X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać Dziewczyny a nie tu forumujecie :-D
    Ja dotrwałam się do kolejnej gry i zapomniałam o całym świecie. Jak zobaczyłam że zbliża się północ to byłam w szoku.

Luca i Holland to obecnie bliźniacze modele - Luca nawet wychodzi trochę przed Hollanda. Główna roznica to tapicerka i rozwiązania z nią związane (na przykład magnesy zamiast rzepow/nap itd.)

Mi też coś niedobrze jest ostatnio.

Kładę się już spać bo oczy mi się zamykają. Miłej nocy i powodzenia jutro dla wizytujących :-)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja psina zawsze spokojna w sylwestra... A dzis na spacerze jak tylko ktos strzelil to chciala uciekac do domu i szla niepewnie ze strachem i z ogonem az podkulonym pod brzuch :( im starsza tym zaczyna się lęk. Zabieramy ją ze sobą jutro na domowke ale szwagierka ma labradora a ta moja boi sie tego wielkoluda i ciagle sa miedzy nimi zgrzyty :(

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna, myślałam że to działa w odwrotna stronę, im pies starszy tym bardziej oswojony. Wiem że serce pęka jak się widzi ten strach i malo nie można zrobić :(

A właśnie Paula miałam pytać. Myślisz że takie odwrazliwianie ma sens u dorosłego psa?

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja już na nogach oczywiście, zjadłam śniadanko i zaczynam się ogarniać :) na 9.15 mam wizytę, trzymajcie kciuki za moją szyjkę, proszę!

Paula 90, malutka_mycha, Fasolka77, Karmelllka90, espoir, B_002, DorotaAnna, Kiwona, AniaKJ, Lolka30, india, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Biedna, myślałam że to działa w odwrotna stronę, im pies starszy tym bardziej oswojony. Wiem że serce pęka jak się widzi ten strach i malo nie można zrobić :(

A właśnie Paula miałam pytać. Myślisz że takie odwrazliwianie ma sens u dorosłego psa?
    Odwrazliwienie ma sens u każdego psa :-) Ale trzeba ją przeprowadzić już po sylwestrze. Żeby nie było "niezaplanowanej stymulacji".
    Jak się pies nauczy że wystrzały, halas to nic złego a właściciel razem z psem radzić sobie z takimi sytuacjami stresowymi to to się potem przekłada na wiele innych aspektów życia.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    my w domu zostajemy i będziemy się modlić, żeby nam nikt dzieciaków nie pobudził :P

my idziemy do rodzinki- spędzimy w 6 osób z kuzynostwem K.

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja spać nie mogę, jakiś lekki stres przed wizytą chyba.

o której wizytujesz? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już nie mam siły do tej mojej cc.... jem praktycznie to samo a z cukrem rano rosyjska ruletka... wczoraj 89 a dziś 99..zmierzyłam po 40 min i 94.. nie ma znaczenia długość przerwy, nie ma znaczenia co zjadłam na kolację, nie ma znaczenia ruch... wczoraj miałam bardzo aktywny dzień a dziś z cukrem masakra... zważyłam się i 1 kg na minusie czyli w ogólnym rozrachunku jestem w 24tc tylko 3 kg na plusie... jestem podłamana tym cholernym cukrem. Chciałam się tylko wyżalić bo wiem, że nikt nie ma dla mnie złotej rady :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam na krzywa, proszę mocno trzymać kciuki :D

Karmelllka90, DorotaAnna, Kiwona, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na Sylwestra przyjechaliśmy do Zakopanego :) tzn. nie na Sylwestra tylko po prostu na przyśpiesxone ferie z dziećni bo w lutym już się nigdzie nie ruszam i zachaczamy o Sylwka :) więc pewnie ok 20 podejdziemy pod scenę, ale pewnie na ktotko, bo raczej dlugo tam nie wytrzynam.

W ogole jestem w szoku jak dobrze się czuje :) w domu ledwo chodzilam, ciągle bolal mnie posladek i napinał się brzuch jak się trochę przeszlam, a tu chodzimy cale dnie i nic :) jednak to prawda, że ruch służy ciązy.

Co do bolu wiązadel na dole po bokach też tak mam. Wtedy muszę odpocząć i przechodzi. Myślę że to normalne.

Życzę już Wam szczęśliwego Nowego Roku, przede wszystkim porodow bez komplikacji i urodzenia zdrowych maluchow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 08:11

malutka_mycha, B_002, Lolka30, Martita25, india, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja już czekam na krzywa, proszę mocno trzymać kciuki :D

i jak Mycha się czujesz ? smakowało? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    My na Sylwestra przyjechaliśmy do Zakopanego :) tzn. nie na Sylwestra tylko po prostu na przyśpiesxone ferie z dziećni bo w lutym już się nigdzie nie ruszam i zachaczamy o Sylwka :) więc pewnie ok 20 podejdziemy pod scenę, ale pewnie na ktotko, bo raczej dlugo tam nie wytrzynam.

W ogole jestem w szoku jak dobrze się czuje :) w domu ledwo chodzilam, ciągle bolal mnie posladek i napinał się brzuch jak się trochę przeszlam, a tu chodzimy cale dnie i nic :) jednak to prawda, że ruch służy ciązy.

Co do bolu wiązadel na dole po bokach też tak mam. Wtedy muszę odpocząć i przechodzi. Myślę że to normalne.

Życzę już Wam szczęśliwego Nowego Roku, przede wszystkim porodow bez komplikacji i urodzenia zdrowych maluchow :)

zazdroszczę! ja się boję przez acard jeździć w góry ale do rodziców pojechałam na święta. W Zakopanym kupa śniegu na pewno i piękna zimowa aura.. u nas szaro i ponuro :( , może zmiana klimatu i miejsca Ci służy :) a ruch na pewno pomaga :)
    Baw się dobrze! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniegu faktycznie duzo :) min. dlatego przyjecgaliśmy, żeby dzieci śniego zobaczyly ;) bo u bas też plucha i śniegu zero. A tutaj bajka, a dziś jeszcze dopadalo.

9f4812fbe181596dmed.jpg

DorotaAnna, AniaKJ, Lolka30, india, Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Śniegu faktycznie duzo :) min. dlatego przyjecgaliśmy, żeby dzieci śniego zobaczyly ;) bo u bas też plucha i śniegu zero. A tutaj bajka, a dziś jeszcze dopadalo.

9f4812fbe181596dmed.jpg

uwielbiam taką aurę!!!! ile mrozu? :) ja chciałabym w moje urodziny na koniec stycznia wybrać się nad morze....

ps jak się wrzuca fotki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 08:24

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krzywej cukrowej, ja się po tym dibrze czulam. Ale wzuelam wode i pilam po glukozie, bo wypiciectego ulepu to nie latwa sprawa :) dużo daje dodanie cytryny, przy pierwszych 2 ciazach nie dodawalam tego i bylo duzo gorzej. Pilam to z odruchem wymiotnym. Wynik mam na szczęscie dobry i tym razem :) Dla mnie to najgorsze badanie w ciązy.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    i jak Mycha się czujesz ? smakowało? :)
    No w sumie tak. Dostałam cytrynowa i była tylko trochę slodsza niż zwykły baton czy cukierek :)

Szonka ale zazdroszczę, nie sądziłam że tam jest tak pięknie zimowo. Mąż coś wczoraj przebakiwal żeby w pod koniec tego tygodnia wyjechać w góry na 3/4 dni bo bierze urlop. Przekonałas mnie ze warto to rozważyć :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 08:45

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    uwielbiam taką aurę!!!! ile mrozu? :) ja chciałabym w moje urodziny na koniec stycznia wybrać się nad morze....

ps jak się wrzuca fotki?
    No wlasnie jest super, bo dużo śniegu a temo. 0-2st. Nie ma mrozu i mozna duzo być na powietrzu :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka wpisz w google "fotosik dodaj zdjecia" wejdz na ta strone i tam dodajesz. Wybierz tylkobfirmat zdjecua na firum. Na koniec kopjujesz link i wklejasz tu.

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    No w sumie tak. Dostałam cytrynowa i była tylko trochę slodsza niż zwykły baton czy cukierek :)

B_002 ale zazdroszczę, nie sądziłam że tam jest tak pięknie zimowo. Mąż coś wczoraj przebakiwal żeby w pod koniec tego tygodnia wyjechać w góry na 3/4 dni bo bierze urlop. Przekonałas mnie ze warto to rozważyć :D <3

jedź Mycha! już zazdroszczę :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka a jak z woda? Koleżanka pisała ze jest tak dużo ilość turystów ze nie maja wody w kranach mieszka w dzielnicy Olcza. Na krupowkach podobno wczoraj taki ścisk ze nie dało się oddychać?

‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ