X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać Dziewczyny a nie tu forumujecie :-D
    Ja dotrwałam się do kolejnej gry i zapomniałam o całym świecie. Jak zobaczyłam że zbliża się północ to byłam w szoku.

Luca i Holland to obecnie bliźniacze modele - Luca nawet wychodzi trochę przed Hollanda. Główna roznica to tapicerka i rozwiązania z nią związane (na przykład magnesy zamiast rzepow/nap itd.)

Mi też coś niedobrze jest ostatnio.

Kładę się już spać bo oczy mi się zamykają. Miłej nocy i powodzenia jutro dla wizytujących :-)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja psina zawsze spokojna w sylwestra... A dzis na spacerze jak tylko ktos strzelil to chciala uciekac do domu i szla niepewnie ze strachem i z ogonem az podkulonym pod brzuch :( im starsza tym zaczyna się lęk. Zabieramy ją ze sobą jutro na domowke ale szwagierka ma labradora a ta moja boi sie tego wielkoluda i ciagle sa miedzy nimi zgrzyty :(

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna, myślałam że to działa w odwrotna stronę, im pies starszy tym bardziej oswojony. Wiem że serce pęka jak się widzi ten strach i malo nie można zrobić :(

A właśnie Paula miałam pytać. Myślisz że takie odwrazliwianie ma sens u dorosłego psa?

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja już na nogach oczywiście, zjadłam śniadanko i zaczynam się ogarniać :) na 9.15 mam wizytę, trzymajcie kciuki za moją szyjkę, proszę!

Paula 90, malutka_mycha, Fasolka77, Karmelllka90, espoir, B_002, DorotaAnna, Kiwona, AniaKJ, Lolka30, india, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Biedna, myślałam że to działa w odwrotna stronę, im pies starszy tym bardziej oswojony. Wiem że serce pęka jak się widzi ten strach i malo nie można zrobić :(

A właśnie Paula miałam pytać. Myślisz że takie odwrazliwianie ma sens u dorosłego psa?
    Odwrazliwienie ma sens u każdego psa :-) Ale trzeba ją przeprowadzić już po sylwestrze. Żeby nie było "niezaplanowanej stymulacji".
    Jak się pies nauczy że wystrzały, halas to nic złego a właściciel razem z psem radzić sobie z takimi sytuacjami stresowymi to to się potem przekłada na wiele innych aspektów życia.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    my w domu zostajemy i będziemy się modlić, żeby nam nikt dzieciaków nie pobudził :P

my idziemy do rodzinki- spędzimy w 6 osób z kuzynostwem K.

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja spać nie mogę, jakiś lekki stres przed wizytą chyba.

o której wizytujesz? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już nie mam siły do tej mojej cc.... jem praktycznie to samo a z cukrem rano rosyjska ruletka... wczoraj 89 a dziś 99..zmierzyłam po 40 min i 94.. nie ma znaczenia długość przerwy, nie ma znaczenia co zjadłam na kolację, nie ma znaczenia ruch... wczoraj miałam bardzo aktywny dzień a dziś z cukrem masakra... zważyłam się i 1 kg na minusie czyli w ogólnym rozrachunku jestem w 24tc tylko 3 kg na plusie... jestem podłamana tym cholernym cukrem. Chciałam się tylko wyżalić bo wiem, że nikt nie ma dla mnie złotej rady :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam na krzywa, proszę mocno trzymać kciuki :D

Karmelllka90, DorotaAnna, Kiwona, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na Sylwestra przyjechaliśmy do Zakopanego :) tzn. nie na Sylwestra tylko po prostu na przyśpiesxone ferie z dziećni bo w lutym już się nigdzie nie ruszam i zachaczamy o Sylwka :) więc pewnie ok 20 podejdziemy pod scenę, ale pewnie na ktotko, bo raczej dlugo tam nie wytrzynam.

W ogole jestem w szoku jak dobrze się czuje :) w domu ledwo chodzilam, ciągle bolal mnie posladek i napinał się brzuch jak się trochę przeszlam, a tu chodzimy cale dnie i nic :) jednak to prawda, że ruch służy ciązy.

Co do bolu wiązadel na dole po bokach też tak mam. Wtedy muszę odpocząć i przechodzi. Myślę że to normalne.

Życzę już Wam szczęśliwego Nowego Roku, przede wszystkim porodow bez komplikacji i urodzenia zdrowych maluchow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 08:11

malutka_mycha, B_002, Lolka30, Martita25, india, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja już czekam na krzywa, proszę mocno trzymać kciuki :D

i jak Mycha się czujesz ? smakowało? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    My na Sylwestra przyjechaliśmy do Zakopanego :) tzn. nie na Sylwestra tylko po prostu na przyśpiesxone ferie z dziećni bo w lutym już się nigdzie nie ruszam i zachaczamy o Sylwka :) więc pewnie ok 20 podejdziemy pod scenę, ale pewnie na ktotko, bo raczej dlugo tam nie wytrzynam.

W ogole jestem w szoku jak dobrze się czuje :) w domu ledwo chodzilam, ciągle bolal mnie posladek i napinał się brzuch jak się trochę przeszlam, a tu chodzimy cale dnie i nic :) jednak to prawda, że ruch służy ciązy.

Co do bolu wiązadel na dole po bokach też tak mam. Wtedy muszę odpocząć i przechodzi. Myślę że to normalne.

Życzę już Wam szczęśliwego Nowego Roku, przede wszystkim porodow bez komplikacji i urodzenia zdrowych maluchow :)

zazdroszczę! ja się boję przez acard jeździć w góry ale do rodziców pojechałam na święta. W Zakopanym kupa śniegu na pewno i piękna zimowa aura.. u nas szaro i ponuro :( , może zmiana klimatu i miejsca Ci służy :) a ruch na pewno pomaga :)
    Baw się dobrze! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniegu faktycznie duzo :) min. dlatego przyjecgaliśmy, żeby dzieci śniego zobaczyly ;) bo u bas też plucha i śniegu zero. A tutaj bajka, a dziś jeszcze dopadalo.

9f4812fbe181596dmed.jpg

DorotaAnna, AniaKJ, Lolka30, india, Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Śniegu faktycznie duzo :) min. dlatego przyjecgaliśmy, żeby dzieci śniego zobaczyly ;) bo u bas też plucha i śniegu zero. A tutaj bajka, a dziś jeszcze dopadalo.

9f4812fbe181596dmed.jpg

uwielbiam taką aurę!!!! ile mrozu? :) ja chciałabym w moje urodziny na koniec stycznia wybrać się nad morze....

ps jak się wrzuca fotki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 08:24

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krzywej cukrowej, ja się po tym dibrze czulam. Ale wzuelam wode i pilam po glukozie, bo wypiciectego ulepu to nie latwa sprawa :) dużo daje dodanie cytryny, przy pierwszych 2 ciazach nie dodawalam tego i bylo duzo gorzej. Pilam to z odruchem wymiotnym. Wynik mam na szczęscie dobry i tym razem :) Dla mnie to najgorsze badanie w ciązy.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    i jak Mycha się czujesz ? smakowało? :)
    No w sumie tak. Dostałam cytrynowa i była tylko trochę slodsza niż zwykły baton czy cukierek :)

Szonka ale zazdroszczę, nie sądziłam że tam jest tak pięknie zimowo. Mąż coś wczoraj przebakiwal żeby w pod koniec tego tygodnia wyjechać w góry na 3/4 dni bo bierze urlop. Przekonałas mnie ze warto to rozważyć :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 08:45

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    uwielbiam taką aurę!!!! ile mrozu? :) ja chciałabym w moje urodziny na koniec stycznia wybrać się nad morze....

ps jak się wrzuca fotki?
    No wlasnie jest super, bo dużo śniegu a temo. 0-2st. Nie ma mrozu i mozna duzo być na powietrzu :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka wpisz w google "fotosik dodaj zdjecia" wejdz na ta strone i tam dodajesz. Wybierz tylkobfirmat zdjecua na firum. Na koniec kopjujesz link i wklejasz tu.

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    No w sumie tak. Dostałam cytrynowa i była tylko trochę slodsza niż zwykły baton czy cukierek :)

B_002 ale zazdroszczę, nie sądziłam że tam jest tak pięknie zimowo. Mąż coś wczoraj przebakiwal żeby w pod koniec tego tygodnia wyjechać w góry na 3/4 dni bo bierze urlop. Przekonałas mnie ze warto to rozważyć :D <3

jedź Mycha! już zazdroszczę :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka a jak z woda? Koleżanka pisała ze jest tak dużo ilość turystów ze nie maja wody w kranach mieszka w dzielnicy Olcza. Na krupowkach podobno wczoraj taki ścisk ze nie dało się oddychać?

‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ