Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
martusiawp wrote:Paula90 mi sie co kojarzy ze ta witamina D jest dość droga. Koło 200zl. Jeśli głupoty pisze to poprawcie mnie. Bo gin w klinice powiedział zebym brała wit D , przez jakis czas tak w ciemno. Bo to drogie badanie i lepiej witaminę kupic i zażywać.
-
Kiwona też byłam na Bohemian Rhapsody
ja lubię słuchać ich piosenek ale nigdy nie byłam ich wielka fanka bo po prostu nie mam ulubionych zespołów
ale ten film mnie zachwycił. Trochę się bałam że będę się nudzić a czasami byłam bardziej zafascynowana niż mąż.
Ja mam wizytę 7 stycznia, wtedy się dowiem ile przytylysmy
Ja planuje mieć przy sobie kosz Mojżesza a później dziecko wyekspediowac do siebie ale wiadomo że plany planami a różnie może być. Mamy jeszcze gdzies w piwnicy turystyczne więc najwyżej wymienimy z koszem i dalej będzie u nas. Detektor chyba mam, ciocia mi dała. Chcę jeszcze nianie i szumisia ale właśnie nie wiem czy nie zostawić sobie tego na ewentualne prezenty -
Mi sie ten w gwiazdki podoba
Fasolka do monitora oddechu mam 2 deski wiec jedna bede miec w kolysce w sypialni a druga w salonie w lozeczku w zalezosci gdzie dziecie bedzie spac tam podlacze.......
Słuchajcie dziewczyny mama wyjechaladzien wczesniej
rano oczywiscie mi zrobila kazanie na temat tego jak to za duzo leze i dlatego mi puchna rece, ze sie za malo ruszam i mam z tego wysokie cisnieni i ze ciaza to nie choroba i powinnam sie opamietac........
odjechala przed obiadem...a na moje pytanie ze moze chociaz zupe zjesc przed wyjazdem, odpowiedziala mi " dwa dni nic nie jadlam to i trzeci tez wytrzymam".....tak jakbysmy ja glodzili
jeden dzien bylismy u tesciow na obiedzie a drugi u kolezanki - oczywiscie bez mamy, ona zostala w domu, ale lodowke miala pelna tyle zarcia ze Swiat zostalo wystarczylo do mikrofalowki wadzic
zamiast dowidzenia, powiedziala ironicznie przepraszam ze Wam popsulam swieta swoja osoboa i dupla drzwiami........
no czy takie zachowanie jest normalne, smutne to ale wiem, ze tego nie zmienie, staram sie nie przejmowac, ale zawsze bardzo boli
zeby odreagowac nerwy rzucilam sie w wir pracywpralam juz 3 pralki wszystkie reczniki powymienialam, lozka przebralam, lazienki pomylam......
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Stresant - widzę że tesciowa taka melodramatyczna jak moja mama. Aluzjami i melodramatami podkreśla jak to jest pokrzywdzona.
Grunt że macie ja z głowy już
wlasnie tak grunt ze pojechalamamy jeszcze 3 dni na odpoczynek zanim znow zacznie sie codzienne normalne zycie szkola i praca
aha to nie tesciowa tylko rodzona matkatesciowa bym olala
jeszcze ze moj kochany maz to wszystko dzielnie znosi i mnie pociesza....bo moglby przeciez taka awanture zrobic ze by sie pol roku nie pokazala
oczywisice dzieci mi pozarazala, mlody kaszle a corka ma katar..... -
nick nieaktualnyPojechaliśmy do Ikea - ludzi tyle, że kupiłam ramki i zasłony z całej mojej listy. A wanienkę znalźć w ikea to chyba graniczy z cudem ;/
Za duże tłumy jak dla mnie, do tego rozwaliłam mojego iphona nie uśmiecha mi się wyskakiwać teraz z kasy na telefon ehh. Dałam za niego tyle kasy, mąż pojechał dowiedzieć się czy opłaca mi się go reanimować, bo jak powiedzą ze 2 tysiące to wolę kupić już jakiś inny telefon.
W ogóle dziwna ta niedziela i nie czuję, żę jutro sylwester. W Krakowie cisza nie strzelają jak na razie petardami ... -
Stresant jak już będziesz miała naprawdę dość to może poprosisz męża żeby jednak tę awanturę zrobił
. Przepraszam, ale zdenerwowałam się od samego czytania opisu jej zachowania.
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Lolka30 wrote:Stresant jak już będziesz miała naprawdę dość to może poprosisz męża żeby jednak tę awanturę zrobił
. Przepraszam, ale zdenerwowałam się od samego czytania opisu jej zachowania.
wiesz ze masz racje, nastepnym razem tak zrobie
fajnie ze mam Wasmozna sie wygadac
dla relaksu jade jeszcze do apteki....bo musze cos na kaszel dla dzieci kupic a przy okazji kupie cos dla malego, smoczek jaki, albo co, zeby sobie radosc sprawicLolka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzeglądam wózki. Niby mieliśmy wybrany a trafił się okazja i chyba zmienię wybór.
Mieliśmy Junama Diamond, Adamex Reggio albo Bebetto Holland.
Trafił nam się nowy Bebetto Luca za 70% ceny i chyba go weźmiemy.
Jakoś tak będę się lepiej czuła jak już wszystko będzie stać w domu.india, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Ale zamulony dzień, długo spałam a teraz najchętniej znowu poszłabym spać. Za oknem jest paskudnie, buro, pada.
Mam pytanie do tych które robiły już krzywa. 7 stycznia mam wizytę więc w tym tygodniu muszę iść na badania. Chciałam iść jutro ale później sobie pomyślałam że po krzywej mogę nie mieć ochoty na domowe sylwestrowa. I teraz pytanie do tych które wymiotowaly lub złe się czuły podczas badania. Jak długo Was to paskudne uczucie trzymało?
Tak wiem, mega ważny problem ale mam dylemat -
Dziewczyny, jeśli któraś jest zainteresowana bankowaniem krwi, to do jutra jest dobra promocja.
https://www.pbkm.pl/oferta-promocyjna/promocja-swiateczna-2018/v2
Uwaga - jeśli w przeszłości miałyście poronienie lub w linii do dziadków występuje stwardnienie rozsiane lub przechodziłyście toksoplazmozę, to najwyższy wariant, jaki możecie wykupić to granatowy.
Na starcie płaci się jednorazowo przed porodem 680 zł zamiast 880 zł. Po 8 tygodniach od porodu - jeśli pobranie było udane i ilość krwi jest wystarczająca, to płaci się jednorazowo po porodzie 1740 zamiast 2640 zł. Później jest opłata roczna 690 zł (za polecenie bankowania przez inna mamusię, chyba obie strony mają 50% rabatu na opłatę roczną - oczywiście nie na stałe, tylko na 1 rok).
Świeże info od konsultantki, podpisuję jutro umowę. Ta promocja dotyczy niby tych rodzących do stycznia 2019, ale w rzeczywistości termin ten nie obowiązuje.
-
Karollinax26 wrote:Dziewczyny, ja mam pytanie też. Boli mnie czasem po obu stronach, na dole, tak na linii majtek, przy samej tej kości, blisko pachwin. To mogą być wiezadla ? Czuję ból jak się np przewracam z boku na bok, albo jak dotykam.
-
Karollinax26 wrote:
I czy jest przydatne (pytanie do doświadczonych mamusiek)?
Karolcia, ja chyba odgapię, bo ładne...daj namiary, gdzie kupiłaś
Ja z wyprawki dla maluszka mam (uwaga będzie długa lista):
- trzy pieluchy tetrowe z motherhood.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 15:45
malutka_mycha, Lolka30, india, B_002, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Przeglądam wózki. Niby mieliśmy wybrany a trafił się okazja i chyba zmienię wybór.
Mieliśmy Junama Diamond, Adamex Reggio albo Bebetto Holland.
Trafił nam się nowy Bebetto Luca za 70% ceny i chyba go weźmiemy.
Jakoś tak będę się lepiej czuła jak już wszystko będzie stać w domu.
ten Luca jest bardzo ladny jeszcze jakby byl z biala rama no to lux