X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję czkawkę w dole brzucha. A to że się przekręcił najbardziej odczułam po tym, że podczas chodzenia mam ogromne parcie na pęcherz. Po wyjściu z domu pierwsze 5 minut mocno mnie ciśnie i to takie głupie uczucie jest, że zaraz się posikam. Chociaż wiem że nie :P Potem jakoś się to rozchodzi.
    Walabia, super z tą sesją! Mam nadzieję, że się pochwalisz zdjęciami :)
    Też o tym myślałam, ale czuję się jak wieloryb ogromniasty :D
    Badanie na paciorkowce też mam po 35 tygodniu zrobić.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czuję jak mały nogami się rozpycha pod żebrami :) czasem mam wrażenie jakby je prostował i prawie mam je pod piersiami :) dziś jakby spokojniejszy. Fakt, że dużo chodziłam... wczoraj późnym wieczorem jak leżałam na boku, mały tak sobie pływał, że cały bok brzucha falował:) za każdym razem jak mąż chciał nagrać to na telefon mały przestawał :) :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja juz po wizycie.
    Mała przez 3 tygodnie przytyla tylko 300gr, wazy teraz 1600 to sporo mniej niż Wasze dzieciatka, mniej pewnie nawet niż chlopaki Koral.
    jestem w 12 percentylu, ponizej 10 jest hipotrofia plodu. Lekarz powiedział, ze,normalnie by nic nie zrobil. Ale przez moja szyjkę, pessar, przegrode w macicy które zagrażają porodem przedwczesnym to musze isc do szpitala na podanie sterydów. Bo przy wczesniaku z taka niska waga dobrze,żeby pluca byly sprawne.
    Ja sie oczywiscie poplakalam strasznie, ale on mnie pocieszal, ze,nic zlego sie nie dzieje, ze to prewencyjnie, i ze pewnie przenosze do 42 tygodnia.
    po rozmowie z mężem jest mi juz dużo lepiej.
    Do szpitala idę w czwartek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 19:50

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia u mnie to samo, zawsze jak wyciągnę komorke do nagrania to akrobacje w brzuchu sie kończą.

Na czkawkę wciąż czekam -jeszcze chyba nie bylo.

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez jak chce go nagrać to cisza i spokój, odkładam tel a on znowu szaleje i tak w kółko hehe

Natalia nie stresuj się, z tego co pamietam Koral też miała te sterydy na płucka, a na 3 trymestrze było duzo dziewczyn, które miały przepowiadania przydwczesny poród a potem nawet po terminie rodziły wiec głowa do góry :)

Natalia lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, kochana, tak mi przykro! Ale musisz słuchać lekarza - skoro on mówi, że nic złego się nie dzieje, to znaczy, że tak jest! Pójdziesz do szpitala, dostaniesz co trzeba i płucka się ogarną. A Emilka i tak pewnie posiedzi w brzuchu do czasu, aż będzie zupełnie gotowa na przyjście na świat :) Spróbuj się nie zamartwiać i pamiętaj, że każdy kolejny poranek to krok do przodu!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ja też znam mnóstwo przypadków, że było zagrożenie przedwczesnym porodem, a dzieciaczki rodziły się w terminie, albo i po. Wszystko będzie dobrze na pewno :*

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia mam pytanie o czkawkę? Czy też nie dostrzegłaś u swojej malutkiej czkawki? Ja jestem nieco dalej niż Wy, jednak na majowych dziewczyny raczej już widziały, a ja ani nie czułam, ani nie widziałam. Zastanawiam się, czy to, że mam łożysko przodujące może być powodem? Ale będe wdzięczna za odpowiedź!

A to, że maleństwo mniejsze, to jeszcze nic nie znaczy, może będzie kruszyneczka:) Dobrze, że lekarz zauważył i na wszelki wypadek maleńka będzie zabezpieczona! Nie martw się bardziej, bo skoro lekarz nie ma większych zastrzeżeń, to nie powinnaś!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - nie martw się na zapas, ja też znam dziewczyny, które całą ciążę miały przepowiadany przedwczesny poród, pessary zakładane, na lekach ciągle, no i oczywiście leżały, a przyszło co do czego, to dzieciakom pod koniec przestało się w ogóle spieszyć i nie mogły wygonić dzieciaków :) Wszystko będzie w porządku, zobaczysz :)

Widzę, że nasze dzieciaczki to wstydliwce, moje nawet poczuć kopniaków nie da nikomu poza mną i Julką :P Nie mówiąc już o nagrywaniu...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - ja też jeszcze w tej ciąży nie odczułam czkawki...z pierwszą córką czułam, choć nie pamiętam od kiedy, tym razem jeszcze mi się nie zdarzyło...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestescie kochane:) Podnosicie na duchu najlepiej na świecie!
    dziekuje za wszystkie zapewnienie i pozytywne historie znajomych:)

Bea_tina, no nie czulam i nie widzialam jeszcze czkawki. Albo ma bardzo mala, albo tylko jak śpię albo nie miała jeszcze.

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie czułam czkawki może nie u wszystkich jest wyczuwalna albo maluchy są gdzieś w głębi macicy.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny! Bardzo mnie uspokoiłyście:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czkawkę juz odczuwałam ale niedawno jakoś.
    Natalia trzymam kciuki za Was :) Dobrze będzie!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia moja kruszynka jeszcze trzy tygodnie temu ważyła 1150g a po trzech prawie czterech tygodniach waży już 2500g także życzę aby Twoja kruszynka ładnie przybierała na wadze głowa do góry będzie dobrze musi być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 23:12

klz9cwa175lwe78n.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super nadrobiła Twoja Malgosia:)

p.s. Makcza pomysł z imionami przy suwaczkach byl super:)

Makcza lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, w styczniu urodziła siostra mojej koleżanki, leżała prawie cały 8 miesiąc w szpitalu z rozwarciem, a na koniec miała wywoływany poród, bo już było po terminie. Wygląda na to, że teraz medycyna aż "za skutecznie" radzi sobie z takimi przypadkami :). Wiadomo, że nerwy są, ale ważne, że lekarz czuwa i wie, co robić. 3majcie się z Emilką, na pewno będzie wszystko dobrze.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fakt...najczęściej kobiety, które mają poddtrzymanie ciaży rodzą po terminie =)
    nie martw się wagą dziecka - mój ważył bardzo mało i nadal ma mały brzuszek, ale jest raczej zdrowy, poza tym ciągle mi powtarzają, że "mrówka słonia nie urodzi" i tego sie trzymam - byle te 3 kg osiągnął ;)
    a ja kupiłam wózek dzisiaj! ekscytacja jak przy zakupie nowego auta! kocham go miłością bezgraniczną ;P chociaż jak powiedzieli doswiadczeni znajomi - i tak po porodzie skopiesz go kilka razy w przypływie bezradności =) nie ma to jak wsparcie!
    btw Natalia - jeszcze tylko 4 tyg i 4 dni ;) i będzie bezpiecznie ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 09:39

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam !
    mamuśki podobno w całej Polsce ma świecić słoneczko więc w południe wychodzimy na spacerki bo jutro ma się pogoda popsuć ;)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki:)

A z wózkiem to chyba u nas bardziej będzie ekscytacja męża, a z fotelikiem do samochodu to juz w ogóle:)
    Cale szczęście, ze, nie ma gokartow dla noworodków albo innych wynalazków do jazdy bo mój mąż juz by kupil:)

relgh371zv6v421k.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ