X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja już nie mam siły do tej mojej cc.... jem praktycznie to samo a z cukrem rano rosyjska ruletka... wczoraj 89 a dziś 99..zmierzyłam po 40 min i 94.. nie ma znaczenia długość przerwy, nie ma znaczenia co zjadłam na kolację, nie ma znaczenia ruch... wczoraj miałam bardzo aktywny dzień a dziś z cukrem masakra... zważyłam się i 1 kg na minusie czyli w ogólnym rozrachunku jestem w 24tc tylko 3 kg na plusie... jestem podłamana tym cholernym cukrem. Chciałam się tylko wyżalić bo wiem, że nikt nie ma dla mnie złotej rady :(
    Fasolka złotej rady nie mam, ale moja przyjaciółka, która nie dawno rodziła też miała taki problem. Cukry poposiłkowe super, a na czczo często 100. Była chyba u trzech diabetologów z najlepszymi opiniami, nawet położyła się na oddział, żeby jej pomogli wyregulować, bo nie chciała insuliny. Ostatecznie skończyło się insulina na noc, musiała trochę zwiększać, ale cukry za to piękne. Insulina to nic złego, więc nie ma co się załamywać. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla Ciebie i reszty kobietek. Oby był jak najszczęśliwszy dla całych Waszych rodzin:)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    W auchon znalazłam ale jeszcze przed świetami- dziś pewnie przetrzebione i ludzi tłum.
    Jak samopoczucie na krzywej?
    Nie spodziewałam się że zaniosę to aż tak dobrze. Czasami w głowie mi się za kręci i już marzę żeby coś coś zjeść. A tak to w porządku :) dobrze ze wcześniej trenowalam że słodkim to teraz dla organizmu nie był to taki szok :D przydały się te wszystkie cukierki :)

B_002, AniaKJ lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny zaczyna mnie trochę boleć gardło... tak na tylnej ścianie.. coś mi się jakby odrywało... flegma czy coś (sorki :)) lekki katarek... co polecacie? tantuum verde do psikana? coś jeszcze? coś do ssania? boję się, żeby mi się nie rozwinęło nic... :(
    ja polecam syrop z czosnku, wpisz sobie w google to wyjdzie ci przepis. Mnie tak bolalo w święta, po 2 dniach przeszlo, a leczylam się tylko tym syropem. Wogule calą ciaze piję codziennie lyżeczkę tego syropu i jestem zdrowa, jak coś mnie bierze to zwiększam dawkę do 3 lyzek dziennie i po max 2 dniach mija. To samo moj 4 latek, codziennie bierze ten syrop i od września zdrowy ;D

Fasolka77, Karollinax26, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny zaczyna mnie trochę boleć gardło... tak na tylnej ścianie.. coś mi się jakby odrywało... flegma czy coś (sorki :)) lekki katarek... co polecacie? tantuum verde do psikana? coś jeszcze? coś do ssania? boję się, żeby mi się nie rozwinęło nic... :(
    ja do ssania stosuje isla. nie wiem czy cos daje ale moja podswiadomosc chyba daje sie oszukac ;p

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja do ssania stosuje isla. nie wiem czy cos daje ale moja podswiadomosc chyba daje sie oszukac ;p
    Na mnie isla też działa. Łagodzi ból gardła.

Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=KD61tDfh550&feature=share&fbclid=IwAR1lZz85rexRbD8De8UThz4KCrs16o-LIUg4IOnufX2C74bTIB943OUE-7I

Musze pokazac mamie i tesciowej :P
    moze trafi cos do nich :D

DorotaAnna, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolka tylko nautralne sposoby na przeziebienie tak jak pisza dziewczyny, ja do tego lykam jeszcze probiotyka bo podobno "zdrowie idzie przez jelita"

Maz wlasnie pojechal z dziecmi do lekarza :( moge podziekowac mamie ze je zarazila :( ale ona i tak obrazona, ze za bardzo przezywam kazde kichniecie i pierdniecie swoich dzieci i ze dzieci poprotu choruja i zyja :(

mam tylko nadzieje ze na mnie nie przejdzie choroba, bo juz sie trzymam resztkami sil i wlasnie naturalnymi sposobami.....mam nadzieje ze dostana jakies silniejsze leki i szybko im przejdzie

W Zakopanym jest pieknie, zazdroszcze :) jakbym sie przeszla po takim powietrzu z dzieciakami odrazu by wyzdrowialy :)

do nas mieli przyjsc znajomi z dziecmi ale nie chca sie zarazic od naszych wiec zrezygnowali ( i tu znow moge mamie podziekowac ze mi plany sylwestrowe zmienila)czyli zostajemy sami przed TV :) bedziemy wypatrywac w ekranie kolezanke z forum :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obecnie pije syrop z cebuli czosnku i miodu do tego ssie hallsy i robię sobie inhalacje

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKJ wrote:
    Fasolka złotej rady nie mam, ale moja przyjaciółka, która nie dawno rodziła też miała taki problem. Cukry poposiłkowe super, a na czczo często 100. Była chyba u trzech diabetologów z najlepszymi opiniami, nawet położyła się na oddział, żeby jej pomogli wyregulować, bo nie chciała insuliny. Ostatecznie skończyło się insulina na noc, musiała trochę zwiększać, ale cukry za to piękne. Insulina to nic złego, więc nie ma co się załamywać. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla Ciebie i reszty kobietek. Oby był jak najszczęśliwszy dla całych Waszych rodzin:)

dziękuję Ania :) po szoku sprzed miesiąca, walką o ich uregulowanie poddaję się i jak trzeba będzie to włączę tę cholerną insulinę ale widzę, że co lekarz to inna opinia. Czekam na wizytę u gina, żeby sprawdzić jak Mały rośnie. Miesiąc temu był w normie pośrodku więc jest ok :)
    Udanej zabawy dzisiaj! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Na mnie isla też działa. Łagodzi ból gardła.

chyba mi właśnie Islę przyniósł K. z apteki - zaraz testuję... potem płukanie gardła i mam nadzieję, że pomoże :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka trzymamy kciuki :) ostatnia wizyta w tym roku :)

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    fasolka tylko nautralne sposoby na przeziebienie tak jak pisza dziewczyny, ja do tego lykam jeszcze probiotyka bo podobno "zdrowie idzie przez jelita"

Maz wlasnie pojechal z dziecmi do lekarza :( moge podziekowac mamie ze je zarazila :( ale ona i tak obrazona, ze za bardzo przezywam kazde kichniecie i pierdniecie swoich dzieci i ze dzieci poprotu choruja i zyja :(

mam tylko nadzieje ze na mnie nie przejdzie choroba, bo juz sie trzymam resztkami sil i wlasnie naturalnymi sposobami.....mam nadzieje ze dostana jakies silniejsze leki i szybko im przejdzie

W Zakopanym jest pieknie, zazdroszcze :) jakbym sie przeszla po takim powietrzu z dzieciakami odrazu by wyzdrowialy :)

do nas mieli przyjsc znajomi z dziecmi ale nie chca sie zarazic od naszych wiec zrezygnowali ( i tu znow moge mamie podziekowac ze mi plany sylwestrowe zmienila)czyli zostajemy sami przed TV :) bedziemy wypatrywac w ekranie kolezanke z forum :)
    Stresant podziwiam Cie że to znosisz. Wiem że to Twoja mama ale i tak ciężko mi uwierzyć w taki tupet. I ile przykrych konsekwencji z tego wynika.

f1d9680377.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem jak jest z czosnkiem w sensie czy nie powinno się w ciąży za dużych dawek brać. Bo mi w aptece babka powiedziała że tabletki czosnkowe w ciąży odpadają.
    Ja polecam na przeziębienie kilka plastrów imbiru zaparzyć i dodać miód z cytryną. Mi pomaga. W ciąży staram się nie za często to pic, ale jak mnie rozkłada choroba to sobie robię taka herbatkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 10:06

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włączyłam DDT jak usłyszałam : szara, myszka zahukana obowiązkami domowymi ... serio? Jak można tak opisać kobietę, która ciężko pracuje w domu? W ogóle kto powiedział, że nie można ogarniać domu w makijażu i ekstra dresie?

• stresant Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Stresant podziwiam Cie że to znosisz. Wiem że to Twoja mama ale i tak ciężko mi uwierzyć w taki tupet. I ile przykrych konsekwencji z tego wynika.

Dzieki mycha, no za bardzo nie mam innego wyjscia jak znosic jej humory, jest stara, urodzila sie w czasie wojny, wiele przezyla, meza ani partnera nigdy nie miala, ja nie mialam ojca, mam tylko ja, ona mnie.....dla mnie psychicznie jest lepiej znosic jej zachowanie, niz sie od niej odciac...bo wtedy moje wyrzuty sumienia sa tak ogromne ze nie potrafie z tym zyc...wiec raczej wyjscia z sytuacji nie ma, trzeba ja zaakceptowac.....

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    https://www.youtube.com/watch?v=KD61tDfh550&feature=share&fbclid=IwAR1lZz85rexRbD8De8UThz4KCrs16o-LIUg4IOnufX2C74bTIB943OUE-7I

Musze pokazac mamie i tesciowej :P
    moze trafi cos do nich :D

Wysłałam mamie :D

Właśnie kurier przyniósł łóżeczko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 10:27

india, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • india Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    My się na domóweczkę do znajomych wybieramy, ale zawsze mamy taką zasadę że umawiamy się co kto do jedzenia przygotuje, więc jutro też troszkę trzeba będzie postać w kuchni. Mąż jutro do pracy więc będę sobie radzić sama.

U nas to samo :) idziemy do znajomych, zaraz będę rozkrecac kuchenne przygotowania ;)

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dzieki mycha, no za bardzo nie mam innego wyjscia jak znosic jej humory, jest stara, urodzila sie w czasie wojny, wiele przezyla, meza ani partnera nigdy nie miala, ja nie mialam ojca, mam tylko ja, ona mnie.....dla mnie psychicznie jest lepiej znosic jej zachowanie, niz sie od niej odciac...bo wtedy moje wyrzuty sumienia sa tak ogromne ze nie potrafie z tym zyc...wiec raczej wyjscia z sytuacji nie ma, trzeba ja zaakceptowac.....
    A nie uważasz, że ona jest zbyt toksyczna? Matka jest bardzo ważna, kocham swoją nad życie, ale mówię jej wprost jeśli zaczyna z czymś przesadzać. Na szczęście do mnie jej się nie zdarza ale czasem zagolopuke się w stosunku do jednej mojej siostry, ze względu na szwagra i ja jej zwracam uwagę, nie boję się powiedzieć co mi nie odpowiada w jej zachowaniu. Myślę, że dzięki temu mamy taki dobry kontakt. Inaczej bym jej unikała.
    Moja teściowa jest osobą, która nie myśli co mówi i też za bożka ma swoją najstarszą córkę i obcych ludzi. Mój mąż znosi co oba mówi bo on nie chce jej robić przykrości ale przez to unika z nią kontaktów. Byliśmy tydzień a on był u niej raz! Bo wolał spędzić czas u moich rodziców.
    Wydaje mi się, że pozwalasz mamie na takie zachowanie - trochę rozkapryszonego dziecka i cierpisz na tym ty! A ważne jest byś nie pozwalała na takie zachowanie. Bo te wszystkie wypowiedzi, które cytujesz swojej mamy to jest przemoc psychiczna.

• india Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja kupiłam Holland i też magnesy, nie ma żadnych rzepów.
    Właśnie one się różnią tylko materiałem tapicerki i kolorami. Tak mi powiedziano w sklepie :)

W.moim Hollandzie tez magnesy ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka ale super wyjazd wam sie trafił :) i te bajkowe widoki... super! Bawcie sie dobrze

Fasolka ja ostatnio gardlo leczylam Prenalenem, ale najbardziej chyba pomógł po prostu czosnek i imbir

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ