X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję czkawkę w dole brzucha. A to że się przekręcił najbardziej odczułam po tym, że podczas chodzenia mam ogromne parcie na pęcherz. Po wyjściu z domu pierwsze 5 minut mocno mnie ciśnie i to takie głupie uczucie jest, że zaraz się posikam. Chociaż wiem że nie :P Potem jakoś się to rozchodzi.
    Walabia, super z tą sesją! Mam nadzieję, że się pochwalisz zdjęciami :)
    Też o tym myślałam, ale czuję się jak wieloryb ogromniasty :D
    Badanie na paciorkowce też mam po 35 tygodniu zrobić.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czuję jak mały nogami się rozpycha pod żebrami :) czasem mam wrażenie jakby je prostował i prawie mam je pod piersiami :) dziś jakby spokojniejszy. Fakt, że dużo chodziłam... wczoraj późnym wieczorem jak leżałam na boku, mały tak sobie pływał, że cały bok brzucha falował:) za każdym razem jak mąż chciał nagrać to na telefon mały przestawał :) :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja juz po wizycie.
    Mała przez 3 tygodnie przytyla tylko 300gr, wazy teraz 1600 to sporo mniej niż Wasze dzieciatka, mniej pewnie nawet niż chlopaki Koral.
    jestem w 12 percentylu, ponizej 10 jest hipotrofia plodu. Lekarz powiedział, ze,normalnie by nic nie zrobil. Ale przez moja szyjkę, pessar, przegrode w macicy które zagrażają porodem przedwczesnym to musze isc do szpitala na podanie sterydów. Bo przy wczesniaku z taka niska waga dobrze,żeby pluca byly sprawne.
    Ja sie oczywiscie poplakalam strasznie, ale on mnie pocieszal, ze,nic zlego sie nie dzieje, ze to prewencyjnie, i ze pewnie przenosze do 42 tygodnia.
    po rozmowie z mężem jest mi juz dużo lepiej.
    Do szpitala idę w czwartek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 19:50

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia u mnie to samo, zawsze jak wyciągnę komorke do nagrania to akrobacje w brzuchu sie kończą.

Na czkawkę wciąż czekam -jeszcze chyba nie bylo.

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez jak chce go nagrać to cisza i spokój, odkładam tel a on znowu szaleje i tak w kółko hehe

Natalia nie stresuj się, z tego co pamietam Koral też miała te sterydy na płucka, a na 3 trymestrze było duzo dziewczyn, które miały przepowiadania przydwczesny poród a potem nawet po terminie rodziły wiec głowa do góry :)

Natalia lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, kochana, tak mi przykro! Ale musisz słuchać lekarza - skoro on mówi, że nic złego się nie dzieje, to znaczy, że tak jest! Pójdziesz do szpitala, dostaniesz co trzeba i płucka się ogarną. A Emilka i tak pewnie posiedzi w brzuchu do czasu, aż będzie zupełnie gotowa na przyjście na świat :) Spróbuj się nie zamartwiać i pamiętaj, że każdy kolejny poranek to krok do przodu!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ja też znam mnóstwo przypadków, że było zagrożenie przedwczesnym porodem, a dzieciaczki rodziły się w terminie, albo i po. Wszystko będzie dobrze na pewno :*

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia mam pytanie o czkawkę? Czy też nie dostrzegłaś u swojej malutkiej czkawki? Ja jestem nieco dalej niż Wy, jednak na majowych dziewczyny raczej już widziały, a ja ani nie czułam, ani nie widziałam. Zastanawiam się, czy to, że mam łożysko przodujące może być powodem? Ale będe wdzięczna za odpowiedź!

A to, że maleństwo mniejsze, to jeszcze nic nie znaczy, może będzie kruszyneczka:) Dobrze, że lekarz zauważył i na wszelki wypadek maleńka będzie zabezpieczona! Nie martw się bardziej, bo skoro lekarz nie ma większych zastrzeżeń, to nie powinnaś!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - nie martw się na zapas, ja też znam dziewczyny, które całą ciążę miały przepowiadany przedwczesny poród, pessary zakładane, na lekach ciągle, no i oczywiście leżały, a przyszło co do czego, to dzieciakom pod koniec przestało się w ogóle spieszyć i nie mogły wygonić dzieciaków :) Wszystko będzie w porządku, zobaczysz :)

Widzę, że nasze dzieciaczki to wstydliwce, moje nawet poczuć kopniaków nie da nikomu poza mną i Julką :P Nie mówiąc już o nagrywaniu...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - ja też jeszcze w tej ciąży nie odczułam czkawki...z pierwszą córką czułam, choć nie pamiętam od kiedy, tym razem jeszcze mi się nie zdarzyło...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestescie kochane:) Podnosicie na duchu najlepiej na świecie!
    dziekuje za wszystkie zapewnienie i pozytywne historie znajomych:)

Bea_tina, no nie czulam i nie widzialam jeszcze czkawki. Albo ma bardzo mala, albo tylko jak śpię albo nie miała jeszcze.

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie czułam czkawki może nie u wszystkich jest wyczuwalna albo maluchy są gdzieś w głębi macicy.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny! Bardzo mnie uspokoiłyście:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czkawkę juz odczuwałam ale niedawno jakoś.
    Natalia trzymam kciuki za Was :) Dobrze będzie!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia moja kruszynka jeszcze trzy tygodnie temu ważyła 1150g a po trzech prawie czterech tygodniach waży już 2500g także życzę aby Twoja kruszynka ładnie przybierała na wadze głowa do góry będzie dobrze musi być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 23:12

klz9cwa175lwe78n.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super nadrobiła Twoja Malgosia:)

p.s. Makcza pomysł z imionami przy suwaczkach byl super:)

Makcza lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, w styczniu urodziła siostra mojej koleżanki, leżała prawie cały 8 miesiąc w szpitalu z rozwarciem, a na koniec miała wywoływany poród, bo już było po terminie. Wygląda na to, że teraz medycyna aż "za skutecznie" radzi sobie z takimi przypadkami :). Wiadomo, że nerwy są, ale ważne, że lekarz czuwa i wie, co robić. 3majcie się z Emilką, na pewno będzie wszystko dobrze.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fakt...najczęściej kobiety, które mają poddtrzymanie ciaży rodzą po terminie =)
    nie martw się wagą dziecka - mój ważył bardzo mało i nadal ma mały brzuszek, ale jest raczej zdrowy, poza tym ciągle mi powtarzają, że "mrówka słonia nie urodzi" i tego sie trzymam - byle te 3 kg osiągnął ;)
    a ja kupiłam wózek dzisiaj! ekscytacja jak przy zakupie nowego auta! kocham go miłością bezgraniczną ;P chociaż jak powiedzieli doswiadczeni znajomi - i tak po porodzie skopiesz go kilka razy w przypływie bezradności =) nie ma to jak wsparcie!
    btw Natalia - jeszcze tylko 4 tyg i 4 dni ;) i będzie bezpiecznie ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 09:39

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam !
    mamuśki podobno w całej Polsce ma świecić słoneczko więc w południe wychodzimy na spacerki bo jutro ma się pogoda popsuć ;)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki:)

A z wózkiem to chyba u nas bardziej będzie ekscytacja męża, a z fotelikiem do samochodu to juz w ogóle:)
    Cale szczęście, ze, nie ma gokartow dla noworodków albo innych wynalazków do jazdy bo mój mąż juz by kupil:)

relgh371zv6v421k.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ