X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ważę tylko na wizytach. zawsze w butach i ubraniach, ale lekarz mi odejmuje 2 kg. Ostatnio miałam 10 kg na plusie. Dzisiaj mam wizytę to się dowiem ile przytyłam. Ale jak spoglądam w lustro to widzę różnice w udach, tyłku no i oczywiście brzuch. Na wys. pępka mam 105 cm.

My walentynek raczej nie obchodzmy jakoś specjalnie, ale pewnie w któryś dzień na spokojnie wybierzemy się do kina i na jedzonko:) Też korzystamy puki możemy :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My walentynek jakoś specjalnie też nie obchodzimy, mając dziecko już nie ma takiej atmosfery heh a tym bardziej ze to piątek to mąż do pracy idzie. Poza tym jak się chodziło ze sobą to walentynki to było takie magiczne
    święto, zaskoczenie prezentami a jak już się mieszka razem i jest dziecko to już nie jest to samo. Pewnie mój męźulek wróci z jakimś drobiazgiem z pracy, a ja może kupię mu lizaczka :D A

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sumie nigdy nie obchodziliśmy Walentynek bo męczyły nas te tłumy itd ale często tak bez okazji dajemy sobie prezenciki czy wychodzimy i wtedy jeszcze większe zaskoczenie :) ej a mi nikt nic nie odejmuje z wagi nawet jak w ubraniu i butach jestem, a to łobuzy jedne:p ja w talii 92 cm na wysokości pępka.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też się zastanawiam, czy mój mąż coś wymyśli...i nie zapomni, że poza Walentynkami, to jeszcze nasza rocznica ślubu ;) Wyjść pewnie raczej nie wyjdziemy, bo mała dalej chora i nie ma jak jej zostawić...No, ale chociaż za miły prezencik bym się nie obraziła ;)

Właśnie wyszła ode mnie położna...oczywiście przyszła niezapowiedziana, dobrze, że po wstaniu trochę chatę ogarnęłam :P Posłuchałam serducha, zmierzyła ciśnienie, zostawiła broszurek, chwilę pogadałyśmy i poszła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 10:49

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w same Walentynki nigdzie się nie wybieramy, bo tylko tłumy ludzi wszędzie. Ale kilka dni po, kto wie :-)
    Na same Walentynki kupuję mojemu Mężowi dużą czekoladę z orzechami bo uwielbia a Synusiowi Kinder Niespodzianki, który podobnie jak mąż dałby się pokroić za czekoladkę ;-).

MałaM dzięki za pomysł z tym mopem parowym, strasznie nie lubię czyścić kabiny prysznicowej, te wszystkie zakamarki i fugi mnie dobijają, bo ile bym tego nie myła i tak zostaje ślad. Tak więc dziś się szarpnęłam i kupiłam sobie myjkę parową. Ma tyle samo różnych końcówek i zastosowań co mop a poręczniejsza, tak przynajmniej mi się wydaje. Poza tym ostatnio kupiłam sobie nowy mop taki fajny, obrotowy więc poszłam w tę stronę. Jak dostanę i wypróbuję to dam wam znać czy zakup wart polecenia.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza dobre :D

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala mój mąż też za czekoladę zrobi prawie wszystko hehe i bardzo go cieszy, że ja jej nie lubie bo więcej jest dla niego hehe :)

Z lizaczka każdy facet by się ucieszył :p

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci mnie rozbijają :D

Pytanie 6 letnich dwóch dziewczynek jak bedzie dzidzius miał na imie ? Ja odp albo Lily albo Zoja na co jedna z nich lepiej Zoja bo pies mojej siostryciotecxnej to Lili i jest strasznie głupi

Karina1989 lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam dzieci to jeszcze dzieci :) moim znajomym urodził się syn i całą ciąże był Antek itd po urodzeniu przyjeżdża teściowa i mówi, że nie może być Antek bo jej sąsiad tak ma, a on jest pijak i nieudacznik itd i wyobraźcie sobie, że przekonała swojego syna i była mega awantura i w końcu zmienili mu na Kuba.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - dobry tekst :D Dzieci to są rozbrajające, trzeba przyznać :)

Hmmm, mojemu chyba też sprezentuję coś słodkiego...je słodycze za nas dwoje i jeszcze się dziwi, skąd mu ostatnio przybyło 4 kg :P

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm.. no takim lizaczkiem to na pewno by nie pogardził haha :D:D

Wiecie jakby każdy patrzał na to czy zna kogoś pijaka czy może bo ktoś jest głupi a ma tak na imię. To by dzieci były bezimienne. na każde imię można coś znaleźć złego. A prawda jest taka że później i tak kojarzy się z naszym dzieckiem i nikt już nie myśli, że sąsiad ma tak na imię, że pies czy że kot :) takie jest moje zdanie :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie tak, zawsze się znajdzie ktoś, komu dane imię się kojarzy z czymś mniej lub bardziej nieprzyjemnym...sama mam parę takich, które mi się kojarzą z osobami, których nie lubię i jakoś tak nie dałabym dziecku takiego imienia...choć dzięki Bogu są to imiona, które tak czy siak nikomu dookoła mnie się nie podobają, więc nie ma sporów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 11:18

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina1989 wrote:
    No w sumie tak, zawsze się znajdzie ktoś, komu dane imię się kojarzy z czymś mniej lub bardziej nieprzyjemnym...sama mam parę takich, które mi się kojarzą z osobami, których nie lubię i jakoś tak nie dałabym dziecku takiego imienia...choć dzięki Bogu są to imiona, które tak czy siak nikomu dookoła mnie się nie podobają, więc nie ma sporów ;)

A Ty będziesz miała 2 córeczkę ??

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usmialam sie po tym tekście jak nie wiem taki szczery ale cos w tym musi być bo już kilka osób wspominalo mi o tym ze tak jakiś pies ma na imie. :D wiec wychodzi na to ze Lily to dosyć popularne psie imie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobrażam sobie takiego yorka w ubranku różowym z kokardka :D

• Martusska Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej koleżanki córka ma na imię Lily, tyle że oni nie mieszkają w polsce ale z tąd pochodzą. I ma córki Lily i Emily :) a tym ze psy tak mają na imię to się nie ma co przejmowac. Ostatnio babka wołała na psa Emilka heh to się uśmialiśmy z moim :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz zwierzaki coraz częściej mają ludzkie imiona więc nie ma co się przejmować:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No koty też. Moich rodziców kotka nazywa się Tosia.
    I mojego kuzyna córka też ma na imię Tosia:)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska - ja mam wstydliwe dzieci i żadne nie chciało się pokazać na USG :P Z córką nie wiedziałam do końca, tym razem mam nadzieję, że się dowiem na najbliższym USG :P

Też ostatnio zauważyłam, że coraz więcej zwierzątek nosi ludzkie imiona, więc trudno, żeby akurat na to zwracać uwagę...choć jeszcze nie spotkałam się z psem, co się wabi Lili...Za to jak byłam u babci mając lat 8 czy 9, niedaleko niej mieszkała dziewczynka może z rok młodsza ode mnie, która miała na imię Sonia...i wstyd się przyznać, że czasem myliłam jej imię z Sunią....

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to jak Ci się na usg nie pokaże to będziesz mieć niespodziankę :)

Ale u mnie w bloku to pies się wabi Sonia hehe to wiesz nawet nie dziwne że się myli.. :D

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ