X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka i dziewczyny, które już mają używają dla siebie lub dzieci napiszcie proszę jakie macie inhalatory i czy je polecacie, albo na co zwrócić uwagę przy wyborze wg Was.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny swędzą mnie dziś piersi, zajrzałam a tam mi leci jak od krowy, masakra.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratuluje udanych zakupów :) ja zamówiłam wózek i też się cieszyłam a jak już będzie w domu to się rozpłynę ze szczęścia chyba :) a fotelik wzięliście z bazą isofix ?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Karmelka i dziewczyny, które już mają używają dla siebie lub dzieci napiszcie proszę jakie macie inhalatory i czy je polecacie, albo na co zwrócić uwagę przy wyborze wg Was.

Ja mam taki inhalator
    https://www.doz.pl/apteka/p110694-Liny_Family_inhalator_pneumatyczny_1_szt.

Nie wiem czy dobry czy nie bo się kompletnie na tym nie znam, dostałam kiedyś od mamy :)

Lolka30 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dzięki Karmelka! Już przeleciałam strony i znalazłam Twoje listy :)
    Zamówiłam sobie podkłady te Bella, podkłady na łóżko albo przewijak, majtki poporodowe i wkładki laktacyjne.

Szukam teraz jakiejś fajnej koszuli.

laski nie stresujcie mnie :) ja miałam od stycznia ale dopadła mnie choroba i nie popchnęłam tematu :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytajcie więcej an temat nebulizatorów, chodzi o parametry techniczne, na jakie cząstki są w stanie płyn rozbić, jest dużo artykułów w necie. I warto zainwestować w dobry nebulizator, którym można się również "zwyczajnie" inhalować. Ja mam Philips Family, już od bardzo dawna i myślę nad kupnem nowszej wersji, bo do tej starej już nie ma dostępnych zapasowych wężyków i masek, a to trzeba co jakiś czas wymieniać.

Misiabella, Lolka30 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Paula gratuluje udanych zakupów :) ja zamówiłam wózek i też się cieszyłam a jak już będzie w domu to się rozpłynę ze szczęścia chyba :) a fotelik wzięliście z bazą isofix ?

a sprawdzacie czy fotelik się rozkłada? ja się zdecydowałam na cybex cloud z z bazą co "rośnie" razem z dzieckiem. Fotelik można na postoju rozłożyć tak,żeby dziecko nie było zgięte tylko mogło się też wyprostować w podróży bez konieczności wyjmowania Malucha z fotelika :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taki inhalator https://www.ceneo.pl/2190147 juz 10 lat jedzie minimalnie raz w miesiacu bo ciagle ktos chory ...i ciagle dziala :)

• stresant Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ja mam taki inhalator https://www.ceneo.pl/2190147 juz 10 lat jedzie minimalnie raz w miesiacu bo ciagle ktos chory ...i ciagle dziala :)

aha do inhalatora wlewam nawet leki wedlug potrzeby

jak maja tylko katar to Vincentke (taka wode ze sola jakby)

a jak sa chorzy to np. mucosolvan albo ventolin co tak lekarz doradzi.....

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a sprawdzacie czy fotelik się rozkłada? ja się zdecydowałam na cybex cloud z z bazą co "rośnie" razem z dzieckiem. Fotelik można na postoju rozłożyć tak,żeby dziecko nie było zgięte tylko mogło się też wyprostować w podróży bez konieczności wyjmowania Malucha z fotelika :)

My jeszcze nie mamy fotelika, jak będziemy kupować to podjedziemy do sklepu takiego żeby nam dobrali do samochodu :) na razie tak tylko się orientuje. Na pewno chciałabym żeby fotelik miał dobre oceny w crashtestach (ADAC, Test Plus)

Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzę o tym, co zjadla Karmelka :) ale ze przecholowalam w swieta to sie wystrzegam miejsc gdzie dostepne sa takie „dobrocie” :) Ale śline przelknelam na sama mysl. Dopiero mnie czeka krzywa cukrowa, ale to bedzie dla mnie nieszczescie, jak na mnie padnie. Znow marze o mleku w proszku rozrobionym z odrobina wody he he ;)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Niestety nie mamy możliwości zainstalowania ISOFIX w aucie. Więc na pasy

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :) Wróciłam z wyjazdu zmęczona i zadowolona :) Teraz leżę i odpoczywam, bo ostatnie dni były bardzo aktywne.
    Pisałyście kilka stron wcześniej o basenie. Byłam w parku wodnym i godzinę korzystałam z różnych jacuzzi. Niby czemu nie można w ciąży? Powiem Wam, że od kilku miesięcy nie miałam tak miękkiego i zrelaksowanego brzucha, jak w jacuzzi właśnie. Temperatura nie była wyższa niż podczas prysznica, więc uważam, że tylko mi to pomogło.

Dziewczyny, odrobinę zaczynam się martwić. Zaczęłam 24 tydzień, a ruchy maluszka czuję od 18 tygodnia podobnie - codziennie, ale tylko po kilka, kilkanaście razy dziennie. Wasze dzieciaki też tak mało kopią? :( Do tej pory śmiałam się, że Klemek jest bardzo grzeczny i spokojny. Potem myślałam, że może dlatego, że dużo ostatnio chodziłam i zwyczajnie nie czułam. Ale niezależnie czy chodzę czy leżę czy śpię, czuję około 10 kopniaków przez cały dzień :(

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    W podróży fotelik musi być złożony. Można go rozłożyć dopiero jak wyciągniesz z auta i chcesz chodzić po sklepie na przykład. Dziecko musi siedzieć/lezec pod kątem 45 stopni.

Edit : doczytałam, na postoju ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 19:45

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    My jeszcze nie mamy fotelika, jak będziemy kupować to podjedziemy do sklepu takiego żeby nam dobrali do samochodu :) na razie tak tylko się orientuje. Na pewno chciałabym żeby fotelik miał dobre oceny w crashtestach (ADAC, Test Plus)
    Ten co my mamy miał najwyższe noty dwa albo trzy lata temu i w tym roku z tego co czytałam. Pokonał nawet kiddy Evolution pro 2 który był naszym typem na początku.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Cześć Kochane :) Wróciłam z wyjazdu zmęczona i zadowolona :) Teraz leżę i odpoczywam, bo ostatnie dni były bardzo aktywne.
    Pisałyście kilka stron wcześniej o basenie. Byłam w parku wodnym i godzinę korzystałam z różnych jacuzzi. Niby czemu nie można w ciąży? Powiem Wam, że od kilku miesięcy nie miałam tak miękkiego i zrelaksowanego brzucha, jak w jacuzzi właśnie. Temperatura nie była wyższa niż podczas prysznica, więc uważam, że tylko mi to pomogło.

Dziewczyny, odrobinę zaczynam się martwić. Zaczęłam 24 tydzień, a ruchy maluszka czuję od 18 tygodnia podobnie - codziennie, ale tylko po kilka, kilkanaście razy dziennie. Wasze dzieciaki też tak mało kopią? :( Do tej pory śmiałam się, że Klemek jest bardzo grzeczny i spokojny. Potem myślałam, że może dlatego, że dużo ostatnio chodziłam i zwyczajnie nie czułam. Ale niezależnie czy chodzę czy leżę czy śpię, czuję około 10 kopniaków przez cały dzień :(

Kasia ja też już zaczęłam 24 tc i czuję Młodego codziennie ale niezbyt często więc to normalne. Nie musisz jeszcze na tym etapie czuć ruchów codziennie więc się nie denerwuj.
    Ja jesli już to zastanawiałabym się nad samym basenem ale jacuzzi odpada całkowicie.. ciepła woda to siedlisko bakterii.. nie zaryzykowałabym.. dodatkowo ciepłe kąpiele nie są w ciąży wskazane...

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    W podróży fotelik musi być złożony. Można go rozłożyć dopiero jak wyciągniesz z auta i chcesz chodzić po sklepie na przykład. Dziecko musi siedzieć/lezec pod kątem 45 stopni.

tak- oczywiście.. chodzi mi o możliwość rozłożenia na postoju własnie. Jak sprawdzałam w sklepie to nie każdy miał taką opcję

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka - ryzyko krwotoku, podniesienie ciśnienia krwi, wywołanie skurczy, zakażenie od wody (jeszcze jak były to te "lecznicze" to ryzyko większe bo są mniej lub wcale nie chlorowane) itd

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    tak- oczywiście.. chodzi mi o możliwość rozłożenia na postoju własnie. Jak sprawdzałam w sklepie to nie każdy miał taką opcję

Dopisałam że doczytałam ;-)
    My nie planujemy długich wycieczek. Wydaje mi się że pierwsza to będzie powrót ze szpitala a druga wakacje we wrześniu.
    Jak sobie pomyślę że miałabym po mieście poruszać się autem,do tego dziecko w foteliku, dół od wózka itd to już wolę pójść z buta. I zrzucę może kilogramy pociązowe :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 19:50

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam kiedys w ciemno nebulizator bo mi kolezanka zachwalala i teraz zaluje ze nie poczytalam wczesniej na ten temat sama. Inhalator jest beznadziejny, to co inny inhalator przerabia w 7 min np nasz w 14scie, a niestety ma to znaczenie przy dziecku, nie wspominajac o tym co pisala Kiwonia. Teraz druga kolezanka zachwala mi nebulizator marki sanity, ponoc wlasnie analizowala ten zakup doglebnie ale sama musze poczytac i podjac decyzje samodzielnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 19:53

Kiwona lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ