X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    macie sprawdzone sposoby na katar? gardło odpuszcza powoli ale katar się wzmaga :(

zalezy jaki, jak zatoki zapchane to u mnie pomaga taka "parowka" z szalwi i rumianku 10 min. pod recznikiem 3 razy dziennie.....ale nie wiem czy w ciazy mozna.

do tego inhalacje super rzecz, to mozna na 100% sama robie Vincentka...fajnie nawilzy przy bolach gardla i przy wysuszonej sluzowce

mam teraz w domu Fitonasal na ulotce napisane ze mozna w ciazy, ale to nie lek...a ja w takie nie leki nie wierze....

• Reniiata Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane moje brzuchatki :D
    Ja nadal w ciąży ;)
    Wizytę jutro będę umawiać. Jestem na wątku sierpniówek, ale powiem wam... Masakra jakaś. Kiedyś tu przyszla dziewczyna z majówek, bo tam zła atmosfera. Na sierpniówkach jest podobnie :D
    Narazie czekam na rozwój, może się dziewczyny dotrą. Ale tutaj atmosfera zawsze była pozytywna. A tam to codziennie jakieś styki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 17:25

DorotaAnna, Kiwona, Fasolka77, B_002, Karmelllka90, Karollinax26, india, valetta94, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu :) cieszę się, że wszystko idzie w dobrym kierunku :) zawsze możesz zostać u nas :)

Reniiata lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Cześć kochane moje brzuchatki :D
    Ja nadal w ciąży ;)
    Wizytę jutro będę umawiać. Jestem na wątku sierpniówek, ale powiem wam... Masakra jakaś. Kiedyś tu orzyszla dziewczyna z majówek, bo tam zła atmosfera. Na sierpniówkach jest podobnie :D
    Narazie czekam na rozwój, może dziewczyny dotrą. Ale tutaj atmosfera zawsze była pozytywna. A tam to codziennie jakieś styki :/

Reniiata to zostawaj z nami :) tu "madre" "doswiadczone" ciezarowki beda mialy duzo rad :) :)

A jak mowisz ze "jestes nadal w ciazy" to jakbym siebie slyszala, ja jestem w 25 tyg. i ciagle powtarzam "ze narazie jeszcze w ciazy jestem" i modle sie oby jak najdluzej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 17:27

Reniiata, ago91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze w ramach ciekawostek zasłyszanucg w szpitalu powieem wam, że pani diabetolog powiedziała, że są badania, ktore dowodzą, że jedzenie pomarańczy w ciaży powoduje skurcze macicy.
    A położna kazała pilnować aby podczas leżenia w pozycji na wznak koniecznie mieć ugiete nogi.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Reniiata Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wami było cudownie, ale jak wy będziecie rodzić to ja dopiero będę ruchów szukała :D
    Jakoś gdzieś sobie miejsce znajdę. A do Was zawsze będę zaglądać ❤️ im bliżej kwietnia tym częściej :*

DorotaAnna, Kiwona, martusiawp, Lili90, Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Moje dzisiejsze wyniki o niebo lepsze niż te tydzień temu!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ead97316ee6b.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17842376b93c.jpg

W moczu brak składników patogennych

Jedynie co ta hemoglobina mi spadła ... muszę pic sok z buraka bo przestałam ze względu na to ze kupa była czarna i się bałam ze mam krwotok haha :):)

niezłe wyniki Karmelka :) na czczo robiłaś? to glukoza 97 podwyższona :( ale widze, że masz p-ciała na cytomegalię :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mi pomagają inhalacje. Siedze z inhalatorem dwa razy dziennie. Mi już odpuściło ale wywaliła mi opryszczka pod ustami

a z czego robisz inhalację? nie mam niestety inhalatora w domu- mogę zrobić jakąś "parówkę" np z rumianku czy nie za bardzo?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    zalezy jaki, jak zatoki zapchane to u mnie pomaga taka "parowka" z szalwi i rumianku 10 min. pod recznikiem 3 razy dziennie.....ale nie wiem czy w ciazy mozna.

do tego inhalacje super rzecz, to mozna na 100% sama robie Vincentka...fajnie nawilzy przy bolach gardla i przy wysuszonej sluzowce

mam teraz w domu Fitonasal na ulotce napisane ze mozna w ciazy, ale to nie lek...a ja w takie nie leki nie wierze....

Stresant mam właśnie rumianek i szałwię... tylko czy można w ciąży? hmmmm

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Reniiata to zostawaj z nami :) tu "madre" "doswiadczone" ciezarowki beda mialy duzo rad :) :)

A jak mowisz ze "jestes nadal w ciazy" to jakbym siebie slyszala, ja jestem w 25 tyg. i ciagle powtarzam "ze narazie jeszcze w ciazy jestem" i modle sie oby jak najdluzej :)

mam tak samo :) ciągle dystans, niedowierzanie i obawa czy będzie wszystko ok :)

Reniiata lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Martusiawp proszę tu są moje listy. Ptaszkami zaznczone przeze mnie co już mam

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8053e3281c4.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ce80e6470e1.jpg
    Karolinka możesz podpatrzeć

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a z czego robisz inhalację? nie mam niestety inhalatora w domu- mogę zrobić jakąś "parówkę" np z rumianku czy nie za bardzo?
    Ja robię z jednej pełnej ampułki soli fizjologicznej. A inhalator kupiłam w 6 tc jak się bałam ze się zarazę od męża. To najlepsza rzecz jaka zakupiłam w ciąży!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    niezłe wyniki Karmelka :) na czczo robiłaś? to glukoza 97 podwyższona :( ale widze, że masz p-ciała na cytomegalię :)
    Ta glukoza mnie nie dziwi zjadłam wczoraj 1 kg krówek ale serio musiałam tak mi się ich chciało i zjadłam kupon z KFC - qurrito frytki i twister miał prawo cukier skoczyć. A i jeszcze ze słodkości zjadłam 3 tabliczki czekolady oreo ;P ale szczerze zapomniałam ze robię badania bo bym tego nie zjadła :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 18:10

B_002 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ta glukoza mnie nie dziwi zjadłam wczoraj 1 kg krówek ale serio musiałam tak mi się ich chciało i zjadłam kupon z KFC - qurrito frytki i twister miał prawo cukier skoczyć. A i jeszcze ze słodkości zjadłam 3 tabliczki czekolady oreo ;P ale szczerze zapomniałam ze robię badania bo bym tego nie zjadła :/
    Coooo???? Hahahahha Karmelka, jesteś mistrzem! Ja zjadłam dzisiaj batona z marcepanu i już jestem zasłodzona na parę dni :D Gdybym zjadla tyle słodkości, co Ty, latałabym pod sufitem chyba :D

Misiabella, B_002 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja robię z jednej pełnej ampułki soli fizjologicznej. A inhalator kupiłam w 6 tc jak się bałam ze się zarazę od męża. To najlepsza rzecz jaka zakupiłam w ciąży!

właśnie zrobiłam parówkę z rumianku, szałwi i kropli eukaliptusowych :) dodatkowo K. kupił sól morską :) mam nadzieję, że przejdzie bo jutro zaliczam 2 lekarzy a w sobotę rozpoczynamy szkołę rodzenia :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak pojechaliśmy po wózek i fotelik dzisiaj. Jestem meeeeega zadowolona. Wzięliśmy Bebetto Luca 2018 i fotelik maxi cosi pebble plus. 60km w jedną stronę. Nie była to przyjemność...
    Ale wózek już jest, stoi dumnie i czeka na lokatora :-)

Jestem wymęczona.

Jutro jadę do przychodni na badania. Mam tam morfologię, mocz, TSH i coś chyba jeszcze. Nawet nie chce mi się wstawać i patrzeć. Mój diabetolog robi mi zamiennie TSH i próby wątroby.

A co do tej insuliny. Ja jak poszłam z cukrami koło 100 to mój diabetolog powiedział że mi nie da insuliny bez hba1c powyżej 5,9. Zrobiliśmy badanie, wyszło 5,3 a ja wróciłam na niższe cukry. Wg lekarza wyższe wyniki były ze stresu. Teraz oscyluje między 80 a 95. Pojedyncze skoki się zdarzają, ale wg mojego gina i diaba pojedyncze nie są zagrożeniem i zdarzają się też "zdrowym" po zjedzeniu czegoś słodkiego. A jak wiecie moja dieta jest średnia.

Chyba zaraz się idę myć i spać. Dosłownie wypompowana jestem.
    A jeszcze się potknęłam, złapałam się rękami ale znowu naruszyłam kostkę i trochę boli. Ja to łamaga jestem.

DorotaAnna, martusiawp, india, valetta94, B_002 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

o JEZU... toś poszalała :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - toż to cukru więcej niż przy dwóch opakowaniach glukozy do picia :-D
    Ale patrzcie że jakbyśmy miały tam zjeść dwie tabliczki czekolady zamiast tej glukozy to jakby chętniej się szło :-P

B_002 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tej insuliny. Ja jak poszłam z cukrami koło 100 to mój diabetolog powiedział że mi nie da insuliny bez hba1c powyżej 5,9. Zrobiliśmy badanie, wyszło 5,3 a ja wróciłam na niższe cukry. Wg lekarza wyższe wyniki były ze stresu. Teraz oscyluje między 80 a 95. Pojedyncze skoki się zdarzają, ale wg mojego gina i diaba pojedyncze nie są zagrożeniem i zdarzają się też "zdrowym" po zjedzeniu czegoś słodkiego. A jak wiecie moja dieta jest średnia.

śmieszne to jest... niby normy, niby zalecenia a każdy lekarz swoje... już sama nie wiem jak się zachować... ciekawe co mi powie jutro ta pani profesor.... zastanawiam się czy jak mi zleci insulinę na noc to czy ją brać...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karmelka! Już przeleciałam strony i znalazłam Twoje listy :)
    Zamówiłam sobie podkłady te Bella, podkłady na łóżko albo przewijak, majtki poporodowe i wkładki laktacyjne.

Szukam teraz jakiejś fajnej koszuli.

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ