Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też czuję czkawkę w dole brzucha. A to że się przekręcił najbardziej odczułam po tym, że podczas chodzenia mam ogromne parcie na pęcherz. Po wyjściu z domu pierwsze 5 minut mocno mnie ciśnie i to takie głupie uczucie jest, że zaraz się posikam. Chociaż wiem że nie
Potem jakoś się to rozchodzi.
Walabia, super z tą sesją! Mam nadzieję, że się pochwalisz zdjęciami
Też o tym myślałam, ale czuję się jak wieloryb ogromniasty
Badanie na paciorkowce też mam po 35 tygodniu zrobić. -
ja też czuję jak mały nogami się rozpycha pod żebrami
czasem mam wrażenie jakby je prostował i prawie mam je pod piersiami
dziś jakby spokojniejszy. Fakt, że dużo chodziłam... wczoraj późnym wieczorem jak leżałam na boku, mały tak sobie pływał, że cały bok brzucha falował
za każdym razem jak mąż chciał nagrać to na telefon mały przestawał
-
Hej, ja juz po wizycie.
Mała przez 3 tygodnie przytyla tylko 300gr, wazy teraz 1600 to sporo mniej niż Wasze dzieciatka, mniej pewnie nawet niż chlopaki Koral.
jestem w 12 percentylu, ponizej 10 jest hipotrofia plodu. Lekarz powiedział, ze,normalnie by nic nie zrobil. Ale przez moja szyjkę, pessar, przegrode w macicy które zagrażają porodem przedwczesnym to musze isc do szpitala na podanie sterydów. Bo przy wczesniaku z taka niska waga dobrze,żeby pluca byly sprawne.
Ja sie oczywiscie poplakalam strasznie, ale on mnie pocieszal, ze,nic zlego sie nie dzieje, ze to prewencyjnie, i ze pewnie przenosze do 42 tygodnia.
po rozmowie z mężem jest mi juz dużo lepiej.
Do szpitala idę w czwartek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 19:50
-
Mój tez jak chce go nagrać to cisza i spokój, odkładam tel a on znowu szaleje i tak w kółko hehe
Natalia nie stresuj się, z tego co pamietam Koral też miała te sterydy na płucka, a na 3 trymestrze było duzo dziewczyn, które miały przepowiadania przydwczesny poród a potem nawet po terminie rodziły wiec głowa do góryNatalia lubi tę wiadomość
-
Natalia, kochana, tak mi przykro! Ale musisz słuchać lekarza - skoro on mówi, że nic złego się nie dzieje, to znaczy, że tak jest! Pójdziesz do szpitala, dostaniesz co trzeba i płucka się ogarną. A Emilka i tak pewnie posiedzi w brzuchu do czasu, aż będzie zupełnie gotowa na przyjście na świat
Spróbuj się nie zamartwiać i pamiętaj, że każdy kolejny poranek to krok do przodu!
Natalia lubi tę wiadomość
-
Natalia mam pytanie o czkawkę? Czy też nie dostrzegłaś u swojej malutkiej czkawki? Ja jestem nieco dalej niż Wy, jednak na majowych dziewczyny raczej już widziały, a ja ani nie czułam, ani nie widziałam. Zastanawiam się, czy to, że mam łożysko przodujące może być powodem? Ale będe wdzięczna za odpowiedź!
A to, że maleństwo mniejsze, to jeszcze nic nie znaczy, może będzie kruszyneczka:) Dobrze, że lekarz zauważył i na wszelki wypadek maleńka będzie zabezpieczona! Nie martw się bardziej, bo skoro lekarz nie ma większych zastrzeżeń, to nie powinnaś!Natalia lubi tę wiadomość
-
Natalia - nie martw się na zapas, ja też znam dziewczyny, które całą ciążę miały przepowiadany przedwczesny poród, pessary zakładane, na lekach ciągle, no i oczywiście leżały, a przyszło co do czego, to dzieciakom pod koniec przestało się w ogóle spieszyć i nie mogły wygonić dzieciaków
Wszystko będzie w porządku, zobaczysz
Widzę, że nasze dzieciaczki to wstydliwce, moje nawet poczuć kopniaków nie da nikomu poza mną i JulkąNie mówiąc już o nagrywaniu...
-
Dziewczyny jestescie kochane:) Podnosicie na duchu najlepiej na świecie!
dziekuje za wszystkie zapewnienie i pozytywne historie znajomych:)
Bea_tina, no nie czulam i nie widzialam jeszcze czkawki. Albo ma bardzo mala, albo tylko jak śpię albo nie miała jeszcze. -
Natalia moja kruszynka jeszcze trzy tygodnie temu ważyła 1150g a po trzech prawie czterech tygodniach waży już 2500g także życzę aby Twoja kruszynka ładnie przybierała na wadze głowa do góry będzie dobrze musi być
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 23:12
-
Natalia, w styczniu urodziła siostra mojej koleżanki, leżała prawie cały 8 miesiąc w szpitalu z rozwarciem, a na koniec miała wywoływany poród, bo już było po terminie. Wygląda na to, że teraz medycyna aż "za skutecznie" radzi sobie z takimi przypadkami
. Wiadomo, że nerwy są, ale ważne, że lekarz czuwa i wie, co robić. 3majcie się z Emilką, na pewno będzie wszystko dobrze.
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
nick nieaktualnyto fakt...najczęściej kobiety, które mają poddtrzymanie ciaży rodzą po terminie
nie martw się wagą dziecka - mój ważył bardzo mało i nadal ma mały brzuszek, ale jest raczej zdrowy, poza tym ciągle mi powtarzają, że "mrówka słonia nie urodzi" i tego sie trzymam - byle te 3 kg osiągnął
a ja kupiłam wózek dzisiaj! ekscytacja jak przy zakupie nowego auta! kocham go miłością bezgraniczną ;P chociaż jak powiedzieli doswiadczeni znajomi - i tak po porodzie skopiesz go kilka razy w przypływie bezradnościnie ma to jak wsparcie!
btw Natalia - jeszcze tylko 4 tyg i 4 dnii będzie bezpiecznie ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 09:39