Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:My do "wożenia" po domu mamy Leżaczek Tiny Love 3w1. Jak dla mnie rewelacja, nie spodziewałam się, że to będzie takie fajne. Nawet nasz pies lubi w nim być.
Zastępuje kosz mojżesza, leżaczek, kołyskę, bujaczek, łóżeczko i gondole wózka. Jest rewelacyjny
Dlatego Kochane moje, postanowiłam od Was odgapiać wyprawkę...wiem, że czytacie zanim kupicie i to dobre wybory...mam nadzieję, że nie będziecie złemalutka_mycha, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Stresant, ale ulga hihi
Choć przykre strasznie, że tak to wygląda. Ja bym się nie przejmowała trochę wyższym ciśnieniem, o ile bym nie puchła...ale tak to faktycznie strach. Ty bierzesz Acard, prawda?
tak tak biore acard 150mg...ale nie wiem czy to jakos wplywa na cinienie....
Bylam w aptece, az mi sie oczy przekrecily jak sume podala do zapalcenia, a to podstawowe rzeczy wzielam krople na kaszel, paracetamol, echinacce i vincentke na gardlo....dla siebie wzielam krem na rozstepy dla malego smoczek....pelnia szczescia
podaje temat termometry dla dzieci???? jakie bierzecie czy bezdotykowe, czy zwykle? -
Wiewiorka, ja kupiłam na tej aukcji, są różne wzory.
https://allegro.pl/kokon-niemowlecy-otulacz-kojec-do-spania-minky-i7560860688.html?fromVariant=7560860307
Ale ogólnie jest tego mnóstwo, wystarczy że na Allegro sobie wpiszesz „kokon niemowlęcy” i masz do wyboru i do koloru -
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Dziewczyny, ja mam pytanie też. Boli mnie czasem po obu stronach, na dole, tak na linii majtek, przy samej tej kości, blisko pachwin. To mogą być wiezadla ? Czuję ból jak się np przewracam z boku na bok, albo jak dotykam.
-
Ja mam termometr bezdotykowy microlife, nie jestem super zadowolona, choc w sumie raz sprawdzalam z termometrem rteciowym i byla taka sama temperatura. Nie jest chyba jednak superprecyzyjny i potrafi podawac co chwile inny wynik. Trzeba mierzyc zawsze zgodnie z instrukcja i w pomieszczeniu w ktorym lezal. Podobno lepszy jest braun do ucha i nad zakupem takiego mysle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 16:06
-
Karolka, zero różnicy. Wiesz, u niektórych by pomogło - gdyby powodem skurczów był niedobór magnezu. U mnie myślę, że te 3 operacje macicy w ciągu ostatniego roku powodują taką reakcję. Brzuch w nocy twardy prawie za każdym razem jak się przebudzę, a za dnia 2-6 razy.
Kiedyś myślałam, że jak skończę 26 tc, to będę już spokojna...taaaa... -
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Paula, zdrowe to dla kręgosłupa? Można od razu dzidzię kłaść w to? Jestem zielona....i jakoś tak strach mnie obleciał, tym bardziej, że pewnie urodzę szybciej (oby jak najpóźniej)...a nie mam nic!
Dlatego Kochane moje, postanowiłam od Was odgapiać wyprawkę...wiem, że czytacie zanim kupicie i to dobre wybory...mam nadzieję, że nie będziecie złe -
nick nieaktualny
-
Wiewióreczka wrote:Karolka, zero różnicy. Wiesz, u niektórych by pomogło - gdyby powodem skurczów był niedobór magnezu. U mnie myślę, że te 3 operacje macicy w ciągu ostatniego roku powodują taką reakcję. Brzuch w nocy twardy prawie za każdym razem jak się przebudzę, a za dnia 2-6 razy.
Kiedyś myślałam, że jak skończę 26 tc, to będę już spokojna...taaaa...
U mnie też nadal twardnieje, tylko chyba częściej to są już te skurcze BH, często mam twardy jak chce mi się siku mocno.
Będzie dobrze, zobaczysz!! -
nick nieaktualny
-
Nie chce mieszac Ci Wiewioreczko w glowie, skoro jestes zdecydowana na pobranie krwi pepowinowej, ale ja tez kiedys robilam rekonesans w tej sprawie i zrezygnowalam. Mojej kolezance odradzila to pewna pediatra, twierdzila ze zeby pobrac ta krew, trzeba odciac pepowine wczesniej, a dla dziecka jest bardzo wazne by byla odcieta, jak najpozniej, wiec czlowiek tez podejmuje tu pewna decyzje na starcie i trzeba wybrac co bedzie lepsze. I ze ta krew jest najprzydatniejsza nie dla tego od kogo jest pobrana tylko na przyklad dla obcych lub rodzenstwa, juz niestety nie pamietam szczegolow, ale czytalam artykuly o tym, po ktorych stwierdzilam ze jednak chce by ta krew trafila do dziecka. Byc moze te artykuly byly niewiarygodne, tamta lekarka sie mylila, ale warto podrazyc przed taka decyzja. Jesli sie ta krew przyda - pewnie warto, Ale warto wiedziec z czym sie to wiaze, a firma ktora zajmuje sie tym biznesem na pewno tego nie powie. Edit: https://dziecisawazne.pl/pobieranie-krwi-pepowinowej-ogole-sens/. To na szybko, ale czytalam to jakis czas temu i bylo to zgodne z tym do czego doszperalam sie wczesniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 16:20
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Ale miałam nadrabiania od rana
Daffi mi ten szary kokon bardziej się podoba
Ja ogólnie nie kupuje kokonu z tego samego względu co Paula, chociaż te kokonu są naprawdę piękneDaffi, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karollinax26 wrote:U mnie też nadal twardnieje, tylko chyba częściej to są już te skurcze BH, często mam twardy jak chce mi się siku mocno.
Będzie dobrze, zobaczysz!!
Też mam wrażenie, że często jest twardy przy pełnym pęcherzu
Lili, a jak u Ciebie z brzuszkiem?
Paula, znam uczucie kopania po szyjce...masakra... -
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Kiwona też byłam na Bohemian Rhapsody
ja lubię słuchać ich piosenek ale nigdy nie byłam ich wielka fanka bo po prostu nie mam ulubionych zespołów
ale ten film mnie zachwycił. Trochę się bałam że będę się nudzić a czasami byłam bardziej zafascynowana niż mąż.
Ja mam wizytę 7 stycznia, wtedy się dowiem ile przytylysmy
Ja planuje mieć przy sobie kosz Mojżesza a później dziecko wyekspediowac do siebie ale wiadomo że plany planami a różnie może być. Mamy jeszcze gdzies w piwnicy turystyczne więc najwyżej wymienimy z koszem i dalej będzie u nas. Detektor chyba mam, ciocia mi dała. Chcę jeszcze nianie i szumisia ale właśnie nie wiem czy nie zostawić sobie tego na ewentualne prezenty
Czułam się bardzo złe przez 2 godziny po wyjściu czułam się super zjadłam normalnie.malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisiabella dostałam podobne informacje do ciebie. Byłam nastawiona, ze będziemy bankować krew pępowinową, ale pierwsze ziarno niepewności pojawiło się u mnie gdy na marcówkach dziewczyna, która jest lekarzem jej mąż również a teściowa nawet prowadzi jej ciąże napisała, że niestety ale ta krew nie jest w stanie pomóc. Dość dokładnie to wytłumaczyła. Zaczęłam drążyć czytać i rozmawiałam z moja ginekolog i z tą co robi mi usg i faktycznie pierwsze co muszą odciąć wcześniej pępowinę - a dla dziecka najlepsze i najzdrowsze jest jak odetną dopiero jak przestanie sama pulsować - ja to zapiszę w planie porodu!
Drugie istotne, że nie zawsze jest tej krwi na tyle a nawet jak jest jest taka w miarę ilość to jej nie wystarcza na uratowanie życia starczego dziecka a już na pewno nie dorosłego. Dlatego my z mężem podjęliśmy decyzje, że nie bankujemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 16:30
Misiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Dużo czytałam, szukałam opinii na temat kosza Mojżesza. Ja wybrałam kosz Mojżesza snuggle bo jest jednym z większych
w zamyśle, ze mała do 6 Msc bedzie z nami spała w sypialni pózniej u siebie. Jestem przygotowana, ze mój plan moze nie
wypalić i wtedy sprzedam kosz i kupie łóżeczko dostawkę chicco next2me baby
Moja koleżanka zadeklarowala, ze mi taki kosz pożyczy woec nawet nie wiem jakiej jest wielkosci. Planowałam go do salonu aby malutka mogla drzemac przy nas w dzien, ale teraz jeszcze o tej sypialni pomyślałam. Jak wyrośnie to zrobimy przemeblowanue z drewnianym lozeczkiem -
nick nieaktualny
-
Wiewióreczka wrote:A jak odczuwasz te BH? Bo to niby fala, idzie od góry do dołu brzucha i trwa bardzo króciutko, puszcza samo bez zmiany pozycji.
Też mam wrażenie, że często jest twardy przy pełnym pęcherzu
Lili, a jak u Ciebie z brzuszkiem?
Paula, znam uczucie kopania po szyjce...masakra...
No i chyba właśnie tak odczuwam, czuję że idzie z góry, zatrzymuje się na dole z takim dyskomfortem i tak, przechodzi bez zmiany pozycji ale macica też się sama z siebie nadal stawia czasem, także bez zmian