X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale jaja ! Jak mnie wkurzyła diabetolog!!! Chciała mi pinda dać insulinę na noc jedna jednostkę insuliny bazowej bo miałam 3 razy na czczo 92! I raz w wigilie jak się najadłam jak świnia 146 po posiłkowo. Dla niej to już jest wskazanie do insuliny! Dała mi tydzień jak się nie poprawia cukry to mi daje insulinę!
    Idiotka! Ja na czczo cukry mam 78-88 wczoraj się najadłam fakt 1 kg krówek zjadłam i KfC dzisiaj cukier na czczo z palca 92 nożna krwi co prawda 97 ale zrobiłam to hb1c czy jakoś tak i mam 4,99 !!! Mam następna wizytę za tydzień i mam trzymać dietę ... ja się bałam ze mam za niskie cukry bo nieraz po posiłku miałam 80 a ta mi insulinę chce dać. Spoko ja ja wezmę jak cukry będą wysokie ale i tak będzie ona mnie kłuć bo ja sobie nie wbija mąż powiedział ze mi nie zrobi bo się boi ze wody płodowe przebije ;);) hahaha. Zobaczę za tydzień co powie i jak mnie zdenerwuje idę do innego diabetyka po opinie

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tak: podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, majtki siateczkowe tak ? Coś jeszcze ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Genialny zawod ma Twoj maz :) tylko ze troche szkoda ze tak malo jest w domu, ale plywac po calym swiecie super, wiem ze nie schodzi na lad w kazdym porcie ale i tak super :) no wlasnie nie wiem jak sie konczyla historia z tymi Polakami? w wiadomosciach zawsze powiedza o jakiejs tragedii ale jaki jest final to juz nie dopowiedza

Tak to prawda zwiedzi cały świat, generalnie mam taki sam zawód jak on ale nie pracuję w zawodzie :) Rozłąki są ciężkie, ale za to powroty cudowne, za każdym razem jak na pierwszej randce przyspieszone bicie serca i motylki <3 W każdym porcie nie schodzi, jak jest jakiś nowy port w którym nie był i jest ciekawie to schodzi, ostatnio na Mauritiusie i Reunion. Chiny i Singapur to standard więc nie robią na nim wrażenia :P W Sydney firma im wycieczke całodniową zafundowała, więc też super. Ta historia skończyła się dobrze, wypuścili ich i nikomu nic się nie stało na szczęście.

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, Ty masz podobne cukry do moich. Ja na czczo mam idealne, a po posiłku raz miałam skok.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka dziwna ta Twoja diabetolog.. Niech nie przesadza od razu z insuliną wyskakuje, na łatwizne chce pójść czy co..
    Karolina a jaką listę spisujesz, rzeczy dla Ciebie do szpitala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 16:38

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Lili a co to takiego?

Aga maluszek ladnie rośnie, super, ze wszystko ok :)

Leukocyty mocno podwyższone, prawdopodobnie od jakiejś infekcji sle crp w normie jest, wiec może to być od sterydu na płuca. Tak czy siak dostaje antybiotyk a w piatek beda jeszcze raz sprawdzac te leukocyty.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    My jedziemy juz 3ipól h i jesteśmy w korku przed Nowtm Targiem, więc może tak być ze do Krakowa będziemy jechać 6h. Zawrócić już nie ma co,mąż musi jutro do pracy iśc.

to nie pozostaje mi nic poza życzeniem cierpliwości ... daleko jedziecie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, Ty masz podobne cukry do moich. Ja na czczo mam idealne, a po posiłku raz miałam skok.
    No ona mnie rozwaliła! Ja w święta diety nie trzymałam żarłam na potęgę a ciasta jadłam jak głupia i dla niej cukier 90-92 kiedy przyznałam się ze jadłam na potęgę to wskazanie do insuliny. Może kasę za to ma- nie wiem, ale moim zdaniem przegięła. Jakbym miała insulinę i trzymała dietę to moje cukry na czczo będą za niskie a to gorsze dla dziecka niż lekki skok. A to hba1c to nic nie mówi? Ehh brak mi słów

Karolinka co do bolesnych ruchów dzisiaj miałam kilka takich kopniaków ze bardzo mnie zabolało.
    A mała dzisiaj na usg była plecami do nas głowa do dołu głowę troszkę po lewej stronie miała a nogi już baaaardzo wysoko pod prawym zebrem

• Szonka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Szonka na interii pisza ze cale Zakopane stoi, kazda mala uliczka, z Zakopca do NOwego Targu ponad 20km jedzie sie 3 godziny, do Krakowa 5 godzin. Nawet karetki maja problem przejechac.

Powoli ale byle bezpiecznie dojedzcie do domku
    my stoimy wlaśnie w Nowym Targu, wyjechakusmy o 12. I stoimy, korek prawie sie nie posowa... Czyli 20km jedziemy już 5h. Szok.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Leukocyty mocno podwyższone, prawdopodobnie od jakiejś infekcji sle crp w normie jest, wiec może to być od sterydu na płuca. Tak czy siak dostaje antybiotyk a w piatek beda jeszcze raz sprawdzac te leukocyty.
    Lilii mi sterydy obniżyły crp z 16,9 na 4 ale leukocytów praktycznie nie ruszyło. A ile masz? 15 dla ciąży to norma a dużo więcej masz?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Szonka współczuję wam powrotu i życzę bezpiecznej podróży.

Fasolka podaje link do fotela https://www.mebel-partner.pl/elegancki-fotel-bujany-sibil-szary-uszak-z-guzikami-na-drewnianych-plozach-detail
    Na razie czekam na ich odpowiedz kiedy jest możliwa wysyłka, bo to niby jakas ptzedsprzedaz

India dzięki :) koszt wysyłki jest podany ale daj znać jak odpiszą :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Czyli tak: podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, majtki siateczkowe tak ? Coś jeszcze ?

Ja mam jeszcze te nakładki na brodawki. I nie wiem co z laktatorem, jaki i czy kupic

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny ale jaja ! Jak mnie wkurzyła diabetolog!!! Chciała mi pinda dać insulinę na noc jedna jednostkę insuliny bazowej bo miałam 3 razy na czczo 92! I raz w wigilie jak się najadłam jak świnia 146 po posiłkowo. Dla niej to już jest wskazanie do insuliny! Dała mi tydzień jak się nie poprawia cukry to mi daje insulinę!
    Idiotka! Ja na czczo cukry mam 78-88 wczoraj się najadłam fakt 1 kg krówek zjadłam i KfC dzisiaj cukier na czczo z palca 92 nożna krwi co prawda 97 ale zrobiłam to hb1c czy jakoś tak i mam 4,99 !!! Mam następna wizytę za tydzień i mam trzymać dietę ... ja się bałam ze mam za niskie cukry bo nieraz po posiłku miałam 80 a ta mi insulinę chce dać. Spoko ja ja wezmę jak cukry będą wysokie ale i tak będzie ona mnie kłuć bo ja sobie nie wbija mąż powiedział ze mi nie zrobi bo się boi ze wody płodowe przebije ;);) hahaha. Zobaczę za tydzień co powie i jak mnie zdenerwuje idę do innego diabetyka po opinie

no to nieźle... mi diabetolog powiedziała, że przyjmujemy postawę wyczekującą... najmniej miałam 86... najwięcej 98.... dziś rodzinny powiedział, żeby przestała mierzyć bo mam dobre te cukry... co lekarz to inna opinia... szok!!!! jutro idę do profesor diabetolog i ciekawe co ona powie... strach się bać skoro masz lepsze wyniki niż ja a chcą ładować insulinę... ja przynajmniej nie będę mieć problemu z iniekcją bo K. mi zrobi :) zresztą robił mi juz zastrzyki z fraxiparyny :)
    po diabetologu mam wizytę u mojej gin bo dorzuciła jeden termin za odwołany sylwester :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiewioreczko krew pobrali mi przy przyjeciu na oddział ale wyszła im hemoliza czy jakos tak wiec pobierali jeszcze raz, przed strydem i pozniej kolejnego dnia juz po jednej dawce tez pobierali i na tej podstawie wiedza ze z 15 skoczyło na 30. W miedzy czasie pobrali posiew z mocz i z szyjki ale wyników jeszcze nie ma. Krew beda sprawdzac w piatek. Mam nadzieje że to będzie od strrydu bo tak się zdeberwowałam, że znowu kroplowka leciała 6 godz bo brzuch bolał i twardniał...

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie sprawdzone sposoby na katar? gardło odpuszcza powoli ale katar się wzmaga :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 spokojnie. Dają ci antybiotyk wiec na pewno zbija.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze wyniki o niebo lepsze niż te tydzień temu!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ead97316ee6b.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17842376b93c.jpg

W moczu brak składników patogennych

Jedynie co ta hemoglobina mi spadła ... muszę pic sok z buraka bo przestałam ze względu na to ze kupa była czarna i się bałam ze mam krwotok haha :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 17:13

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Karmelllka dziwna ta Twoja diabetolog.. Niech nie przesadza od razu z insuliną wyskakuje, na łatwizne chce pójść czy co..
    Karolina a jaką listę spisujesz, rzeczy dla Ciebie do szpitala?

Dokładnie, potrzebuje wiedzieć co jest potrzebne dla mnie do szpitala.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    macie sprawdzone sposoby na katar? gardło odpuszcza powoli ale katar się wzmaga :(
    Mi pomagają inhalacje. Siedze z inhalatorem dwa razy dziennie. Mi już odpuściło ale wywaliła mi opryszczka pod ustami

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dokładnie, potrzebuje wiedzieć co jest potrzebne dla mnie do szpitala.
    Karolinka wczoraj wrzucalam dwie listy moja i dziecka

‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ