SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ważę tylko na wizytach. zawsze w butach i ubraniach, ale lekarz mi odejmuje 2 kg. Ostatnio miałam 10 kg na plusie. Dzisiaj mam wizytę to się dowiem ile przytyłam. Ale jak spoglądam w lustro to widzę różnice w udach, tyłku no i oczywiście brzuch. Na wys. pępka mam 105 cm.

My walentynek raczej nie obchodzmy jakoś specjalnie, ale pewnie w któryś dzień na spokojnie wybierzemy się do kina i na jedzonko:) Też korzystamy puki możemy :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My walentynek jakoś specjalnie też nie obchodzimy, mając dziecko już nie ma takiej atmosfery heh a tym bardziej ze to piątek to mąż do pracy idzie. Poza tym jak się chodziło ze sobą to walentynki to było takie magiczne
    święto, zaskoczenie prezentami a jak już się mieszka razem i jest dziecko to już nie jest to samo. Pewnie mój męźulek wróci z jakimś drobiazgiem z pracy, a ja może kupię mu lizaczka :D A

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sumie nigdy nie obchodziliśmy Walentynek bo męczyły nas te tłumy itd ale często tak bez okazji dajemy sobie prezenciki czy wychodzimy i wtedy jeszcze większe zaskoczenie :) ej a mi nikt nic nie odejmuje z wagi nawet jak w ubraniu i butach jestem, a to łobuzy jedne:p ja w talii 92 cm na wysokości pępka.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też się zastanawiam, czy mój mąż coś wymyśli...i nie zapomni, że poza Walentynkami, to jeszcze nasza rocznica ślubu ;) Wyjść pewnie raczej nie wyjdziemy, bo mała dalej chora i nie ma jak jej zostawić...No, ale chociaż za miły prezencik bym się nie obraziła ;)

Właśnie wyszła ode mnie położna...oczywiście przyszła niezapowiedziana, dobrze, że po wstaniu trochę chatę ogarnęłam :P Posłuchałam serducha, zmierzyła ciśnienie, zostawiła broszurek, chwilę pogadałyśmy i poszła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 10:49

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w same Walentynki nigdzie się nie wybieramy, bo tylko tłumy ludzi wszędzie. Ale kilka dni po, kto wie :-)
    Na same Walentynki kupuję mojemu Mężowi dużą czekoladę z orzechami bo uwielbia a Synusiowi Kinder Niespodzianki, który podobnie jak mąż dałby się pokroić za czekoladkę ;-).

MałaM dzięki za pomysł z tym mopem parowym, strasznie nie lubię czyścić kabiny prysznicowej, te wszystkie zakamarki i fugi mnie dobijają, bo ile bym tego nie myła i tak zostaje ślad. Tak więc dziś się szarpnęłam i kupiłam sobie myjkę parową. Ma tyle samo różnych końcówek i zastosowań co mop a poręczniejsza, tak przynajmniej mi się wydaje. Poza tym ostatnio kupiłam sobie nowy mop taki fajny, obrotowy więc poszłam w tę stronę. Jak dostanę i wypróbuję to dam wam znać czy zakup wart polecenia.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza dobre :D

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala mój mąż też za czekoladę zrobi prawie wszystko hehe i bardzo go cieszy, że ja jej nie lubie bo więcej jest dla niego hehe :)

Z lizaczka każdy facet by się ucieszył :p

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci mnie rozbijają :D

Pytanie 6 letnich dwóch dziewczynek jak bedzie dzidzius miał na imie ? Ja odp albo Lily albo Zoja na co jedna z nich lepiej Zoja bo pies mojej siostryciotecxnej to Lili i jest strasznie głupi

Karina1989 lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam dzieci to jeszcze dzieci :) moim znajomym urodził się syn i całą ciąże był Antek itd po urodzeniu przyjeżdża teściowa i mówi, że nie może być Antek bo jej sąsiad tak ma, a on jest pijak i nieudacznik itd i wyobraźcie sobie, że przekonała swojego syna i była mega awantura i w końcu zmienili mu na Kuba.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - dobry tekst :D Dzieci to są rozbrajające, trzeba przyznać :)

Hmmm, mojemu chyba też sprezentuję coś słodkiego...je słodycze za nas dwoje i jeszcze się dziwi, skąd mu ostatnio przybyło 4 kg :P

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm.. no takim lizaczkiem to na pewno by nie pogardził haha :D:D

Wiecie jakby każdy patrzał na to czy zna kogoś pijaka czy może bo ktoś jest głupi a ma tak na imię. To by dzieci były bezimienne. na każde imię można coś znaleźć złego. A prawda jest taka że później i tak kojarzy się z naszym dzieckiem i nikt już nie myśli, że sąsiad ma tak na imię, że pies czy że kot :) takie jest moje zdanie :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie tak, zawsze się znajdzie ktoś, komu dane imię się kojarzy z czymś mniej lub bardziej nieprzyjemnym...sama mam parę takich, które mi się kojarzą z osobami, których nie lubię i jakoś tak nie dałabym dziecku takiego imienia...choć dzięki Bogu są to imiona, które tak czy siak nikomu dookoła mnie się nie podobają, więc nie ma sporów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 11:18

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina1989 wrote:
    No w sumie tak, zawsze się znajdzie ktoś, komu dane imię się kojarzy z czymś mniej lub bardziej nieprzyjemnym...sama mam parę takich, które mi się kojarzą z osobami, których nie lubię i jakoś tak nie dałabym dziecku takiego imienia...choć dzięki Bogu są to imiona, które tak czy siak nikomu dookoła mnie się nie podobają, więc nie ma sporów ;)

A Ty będziesz miała 2 córeczkę ??

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usmialam sie po tym tekście jak nie wiem taki szczery ale cos w tym musi być bo już kilka osób wspominalo mi o tym ze tak jakiś pies ma na imie. :D wiec wychodzi na to ze Lily to dosyć popularne psie imie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobrażam sobie takiego yorka w ubranku różowym z kokardka :D

• Martusska Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej koleżanki córka ma na imię Lily, tyle że oni nie mieszkają w polsce ale z tąd pochodzą. I ma córki Lily i Emily :) a tym ze psy tak mają na imię to się nie ma co przejmowac. Ostatnio babka wołała na psa Emilka heh to się uśmialiśmy z moim :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz zwierzaki coraz częściej mają ludzkie imiona więc nie ma co się przejmować:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No koty też. Moich rodziców kotka nazywa się Tosia.
    I mojego kuzyna córka też ma na imię Tosia:)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska - ja mam wstydliwe dzieci i żadne nie chciało się pokazać na USG :P Z córką nie wiedziałam do końca, tym razem mam nadzieję, że się dowiem na najbliższym USG :P

Też ostatnio zauważyłam, że coraz więcej zwierzątek nosi ludzkie imiona, więc trudno, żeby akurat na to zwracać uwagę...choć jeszcze nie spotkałam się z psem, co się wabi Lili...Za to jak byłam u babci mając lat 8 czy 9, niedaleko niej mieszkała dziewczynka może z rok młodsza ode mnie, która miała na imię Sonia...i wstyd się przyznać, że czasem myliłam jej imię z Sunią....

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to jak Ci się na usg nie pokaże to będziesz mieć niespodziankę :)

Ale u mnie w bloku to pies się wabi Sonia hehe to wiesz nawet nie dziwne że się myli.. :D

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ