Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
aphrodita, to może dla własnego spokoju przejdź się wcześniej na to USG, jeśli masz 3 tygodnie żyć w nerwach i niepewności. Dobrze, że lekarz jest taki szczegółowy i sprawdza wszystko.
Nabrałam chyba wody, bo czuję się jak słoń, a nie tyję już mocno, w tej chwili na plusie 11 kilo... Dobrze, że ta zima jest taka łagodna, jeszcze parę warstw ciuchów i będę się toczyć. Jakbyście potrzebowały czegoś słodkiego i miękkiego na szybko, to polecam:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe23884.html
Pyszne i puszysteZamiast śliwek dałam dżem porzeczkowy.
magdalena lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Pępek to i tak gaziki z alkoholem trzeba mieć, one są takie delikatne. A w gruncie rzeczy to jak po porodzie przyszła położna to kazała patyczkiem nasączonym w spirytusie przemywać pępek bo się dokładnie go wyczyści a gazik nie wszędzie dotrze. A tam trzeba pogrzebać w tym pępuszku trochę
Ja przemywałam oczy dziecku pieluszką tetrową na palcu zmoczoną w soli fizjologicznej i dziecko żyje i ma się dobrze..
Jak ktoś chce to może ale ja mówię z doświadczenia, że nie są niezbędne -
Makcza to chyba faktycznie mu się nie chciało, ale spora Twoja Helenka
ciekawe ile mój Olo będzie miał w 29t2d? muszę poczekać do czwartku
Ale fajowo, że tak ładnie widziałaś nawet rysyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 12:52
Makcza lubi tę wiadomość
-
aphrodita wrote:To są pierogi jak ruskie tzn ziemniaki i zamiast sera zmielona kiełbaska z cebulką. Bardzo dobre.
Drugi rodzaj to też kapusta kiszona i ser biały razem.
Polecam również:
- pierogi ze szpinakiem
-pierogi z kaszą gryczaną i serem
- pierogi z kapusta kiszoną i pieczarkami
Wiadomo ruskie to ruskie - są najlepsze, ale od czasu do czasu można cos pokombinować
kurczę jakie fajne kombinacje ale chyba nie będzie mi się chciało lepić
-
Miriam wrote:Dziewczyny jakie gaziki kupiwaluacie tzn jaki rozmiar i czy jalowe czy nie ? I ile sztuk
Miriam wczoraj na szkole rodzenia mówiono nam, że przydadzą się jałowe i niejałowe. Jałowe do mycia twarzy żeby zmywać ropkę z oczu. co do rozmiaru kwadratowe trochę większe od patka kosmetycznego ale jaki to wymiar nie wiem?!
Miriam lubi tę wiadomość
-
aphrodita wrote:Dzięki dziewczyny. Staram się mysleć pozytywnie. Poczytałam trochę na necie i były przypadki takie, że przy kolejnej wizycie wracało wszystko do normy.
Co do gazików to ja na razie kupiłam jałowe 5cmx5cm - 50 szt.
życzę żeby wszystko było OK!
-
koala82 wrote:Cześć Dziewczyny a ja dziś mega dużo zrobiłam w porównaniu ze wczoraj gdzie też miałam lenia, ale już kręgosłup daje o sobie znać, chyba resztę dnia już przeleżę.
Ja kupiłam koszule do karmienia na allegro firmy Italian Fasion, bardzo fajne i dobrej jakości, natomiast biustonosze do karmienia polecam firmy Alles.
Tak słyszałam że Alles są fajne ale nie mają sklepu w wawie a troche cykam się kupić biustonosz bez przymiarki? A Ty mierzyłaś czy się wymierzałaś? -
kozgo wrote:Magdalena w hm sa bardzo fajne biustonosze do karmienia może tam zobacz czy coś dla siebie znajdziesz, wszystko pewnie zależy od rozmiaru bo tam raczej takich nietypowo dużych nie mają
no ja z tych pokaźnych piersi;) a może inaczej spory biust a mało pod biustem i to jest problem największy;/
ale nic nie szkodzi zajrzeć a może sie zaskoczę?! dzięki kozgo -
Ja w ciazy właśnie najbardziej pod biustem uroslam i tak jak zawsze 70 to teraz bardzo ciasno i duszno mi w 80:/ tez jestem za tym zeby kupic dobru pożądny ale ja już w ciazy 3 razy zmueniałam rozmiar stanika, a po porodzie bedzie jeszcze inny więc się wstrzymał jeszcze ale ja ogólnie miałam małe B wiec nawet jak do D skoczy to nie bedzie jakiś wielki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 15:35
-
aphrodita - Na pewno wszystko okaże się być w porządku !! Może rzeczywiście, jak tu dziewczyny piszą, przejdź się wcześniej gdzieś na USG...3 tygodnie, to jednak sporo...
Ja też już po wizycie. Ze mną i dzidzią wszystko ok, badania wyszły wszystkie dobrze, cukier też, więc gitWszystko pozamykane, główka wysoko, serducho biło jak dzwon, a w przyszły wtorek na USG
Następna wizyta już 27 lutego...Gorzej, bo pofolgowałam sobie w styczniu i mam już w sumie prawie 13 kg do przodu
Zarejestrowałam się dziś też do swojego okulisty...termin...25 marzec...jakoś doczłapię
Dziś chyba ktoś nade mną czuwa...musiałam dziś jechać do lekarza autobusem, miałam bilet ulgowy, jakim zwykle jak już jeżdżę, tylko że dopiero w trakcie jazdy zauważyłam, że zapomniałam legitymacji...całą podróż modliłam się, by nie sprawdzali biletów, a tu dosłownie jak miałam wysiadać kierowca wychodzi i każe bilety pokazać. Miałam szczęście, że uwierzył mi na słowo, że mam legitymacjęA jeszcze w drodze powrotnej jakaś młoda kobieta ustąpiła mi miejsca
W szoku byłam, ale podziękowałam i usiadłam, a co
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 16:11
Makcza lubi tę wiadomość
-
Makcza wrote:No ja teraz noszę w ciąży 75 FF, a w trakcie karmienia 2 rozmiary jeszcze biust rośnie. I gdzie stanik kupić? Czy któraś z Was ma już doświadczenie w tej kwestii?
Nota bene, wiele z dziewczyn, które noszą zwyczajowe 75C tak naprawdę mają rozmiar np. 70D lub E - wg profesjonalnych miar. Warto sobie kupić jeden porządny stanik z pomocą brafitterki, żeby zobaczyć różnicę
Makcza podpisuje się pod tym co napisalaś! Warto mieć taki biustonosz i to nie jeden, biust się pieknie kształtuje:) ja mam fioła.... jak widzę u kobiety źle dobrany biustonosz to mam ochotę ją uświadomić ;/Makcza lubi tę wiadomość
-
Makcza wrote:Aphrodita, dziewczyny mają rację - przejdź się w czasie tych 3 tygoni na dodatkowe USG, żeby się nie zamartwiać, bo na pewno wszystko będzie dobrze, a stres szkodzi maleństwu. Trzymam kciuki!
Taki mam plan. Tylko teraz pytanie czy mi się uda wcześniej termin znaleźć. Bo tutaj różnie jest. A jak nie to najwyżej zadzwonię do mojego lekarza i się zapytam czy by mi nie zrobił wcześniej szybkiego USG. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja kupilam alles na lovemum.pl,
wczesnialam mialam dobrane przez brafiterke innych firm, pomierzylam sie i oba zamówione są ok. Jeden kupilam na teraz drugi z,większa miseczka na wyrost mial byc juz do karmienia. Ale tez jest dobry:/ no wiec,będę,jeszcze,kupowac przed samym porodem lub zaraz po, żeby mieć najlepiej dopasowany. I będzie jeden alles i jeden h&m najpewniej
Plusem tego kupienia w necie jest cena oraz to, ze jesli staniki nie pasują mozna je odeslac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 17:47
-
magdalena wrote:Tak słyszałam że Alles są fajne ale nie mają sklepu w wawie a troche cykam się kupić biustonosz bez przymiarki? A Ty mierzyłaś czy się wymierzałaś?
http://www.alles.pl/
Jak już znałam swój rozmiar wg ich wytycznych biustonosze kupiłam na allegro, bo trafiłam na kilka promocji.
magdalena lubi tę wiadomość
-
Makcza wrote:W sumie racja, nie będę się przejmować, tylko zamówię w necie i odeślę najwyżej. Choć z doświadczenia wiem, że to się tylko wydaje łatwe. Zdarzało mi się zmierzyć 10 staników w moim rozmiarze i żaden nie leżał jak trzeba...
No to niestety prawda, ze czasem mimo, ze niby kroj i rozmiar dobry to jednak nie pasuje.
Ja dzisiaj poluje w necie na laktator. Zdecyduje sie chyba na elektryczny ale używany. -
Dzień dobry kochane, wczoraj po wysprzątaniu jak to mówi moja znajoma "dziedzińca" domu padłam jak kawka, poszłam spać o 21 i spałam do 6:30, oczywiście z trzema przerwami ale jak przyszedł do mnie 3,5 letni Synuś rano że już się wyspał, ja już też byłam wyspana
Także dziewczyny miłego dnia życzę, u nas zapowiada się na razie słonko, więc może jakiś spacerek.