WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka <3 <3 , a co do wczesniactwa wejdź na profil warszawska.madka na instagramie. Urodziła 960g synka w 26 tc, ale ewidentnje dziewczyna z ciąża zagrożona i skomplikowana nie uważała na siebie zbytnio. Ale warto poczytać jej historie

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia Pani doktor mi to samo powiedziała o stresowaniu dziecka!

————
    Co do kapci nie biorę wystarcza mi klapki. Ja i tak w skarpetkach popylam do kapci. A im mniej wezmę tym mniej zarazków :):) haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 12:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta94 proszę link

https://allegro.pl/oferta/pluszowa-lalka-szmacianka-miekka-lala-nicol-43cm-6774830428

valetta94 lubi tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Valetta 94 a Twoj maz po jakim morzu plywa? Bo teraz to nawet na statku niebezpiecznie, piraci porywaja itp. wczoraj byl swietny film przygodowy chyba na TVN " W samym sercu morza" bardzo fajnie sie ogladalo:)

Wizytujacym gratuluje udanych wizyt :)

Mąż po całym świecie pływa, ostatnio do Australii, teraz jest obok Sri Lanki i płynie do Singapuru, potem Chiny, Korea Południowa i z powrotem do Europy, chyba będzie schodził w Izraelu. Za każdym razem przepływają obok Somalii gdzie właśnie są piraci, miał już kilka akcji, że jakaś dziwna łódka płynęła w ich kierunku i wtedy mają alarm i całą procedurę. Ale łódka zawróciła, ich statek jest za duży aby próbowali na niego wchodzić, ma ponad 400 m. Oni atakują takie mniejsze statki, ostatnio było głośno że porwali 12 Polaków. Fajny jest też film Kapitan Phillips :)

Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:

Valetta a ten króliczek, który wstawiłaś to z jakiegoś internetowego sklepu? Wstawisz link? :)

Proszę: https://tender.sklep.pl/kategoria/dla-niemowlat/happy-horse-krolik-richie-rozowy
    Króliczki w 3 rozmiarach, na uszku można mieć imię dzidziusia :) Ja będę zamawiać ten największy po powrocie do domu.

DorotaAnna, Fasolka77 lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, jakie kapcie! Pomalowane na czerwono pazurki (u stóp można) i złote klapeczki ;) Tak miałam teraz w szpitalu. I szlafrok obowiązkowo. Trzeba czuć się dobrze. Ja akurat miałam też kosmetyki, nie chodzi o to, żeby robić make-up wieczorowy, ale trochę tuszu, różu i błyszczyka nie zaszkodzi - zajmuje to minutę a tak fajnie się czułam dzięki temu.

Ale to takie moje fanaberie, ja Ci polecam klapeczki pod prysznic i osobno jakieś klapki, bo niefajnie jest iść w mokrych człapakach jak akurat lekarz woła na badanie, a widziałam takie sytuacje :)

india lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Valetta94 proszę link

https://allegro.pl/oferta/pluszowa-lalka-szmacianka-miekka-lala-nicol-43cm-6774830428

Śliczna, podobna do tej którą ostatnio zamówiłam niby w promocji :P
    https://lalkametoo.pl/gratis-koala-lalkametoo-50cm-mini-lalka-metoo-kroliczek
    Chyba Karolina też ją zamawiała :)

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dorota, jakie kapcie! Pomalowane na czerwono pazurki (u stóp można) i złote klapeczki ;) Tak miałam teraz w szpitalu. I szlafrok obowiązkowo. Trzeba czuć się dobrze. Ja akurat miałam też kosmetyki, nie chodzi o to, żeby robić make-up wieczorowy, ale trochę tuszu, różu i błyszczyka nie zaszkodzi - zajmuje to minutę a tak fajnie się czułam dzięki temu.

Ale to takie moje fanaberie, ja Ci polecam klapeczki pod prysznic i osobno jakieś klapki, bo niefajnie jest iść w mokrych człapakach jak akurat lekarz woła na badanie, a widziałam takie sytuacje :)

Też nie wyobrażam sobie siebie bez podkładu, od razu człowiek wyrazniejszy się robi.. Muszę też dorwać jakieś fajne klapusie.. Zainspirowałaś mnie tymi złotymi klapuszkami i chyba kupię srebrne :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82d9dabfb226.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 13:07

india, martusiawp lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    India chyba Ty pytałaś o fotel do karmienia, ten co wymienilam podobno bardzo dobry jest i polecany dla mam :) gdybym nie miała już na stanie to właśnie taki bym kupiła, ale nie będę już wydziwiac.

Jak zrobisz listę to wrzuć jakieś foto, to ja sobie spiszę, jeśli pozwolisz :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:

Tak, też ją mam! Też koalę! :)
    Jest mega, wszystkim się bardzo podoba :)

valetta94 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :D

No właśnie ja się martwię, że będę musiała w mokrych gdzieś lecieć :D

martusiawp lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka co do twoich kłuć w dole po środku mnie tez kłuje nie ciągiem ale co jakiś czas, a byłam na USG i wszystko w porządku. Ale w całej ciąży już 3 raz miałam takie kłucie. Już raz ci opisywałam bo pamietam, ze się martwiłas.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Basia Pani doktor mi to samo powiedziała o stresowaniu dziecka!
    No widzisz, to powinnaś się jej słuchać :)
    Najlepiej jak się sama wyluzujesz, po co analizować wyniki badań skoro lekarz ocenia że są dobre.

Ciekawe co tam jutro będzie na zajęciach w szkole rodzenia. Nie mogę się doczekać! :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszulę do porodu też kupujecie ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem! Wciągnęło mnie miasto ;) Otóż czuję się całkiem ok, znaczy się ból jest nadal, ale do wytrzymania, w nocy bolało dużo bardziej. I to nie jest ból w pachwinach, ale wyżej, już ewidentnie w brzuchu. Najgorzej właśnie w nocy, bo się na nieświadomce przekręcam i wtedy aż jęczę z bólu. Jak nie będzie gorzej to czekam do poniedziałkowej wizyty i tyle :)
    Wpadłam do h&m i w końcu! udało mi się kupić tę kurtkę ciążową przecenioną z 230 na 100 :D Na wieszaku wygląda paskudnie :P Ale jak założyłam, to mega wygodna i się zdecydowałam. Ale bez sensu w tym sklepie wszystko, no bo ja już szukałam tych kurtek a oni, łosie jedne, zamiast na dziale mama (u nas na 1 piętrze), wywiesili je na dziale damskim, na parterze, to se mogłam szukać do woli... Ale w końcu zapytałam panią z obsługi i mnie pokierowała. Te rzeczy, które układają przy podłodze, to niech sobie w buty wsadzą, nie ma szans się po to schylać, już o szukaniu rozmiarów nie wspomnę! Ale najważniejsze, że mam ciepłą kurtkę :D
    Przyszłam do domu, po 5 godzinach łażenia i mam dość. Zjadłam tosty, wzięłam witaminy i chyba odpalę jakiś film, wlezę pod kocyk. Pranie się robi, więc tylko poodpisuję na służbowe maile, żeby nie było :P i olewam wszystko. Syna dzisiaj odbiera ex mąż i odwiezie go wieczorem, więc mam luuuuuuuz. To lubię :P

Karmelka, nie panikuj, proszę! U mnie też są rozbieżności, ale ja wychodzę z założenia, że skoro lekarza to nie razi, skoro twierdzi i podpisuje się pod wynikami, że jest ok, to JEST OK :) <3

valetta94, Wiewióreczka, AniaKJ, india, martusiawp, DorotaAnna lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja pierdziele ! Ja to zawsze sobie coś znajdę wynajde!! Dostałam ten cały opis razem. Tymi siatkami i osiami. Pani doktor powiedziała ze wszystko jest wnporzadku na kartce napisała ze biometria płodu prawidłowa a ja widzę ze mała ma główkę na 5 centylu, na tych osiach jej główka jest na samym początku osi. A brzuszek ma na środku osi i na środku tej siatki. Czyli główka jest mniejsza od brzuszka... a czytam w necie ze brzuszek powinien być większy! Ja pierdziele dziewczyny zwiariuje
    Edit: przy czym główka wymiar pokazuje 25+5 wiec idealnie z terminem z owulacji ale i tak oszaleje do piątku bo wtedy mam wizytę u mojej ginekolog
    Biometria jest prawidlowa bo mieści się w przedziale 5-95 centyl. Nie martw się, na pewno wszystko jest dobrze!! Moj synek jak się urodzic mial glowkę o 1cm mniejszą niż obwod brzuszka i jest okaz zdrowia :) Ja bym się cieszyła z malej glowki, będzie ci lżej przy porodzie :)

Wiewióreczka, AniaKJ lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Koszulę do porodu też kupujecie ?

Ja chyba kupę 3 takie do karmienia w tym jedną ciemniejszą aby plamy się nie wżarły i będę w niej rodzić.

Kiwona gratuluję zakupu kurtki, ja mam taką luzną zimówkę, że chyba do marca w niej pochodzę a potem jakiś płaszczyk wiązany będę zarzucać aby nie kupować już nic. Ale się nachodziłaś po tym HMie, wiem co czujesz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 13:17

Kiwona, martusiawp, DorotaAnna lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • india Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valleta polecasz te staniki z H&M?
    Ostatnio je wlasnie ogladalam i sie zatanawialam czy warto kupić. Ale nie wiem jak dobrac rozmiar, kupić wiekszy niz moje obecne cycki?

Karmelka powiem ci, ze ja parametrow nie sprawdzam bo pewnie tez bym kwiatki odkryla. A jak gin mowi ok to wlasnie taka info sobie koduje ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewiórka co do twoich kłuć w dole po środku mnie tez kłuje nie ciągiem ale co jakiś czas, a byłam na USG i wszystko w porządku. Ale w całej ciąży już 3 raz miałam takie kłucie. Już raz ci opisywałam bo pamietam, ze się martwiłas.
    Tak, tak, kojarzę, więc jestem w miarę spokojna mimo wszystko <3

Valetta, ładne te klapki!
    Ja mam takie i to są moje na lato, po szpitalu zdezynfekuję :)
    cf47dbe5df9462a2med.jpg

valetta94, india lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Śliczne są te lalki.
    A jaki rozmiar zamawiałyście dziewczyny? Te na 50cm?

Karollinax26 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ