Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymój mężczyzna jak zobaczył origami 4moms, powiedział - o ja!! a można z nim biegać po parku??
jak się dowiedział, że do wózka jest przystawka - deskorolka - dla starszego dziecka, to od razu zapytał ile kg wytrzymuje i czy można przetestować ;P
do fotelika podszedł ospale - zasugerował tylko żebyśmy kupili jakiś fajny wzorzysty, żeby zwracał na siebie uwagę ;P
Natalia nie pokazuj mężowi wózków do joggingu - u mnie już jest szalenstwo i planowanie kiedy kupić ;PNatalia lubi tę wiadomość
-
ja bym chętnie imię dodała do suwaczka ale nie wiem bo mi spodobała się Julka
więc mamy Natalia kontra Julka a to okaże się po porodzie
zapewne
CE
a ja mam dzisiaj od rana szaleństwo, mała tak się wierci że mam wrażenie że mi brzuch zaraz pęknie..A Jak chce nagrać to podobnie jak u Was cisza i spokój a jak odłożę tel. to znów -
Martusska jak zobaczysz małą to od razu będziesz wiedziała jak jej dać na imię
u mnie w brzuchu dalej się przelewa ale mdłości trochę mniejsze więc jak będę się w miarę czuła to może wydobędę się z łóźka na jakiś spacer. Wczoraj na poprawę humoru kupiłam sobie takie fajne etui na pieluchy, żeby w siatce foliowej do torebki nie chować http://www.pakamera.pl/akcesoria-rozne-paryskie-klimaty-etui-na-pieluszki-nr868100.htm
-
Witajcie dziewczyny u nas ładne słoneczko fajnie by było wyjść na dwór na spacer ale jestem uziemiona Marysia nadal jest chora i dzisiejszej nocy było ok tylko jak usnęła wieczorem to około 2 godzin strasznie się dusiła bo miała nos zawalony i przez to nie mogła oddychać dobrze że już mam doświadcznie z oskrzelami (starsza córa ma astmmę i u niej jakie kolwiek przeziębienie kończyło się szpitalem z zaostrzeniem astmmy dziś ma już 16 lat i już wyszła z tego) bo bym chyba była na pogotowiu bo było niezbyt ale jak tylko usnęła głęgokim snem to prawie nie kaszlała ale ocwiście spać nie mogłam chyba do 4 patrzyłam na nią a jak urodzi się jeszcze Małgosia to chyba osiwieje oj chyba mi to nie grozi bo mam białe włosy to siwizny u nie nie będzie widać na szczęście
a jeśli chodzi o twardniejący brzuch to wczoraj myślałam że mi eksploduje
malutyka tak szalała w brzuszku że szok a jak tata położył rękę to cisza i już myślałam że jak w nocy mała szalała to wezmę rękę śpiącego męża i będę przykładać ale Marysia śpi z nami w środku i nie bardzo było jak -
kozgo wrote:Martusska jak zobaczysz małą to od razu będziesz wiedziała jak jej dać na imię
u mnie w brzuchu dalej się przelewa ale mdłości trochę mniejsze więc jak będę się w miarę czuła to może wydobędę się z łóźka na jakiś spacer. Wczoraj na poprawę humoru kupiłam sobie takie fajne etui na pieluchy, żeby w siatce foliowej do torebki nie chować http://www.pakamera.pl/akcesoria-rozne-paryskie-klimaty-etui-na-pieluszki-nr868100.htm
na biegunkę dobra coca cola ale ta prawdziwa lekarka kazała Marysi podawać a ona ma 3,5 roku i ja sama ją piłam przy biegunce i od razu pomogło mała wczoraj trochę jej wypiła a dziś kupa normalna i apetyt może nie do końca ale wrócił bo zjadła śniadanie a wczoraj z tatą kolacje także polecam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja już po USG
Jak to doktorek stwierdził, na 1000% będzie chłopczykZresztą cyknął taką fotkę jego męskości, że nikt raczej nie ma co do tego wątpliwości
: Mały ułożony główkowo, waży 1700g, wszystko z nim w porządku, rozwija się super, termin tak jak na poprzednim USG tydzień wcześniej od terminu z OM ( czyli 22 kwiecień) więc rozwija się równomiernie
Przepływy i wody ok
Małż happy jak nie wiem, Julia zawiedziona trochę, ale pewnie dojdzie do siebie
Miriam, Niesmiala lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywalabia wrote:Namawiała na odwiedziny?!? Z tego co pamiętam, to u nas raczej mówiła, że jak rodzina się bardzo upiera, to odwiedziny owszem, pod warunkiem, że dziecko wyjeżdża z dziadkami i tatą na korytarz a mama może sobie pospać.
Rehabilitantka OK, najbardziej podobała nam się prezentacja masażu maluszka. CUDOWNE!
Miriam, musisz mi wybaczyć, że do Ciebie nie podeszłam! Widziałam Cię wczoraj. Jak tylko wyobraziłam sobie, że mam podejść do Was i powiedzieć że jestem WALABIA, to już w głowie pękałam ze śmiechu. Bo oczywiście kocham te zwierzęta, ale nie umiałabym się tak przedstawić.tak sie zastanawiałam właśnie czy może jesteś ale nie miałam pojęcia nawet jak wyglądasz napewno nie jak Walabia hehe wybaczam
no właśnie pamietam ze u was mówiła o tych odwiedzinach ze raczej nie i liczyła
Na to ze powie to tez u nas zeby bardziej Czarka utwierdzic zeby wybił ten pomysł swojej mamie z głowy a tu zonk aby sie nakręcił ze mamusia jednak potrzeba jest do pomocy o gotowania obiadów -
nick nieaktualnyOj w domu toteż przez chociaż pierwszy tydzień bym nie chciała ale czarno to widzę jeszcze wczoraj go w tym utwierdzili no ale cóż zrobic jakoś zacisne zeby i to przeżyje chyba jakoś narazie postaram sie o tym nie myśleć bo na sama myśl o tu
Ciśnienie mi skacze bo teściowa strasznie nadgorliwa jest i zawsze chce udowodnić swoją racje za wszelka cenę nawet jak w ciążę zając pierwsza nie mogłam to powiedziała ze to dlatego ze ślubu kościelnego nie mamy tulko cywilny kto to widzial i tak mi to wmawialala ze w końcu w to uwierxylam i na szybko załatwialam chrzciny kominie i bierzmoqaniw zeby kościelny wziąć i gdy po pól roku sie udało to jej słowa a nie mówiłam a ja jak opetana wierzyłam w to dopóki nie straciłam ciazy i od tamtej pory jej rady działają mi na uzebienie jeszcze teraz wszystko neguje co ja powiem ze postaram sie bez smoka wychoqac dziecko "jak to bez smoczusia? Co ty sobie myślisz dxiecko smoczek musi miec! I tak dostanie smoka jak ja będę z mała ! A pozatym to i tak nie dasz rady" a mi normalnie jak by ktoś w zeby przywalil -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyO a co mu zrobili ze uciekł jeśli mozna wiedzieć ja już do Czarka mówiłam ze z chęcią bym wyjechała ale kurde tu mamy prace kredyt na mieszkanie dziecko w drodze moja babcie z ktorej nie potrafilabym zostawic w kgaju i wyjechac ja myślałam o Anglii ale to chyba przereklamowane albo do Szwajcarii do mojej mamy ale znów z deszczu pod rynnę
-
nick nieaktualny
-
Natalia, wszystko będzie dobrze, zobaczysz.
Dziewczyny tak się zastanawiam. Miałam pobrany wymaz na paciorkowca i dziś odebrałam, wynik - ujemy, wszystko ok. Jednak gdzie nie czytam to badanie to robi się między 35 a 37 tygodniem. Mi do 35 trochę jeszcze brakuje... czy to badanie będzie wiarygodne??? ten mój lekarz robi wszystko chyba po swojemu. Z glukozą było to samo. Chyba najwcześniej z Was miałam robioną. W 20 tygodniu chyba... nie chcę popadać w paranoję, wiem że mój lekarz cieszy się dobrą opinią w większości, no ale to mnie zawsze zastanawia... zawsze jak czytam o jakiś badaniach to ja prędzej je mam robione. No ale już nie pierwszą ciążę prowadzi więc musi znać się na rzeczy. Bardzo dużo kobiet też się u niego leczy... no ale ja zawsze muszę sobie wyszukać powód do zamartwiania. Może za dużo też czytam internetu... zresztą lekarz też już mi to powiedział jak zadałam mu kolejne nurtujące pytanie, które dementował
Ogólnie od dwóch dni jakoś gorzej się czuję. Boli mnie czasami w pachwinie, podbrzuszu... i humor też taki pozostawiający dużo do życzenia. eh