X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral trzymamy kciuki! Powodzenia.

U mnie też slonko za,oknem,piękne wiec,chyba 5 minutowy spacerek w około bloku będzie:)

A w poniedzialek wizyta kolejna. Tylko chyba,zwykla bez usg, ale zastanawiam sie czy nie poprosic o usg i sprawdzenie jak Mała podrosła, jestem ciekawa ile waży.

relgh371zv6v421k.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, w Entliczku na Wyki są trzy modele staników Alles do przymierzenia na miejscu:)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral trzymam kciuki za egzamin mozże chłopaki w brzuszku pomogą:) mnie słońce obudziło i głodek hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy też tak już puchniecie? Czuje się wielka, ciężko mi zwlec się z łózka a obrączka ledwo wchodzi na palec. Wczoraj lekarz mi powiedział, żebym już nie tyła więcej, bo się zrobią obrzęki a ja już jestem opuchnięta. Znacie jakieś sposoby na to? Może nie jeść na noc (ostatnio mi się zdarza?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris - na obrzęki...pić dużo wody, podobno to pomaga...( gdzie nie czytam, to to pisze) i ogranicz lub zrezygnuj z soli, bo ona zatrzymuje wodę w organizmie. Ja w poprzedniej ciąży też miałam z tym problemy...zobaczymy tym razem, na razie spokój, ale zobaczymy..

koral - Trzymam mocno kciukasy!! Chłopaki na pewno pomogą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 10:24

doris85 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na walentynkowej wizycie:) niestety bez męża. Leży z zapaleniem płuc;( mało co i by wylądował w szpitalu:( więc ostatnie dni jakoś stresu mi nie szczędziły. Mam nadzieję, że nie odbije się to na małym. Już duży chłop z niego bo waży 2232 :) Lekarz chciał żebym zrobiła mężowi niespodziankę i nagrał całe usg na płytkę :) niestety mały nie chciał pokazać buźki. Centralnie ma buzię odwróconą do kręgosłupa. Lekarz bardzo się starał ale mały uparciuch nie dał za wygraną :) Położenie nadal główkowe. wiec wszystko ok

aphrodita na bank wszystko będzie dobrze, zobaczysz.

Koral trzymam kciuki za egzamin :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris co do obrzęków to ja już też odłożyłam obrączkę bo ciężko schodziła więc wolę dmuchać na zimne:)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia duży chłopak i widzę taki wstydliwy jak mój z pokazywaniem buziaka hehe:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy na śniadanko na wypasie, potem obiad u teściowej i kino więc dzeń relaksu :)

Koral egzamin na pewno poszedł dobrze, a chłopaki mogą już mieć 2kg :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny niedzielnie:)
    Ja w niedziele zawsze zaczynam nowy tydzień i budze sie rano aby czytac nowe informacje o kolejnym,tygodniu. To juz chyba uzależnienie:)
    Milego dnia dla Was wszystkich :)

Miriam, magdalena lubią tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziś w lepszym humorku niż wczoraj, więc jest dobrze :D Odliczam czas do wtorku :D

Koral - egzamin na pewno poszedł super :D A chłopcy to cię mogą jeszcze zaskoczyć swoją wagą ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki w niedzielny poranek, co prawda pogoda nas nie rozpieszcza u mnie bynajmniej :( ale życzę udanego dzionka

Natalia ja tez co środę czytam cotygodniowe informację :) i też to chyba uzależnienie;)

Natalia lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam co sobotę rozdział w książce, mąż puszcza filmik z aplikacji na telefonie i robimy zdjęcie hehe:) chyba każda z nas tak ma jak się nowy tydzień zaczyna:)

magdalena, Natalia lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj oparzyłam sobie brzuch wrzątkiem, kurcze tak się boję czy maluszek coś poczuł, nie wiem czy nie zostanie mi ślad, zaraz lałam zimną wodą, ale tak długo też nie mogłam bo dzidziuś by tam zamarzł :( ehh co za niemiły początek dnia :(

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska współczuję, ja w zeszłym roku zalałam się wrzątkiem na dole brzucha tak mocno, że aż z koszulką skóra odeszła:/ Pamiętam, że takim proszkiem zasypywałam ranę ale mam nadzieję, że u Ciebie to mniej poważne.

Ja zapominam często o brzuchu, że tak wystaje i o kanty się obijam często i mam takie rysy heh.

Koral gratulacje z tak pięknie zdanego egzaminu:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, gratulacje :D

Oj Martusska, mam nadzieję, że niezbyt poważnie się oparzyłaś...

Ja też co tydzień czytam info i pstrykam fotkę...:D Za to moje dziecko zrobiło sobie na kartce tabelkę i codziennie zakreśla dni do końca :)

Za to mniejsze dziecię ma dziś senny dzień, ja zresztą też..najchętniej bym z łóżka nie wyłaziła, ale gości będę mieć i nie ma jak się położyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2014, 12:39

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście skończyło się mała plamką na brzuchu.

Koral gratuluje :-)

Moje dziecię w brzuszku dzisiaj bardzo ruchliwe. Nie daje mamie spokoju. Mam wrażenie że ciągle zmienia pozycje :-)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam jakiś okropny dzień ze wszystkimi się pokłóciłam i mam dosyć, najchętniej bym się zawinęła w koc i przespała cały ten okropny dzień:(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ja tez wrzeszcze na męża od wczoraj az dziś mi powiedział żebym już wyluxowana bo on sie wykończy

‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ