WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy niedawno z Aquaparku. Dzis byliśmy 3 godzinki.
    Szłam niepewnie bo w sumie zawsze szalejemy na zjezdzalniach i w jaccuzi a tu od razu na wejściu mąż mi mówi,Że z tego co czytal to nie można ani na zjezdzalniach ani w jaccuzi.
    No i nie ryzykowałam i plywalam sobie na spokojnie :) A mąż z córką szalał na całego.
    A ja co chwilkę siku chodziłam za to :)
    Teraz leżę i odpoczywam

india lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Szłam niepewnie bo w sumie zawsze szalejemy na zjezdzalniach i w jaccuzi a tu od razu na wejściu mąż mi mówi,Że z tego co czytal to nie można ani na zjezdzalniach ani w jaccuzi.
    No i nie ryzykowałam i plywalam sobie na spokojnie :) A mąż z córką szalał na całego.
    Teraz leżę i odpoczywam

ale Wam fajnie ja bym sie nie odwazyla :) z domu wychode tylko jak lodowka pusta :)

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też mąż namawiał na basen ale się nie zdecydowałam :( trochę się boję infekcji i zastanawiam się jak będę wyglądać w stroju kąpielowy :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Teraz leżę i odpoczywam

ja pływałam sporo przed ciążą ale teraz bym się nie odważyła... tyle bakterii...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Mnie też mąż namawiał na basen ale się nie zdecydowałam :( trochę się boję infekcji i zastanawiam się jak będę wyglądać w stroju kąpielowy :)
    Mnie też to zastanawia :D jem provag i cały czas próbuje się zmusić żeby iść na basen ale nie mam stroju jednoczęściowego. I zastanawiam się jak się będę czuć z takim brzuchem na wierzchu :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    pamiętam jak pisałaś, że po sterydach spadło... może to jest jakiś trop? może immunolog by pomógł? no bo co lekarze na to? ma Pani wysokie i nie wiemy dlaczego? dziwne... musi być jakaś przyczyna skoro po sterydach spadło.. sterydy osłabiają pracę układu immunologicznego... spróbuj iść tym tropem....
    Mój internista jest immunologiem jednym z najlepszych w Krakowie, robił mi badania pod ta stronę wszystko było dobrze. Ale i tak się do niego wybiorę muszę tylko jutro zrobić nowe badania

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mój internista jest immunologiem jednym z najlepszych w Krakowie, robił mi badania pod ta stronę wszystko było dobrze. Ale i tak się do niego wybiorę muszę tylko jutro zrobić nowe badania

co będziesz badać? CRP i coś jeszcze?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamietajcie ze w rossmanie czekaja na nas pieluszki Pampers premium care po 34tc do ukończenia 1 miesiąca życia.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0fbddf7bf37.jpg

DorotaAnna, B_002, Karmelllka90, Wiewióreczka, Paula 90, india, valetta94, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    co będziesz badać? CRP i coś jeszcze?
    Cała morfologia , crp, mocz ogólny, tsh, ft4, magnez żelazo potas, ferrytyna, kwas foliowy, toxoplazmoza, cytomegalia, glukoza, hba1 - czy jakoś tak ... nie pamietam co jeszsze 16 badań mam

• Daffi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Cała morfologia , crp, mocz ogólny, tsh, ft4, magnez żelazo potas, ferrytyna, kwas foliowy, toxoplazmoza, cytomegalia, glukoza, hba1 - czy jakoś tak ... nie pamietam co jeszsze 16 badań mam
    to wszystko za 1 razem? ale upuszcza Ci krwi. ja idę w czwartek. oj bedzie wesolo na krzywej. panicznie sie boje jak zareaguje na glukoze.

b2ujp2.png

Wysłany: 1 stycznia 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi z doświadczenia wiem że może być bardzo spoko :) nie miałam odruchu wymiotnego, nic niepokojacego. Nastaw się że będzie dobrze :)

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Daffi z doświadczenia wiem że może być bardzo spoko :) nie miałam odruchu wymiotnego, nic niepokojacego. Nastaw się że będzie dobrze :)
    ale ja mam cukrzyce ciazowa.. i o ile nie boje sie tego wypić tak boje sie co sie bedzie ze mna dzialo wraz z uplywem czasu.

b2ujp2.png

• B_002 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ale ja mam cukrzyce ciazowa.. i o ile nie boje sie tego wypić tak boje sie co sie bedzie ze mna dzialo wraz z uplywem czasu.
    Daffi jak masz cukrzycę ciążową to chyba nie powinnaś pić glukozy. Po zbadaniu glukozy na czczo nie powinni cię dopuścić do robienia krzywej jeśli będziesz miała od razu normę przekroczoną. Tak mi się wydaje. Jeśli się mylę to mnie poprawcie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Daffi jak masz cukrzycę ciążową to chyba nie powinnaś pić glukozy. Po zbadaniu glukozy na czczo nie powinni cię dopuścić do robienia krzywej jeśli będziesz miała od razu normę przekroczoną. Tak mi się wydaje. Jeśli się mylę to mnie poprawcie.
    gdy na czczo 125 w ciazy to wtedy nie podadza glukozy.
    a moje cukry sa takie 101-108 na czczo wiec jak najbardziej łapie sie na wypicie. ogolne bardzo sie go boje i zastanawiam sie czy nie lepiej bazowac na hba1c..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 23:23

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już raz piłam i znów mnie gin skierowała na krzywą, nie wiem na co i po co.

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 1 stycznia 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie powinno być tak że jak już raz jest stwierdzona to się więcej nie bada?

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A to nie powinno być tak że jak już raz jest stwierdzona to się więcej nie bada?
    Ale u mnie nikt cukrzycy nie stwierdzal badaniem OGGT. 2 razy mialam podwyzszony wynik na badaniu glukozy na czczo. Kupilam glukometr i sama sprawdzalam. Mialam raz hba1c i wyszlo super ale juz 24tc i te cukry moga szalec dopiero. Ja mam klopot z cukrem na czczo.. Po posilku nie przekraczam z reguly 130 w zaleznosci od tego jak ciezko zjem ale moja norma to do 125 po 1 godzinie od posilku. Ale wystrzegam sie slodkiego.. Czasem zgrzesze ale czuje wtedy sama po sobie ze robi mi sie w buzi tak dziwnie jalowo i od razu wzmaga sie pragnienie.
    Takze mam krzywą poraz pierwszy zlecona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 23:54

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jak masz cukrzycę to nie powinni Ci kazać powtarzać. To może być dla Ciebie i dziecka ryzykowne

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mnie też to zastanawia :D jem provag i cały czas próbuje się zmusić żeby iść na basen ale nie mam stroju jednoczęściowego. I zastanawiam się jak się będę czuć z takim brzuchem na wierzchu :)
    Ja mam jednoczęściowy z taką jakby spódniczka ;) No teraz się zmieściłam ale już na bank ostatni raz.
    Generalnie Ja nie chodzę w dwuczęściowych strojach od czasu 1wszej ciąży także nigdy brzucha nie pokazuje :)
    Mam tylko nadzieję ,że przejdzie mi bo pojawił się jakiś dziwny ból z prawej strony taki lekko ciągnący .W dzień ogólnie ciągle było mi niedobrze...Ehhh...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam że robi mi się niedobrze jak leżę na plecach chociażby przez chwilę.
    Czy któraś z Was też tak ma? Chyba już uciska macica na żyłę dolna.
    Jak poleże to zaraz mi słabo, mdli i czasem tak jakby cmi głowa.

‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ