X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita, to może dla własnego spokoju przejdź się wcześniej na to USG, jeśli masz 3 tygodnie żyć w nerwach i niepewności. Dobrze, że lekarz jest taki szczegółowy i sprawdza wszystko.
    Nabrałam chyba wody, bo czuję się jak słoń, a nie tyję już mocno, w tej chwili na plusie 11 kilo... Dobrze, że ta zima jest taka łagodna, jeszcze parę warstw ciuchów i będę się toczyć. Jakbyście potrzebowały czegoś słodkiego i miękkiego na szybko, to polecam:
    http://www.wielkiezarcie.com/recipe23884.html
    Pyszne i puszyste :) Zamiast śliwek dałam dżem porzeczkowy.

magdalena lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pępek to i tak gaziki z alkoholem trzeba mieć, one są takie delikatne. A w gruncie rzeczy to jak po porodzie przyszła położna to kazała patyczkiem nasączonym w spirytusie przemywać pępek bo się dokładnie go wyczyści a gazik nie wszędzie dotrze. A tam trzeba pogrzebać w tym pępuszku trochę :D Ja przemywałam oczy dziecku pieluszką tetrową na palcu zmoczoną w soli fizjologicznej i dziecko żyje i ma się dobrze..
    Jak ktoś chce to może ale ja mówię z doświadczenia, że nie są niezbędne :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza to chyba faktycznie mu się nie chciało, ale spora Twoja Helenka :) ciekawe ile mój Olo będzie miał w 29t2d? muszę poczekać do czwartku :)

Ale fajowo, że tak ładnie widziałaś nawet rysy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 12:52

Makcza lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    To są pierogi jak ruskie tzn ziemniaki i zamiast sera zmielona kiełbaska z cebulką. Bardzo dobre.
    Drugi rodzaj to też kapusta kiszona i ser biały razem.
    Polecam również:
    - pierogi ze szpinakiem
    -pierogi z kaszą gryczaną i serem
    - pierogi z kapusta kiszoną i pieczarkami

Wiadomo ruskie to ruskie - są najlepsze, ale od czasu do czasu można cos pokombinować :)

kurczę jakie fajne kombinacje ale chyba nie będzie mi się chciało lepić :(

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Dziewczyny jakie gaziki kupiwaluacie tzn jaki rozmiar i czy jalowe czy nie ? I ile sztuk

Miriam wczoraj na szkole rodzenia mówiono nam, że przydadzą się jałowe i niejałowe. Jałowe do mycia twarzy żeby zmywać ropkę z oczu. co do rozmiaru kwadratowe trochę większe od patka kosmetycznego ale jaki to wymiar nie wiem?!

Miriam lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Dzięki dziewczyny. Staram się mysleć pozytywnie. Poczytałam trochę na necie i były przypadki takie, że przy kolejnej wizycie wracało wszystko do normy.

Co do gazików to ja na razie kupiłam jałowe 5cmx5cm - 50 szt.

życzę żeby wszystko było OK!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koala82 wrote:
    Cześć Dziewczyny a ja dziś mega dużo zrobiłam w porównaniu ze wczoraj gdzie też miałam lenia, ale już kręgosłup daje o sobie znać, chyba resztę dnia już przeleżę.
    Ja kupiłam koszule do karmienia na allegro firmy Italian Fasion, bardzo fajne i dobrej jakości, natomiast biustonosze do karmienia polecam firmy Alles.

Tak słyszałam że Alles są fajne ale nie mają sklepu w wawie a troche cykam się kupić biustonosz bez przymiarki? A Ty mierzyłaś czy się wymierzałaś?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena w hm sa bardzo fajne biustonosze do karmienia może tam zobacz czy coś dla siebie znajdziesz, wszystko pewnie zależy od rozmiaru bo tam raczej takich nietypowo dużych nie mają:/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Magdalena w hm sa bardzo fajne biustonosze do karmienia może tam zobacz czy coś dla siebie znajdziesz, wszystko pewnie zależy od rozmiaru bo tam raczej takich nietypowo dużych nie mają:/

no ja z tych pokaźnych piersi;) a może inaczej spory biust a mało pod biustem i to jest problem największy;/
    ale nic nie szkodzi zajrzeć a może sie zaskoczę?! dzięki kozgo

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy właśnie najbardziej pod biustem uroslam i tak jak zawsze 70 to teraz bardzo ciasno i duszno mi w 80:/ tez jestem za tym zeby kupic dobru pożądny ale ja już w ciazy 3 razy zmueniałam rozmiar stanika, a po porodzie bedzie jeszcze inny więc się wstrzymał jeszcze ale ja ogólnie miałam małe B wiec nawet jak do D skoczy to nie bedzie jakiś wielki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 15:35

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita - Na pewno wszystko okaże się być w porządku !! Może rzeczywiście, jak tu dziewczyny piszą, przejdź się wcześniej gdzieś na USG...3 tygodnie, to jednak sporo...

Ja też już po wizycie. Ze mną i dzidzią wszystko ok, badania wyszły wszystkie dobrze, cukier też, więc git :) Wszystko pozamykane, główka wysoko, serducho biło jak dzwon, a w przyszły wtorek na USG :D Następna wizyta już 27 lutego...Gorzej, bo pofolgowałam sobie w styczniu i mam już w sumie prawie 13 kg do przodu :/

Zarejestrowałam się dziś też do swojego okulisty...termin...25 marzec...jakoś doczłapię :)

Dziś chyba ktoś nade mną czuwa...musiałam dziś jechać do lekarza autobusem, miałam bilet ulgowy, jakim zwykle jak już jeżdżę, tylko że dopiero w trakcie jazdy zauważyłam, że zapomniałam legitymacji...całą podróż modliłam się, by nie sprawdzali biletów, a tu dosłownie jak miałam wysiadać kierowca wychodzi i każe bilety pokazać. Miałam szczęście, że uwierzył mi na słowo, że mam legitymację :D A jeszcze w drodze powrotnej jakaś młoda kobieta ustąpiła mi miejsca :D W szoku byłam, ale podziękowałam i usiadłam, a co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 16:11

Makcza lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    No ja teraz noszę w ciąży 75 FF, a w trakcie karmienia 2 rozmiary jeszcze biust rośnie. I gdzie stanik kupić? Czy któraś z Was ma już doświadczenie w tej kwestii?

Nota bene, wiele z dziewczyn, które noszą zwyczajowe 75C tak naprawdę mają rozmiar np. 70D lub E - wg profesjonalnych miar. Warto sobie kupić jeden porządny stanik z pomocą brafitterki, żeby zobaczyć różnicę :)

Makcza podpisuje się pod tym co napisalaś! Warto mieć taki biustonosz i to nie jeden, biust się pieknie kształtuje:) ja mam fioła.... jak widzę u kobiety źle dobrany biustonosz to mam ochotę ją uświadomić ;/

Makcza lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Aphrodita, dziewczyny mają rację - przejdź się w czasie tych 3 tygoni na dodatkowe USG, żeby się nie zamartwiać, bo na pewno wszystko będzie dobrze, a stres szkodzi maleństwu. Trzymam kciuki!

Taki mam plan. Tylko teraz pytanie czy mi się uda wcześniej termin znaleźć. Bo tutaj różnie jest. A jak nie to najwyżej zadzwonię do mojego lekarza i się zapytam czy by mi nie zrobił wcześniej szybkiego USG.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem jak wychodziłam to jakoś mnie uspokoił. Że na razie nei ma się czym martwić. Dopiero później zaczęłam za dużo mysleć.

Makcza lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ja już mam 60 i/j i nie mam dużego problemu ze znalezieniem =) fajne są cake lingerie =)

• Natalia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja kupilam alles na lovemum.pl,
    wczesnialam mialam dobrane przez brafiterke innych firm, pomierzylam sie i oba zamówione są ok. Jeden kupilam na teraz drugi z,większa miseczka na wyrost mial byc juz do karmienia. Ale tez jest dobry:/ no wiec,będę,jeszcze,kupowac przed samym porodem lub zaraz po, żeby mieć najlepiej dopasowany. I będzie jeden alles i jeden h&m najpewniej

Plusem tego kupienia w necie jest cena oraz to, ze jesli staniki nie pasują mozna je odeslac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 17:47

relgh371zv6v421k.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    Tak słyszałam że Alles są fajne ale nie mają sklepu w wawie a troche cykam się kupić biustonosz bez przymiarki? A Ty mierzyłaś czy się wymierzałaś?
    Zmierzyłam się porządnie i dobrałam sobie rozmiar wg wytycznych na stronce Alles:
    http://www.alles.pl/
    Jak już znałam swój rozmiar wg ich wytycznych biustonosze kupiłam na allegro, bo trafiłam na kilka promocji.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• Natalia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    W sumie racja, nie będę się przejmować, tylko zamówię w necie i odeślę najwyżej. Choć z doświadczenia wiem, że to się tylko wydaje łatwe. Zdarzało mi się zmierzyć 10 staników w moim rozmiarze i żaden nie leżał jak trzeba...

No to niestety prawda, ze czasem mimo, ze niby kroj i rozmiar dobry to jednak nie pasuje.

Ja dzisiaj poluje w necie na laktator. Zdecyduje sie chyba na elektryczny ale używany.

relgh371zv6v421k.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się wstrzymałam z laktatorem zobaczę jak to będzie u nas wyglądało wszystko tzn karmienie i wtedy zadecyduję, można też wypozyczyć laktator. póki co najpotrzebniejsze rzeczy kupuję:)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane, wczoraj po wysprzątaniu jak to mówi moja znajoma "dziedzińca" domu padłam jak kawka, poszłam spać o 21 i spałam do 6:30, oczywiście z trzema przerwami ale jak przyszedł do mnie 3,5 letni Synuś rano że już się wyspał, ja już też byłam wyspana :-)
    Także dziewczyny miłego dnia życzę, u nas zapowiada się na razie słonko, więc może jakiś spacerek.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ