X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ale numer. Kupilam Filipkowi sweterek z futerkiem w srodku z wyprzedazy w tesco ale nie zwrocilam uwagi ze ma klips i wyszłam ze sklepu nawet nie piszczaly bramki... Dam rade to zdjac czy wrocic do sklepu by mi zdjeli?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfd65200b6bf.jpg

zdejmą tylko weź paragon :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja mam zalecenia aby przez dwa wybrane dni w tygodniu (u mnie niedziela i czwartek) mierzyć 3 razy dziennie. Rano, przed obiadem i przed kolacją.

Daffi, Paula 90 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - nie wiem czy bada się w innych porach niż rano. Najlepiej pewnie będzie rano.

mnie lekarz mówił, że powinno się badać przy porannym moczu

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz to opinia:p
    I oczywiście paragon wzielam :p
    Zaraz by mnie podwjrzewali ze ukradlam..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja sikam na pasek rannym moczem i chyba tylko tak się sprawdza.

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp bardzo dziekuję Ci za odpowiedzi :-*. Mam nadzieje ze zus ma jakies opoznienia, niz szykuje na mnie jakas kontrole czy cos ;) Kurczę tez mnie przerazila tragedia w tym escape roomie, i dla rodzicow jaka tragedia...Ostatnio moj maz kupil Misiowi bajki Andersena i musze stwierdzic, ze nie sa dostosowane do obecnych czasow, bo sa w nich elementy zawierajace okrucienstwo i szczerze mowiac to robi sie czlowiekowi po nich smutno, np bajka o olownianym zolnierzyku, ktory prztrwal tyle roznych niebezpieczenstw, by na koniec uratowac sie a w ostatnim momencie bajki chlopiec bez przyczyny wrzucil go do ognia, to nie na moje nerwy ;) Albo dziewczynka z zapalkami. Dobrze ze mam katar, bo normalnie malo sie nie rozplakalam czytajac ta bajke ;) Wole wspolczesne historie, polecam dla 4-5 latkow „Piaskowego wilka”, dla mnie mega i mojego synka tez ulubiona :)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ale numer. Kupilam Filipkowi sweterek z futerkiem w srodku z wyprzedazy w tesco ale nie zwrocilam uwagi ze ma klips i wyszłam ze sklepu nawet nie piszczaly bramki... Dam rade to zdjac czy wrocic do sklepu by mi zdjeli?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfd65200b6bf.jpg

to samo zrobilam przed swietami, kupila pizame, placilam na kasach samoobslugowych nie zauwazylam klipsa......szlam i wyly bramki ale obok mnie przchodzily tlumy wiadomo jak to przed swietami, wogole nie pomyslalam ze to ja :) przyjechalam do domu rachunek wyrzucilam pizame zapakowalam jako prezent pod choinke :( po rozpakowaniu patrzymy a tu klips :) maz probowal sam zdjac ale nie dal rady....pojechal do Tesco wytlumaczyl wszystko ze nie ma paragonu i zdjeli klips bez problemu.....

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawdopodobnie wogole odcięta została droga ewakuacyjna dla tych dzieci...
    oficjalnie nic konkretnie nie mówią o przyczynach i o oczywistych w tym momencie brakach w tym miejscu (np.przycisk automatycznie otwierający drzwi)...

nie chce się nawet o tym myśleć...rodzice,którzy na miejscu dowiedzieli się o śmierci dzieci w takich okolicznościach i w takich mękach...straszna tragedia...
    zawinil człowiek to pewne...zabrał dzieci 5 rodzinom...

lady_pink lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zusu to w kazdym kraju to samo.....dzis jest 4 stycznia a ja jeszcze kasy za listopad nie dostalam :( jak dzwonilam to mowili ze zwolnienie za listopad lezy im od 5 grudnia na biurku i czeka na swoja kolej.......moze za 2 tygodnie przeleja kase...banda jedna.......mowie im ze niech odrazu za grudzien przeleja......oj nie, nie, to az przyjdzie kolej na grudniowe papiery....chamy jedne, nasza kase maja na koncie i procenta im leca......

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella - my mieliśmy te bajki czytane przecież ;-)
    U nas byla w domu jedna książka z bajkami i właśnie Andersena.
    Jakos tak mi się wydaje że nie ma też co tak kryć dziecka przed takim światem. Potem zderzenie z nim może być bardzo bolesne.
    Mam znajoma dwie klatki obok która sama mówi że była trzymana pod kloszem do końca studiów. Potem jak poznała jaki jest świat, ludzie, realia to do tej pory (ma 39 lat) leczy się psychiatrycznie, nie ma faceta, dzieci, rodzice zmarli a ona ciągle nie znalazła szczęścia. Pracuje jako księgowa a po pracy nie wychodzi z domu. Ma kilka fobii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 21:19

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    co do zusu to w kazdym kraju to samo.....dzis jest 4 stycznia a ja jeszcze kasy za listopad nie dostalam :( jak dzwonilam to mowili ze zwolnienie za listopad lezy im od 5 grudnia na biurku i czeka na swoja kolej.......moze za 2 tygodnie przeleja kase...banda jedna.......mowie im ze niech odrazu za grudzien przeleja......oj nie, nie, to az przyjdzie kolej na grudniowe papiery....chamy jedne, nasza kase maja na koncie i procenta im leca......

a można naliczać ustawowe odsetki? jak się ZUS-owi zapłaci z opóźnieniem to od razu naliczają... spróbujcie wysłać pismo o odsetki za przekroczenie terminu wypłaty

Misiabella, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a można naliczać ustawowe odsetki? jak się ZUS-owi zapłaci z opóźnieniem to od razu naliczają... spróbujcie wysłać pismo o odsetki za przekroczenie terminu wypłaty

tez o tym myslelismy, ale to jest chyba calopanstwowy problem, bo nawet o tym bylo w wiadomosciach mowione, ze wprowadzili jakies nowe oprogramowanie, ludzie nie przeszkoleni itp. sa straszne opoznienia, takze pewnie bysmy nie wygrali.....dobrze ze mam meza z wyplata :) i mamy za co zyc, ale wez jak takie samotne osoby sa i 2 miesiace bez kasy......

ja juz tydzien w sklepach internetowych mam koszyki pelne pierdolek dla dziecka i nie klikam "zamow" bo czekam az kase przeleja :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    tez o tym myslelismy, ale to jest chyba calopanstwowy problem, bo nawet o tym bylo w wiadomosciach mowione, ze wprowadzili jakies nowe oprogramowanie, ludzie nie przeszkoleni itp. sa straszne opoznienia, takze pewnie bysmy nie wygrali.....dobrze ze mam meza z wyplata :) i mamy za co zyc, ale wez jak takie samotne osoby sa i 2 miesiace bez kasy......

ja juz tydzien w sklepach internetowych mam koszyki pelne pierdolek dla dziecka i nie klikam "zamow" bo czekam az kase przeleja :)

'ale co Was obchodzi problem w ZUS? Ja bym napisała pismo o odsetki....

stresant, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    to samo zrobilam przed swietami, kupila pizame, placilam na kasach samoobslugowych nie zauwazylam klipsa......szlam i wyly bramki ale obok mnie przchodzily tlumy wiadomo jak to przed swietami, wogole nie pomyslalam ze to ja :) przyjechalam do domu rachunek wyrzucilam pizame zapakowalam jako prezent pod choinke :( po rozpakowaniu patrzymy a tu klips :) maz probowal sam zdjac ale nie dal rady....pojechal do Tesco wytlumaczyl wszystko ze nie ma paragonu i zdjeli klips bez problemu.....
    U mnie identycznie! Placilam w samoobslugowej ale klips jest na plecach pod kapturkiem.. I nie zauwazylamlbym g9 gdyby nie to ze kaptur mi sie spodobal i mial pomponik i podnioslam do góry jakby dzidziusiowi go na glowe zalozyc i klips sie ujawnil.. Ale ja nie piszczalam. :p
    Jutro pojde zdjac a kupilam corce jeszcze dzinsy.. Dlugo na nie polowalam i tez u babci jest jutro wroci i zobacze czy rozmiarem ok bo ona od pasa w dol rozmiar większą niz od pasa w górę :p

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ale przekracza wam zus czas? U mnie sumiennie 30 dni.. U mnie problemem jest firma ktora nie wysyla zwolnien tylko przetrzymuje a zus ma 30dni od momentu otrzymania dokumentow. Teraz mialam od 26 grudnia... Dostali 24..na bank nie wysłali go do dzis..

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    prawdopodobnie wogole odcięta została droga ewakuacyjna dla tych dzieci...
    oficjalnie nic konkretnie nie mówią o przyczynach i o oczywistych w tym momencie brakach w tym miejscu (np.przycisk automatycznie otwierający drzwi)...

nie chce się nawet o tym myśleć...rodzice,którzy na miejscu dowiedzieli się o śmierci dzieci w takich okolicznościach i w takich mękach...straszna tragedia...
    zawinil człowiek to pewne...zabrał dzieci 5 rodzinom...
    Ja pierdziele!! Chciałam jechac alez sie boje juz.
    Tragedia niewyobrazalna.. Nie mam słów na to.. Dzieci swietowaly mialy ledwo 15 lat i zginęły w takich meczarniach! Oby solidnie ktos odpowiedział za to!!

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    'ale co Was obchodzi problem w ZUS? Ja bym napisała pismo o odsetki....

czytam jeszcze teraz na necie, i zus ma 30 pracownich dni na przeslanie kasy......a ze w grudniu byly swieta nowy rok itp. to im jeszcze 30 pracownich dni nie nalecialo.......
    maja 30 dni od doreczenia dokumentow, no to jak im zwolnienie za listopad moj pracodawca doreczyl 5 grudnia....to maja czasu dosyc

• Daffi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    czytam jeszcze teraz na necie, i zus ma 30 pracownich dni na przeslanie kasy......a ze w grudniu byly swieta nowy rok itp. to im jeszcze 30 pracownich dni nie nalecialo.......
    maja 30 dni od doreczenia dokumentow, no to jak im zwolnienie za listopad moj pracodawca doreczyl 5 grudnia....to maja czasu dosyc
    U mnie bylo podobnie.. Bardzo pozno dostarczyli zwolnienie.. Ale wlasnie nie wiem czy 30 dni kalendarzowych czy roboczych.. U mnie wyplaty mieszcza sie w kalendarzowych.

b2ujp2.png

• espoir Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny gdzie dostanę fajne książki dla dzieci w super cenach?
    Aros :) polecam Pucia, ale to dla rocznego dziecka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 21:55

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja pierdziele!! Chciałam jechac alez sie boje juz.
    Tragedia niewyobrazalna.. Nie mam słów na to.. Dzieci swietowaly mialy ledwo 15 lat i zginęły w takich meczarniach! Oby solidnie ktos odpowiedział za to!!

chcialabym wierzyc ze ktos za to odpowie...ale szczerze w to watpie.......

3 lata temu bylam kierownikiem na zimowisku w Wisle, reczylam glowa za 60 dzieciakow i 10 opiekunow...... z nami na stoku jezdzily dzieci z innego zimowiska, wlasnie z tego, na ktorym utopil sie jeden chlopiec a drugi zostal niepelnosprawny, utopil sie na basenie w centrum Wisly, bo ratownika na obiekcie nie bylo.....nauczyciele sami wyciagali chlopcow z wody i reanimowali a o pomoc sie nie mogli dowolac........

do dzis nikt za to nie odpowiedzial!!!!.......a biedny kierownik zimowiska to wrak czlowieka......

jak wszyscy wrocilismy do domu cali i zdrowi to na msze dalam..........od tego czasu jezdze na zimowiska tylko jako instruktor.....i jeszcze podpisuje papier ze nie odpowiadam za dzieci siedzace na wyciagu 15 mertow nad ziemia.....

‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ