X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, a mój synek cała ciąże od 15 tygodnia tylko siusiaka pokazuje, a twarz zasłania i rączkami i stopami hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie , jedne twarzy nie pokazują, a moje chowa to co ma między nogami...poważnie, to naprawdę mogłoby się to dziecię już nade mną zlitować i pokazać, bo w sklepach naprawdę ciężko znaleźć coś neutralnego...A i jedna niespodzianka to by mi najzupełniej wystarczyła :P

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy teraz usg będziesz miała ? Jakies przeczucia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 12:47

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam ogólną wizytę u gina, gdzie ma mi dać skierowanie na USG, więc pewnie w przyszłym tygodniu...A przeczuć raczej nie mam...choć jak by nie spojrzeć, z Julką w ciąży ciągle myślałam, że niemożliwe, że dziewczynka, że na pewno chłopak, dookoła też tak twierdzili, tym razem jakoś sobie chłopca nie mogę wyobrazić, więc kto wie...mam nadzieję, że w końcu się wyjaśni :D

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koala ten mop właśnie ma taką wyjmowaną myjkę =)
    mój też od początku tylko jajka pokazuje, a przed twarzą ma wszystko ;)
    my walentynek też nie obchodzimy - tłumy ludzi wszędzie =)
    z takiego walentynkowego lizaczka to chyba każdy facet byłby zadowolony
    podenerwuję Was - kupiłam pulpę z mango i właśnie się mrozi na lody =) do tego sernik chałwowy, a na obiad pierogi ruskie - domowej roboty =)

• Martusska Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj pierogaaaaaa .. mniamm .. :):) ja nie mam siły lepić pierogów ;( odrazu apetyt by mi wrocił jakbym spojrzała na pierożki ruskie ;):)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaM - ty to litości dla człowieka nie masz!!!! O lodach marzę przez całą ciążę, choć od listopada sobie nie pozwoliłam, a pierożki...mogłabym jeść i jeść...podeślij choć jednego 0recourse.gif....

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O pierogii i jeszcze ruskie też chce!!!!

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ja tez chce :)

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ostatnio wcinałam lody :) ale mi smakowały :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, chciałam się dopytać na 100%! Bo płyn do prania lovelli jest teraz w promocji w kauflandzie, 1,5l za 15 zł. I myślę, czy by po niego nie jechać, jednak dopytam, czy prać na pewno tylko w tym płynie, czy to wystarczy? Czy kupić też proszek?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam tylko w płynie :) j teraz zakupiłam proszek białego jelenia jest genialny jak dla mnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo podobno ta lovlea nie dopiera kupek a wiadomo nowe rzeczy to czyste tylko z tych bakteri i barwnikow trzeba wyprać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak myślałam,że pierogi będą mieć branie ;)chyba sama wyślę mężczyznę do kauflandu jak lovella jest w takiej cenie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska a w którym tygodniu twoja malutka ważyła 1600 gram ? pytam tak z ciekawości

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza mi też lekarz sprawdzał organy wszystkie więc temu ewidentne się już nie chciało. Ale super, że udało Ci się buziaka zobaczyć:) to u nas jakoś dziewczynki większe od chłopców bo mój Tymek w skończonym 31 tyg miał 1700 więc kruszynek mały :)

Makcza lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Makcza, że zobaczyłaś swoją córeczkę. Mam nadzieję, że Emilka pokaże dzisiaj buzię. Chciałabym zobaczyć jak będzie wyglądać. Ostatnio (3 tyg temu) miałam króciukie USG i cały czas zasłaniała twarzyczkę. Jakaś taka niesmiała. Za to nie wstydzi się pokazywać co ma między nóżkami.

Co do pierogów, to ja się pochwalę, że zawsze mam w zamrażarce zapas od mojej mamy. Ja pierogów nie lubię robić, ale jeść owszem. Także dzisiaj pewnie zjem pierożki z ziemniaczkami i kiełbaską, a jutro będą z kapustą i serem. Wczoraj miałam "dostawę" :)I do tego czerwony barszczyk do picia.

Makcza, magdalena lubią tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo , moja to dopiero malutka , w wtorek miała całe 2 kg :)

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    W życiu nie jadłam pierogów z kiełbasą - to takie ruskie? Zresztą z kapustą i serem też nie, chyba że to osobno?

To są pierogi jak ruskie tzn ziemniaki i zamiast sera zmielona kiełbaska z cebulką. Bardzo dobre.
    Drugi rodzaj to też kapusta kiszona i ser biały razem.
    Polecam również:
    - pierogi ze szpinakiem
    -pierogi z kaszą gryczaną i serem
    - pierogi z kapusta kiszoną i pieczarkami

Wiadomo ruskie to ruskie - są najlepsze, ale od czasu do czasu można cos pokombinować :)

magdalena lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że ja??
    Lubię po prostu próbować nowych rzeczy w kuchni i kombinować :)A jak pisalam wyżej - ja pierogów nie robię tylko je jem :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ