WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jak masz cukrzycę to nie powinni Ci kazać powtarzać. To może być dla Ciebie i dziecka ryzykowne
    Ja nie bede powtarzac tylko robic poraz pierwszy.. A ze cukrzyca jest wiemy to chocby z moich cukrow na czczo

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • india Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant masz talent :) naprawdę pieknie to wygląda

Spac mi sie nie chce :/

ug378ribe4qdpu6z.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi a mówiłaś lekarzowi o tych cukrach na czczo? Może gdyby wiedział to nie zlecił y krzywej? Rozumiem Twój stres, może nie idź sama na to badanie bo możesz być słaba.

Paula ja ostatnio coś takiego zauważyłam. Nie jest to jeszcze nic mocnego ale jak leżę na plecach to się inaczej czuje, ciężko to określić. Przechodzi momentalnie jak się obroce na bok. Czasami nad ranem jak już mnie wszystko boli to sobie pozwalam na kilka minut położyć na plecach, ale dosłownie na chwilę.

Mój mąż co mnie widzi to się pyta czy to jednak nie będą bliźniaki :) wg niego mój brzuch jest już ogromny :)

martusiawp lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff w końcu udała.mi się was nadrobić. Dziekuje Wam za zaiteresowanie i przepraszam, że tak dlugo nie dalam o sobie znać, ale jak słusznie Wiewioreczka zauważyła po tym faszerowaniu lekami jest się sennym bardzo i zmeczonym.
    U nas najważniejsze że już się udało wyciszyc skurcze, zostały jeszcze twardnienia brzuszka, ale lekarz twierdzi, że kilka dni to potrwa zanim wszystko się unormije i wyciszy. Jego zadaniem teraz najlepszym lekarstwem jest łózko i odpoczynek. No, ale jeszcze cierpliwie czekam na dyżur mojego lek prowadzacego i głownie na jego zdanie w tym temacie.
    Kilka z was pytalo jak odczowałam te skurcze. Trudne jest to do opisania, ale jak się ponawi to wiemy, że to to. Ja odczówałam takiee sciskanie macicy na poczatku dość bolesne, ktore po min puszczalo i tak co 10, 15 min.
    Dziewczyny, które dostały sterdy na płucka czy wasze maluszki też po zastrzyku były mniej aktywne?? Moj maluch po zastrzyku kilka godzin taki spokojniutki, że w ogóle go nie czuje.
    Widziałam,że pisałyscie tutaj o torbach do porodu. W szpitalu zauważyłam, że jednak najczesciej dziewczyny maja duze walizki na kółkach. Ja po tym pobycie nastepnym razem tez biore walizke na kólkach, no może nie taka ogromna jak one, ale teraz nikt mi nie pomogł wnies torby na salę, sama musiałam z ip ją przyjiesc. Dobrze, że bliziutko było.
    Z ciekawostek wam powiem że na 9 kobiet, ktore spotkałam w swojej sali tylko ja spodziewam się chłopca :) wszyscy do okoła rodzą dziewczynki.

Kiwona, B_002, Fasolka77, DorotaAnna, india, Lolka30, valetta94, martusiawp, malutka_mycha, Wiewióreczka, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh i zapomniałam dodać, że piękne macie te brzuszki :)

Kiwona, india, martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilli, co za ulga! Martwiłysmy się bardzo <3
    Dziewcyzny pisały, że po sterydach dzieci mniej aktywne, więc luzik :*

Mnie boli brzuch dość mocno już chyba 3 dzień, po bokach ale tak bardzo boli, że wprowadza niepokój. Wizyta w poniedziałek, obym wytrzymała. Ale jak coś to podejdę na IP. Martwię się tym, ból jest naprawdę silny. Dotknąć nie mogę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 05:27

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Lilli, co za ulga! Martwiłysmy się bardzo <3
    Dziewcyzny pisały, że po sterydach dzieci mniej aktywne, więc luzik :*

Mnie boli brzuch dość mocno już chyba 3 dzień, po bokach ale tak bardzo boli, że wprowadza niepokój. Wizyta w poniedziałek, obym wytrzymała. Ale jak coś to podejdę na IP. Martwię się tym, ból jest naprawdę silny. Dotknąć nie mogę.

Lili dobrze ze z Toba i dzieckiem wszytko ok.

Kiwona jak po bokach to moze rozciaganie macicy? a nospa pomaga?
    moze polez pare dni, teraz przez swieta byl bardzo aktywny czas, i jedno z drugim sie zbieglo.....ja leze prawie caly czas, z domu nie wychodze, a jak jakies prace domowe to robie pol godzinki i 2 godz. leze i znow cos porobie i leze.......brzuch mnie wogole nie boli...czasami blizna zaszczypie

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Lili!! Zawału prawie dostałam jak się nie odzywałaś! :)
    Cieszę się, że wszystko w porządku, bardzo <3

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili cieszę się ze wszystko w porządku!
    Po sterydach to bardzo normalne, moja mała po pierwszej dawcę była taka bardziej ospała a po drugiej nie ruszała się cała noc, aż kazałam położnej sprawdzać tętno. Ale miała takie spokojne spała sobie. I po dwóch dniach od sterydów wróciła normalna aktywność. I to samo z cukrami 3 dni po podaniu sterydów cukry były kosmiczne nawet lekarz mi powiedział żebym ich mu nie pokazywała :)

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona to ból od rozciągania macicy pewnie zelaszcza, ze mówisz ze po bokach. Nie faszeruj się na to nospa szkoda dziecka bo na takie bóle nospa nic nie daje. Lepiej dla spokojności podjechać do lekarza czy IP. Ale myśle ze wszystko w porządku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po upuszczeniu krwi i moczu ;P
    Zaraz śniadanko a później jedziemy na echo serduszka. Stres już jest :(

• stresant Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jeszcze pytanie co do spania na lewym boku,

od poczatku ciazy nie mialam z tym problemu i wlasciwie bardzo tego pilnowalam, ale od jakiegos tygodnia nie potrafie lezec na lewym boku, dusi mnie, zle mi sie oddycha i tak po czasie przekrecam sie na prawy....mam nadzieje ze nie szkodze tym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    mam jeszcze pytanie co do spania na lewym boku,

od poczatku ciazy nie mialam z tym problemu i wlasciwie bardzo tego pilnowalam, ale od jakiegos tygodnia nie potrafie lezec na lewym boku, dusi mnie, zle mi sie oddycha i tak po czasie przekrecam sie na prawy....mam nadzieje ze nie szkodze tym?
    Mi moja gin mówiła że można na obu bokach. Nie wolno na brzuchu a na plecach trzeba obserwować.

Lolka30, stresant, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje aplikacje pokazuja 100dni do końca (data z USG).
    Kurcze, aż zaczęłam od nowa czuć podekscytowanie tak jak na początku ciąży. Ale tym razem myślę, że to już tak blisko :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7bf0e58615d1.png

india, espoir, martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Cała morfologia , crp, mocz ogólny, tsh, ft4, magnez żelazo potas, ferrytyna, kwas foliowy, toxoplazmoza, cytomegalia, glukoza, hba1 - czy jakoś tak ... nie pamietam co jeszsze 16 badań mam

jeszcze raz badasz toxo? robiłaś po świętach :), płacisz za badania czy masz skierowanie na NFZ?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ale ja mam cukrzyce ciazowa.. i o ile nie boje sie tego wypić tak boje sie co sie bedzie ze mna dzialo wraz z uplywem czasu.[/Q

Daffi jak masz cc to po co robisz drugi raz krzywą?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona, ja też obstawiam to na rozciąganie macicy, mnie już tak boli od dłuższego czasu, raz bardziej, raz mniej. Z prawej strony też praktycznie dotknąć nie mogę, ale tak jest dłuższy czas i nie martwię się tym. Wszystko jest w porządku :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to witam się z Wami dziewczyny w kolejnym tygodniu! :)

Fasolka77, martusiawp, Wiewióreczka, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    gdy na czczo 125 w ciazy to wtedy nie podadza glukozy.
    a moje cukry sa takie 101-108 na czczo wiec jak najbardziej łapie sie na wypicie. ogolne bardzo sie go boje i zastanawiam sie czy nie lepiej bazowac na hba1c..

ja mam hba1c 4,9 czyli rewelka ale co z tego? teraz jestem chora- boli mnie gardło od niedzieli i nijak nie mogę sobie z tym gardłem poradzić, dziś całą noc nie spałam i rano 98 :( przed świętami tak dobrze mi szło 86-91 a wyjazd świąteczny wszystko zaburzył i nie mogę dojść z tymi cukrami do ładu.. jutro mam diabetologa (profesor), niech mi da tą insulinę bo mam już tych rannych pomiarów dość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Ufff w końcu udała.mi się was nadrobić. Dziekuje Wam za zaiteresowanie i przepraszam, że tak dlugo nie dalam o sobie znać, ale jak słusznie Wiewioreczka zauważyła po tym faszerowaniu lekami jest się sennym bardzo i zmeczonym.
    U nas najważniejsze że już się udało wyciszyc skurcze, zostały jeszcze twardnienia brzuszka, ale lekarz twierdzi, że kilka dni to potrwa zanim wszystko się unormije i wyciszy. Jego zadaniem teraz najlepszym lekarstwem jest łózko i odpoczynek. No, ale jeszcze cierpliwie czekam na dyżur mojego lek prowadzacego i głownie na jego zdanie w tym temacie.
    Kilka z was pytalo jak odczowałam te skurcze. Trudne jest to do opisania, ale jak się ponawi to wiemy, że to to. Ja odczówałam takiee sciskanie macicy na poczatku dość bolesne, ktore po min puszczalo i tak co 10, 15 min.
    Dziewczyny, które dostały sterdy na płucka czy wasze maluszki też po zastrzyku były mniej aktywne?? Moj maluch po zastrzyku kilka godzin taki spokojniutki, że w ogóle go nie czuje.
    Widziałam,że pisałyscie tutaj o torbach do porodu. W szpitalu zauważyłam, że jednak najczesciej dziewczyny maja duze walizki na kółkach. Ja po tym pobycie nastepnym razem tez biore walizke na kólkach, no może nie taka ogromna jak one, ale teraz nikt mi nie pomogł wnies torby na salę, sama musiałam z ip ją przyjiesc. Dobrze, że bliziutko było.
    Z ciekawostek wam powiem że na 9 kobiet, ktore spotkałam w swojej sali tylko ja spodziewam się chłopca :) wszyscy do okoła rodzą dziewczynki.

Lilli dobrze, ze wszystko w porządku!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ