WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w wydziale komunikacji dziala patent ciężarne maja pierwszeństwo? :P
    Jade zaraz zarejestrować auto bo kupilismy a tam sa takie kolejki i boję sie spędzenia 3godz na czekaniu :p

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Ja właśnie jestem na badaniach. Wypić wypilam szybko ta glukoze z cytryną była nawet dobra. Ale teraz mam zgage i mnie mdli, może dlatego że jestem strasznie głodna.
    Powodzenia i super wynikow życzę :)

ago91 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szlafrok biorę bo wyjście z sali w samej koszuli to słabe. Teraz jak byłam to się przebierałam i sobie śmigalalam w legginsach bluzeczce i sweterku. Ale po porodzie na bank się przebierać nie będę... dziewczyny widziałam spacerują z maluszkami poszpitalu maja szlafroki. Ja mam krótki szlafrok ale ciepły jak nie kupię idealnego cienkiego to wezmę ten co mam z brakujący. Ale on mi nie pasuje bo za dużo miejsca zajmuje w torbie

Paula 90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - no to jak lekarz pozwala to nie ma tematu :-)
    Mi moja nie pozwala :-(

Ja śpię na poduszce tej z biedronki i zmieniam boki. Było mi trudno się przerobić na boki, ale już od początku drugiego trymestru tak śpię i przywykłam.

Spisuje listę do szpitala. To wszystko staje się takie realne. Jutro jedziemy po wózek i fotelik.

U nas sypie śnieg jak szalony, jeszcze tej zimy tak nie padało

B_002, martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jade zaraz zarejestrować auto bo kupilismy a tam sa takie kolejki i boję sie spędzenia 3godz na czekaniu :p
    Nawet jak nie działa to się próbuj wcisnąć. U nas też z tym zawsze masakra, po kilka godzin się siedzi

• india Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ciesze sie bardzo, ze wszystko sie uspokoja. Odpoczywaj :*

Kiwona obserwuj bóle i faktycznie w razie pogorszenia lepiej IP. Choć mam nadzieje, ze tó minie :*

Uwielbiałam spac na brzuchu, jednak ciaza skutecznie mnie powstrzymuje. Mała sie tak rozpycha i juz zajmuje tyle miejsca w brzuchu ze naprawde bym sie obawiala, ze ja poddusze :/ wole nie ryzykowac

Waga znowu mi po nocy skoczyla... na noc czułam strasznie naoieta skkre na udach i w okolicy kolan. Czyżby obrzeki sie zaczynały? Dzis dieta lekkostrawna, duzo wofy i dlugi spacer. Zobacze czy cos pomoże.

Dziewczyny myślicie, ze fotel uszak na płoZach to dobry wybor na karmienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 09:30

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to ze cos zaczyna ząb mnie boleć albo 6tka albo 7ka :(

b2ujp2.png

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam miec szlafrok w szpitalu. Jak przyjechalam na ip po odejsciu wod, to juz w gabinecir po zbadaniu kazali mi sie przebierac i poprowadzili na porodowke. Musialam czekac na pielegniarke z 5 minut przed wejsciem, gdzie siedzial tlum ludzi i dobrze ze mialam szlafrok bo gapili sie na mnie jak na malpe w cyrku i nie bylo w tym tlumie duzo brzuchatek tylko glownie stare baby patrzace wscibskim wzrokiem. I w samej koszuli dziwnie bym sie tam czula wsrod ludzi okutanych w zimowa odzież.

B_002 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię na obu bokach, na plecach też się zdarza ale staram się unikać.
    Paula ja biorę szlafrok cienki, zamówiłam w komplecie z koszula od tego sprzedawcy z allegro co Ty ostatnio zamawiałas koszule ;).
    Lily dobrze że się odezwałaś i jest lepiej.
    My dziś jedziemy do Ikei po jakieś pierdoly do domu, od razu obejrzymy meble.

martusiawp lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • india Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja tez biore szlafrok. Nawet sobie ostatnio kupilam taki fajny w esotiq - dosc cienki. Fajny, nie wygląda jak szlafrok tylko jak taki długi wiazany kardigan :) u nas w szpitalu tropiki wiec ten grubszy by nie przeszedl ;)

martusiawp lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* Ja wiem, że rozciąganie, że mam się nie stresować, ale tak bardzo mnie jeszcze nie bolało chyba. No nic, będę obserwowała :) Ja załatwiam parę spraw na mieście i przy okazji kupiłam w zwykłym butiku 3 koszule i cienki szlafrok, dałam 219 zł za wszystko i jako 1 klientka 2019 dostałam paczkę skarpet 5-pak ;) Szlafrok uważam jest spoko, bo nie czujesz się taka gola... Wzięłam cieniutki, bawełniany. Byłam w Esotique ale tam są tylko takie ciepłe, misiowe. Może i dałam sporo za koszule, bo od 46 do 68 zł ale myślę że się sprawdza. W poprzedniej koszuli, która sobie kupiłam do karmienia, spałam potem 8 lat z hakiem :) W końcu ja zniszczyłam jakimś olejkiem mazidlem i musiałam wywalić ;) Ale ja to jestem oszczędna, jeśli chodzi o ubrania, bo nie lubię zakupów więc dbam sobie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 10:31

Fasolka77, india, B_002, valetta94, Wiewióreczka, Misiabella lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Zbyt niski cukier masz do insuliny. Pamiętaj ze zbyt mocne obnizenie cukru robi wiecej szkod. Dlatego ta norma dla cukrzycy sie zmienila ze zamaist po godz 120 mamy 140. One nie wariuja Ci jakos mocno. Nie sa to wartosci ktore jakos szczegolnie moglyby zaszkodzic. Ponadto damy rade juz nie wiele nam zostało.

Daffi co lekarz to opinia... widzę, że niektóre dziewczyny jak mają 3x przekroczone na czczo 90 to od razu lekarze ładują insulinę. Po posiłkach mam ok tylko ten na czczo mnie wkurwia...Kiedy robisz tą krzywą?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Pakujecie dla siebie szlafrok do szpitala?

pakuję ale jak byłam w październiku to ani razu nie użyłam :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

chyba nie ale podejdź do okienka lub kierownika i zapytaj... :) jak są ludzcy to pewnie puszczą :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Paula ja tez biore szlafrok. Nawet sobie ostatnio kupilam taki fajny w esotiq - dosc cienki. Fajny, nie wygląda jak szlafrok tylko jak taki długi wiazany kardigan :) u nas w szpitalu tropiki wiec ten grubszy by nie przeszedl ;)
    Zrobisz zdjęcie tego szlafroka? Bo może bym męża wyslala

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - no to jak lekarz pozwala to nie ma tematu :-)
    Mi moja nie pozwala :-(

Ja śpię na poduszce tej z biedronki i zmieniam boki. Było mi trudno się przerobić na boki, ale już od początku drugiego trymestru tak śpię i przywykłam.

Spisuje listę do szpitala. To wszystko staje się takie realne. Jutro jedziemy po wózek i fotelik.

U nas sypie śnieg jak szalony, jeszcze tej zimy tak nie padało

zazdroszczę śniegu.. u nas nadal szaro, buro i ponuro... ja śpię na lewym i prawym boku, czasem chwilę leżę na plecach. Dziś w nocy w ogóle nie spałam bo mnie gardło bolało, 4x na siku i ogólnie jakoś słabo się czuję choć gorączki nie mam. Za chwilę idę do lekarza. Boli mnie jeszcze czasem kolano :( mimo przyjęcia 3 zastrzyków z kwasu hialuronowego miesiąc temu... to pewnie jest jakaś inna przyczyna.
    Ja też sobie założyłam od stycznia ogarniać listę zakupów i zaczynam od dzisiaj ;)
    czy możliwe jest, że przez to, że źle spędziłam noc Mały jest nieaktywny? Kopnął rano chyba 1 lub 2 a teraz cisza... zaczynam się martwić. Koło 14 będę dzwonić do drugiej przychodni mojej lekarki i mam nadzieję, że ktoś się jednak wypisał i będę mogła jechać na wizytę...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona ja w sylwestra czułam kłucie lewego jajnika... tez się stresowałam ale na szczęści w Nowy Rok się uspokoiło. Lepiej się już czujesz?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Byliśmy u dr Nocuń super kobieta, na prawdę cudowna! Zrobiła nam takie usg III trymestru, i już umówiłam się do niej na 12.02 na USG III trymestru takie w terminie. Mała rozwija się prawidłowo, serduszko wygląda na zdrowe jej tętno jest co prawda takie wyższe ale dalej w normach przepływy wszystkie sa prawidłowe idealne wiec jest wydolna. Mamy obserwować na wizytach czy tętno nie zaczyna wzrastać bardzo jakoś powyżej 180. Mam się nie stresować bo to na nią wpływa. Była ułożona pleckami do nas no agentka co wyprawiała.
    Wazy 946 g. Jest idealnie w środku tej całej siatki. Pani doktor powiedziała ze nie da się już oszacować jaka będzie waga końcowa bo najwiecej dzieci przybierają wnostatnich tygodniach. I mówi ze jest bardzo duża różnica czy urodzi się w 38 tc cy np 41 tc. Ale żebym trzymała cukry na wodzy i nie muszę się bać, ale mam uprzedzić lekarzy ze w rodzinie rodzą się duże dzieci.

Sprawdziła tez moje przepływy pod katem nadciśnienia są jakby poza cała osia co daje malutkie ryzyko nadciśnienia.
    Pani doktor bardzo się starała żeby mała dała sobie zrobić zdjęcie widziała jak mi zależy , i mam ciut ciut. Bo jest bardzo wtulona we mnie buźka. Wychodzi na to ze mału tulis nam rośnie, raz sobie pępowinke położyła na ustach a to rączkę ale co nie co się udało

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/973bc2dd0727.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/668843003ee2.jpg

Fasolka77, india, B_002, valetta94, martusiawp, malutka_mycha, Wiewióreczka, DorotaAnna, Kiwona, AniaKJ, Lolka30, Misiabella, Kasiulka90, ago91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka twoja wyspanie czy nie raczej nie powinno mieć wpływu. Ale z reguły może mieć spokojniejszy dzień. A może się przekręcił

• india Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Zrobisz zdjęcie tego szlafroka? Bo może bym męża wyslala
    Prosze link https://www.esotiq.com/pl/pl/damskie-szlafroki/szlafrok-esotiq-cupcake-szary-7681

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ