Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, nawet najlepszy posiłek przed samym snem, wysokoweglowodanowy nie zlikwiduje ketonów z moczu.
Ketony powstaja w organizmie jako produkt uboczny spalania tłuszczu zapasowego. Czyli wtedy kiedy się chudnie, traci tłuszcz odłożony w komórkach.
Powstaja one wtedy kiedy nie dostarczamy organizmowi dobowo odpowiednich ilości węglowodanów i organizm żeby wytworzyć glukozę niezbędna dla mózgu sięga po zapasy tłuszczu.
Czasem ten jeden dodatkowy posiłek na noc dodaje wystarczająco węgli żeby proces spalania zatrzymać. Ale mógłby on wystąpić (ten posiłek) o każdej innej porze dnia.
Ten ostatni posiłek w cukrzycy ma za zadanie skrócić przerwy między posiłkami (nocna przerwa) i dostarczyć trzustce pracy. Długie przerwy między posiłkami zaburzają prace trzustki. A nam zależy na tym żeby jej praca była regularna, w miarę zrównoważona i płynna.B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Dziewczyny, nawet najlepszy posiłek przed samym snem, wysokoweglowodanowy nie zlikwiduje ketonów z moczu.
Ketony powstaja w organizmie jako produkt uboczny spalania tłuszczu zapasowego. Czyli wtedy kiedy się chudnie, traci tłuszcz odłożony w komórkach.
Powstaja one wtedy kiedy nie dostarczamy organizmowi dobowo odpowiednich ilości węglowodanów i organizm żeby wytworzyć glukozę niezbędna dla mózgu sięga po zapasy tłuszczu.
Czasem ten jeden dodatkowy posiłek na noc dodaje wystarczająco węgli żeby proces spalania zatrzymać. Ale mógłby on wystąpić (ten posiłek) o każdej innej porze dnia.
Ten ostatni posiłek w cukrzycy ma za zadanie skrócić przerwy między posiłkami (nocna przerwa) i dostarczyć trzustce pracy. Długie przerwy między posiłkami zaburzają prace trzustki. A nam zależy na tym żeby jej praca była regularna, w miarę zrównoważona i płynna. -
Karmelllka90 wrote:Z wyników krwi wynika że daffi też dosięgła anemia i prawdopodobnie jakas infekcja układu moczowego. Chociaż wyniki z krwi leukocyty są w normie dla ciężarnych ale w moczu są
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Ja mysle ze troche przegielam z ta dieta na haslo cukrzyca ciazowa.. Mialam zdecydowanie lepsze wyniki wczesniej..
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Mi ten dodatkowy posiłek zlikwidował problem z ketonami. Resztę jem bez zmian.
Dodałas węglowodany.
Załóżmy że jadłaś 140g węgli dziennie a norma dla Ciebie to 150g dziennie. Ten ostatni posiłek dodał 15g więc masz 155g. Twój organizm nie wchodzi w ketozę bo dziennie dostaje to co potrzebne.
-
Dziewczyny
u mnie w mieście tragedia się stała...
5 nastolatek spłonęła żywcem w Escape Roomie...
Wracaliśmy właśnie i widzieliśmy wszystko co tam się działo tuż po...
pojawili się rodzice,którzy o tragedii dowiedzieli się z mediów czytając na pasku o pożarze w tym miejscu...Jedna z nich organizowała tam urodziny...
Boże...widziałam tą rozpacz i płacz rodziców...to jest coś nie do opisania...
Poszliśmy zaraz potem do domu bo patrzeć na tragedię ludzi nie mogłam...No po prostu nie mogłam...
Nie mogę się otrząsnąć przez to co tam się wydarzyło...
-
nick nieaktualny
-
MamaAga85 wrote:Dziewczyny
pojawili się rodzice,którzy o tragedii dowiedzieli się z mediów czytając na pasku o pożarze w tym miejscu...Jedna z nich organizowała tam urodziny...
Poszliśmy zaraz potem do domu bo patrzeć na tragedię ludzi nie mogłam...No po prostu nie mogłam...
Nie mogę się otrząsnąć przez to co tam się wydarzyło...
Przed chwila czytalam o tym na interii i odrazu pomyslam o Tobie bo ostatnio pisalas ze jestes w Koszalinie.....straszna tragedia stracic dziecko -
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny gdzie dostanę fajne książki dla dzieci w super cenach?
Nie wiem czy Ci to po drodze ale na królewskiej koło ieczymnego przystanku biprostal jest taka mała księgarnia gdzie jest multum książek dla dzieci a ceny nawet od 5 zł! Wszystko przecenione:))) ja zawsze tam robię zapasy albo wysyłam któraś babcie:)
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
MamaAga85 wrote:Dziewczyny
Nie mogę się otrząsnąć przez to co tam się wydarzyło...👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula 90 wrote:Mnie pilnuje diabetolog od początku. I jak tylko zobaczył że za mało jem (wyniki cukru, krwi i moczu) to od razu kazał zwiększyć ilość złożonych węgli. Szkoda że szybciej nie poszłaś do diabetologa tylko sama próbowałaś. Ale wyniki nie są bardzo złe. Tylko nie kombinuj już sama, znajdź lekarza i z nim współpracuj.
Paski zamowilam beda jutro. Moge nimi mierzyc w dowolnej chwili? Czy najlepszy ranny mocz?Paula 90 lubi tę wiadomość
-
a po mnie jakos lazi choroba, na szczescie nie zarazilam sie do dzieci ani katarem ani nie kaszle...biore codziennie wit. C i provag .....ale mam w ustach 2 afty, wczoraj myslalam ze mi sie opryszczka wyrzuci naszczescie przeszlo
a dzis katek po prawej stronie....i nawet porzadnie jesc nie potrafie, bo geby sie nie da otworzyc bez bolu
-
Ale numer. Kupilam Filipkowi sweterek z futerkiem w srodku z wyprzedazy w tesco ale nie zwrocilam uwagi ze ma klips i wyszłam ze sklepu nawet nie piszczaly bramki... Dam rade to zdjac czy wrocic do sklepu by mi zdjeli?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfd65200b6bf.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 20:35
-
nick nieaktualny