Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita, to może dla własnego spokoju przejdź się wcześniej na to USG, jeśli masz 3 tygodnie żyć w nerwach i niepewności. Dobrze, że lekarz jest taki szczegółowy i sprawdza wszystko.
    Nabrałam chyba wody, bo czuję się jak słoń, a nie tyję już mocno, w tej chwili na plusie 11 kilo... Dobrze, że ta zima jest taka łagodna, jeszcze parę warstw ciuchów i będę się toczyć. Jakbyście potrzebowały czegoś słodkiego i miękkiego na szybko, to polecam:
    http://www.wielkiezarcie.com/recipe23884.html
    Pyszne i puszyste :) Zamiast śliwek dałam dżem porzeczkowy.

magdalena lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pępek to i tak gaziki z alkoholem trzeba mieć, one są takie delikatne. A w gruncie rzeczy to jak po porodzie przyszła położna to kazała patyczkiem nasączonym w spirytusie przemywać pępek bo się dokładnie go wyczyści a gazik nie wszędzie dotrze. A tam trzeba pogrzebać w tym pępuszku trochę :D Ja przemywałam oczy dziecku pieluszką tetrową na palcu zmoczoną w soli fizjologicznej i dziecko żyje i ma się dobrze..
    Jak ktoś chce to może ale ja mówię z doświadczenia, że nie są niezbędne :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza to chyba faktycznie mu się nie chciało, ale spora Twoja Helenka :) ciekawe ile mój Olo będzie miał w 29t2d? muszę poczekać do czwartku :)

Ale fajowo, że tak ładnie widziałaś nawet rysy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 12:52

Makcza lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    To są pierogi jak ruskie tzn ziemniaki i zamiast sera zmielona kiełbaska z cebulką. Bardzo dobre.
    Drugi rodzaj to też kapusta kiszona i ser biały razem.
    Polecam również:
    - pierogi ze szpinakiem
    -pierogi z kaszą gryczaną i serem
    - pierogi z kapusta kiszoną i pieczarkami

Wiadomo ruskie to ruskie - są najlepsze, ale od czasu do czasu można cos pokombinować :)

kurczę jakie fajne kombinacje ale chyba nie będzie mi się chciało lepić :(

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Dziewczyny jakie gaziki kupiwaluacie tzn jaki rozmiar i czy jalowe czy nie ? I ile sztuk

Miriam wczoraj na szkole rodzenia mówiono nam, że przydadzą się jałowe i niejałowe. Jałowe do mycia twarzy żeby zmywać ropkę z oczu. co do rozmiaru kwadratowe trochę większe od patka kosmetycznego ale jaki to wymiar nie wiem?!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Dzięki dziewczyny. Staram się mysleć pozytywnie. Poczytałam trochę na necie i były przypadki takie, że przy kolejnej wizycie wracało wszystko do normy.

Co do gazików to ja na razie kupiłam jałowe 5cmx5cm - 50 szt.

życzę żeby wszystko było OK!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koala82 wrote:
    Cześć Dziewczyny a ja dziś mega dużo zrobiłam w porównaniu ze wczoraj gdzie też miałam lenia, ale już kręgosłup daje o sobie znać, chyba resztę dnia już przeleżę.
    Ja kupiłam koszule do karmienia na allegro firmy Italian Fasion, bardzo fajne i dobrej jakości, natomiast biustonosze do karmienia polecam firmy Alles.

Tak słyszałam że Alles są fajne ale nie mają sklepu w wawie a troche cykam się kupić biustonosz bez przymiarki? A Ty mierzyłaś czy się wymierzałaś?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena w hm sa bardzo fajne biustonosze do karmienia może tam zobacz czy coś dla siebie znajdziesz, wszystko pewnie zależy od rozmiaru bo tam raczej takich nietypowo dużych nie mają:/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Magdalena w hm sa bardzo fajne biustonosze do karmienia może tam zobacz czy coś dla siebie znajdziesz, wszystko pewnie zależy od rozmiaru bo tam raczej takich nietypowo dużych nie mają:/

no ja z tych pokaźnych piersi;) a może inaczej spory biust a mało pod biustem i to jest problem największy;/
    ale nic nie szkodzi zajrzeć a może sie zaskoczę?! dzięki kozgo

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy właśnie najbardziej pod biustem uroslam i tak jak zawsze 70 to teraz bardzo ciasno i duszno mi w 80:/ tez jestem za tym zeby kupic dobru pożądny ale ja już w ciazy 3 razy zmueniałam rozmiar stanika, a po porodzie bedzie jeszcze inny więc się wstrzymał jeszcze ale ja ogólnie miałam małe B wiec nawet jak do D skoczy to nie bedzie jakiś wielki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 15:35

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita - Na pewno wszystko okaże się być w porządku !! Może rzeczywiście, jak tu dziewczyny piszą, przejdź się wcześniej gdzieś na USG...3 tygodnie, to jednak sporo...

Ja też już po wizycie. Ze mną i dzidzią wszystko ok, badania wyszły wszystkie dobrze, cukier też, więc git :) Wszystko pozamykane, główka wysoko, serducho biło jak dzwon, a w przyszły wtorek na USG :D Następna wizyta już 27 lutego...Gorzej, bo pofolgowałam sobie w styczniu i mam już w sumie prawie 13 kg do przodu :/

Zarejestrowałam się dziś też do swojego okulisty...termin...25 marzec...jakoś doczłapię :)

Dziś chyba ktoś nade mną czuwa...musiałam dziś jechać do lekarza autobusem, miałam bilet ulgowy, jakim zwykle jak już jeżdżę, tylko że dopiero w trakcie jazdy zauważyłam, że zapomniałam legitymacji...całą podróż modliłam się, by nie sprawdzali biletów, a tu dosłownie jak miałam wysiadać kierowca wychodzi i każe bilety pokazać. Miałam szczęście, że uwierzył mi na słowo, że mam legitymację :D A jeszcze w drodze powrotnej jakaś młoda kobieta ustąpiła mi miejsca :D W szoku byłam, ale podziękowałam i usiadłam, a co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 16:11

Makcza lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    No ja teraz noszę w ciąży 75 FF, a w trakcie karmienia 2 rozmiary jeszcze biust rośnie. I gdzie stanik kupić? Czy któraś z Was ma już doświadczenie w tej kwestii?

Nota bene, wiele z dziewczyn, które noszą zwyczajowe 75C tak naprawdę mają rozmiar np. 70D lub E - wg profesjonalnych miar. Warto sobie kupić jeden porządny stanik z pomocą brafitterki, żeby zobaczyć różnicę :)

Makcza podpisuje się pod tym co napisalaś! Warto mieć taki biustonosz i to nie jeden, biust się pieknie kształtuje:) ja mam fioła.... jak widzę u kobiety źle dobrany biustonosz to mam ochotę ją uświadomić ;/

Makcza lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Aphrodita, dziewczyny mają rację - przejdź się w czasie tych 3 tygoni na dodatkowe USG, żeby się nie zamartwiać, bo na pewno wszystko będzie dobrze, a stres szkodzi maleństwu. Trzymam kciuki!

Taki mam plan. Tylko teraz pytanie czy mi się uda wcześniej termin znaleźć. Bo tutaj różnie jest. A jak nie to najwyżej zadzwonię do mojego lekarza i się zapytam czy by mi nie zrobił wcześniej szybkiego USG.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem jak wychodziłam to jakoś mnie uspokoił. Że na razie nei ma się czym martwić. Dopiero później zaczęłam za dużo mysleć.

Makcza lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ja już mam 60 i/j i nie mam dużego problemu ze znalezieniem =) fajne są cake lingerie =)

• Natalia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja kupilam alles na lovemum.pl,
    wczesnialam mialam dobrane przez brafiterke innych firm, pomierzylam sie i oba zamówione są ok. Jeden kupilam na teraz drugi z,większa miseczka na wyrost mial byc juz do karmienia. Ale tez jest dobry:/ no wiec,będę,jeszcze,kupowac przed samym porodem lub zaraz po, żeby mieć najlepiej dopasowany. I będzie jeden alles i jeden h&m najpewniej

Plusem tego kupienia w necie jest cena oraz to, ze jesli staniki nie pasują mozna je odeslac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 17:47

relgh371zv6v421k.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    Tak słyszałam że Alles są fajne ale nie mają sklepu w wawie a troche cykam się kupić biustonosz bez przymiarki? A Ty mierzyłaś czy się wymierzałaś?
    Zmierzyłam się porządnie i dobrałam sobie rozmiar wg wytycznych na stronce Alles:
    http://www.alles.pl/
    Jak już znałam swój rozmiar wg ich wytycznych biustonosze kupiłam na allegro, bo trafiłam na kilka promocji.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• Natalia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    W sumie racja, nie będę się przejmować, tylko zamówię w necie i odeślę najwyżej. Choć z doświadczenia wiem, że to się tylko wydaje łatwe. Zdarzało mi się zmierzyć 10 staników w moim rozmiarze i żaden nie leżał jak trzeba...

No to niestety prawda, ze czasem mimo, ze niby kroj i rozmiar dobry to jednak nie pasuje.

Ja dzisiaj poluje w necie na laktator. Zdecyduje sie chyba na elektryczny ale używany.

relgh371zv6v421k.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się wstrzymałam z laktatorem zobaczę jak to będzie u nas wyglądało wszystko tzn karmienie i wtedy zadecyduję, można też wypozyczyć laktator. póki co najpotrzebniejsze rzeczy kupuję:)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane, wczoraj po wysprzątaniu jak to mówi moja znajoma "dziedzińca" domu padłam jak kawka, poszłam spać o 21 i spałam do 6:30, oczywiście z trzema przerwami ale jak przyszedł do mnie 3,5 letni Synuś rano że już się wyspał, ja już też byłam wyspana :-)
    Także dziewczyny miłego dnia życzę, u nas zapowiada się na razie słonko, więc może jakiś spacerek.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ