X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaM wrote:
    Australia!!!!w racjonalnej odległości od wszystkich!!
    I ceny biletów w dobrej cenie zeby mało odwiedzin było :)

MałaM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia mój kazał zrobic 24 lutego ale to dlatego ze robię badania w medicoverze a tam jak bym przyszła z wyrazem do badań od niego to by mi nie przyjęli muszę iść do gin z medicoveru ale jak byłam 4 lutego ba wizycie to mówił ze mozna już ale jak wizytę kolejna mam 4 marca to żebym zrobiła 24 razem z cała morfologia i innymi badaniami które mam powtórzyć

Tusia89 lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytalyscie artykuł? To dopiero jest siła przetrwania http://m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,117915,15476848,Dziecko_przezylo_aborcje__Lekarze_pomylili_sie_co.html?utm_source=m.gazeta.pl&utm_medium=testbox&utm_campaign=wiadomości

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaM wrote:
    Australia!!!!w racjonalnej odległości od wszystkich!!

No, chyba dalej się nie da...

Miriam - Kochana, twoja teściowa jak tak czytam, to zaczyna rywalizować z moją o tytuł Najbardziej Wkurzającej Teściowej...i powoli prześciga ją w wyścigu o ten tytuł...Pozostaje mi życzyć ci duuużo cierpliwości, spokoju, opanowania, asertywności i przede wszystkim umiejętności wpuszczania jej słów jednym uchem i wypuszczania drugim...

Tusia Skoro twój lekarz uznał, że będzie w porządku to chyba można mu zaufać...myślę, że wie co robi...

Miriam, Bea_tina lubią tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa co myśl sobie matka dziecka która sie na to zdecydowała
    Jak dla mnie taka decyzja jest cyniczna decyzja przecież dziecko zawsze mozna oddać a nie zabijać ah ale to moje zdanie temat kontrowersyjy

Całe szczęście ze maluszek przeżył mam nadzieje ze wygra teraz ta walkę u bedzie żył

pysia13 lubi tę wiadomość

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo - czytałam o tym...dla mnie to jakaś zgroza...ciekawa jestem co będzie z tym dzieckiem, jeśli jakimś cudem przeżyje i dotrwa do momentu, w którym będzie mogło wyjść ze szpitala...choć wielkich szans nie ma...gdzie trafi? A podobno takich przypadków, gdzie dzieci przeżywają aborcję, jest sporo na świecie...tylko w wielu przypadkach te dzieci zostawiane są na pastwę losu i umierają w ciągu doby...:( Smutne jest tutaj to, że sama waga tego dziecka zdecydowała o tym, że warte było ratowania...200 g mniej i zostawiliby je i nie musieli ratować...
    Chciałabym wiedzieć, co czuje teraz matka tego dziecka...
    Widać, że ten maluszek to ma dopiero siłę przetrwania...i mam nadzieję, że przeżyje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 18:29

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że się nie uda z rozmiarem. Ktoś pomoże mi? Jak to zmniejszyć?!?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia....ja wstawiam na fotosik.pl...tam są kody na różne rozmiary...500 jest w miarę, ale możesz też wstawić stamtąd miniaturkę, która otworzy się na nowej stronie w pełnym rozmiarze :)

walabia lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucasz zdjęcie do painta i tam ustawiasz rozmiar chyba ze wrzucasz przez tinypic.com to tam jak masz roMiar to wybierasz nie domyslny tylko 320x200 i jest ten rozmiar 103xvfq.jpg

walabia lubi tę wiadomość

• walabia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz się uda?
    1zv4ryv.jpg

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra!!!!!!!! Dzięki!

PS>Miriam, wczoraj byłaś w tej bluzce! :)

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyrzucone bokiem bo z telefonu wrzucam a przez 8 miesięcy jeszcze nie doslam do tego jak na iPhone zdjęcie przekrecic :/

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to zdjęcie z wczoraj :) jak wróciliśmy :D

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, mi też na kompie wychodzą przekręcone, ale wtedy to już w folderze przekręcam, klikając na zdjęcie prawym przyciskiem i opcja obróć w prawo :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to to wiem tylko jak ja z tel wrzucam na tinypic to nie wiem jak to przekrecic :/ a mój komputer strajkuje padła mu płyta główna :/ i dupa a na netbooka sciagnelam wczoraj jakiegoś wirusa i firefox nie działa Czarek musi mu recovery postawić bo sie nie chce zainstalować od nowa :/ całe szczęście mam moja zabke tzn telefon :D o właśnie na Polsacie mówią o tym dziecku z aborcji tzn mówili e skrucie az chyba obejrze bo zawsze fakty oglądam na TVN ale chyba dziś obejrze Polsat

• kozgo Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra ciekawe co teraz z maluchem i rodzicami :/ powiem Wam ze zanim byłam w ciazy tez tak troche myslalam ze jakby było chore to... Ale jak tylko zaszłam w ciąże cały mój światopogląd się zmienił i nigdy bym tego nie zrobiła i aż wstyd mi ze tak myslalam :(

Dzis na szkole rodzenia dowiedziałam ze jak do skończonego 35tyg dzidzia sie nie obróci to moge umówić sie z ordynatorem na próbę przekrecenia chociaż liczę ze jednak sie przekręci

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy rozmawiałam z mężem na ten temat ja byłam przeciwna on ze raczej usunąć poronilam tzn dowiedziałam sie ze corcia nie żyje od 4 tyg w 12 tyg i miałam zabieg lyzeczlowania strasznie płakałam a raczej wylam i przez chwile myślałam jak kobieta może zdecydować sie na to sama gdy dxiwcko żyje pózniej mąż powiedział ze żałuje tych słów ja natomiast byłam tego zdania ze kobieta powinna miec wybór czy ciążę usunąć czy nie nie warzne czy zdrowa czy nie tak do 12 tyg po poronieniu zaczęłam miec mieszane uczucia na ten temat i chyba jestem za zakazem aborcji całkowicie przeciez trzeba dać szanse wszystkim a niechciane dxieci mozna oddać to lepsze dla nich niz smierć tak myśle ale to moje zdanie które wyrobilo mi sie dopiero po tragedii utraty dziecka o które staraliśmy sie 24 miesiące długie miesiące

Nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czuje ta matka i jak sie zachowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 19:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jest jak piszesz Walabia tule sie teraz o tym czyta nawet tu na ovu są takie dziewczyny ktore miały podejrzenia a dxieci zdrowe rodziły tylko za mało uświadamianua w tym kierunku przez lekarzy jest chyba

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia nauczyłas sie wrzucać zdjęcia to teraz czekamy na zdjęcie apartamentu Franka :)

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku... ja sobie nie wyobrażam iść do lekarza i prosić o usuniecie ciąży... gdyby jakiś lekarz zaproponował mi usuniecie ciąży bo np dziecko będzie chore to bym wyszła i już nigdy do niego nie wróciła. Eh dziewczyny ale temat poruszyłyście... brrr

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ