tego nie powie. Edit: https://dziecisawazne.pl/pobieranie-krwi-pepowinowej-ogole-sens/. To na szybko, ale czytalam to jakis czas temu i bylo to zgodne z tym do czego doszperalam sie wczesniej.
Misiabella lubi tę wiadomość
-
Faktycznie ja gdzieś na jakiejś stronie też czytałam, że holland to kolejna wersja luci.
India mowisz o naszym Toruńskim smykolandzie ? Ja tam właśnie zamówiłam holland w piątekna fb maja że od 3.01 będą jakieś promocje to pojadę zobaczyć bo chciałabym półko-przewijak z firmy Klupś
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karollinax26 wrote:Możliwe jest żebym czuła główkę małej przez brzuch ?
Jasne, że tak! Mój też wypina głowę👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️