Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Ach ten słownik w telefonie
chodziło mi o to że ten co WYMIENILAS to dziewczyny właśnie do karmienia polecają
Ja mam zwykły bujany z Ikei a uszaki to myślałam o tym:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/057edf28504d.jpg
Ale ten Twój jest ładniejszy
Ten uszak India który wstawiłaś to też fajny. Moja mama ma w takim samym kształcie tylko nie jest bujany. Bardzo wygodny
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
malutka_mycha wrote:Ach ten słownik w telefonie
chodziło mi o to że ten co WYMIENILAS to dziewczyny właśnie do karmienia polecają
Ja mam zwykły bujany z Ikei a uszaki to myślałam o tym:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/057edf28504d.jpg
Ale ten Twój jest ładniejszy
Piękny foteltaki bym chciała tylko u nas chyba nie bardzo będzie gdzie go postawić.
Karmelka w ogóle po nadrobieniu postów zapomniałam napisać, że piękne masz w końcu zdjęcie córci!i nie panikuj u mnie też na tych opisach to różnie wypadają poszczególne pomiary, ale dopoki lekarz mówi, że jest dobrze to mu wierze
i mój mąż też już mi z dwa razy powiedział, że mam nie zapominać o sobie, że sobie też mam coś kupić, iść do fryzjera. Nie tylko teraz ale też po porodzie. Wiecie facet cieszy się z rodziny, ale pewnie nadal chciałby mieć zadbaną żonę
Wy to macie fajnie z dziewczynkami i z kupowaniem tych lalek, ja co najwyżej misia mogę kupić👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Stresant patrzyłam w Ikei na tą torbę, która wrzucalas ostatnio i powiem Ci że wygląda raczej jak większa kosmetyczka niż torba do wózka i miałam wrażenie że jest słabo wykonana i nie wytrzyma długo.
Wogole to nie popatrzyłam wcześniej na stronie czy szafka po którą jadę jest na stanie i oczywiście nie było:/. Wyszłam z woreczkami strunowymi, zestawem plastikowych koszykow i stolnica silikonowa dla mamy... Szaleństwo. Pojechaliśmy też do Voxa i Agata meble bo miałam upatrzone tam meble do pokoiku i chciałam je zobaczyć na żywo i się zdecydować. Oczywiście ani w jednym ani w drugim sklepie nie ma ich na ekspozycji do obejrzenia i trzeba w ciemno zamawiać.
martusiawp lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
india wrote:Valleta polecasz te staniki z H&M?
Ostatnio je wlasnie ogladalam i sie zatanawialam czy warto kupić. Ale nie wiem jak dobrac rozmiar, kupić wiekszy niz moje obecne cycki?
Karmelka powiem ci, ze ja parametrow nie sprawdzam bo pewnie tez bym kwiatki odkryla. A jak gin mowi ok to wlasnie taka info sobie koduje
Ja kupiłam ostatnio te staniki z hm do karmienia. Takie miękkie bez fiszbin. Za 40 zł dwupak więc bardzo tanio, a w moich stanicach mi już niewygodnie- nie chce kupować nowych porządnych na razie bo ten rozmiar się na pewno jeszcze zmieni (chociaż mi cycki nie zmieniły rozmiaru jakoś drastycznie- z B na C). Więc kupiłam je żeby już teraz trochę w nich chodzić zwłaszcza po domu. Powiem aci że to był zakup mojego życia xd jest mi w nich bardzo wygodnieindia lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Szonka wrote:Dziewczyny stoimy juz 1,5h zeby wyjechac z Zakopanego, a najgorsze jest to że ujechaliśmy moze 500m. No i oczywiście już mi się siku chce
Chyba wrocę pieszo do naszego pokoju i dojde do auta. Mowię wam treagedia, do tego śnieżyca, że nic nie widać. Ciężki dzien przede mną.
oj.. zapowiada się ciężki dzień.. ja kiedyś z Zakopanego wracałam 6h do Krakowa... może lepiej zawrócić i w nocy jechać?Fasolka77
-
Dorota Anna dlatego ja się cieszę że mamy córeczkę. Wiadomo że cieszyła bym się też z chłopaka ale miałabym większy problem żeby kupić ciuszki czy dodatki
Karolinka na mojej liście są na razie: koszule, klapki i szlafrok
Ale w ogóle matol że mnie, zmierzyłam się w biuście, biodrach i brzuchu i szukam koszul. I największe rozmiary byłyby na mnie na styk. Ale później pomyślałam że do porodu potrzebuje taka duża a reszta może już być ciut mniejsza, przecież z brzucha jednak trochę zejdę, prawda? -
Malutka_mycha ja się oczywiście cieszę że będzie w ogóle dzidziuś że będzie zdrowy
ale dla dziewczynek jest więcej takich słodkich bajerow
lalki, te wszystkie sukieneczki i w ogóle...
Ja tylko czekam z koszula do porodu tą kupię taka dużą ogromną, a resztę do karmienia to mam takie że brzuszek po porodzie (mam nadzieje!) się zmieści ale nie są takie ogromnemalutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Fasolka77 wrote:oj.. zapowiada się ciężki dzień.. ja kiedyś z Zakopanego wracałam 6h do Krakowa... może lepiej zawrócić i w nocy jechać?
-
valetta94 wrote:Mąż po całym świecie pływa, ostatnio do Australii, teraz jest obok Sri Lanki i płynie do Singapuru, potem Chiny, Korea Południowa i z powrotem do Europy, chyba będzie schodził w Izraelu. Za każdym razem przepływają obok Somalii gdzie właśnie są piraci, miał już kilka akcji, że jakaś dziwna łódka płynęła w ich kierunku i wtedy mają alarm i całą procedurę. Ale łódka zawróciła, ich statek jest za duży aby próbowali na niego wchodzić, ma ponad 400 m. Oni atakują takie mniejsze statki, ostatnio było głośno że porwali 12 Polaków. Fajny jest też film Kapitan Phillips
Genialny zawod ma Twoj maztylko ze troche szkoda ze tak malo jest w domu, ale plywac po calym swiecie super, wiem ze nie schodzi na lad w kazdym porcie ale i tak super
no wlasnie nie wiem jak sie konczyla historia z tymi Polakami? w wiadomosciach zawsze powiedza o jakiejs tragedii ale jaki jest final to juz nie dopowiedza
valetta94 lubi tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:Stresant patrzyłam w Ikei na tą torbę, która wrzucalas ostatnio i powiem Ci że wygląda raczej jak większa kosmetyczka niż torba do wózka i miałam wrażenie że jest słabo wykonana i nie wytrzyma długo.
Wogole to nie popatrzyłam wcześniej na stronie czy szafka po którą jadę jest na stanie i oczywiście nie było:/. Wyszłam z woreczkami strunowymi, zestawem plastikowych koszykow i stolnica silikonowa dla mamy... Szaleństwo. Pojechaliśmy też do Voxa i Agata meble bo miałam upatrzone tam meble do pokoiku i chciałam je zobaczyć na żywo i się zdecydować. Oczywiście ani w jednym ani w drugim sklepie nie ma ich na ekspozycji do obejrzenia i trzeba w ciemno zamawiać.
Lolka dzieki ze kuklas na torbew takim razie szukam cos na aliekspress
-
Szonka wrote:My jedziemy juz 3ipól h i jesteśmy w korku przed Nowtm Targiem, więc może tak być ze do Krakowa będziemy jechać 6h. Zawrócić już nie ma co,mąż musi jutro do pracy iśc.
szonka wspolczuje, Ty to masz kondycje kobietoja przed wyjsciem z domu sikam a zanim dojade do miasta 15km to juz mi sie chce znowi sikac
ale jak trzeba rano przed lekarzem nasikac do probowki to nawet ze 2 godziny mnie nie cisniemartusiawp lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:DorotaAnna a jak oszacowalas wymiary po porodzie? Bo nie mam pojęcia na jakie rozmiary patrzec
Dziewczyny a jakie wkladki laktacyjne? Jedno, wielorazowe?
No właśnie w zasadzie nie oszacowałamja kupowałam koszule stacjonarnie więc przymierzałam i sprawdzałam czy jest jeszcze dość dużo luzu żeby większy brzuszek się zmieścił
malutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
stresant wrote:szonka wspolczuje, Ty to masz kondycje kobieto
ja przed wyjsciem z domu sikam a zanim dojade do miasta 15km to juz mi sie chce znowi sikac
ale jak trzeba rano przed lekarzem nasikac do probowki to nawet ze 2 godziny mnie nie cisnie
Ja mam tak samo!👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
stresant wrote:szonka wspolczuje, Ty to masz kondycje kobieto
ja przed wyjsciem z domu sikam a zanim dojade do miasta 15km to juz mi sie chce znowi sikac
ale jak trzeba rano przed lekarzem nasikac do probowki to nawet ze 2 godziny mnie nie cisnie -
Chcialam Wam jeszcze napisac jaka przytulanke kupilam malemu i dlaczego......
starszak - 12 lat temu dostal od znajomej z Francji przytulanke, tak sobie ja ukochal ze po pol roku prosilam zeby mi przyslala druga, bo nawet wyprac nie mozna bylo, spal z mokra jak nie wyschla....do dnia dzisiejszego z nia spi....mialam 2 na zmiane i pralam (bardzo polecam)
teraz malemu zamowilam wlasnie z Francji 2 takie same przytulanki.....
ja wybralam dlatego z tej firmy poniewaz ta przytulanka jest bawelniana mozna ja prac w wysokiej temp. i co najwazniejze PRASOWAC.....(bo jest z materialu jak T shirt)syn czesto wkladal rogi do buzi ( podobnie moze byc z uszami u krolika) i fajnie ja bylo wygotowac i wyprasowac.......
wchodze na strone tej firmy, chcialam wam wkleic link a pluszaczki wysprzedane
wkleje podobnego bo kazdy na ten sam typ.....
https://www.sucredorge.com/cajou-mouton-blanc.html -
Szonka współczuję wam powrotu i życzę bezpiecznej podróży.
Fasolka podaje link do fotela https://www.mebel-partner.pl/elegancki-fotel-bujany-sibil-szary-uszak-z-guzikami-na-drewnianych-plozach-detail
Na razie czekam na ich odpowiedz kiedy jest możliwa wysyłka, bo to niby jakas ptzedsprzedazFasolka77 lubi tę wiadomość
-
Mąż w pracy wiec wyciągnęłam ubranka małej, ale tylko ye do rozm. 62 aby sie zorientować po ile sztuk mam. Ogolnie masakra z tymi rozmiarami, czasem body 56 sa wieksze niz te 62. Juz sama nie wiem jak na to patrzeć. Nie wiem czy wszystie ciuszki wydobylam z roznych domowych zakamarkow, ale poki nie bede miala szafy to chyba nie dojde z tym do ładu
Rozmiar 56:
6x pajac (w tym niby 2szt rozm. 50)
2x śpiochy
4x półśpiochy
2x legginsy
6x kaftanik
9x body kr.rękaw (niektóre sa duże jak rozm.62)
4x body dł.rękaw
1x bluza
1x komplet spodnie+bluzka kr.rękaw :p
Rozmiar 62:
1× pajac
2x półśpiochy
2x śpiochy
1x spodnie
5x legginsy
2x kaftanik
4x bluzka dł.rękaw
2x bluzka kr.rękaw
4x body dł.rękaw
1x body kr.rękaw
1x komplet legi+sukienka
Oprócz tego kombinezon ocieplany, drugi z minky i 1śpiworek do spania. Mam jeszcze jakies tyci skarpetki i tyci czapeczki tez mam :p
W piatek jade do galerii i nie wiem czy cos dokupić czy sie juz wstrzymac do narodzin. Bo nie wiem, ktore ubranka najwygodniejsze dla mamy i dziecka. Ewentualnie tylko jakies bodziaki na 62 dokupie.martusiawp lubi tę wiadomość