X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chłopca pasuje w gwiazdki nie? :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 12:04

Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dla chłopca pasuje w gwiazdki nie? :p

Wydaje mi się, że w gwiazdki jest bardzo uniwersalny.
    Ja dla Marceliny mam taki ..

05ef46c72b238cc6med.jpg

Daffi, Karmelllka90, Lolka30, B_002, Wiewióreczka, india, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Paula90 mi sie co kojarzy ze ta witamina D jest dość droga. Koło 200zl. Jeśli głupoty pisze to poprawcie mnie. Bo gin w klinice powiedział zebym brała wit D , przez jakis czas tak w ciemno. Bo to drogie badanie i lepiej witaminę kupic i zażywać.
    Ja płaciłam 170 w czasie starań :/

f1d9680377.png

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona też byłam na Bohemian Rhapsody :) ja lubię słuchać ich piosenek ale nigdy nie byłam ich wielka fanka bo po prostu nie mam ulubionych zespołów :) ale ten film mnie zachwycił. Trochę się bałam że będę się nudzić a czasami byłam bardziej zafascynowana niż mąż.

Ja mam wizytę 7 stycznia, wtedy się dowiem ile przytylysmy :D

Ja planuje mieć przy sobie kosz Mojżesza a później dziecko wyekspediowac do siebie ale wiadomo że plany planami a różnie może być. Mamy jeszcze gdzies w piwnicy turystyczne więc najwyżej wymienimy z koszem i dalej będzie u nas. Detektor chyba mam, ciocia mi dała. Chcę jeszcze nianie i szumisia ale właśnie nie wiem czy nie zostawić sobie tego na ewentualne prezenty :)

f1d9680377.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za bad. wut. D placilam 40zł

Paula 90 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stresant Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie ten w gwiazdki podoba :)

Fasolka do monitora oddechu mam 2 deski wiec jedna bede miec w kolysce w sypialni a druga w salonie w lozeczku w zalezosci gdzie dziecie bedzie spac tam podlacze.......

Słuchajcie dziewczyny mama wyjechala :) dzien wczesniej :)

rano oczywiscie mi zrobila kazanie na temat tego jak to za duzo leze i dlatego mi puchna rece, ze sie za malo ruszam i mam z tego wysokie cisnieni i ze ciaza to nie choroba i powinnam sie opamietac........

odjechala przed obiadem...a na moje pytanie ze moze chociaz zupe zjesc przed wyjazdem, odpowiedziala mi " dwa dni nic nie jadlam to i trzeci tez wytrzymam".....tak jakbysmy ja glodzili :(

jeden dzien bylismy u tesciow na obiedzie a drugi u kolezanki - oczywiscie bez mamy, ona zostala w domu, ale lodowke miala pelna tyle zarcia ze Swiat zostalo wystarczylo do mikrofalowki wadzic

zamiast dowidzenia, powiedziala ironicznie przepraszam ze Wam popsulam swieta swoja osoboa i dupla drzwiami........

no czy takie zachowanie jest normalne, smutne to ale wiem, ze tego nie zmienie, staram sie nie przejmowac, ale zawsze bardzo boli

zeby odreagowac nerwy rzucilam sie w wir pracy :) wpralam juz 3 pralki wszystkie reczniki powymienialam, lozka przebralam, lazienki pomylam......

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - widzę że tesciowa taka melodramatyczna jak moja mama. Aluzjami i melodramatami podkreśla jak to jest pokrzywdzona.
    Grunt że macie ja z głowy już :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Pomozcie ktory kolor wybrac?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76a1df856c48.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe78e843eca4.jpg

Ja bym brała szary w gwiazdki

espoir, Daffi lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Stresant - widzę że tesciowa taka melodramatyczna jak moja mama. Aluzjami i melodramatami podkreśla jak to jest pokrzywdzona.
    Grunt że macie ja z głowy już :-)

wlasnie tak grunt ze pojechala :) mamy jeszcze 3 dni na odpoczynek zanim znow zacznie sie codzienne normalne zycie szkola i praca :)

aha to nie tesciowa tylko rodzona matka :) tesciowa bym olala :)
    jeszcze ze moj kochany maz to wszystko dzielnie znosi i mnie pociesza....bo moglby przeciez taka awanture zrobic ze by sie pol roku nie pokazala

oczywisice dzieci mi pozarazala, mlody kaszle a corka ma katar.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechaliśmy do Ikea - ludzi tyle, że kupiłam ramki i zasłony z całej mojej listy. A wanienkę znalźć w ikea to chyba graniczy z cudem ;/
    Za duże tłumy jak dla mnie, do tego rozwaliłam mojego iphona nie uśmiecha mi się wyskakiwać teraz z kasy na telefon ehh. Dałam za niego tyle kasy, mąż pojechał dowiedzieć się czy opłaca mi się go reanimować, bo jak powiedzą ze 2 tysiące to wolę kupić już jakiś inny telefon.

W ogóle dziwna ta niedziela i nie czuję, żę jutro sylwester. W Krakowie cisza nie strzelają jak na razie petardami ...

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant jak już będziesz miała naprawdę dość to może poprosisz męża żeby jednak tę awanturę zrobił ;). Przepraszam, ale zdenerwowałam się od samego czytania opisu jej zachowania.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Stresant jak już będziesz miała naprawdę dość to może poprosisz męża żeby jednak tę awanturę zrobił ;). Przepraszam, ale zdenerwowałam się od samego czytania opisu jej zachowania.

:) wiesz ze masz racje, nastepnym razem tak zrobie :)
    fajnie ze mam Was :) mozna sie wygadac :)

dla relaksu jade jeszcze do apteki....bo musze cos na kaszel dla dzieci kupic a przy okazji kupie cos dla malego, smoczek jaki, albo co, zeby sobie radosc sprawic :)

Lolka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądam wózki. Niby mieliśmy wybrany a trafił się okazja i chyba zmienię wybór.
    Mieliśmy Junama Diamond, Adamex Reggio albo Bebetto Holland.
    Trafił nam się nowy Bebetto Luca za 70% ceny i chyba go weźmiemy.
    Jakoś tak będę się lepiej czuła jak już wszystko będzie stać w domu.

india, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zamulony dzień, długo spałam a teraz najchętniej znowu poszłabym spać. Za oknem jest paskudnie, buro, pada.

Mam pytanie do tych które robiły już krzywa. 7 stycznia mam wizytę więc w tym tygodniu muszę iść na badania. Chciałam iść jutro ale później sobie pomyślałam że po krzywej mogę nie mieć ochoty na domowe sylwestrowa. I teraz pytanie do tych które wymiotowaly lub złe się czuły podczas badania. Jak długo Was to paskudne uczucie trzymało?
    Tak wiem, mega ważny problem ale mam dylemat :)

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam pytanie też. Boli mnie czasem po obu stronach, na dole, tak na linii majtek, przy samej tej kości, blisko pachwin. To mogą być wiezadla ? Czuję ból jak się np przewracam z boku na bok, albo jak dotykam.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli któraś jest zainteresowana bankowaniem krwi, to do jutra jest dobra promocja.
    https://www.pbkm.pl/oferta-promocyjna/promocja-swiateczna-2018/v2

Uwaga - jeśli w przeszłości miałyście poronienie lub w linii do dziadków występuje stwardnienie rozsiane lub przechodziłyście toksoplazmozę, to najwyższy wariant, jaki możecie wykupić to granatowy.
    Na starcie płaci się jednorazowo przed porodem 680 zł zamiast 880 zł. Po 8 tygodniach od porodu - jeśli pobranie było udane i ilość krwi jest wystarczająca, to płaci się jednorazowo po porodzie 1740 zamiast 2640 zł. Później jest opłata roczna 690 zł (za polecenie bankowania przez inna mamusię, chyba obie strony mają 50% rabatu na opłatę roczną - oczywiście nie na stałe, tylko na 1 rok).

Świeże info od konsultantki, podpisuję jutro umowę. Ta promocja dotyczy niby tych rodzących do stycznia 2019, ale w rzeczywistości termin ten nie obowiązuje.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny, ja mam pytanie też. Boli mnie czasem po obu stronach, na dole, tak na linii majtek, przy samej tej kości, blisko pachwin. To mogą być wiezadla ? Czuję ból jak się np przewracam z boku na bok, albo jak dotykam.
    Też tak mam. Nie same pachwiny, ale jakby pomiędzy pachwinami a środkiem spojenia, na linii majtek. Mam nadzieję, że to więzadła.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, ale ulga hihi :) Choć przykre strasznie, że tak to wygląda. Ja bym się nie przejmowała trochę wyższym ciśnieniem, o ile bym nie puchła...ale tak to faktycznie strach. Ty bierzesz Acard, prawda?

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wydaje mi się, że w gwiazdki jest bardzo uniwersalny.
    Ja dla Marceliny mam taki ..

05ef46c72b238cc6med.jpg
    Sorki za głupie pytanie...jakoś tak czytam Was dziś od końca...co to jest?:D I czy jest przydatne (pytanie do doświadczonych mamusiek)?
    Karolcia, ja chyba odgapię, bo ładne...daj namiary, gdzie kupiłaś :)

Ja z wyprawki dla maluszka mam (uwaga będzie długa lista):
    - trzy pieluchy tetrowe z motherhood.

:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 15:45

malutka_mycha, Lolka30, india, B_002, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Przeglądam wózki. Niby mieliśmy wybrany a trafił się okazja i chyba zmienię wybór.
    Mieliśmy Junama Diamond, Adamex Reggio albo Bebetto Holland.
    Trafił nam się nowy Bebetto Luca za 70% ceny i chyba go weźmiemy.
    Jakoś tak będę się lepiej czuła jak już wszystko będzie stać w domu.

ten Luca jest bardzo ladny jeszcze jakby byl z biala rama no to lux :)

‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ