X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety tak jest :( i wychodzi na to ze najlepszy jest zwykły biały jeleń stare poczciwe szare mydło

magdalena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina ja uzywalam ich w pracy i powiem ze mi odpowiadają i zapachowo i konsystencja według mnie ok jedynie mam jakieś ale do kremu do pupy chociaż i tak go kupiłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy małej bedą odpowiadać to sie dowiem dopiero jak już bedzie na świecie :)

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo, okaże się dopiero później...pamiętam, że i siostrzenicę i moją małą uczuliły kosmetyki Johnsona i jakoś tym razem też nie brałam ich pod uwagę...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Johnsona to dużo dxieci w żłobku tam gdzie pracuje było uczulonych ja i Czarek tez jesteśmy wiec nawet o nich nie myślałam bo mała kąpać w rękawiczkach musiała bym bo mi dłonie pękają od płynu do kąpieli Johnsona

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zdecydowałam się na kosmetyki babydream z rossmana. nas uczula wszystko a te preparaty nam odpowiadają więc liczę że małemu też będą odpowiadać :)

Miriam lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral jeżeli chodzi o mycie pupy po kupie to bardziej myslalam o przemywaniu wodą z mydłem ale wacikiem nie tyle kąpiel bo tak radzili na sr oczywiście jak bedziemy w domu bo na zewnątrz no to wiadomo, że tylko husteczki.

Dziewczyny nie mam pomysłu jak spać, na lewym boku jakoś boli mnie brzuch, a na prawej i na wznak cieżko mi się oddycha;(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przyzwyczajenie z pracy ze po kupię na bidet dzieciaka wiec myśle ze będę myla po każdej kupię chyba ze wyzbede sie tego nawyku :) ale to już wyjdzie w praktyce :) jednak wydaje mi sie ze takie mycie pupy po kupię chusteczkami a pózniej woda jest dobre dla dziecka trochę świeżości na pupe o tak cały czas w tej pieluszcze tak sobie myśle i porównuje ze jak mam okres to bidet to zbawienia rzecz dla mnie powiew świeżości wiec myśle ze dla małej tez hehe może i głupie porównanie ale cóż jeżeli mi nie robi problemu umycie pupy woda a jej ma być przyjemnie tak jak mi gdy sie podmyje woda z płynem so higieny intymnej a nie chusteczkami nawilzajacyni to czego mam tego nie robić :) a jeszcze jak mam takie pracowe przyzwyczajenie :) nie mówię tu o 3 dniowym dxiecku ktore wsadzam na bidet bo pewnie umarła bym ze strachu ze mi sie wysliznue bo najmniejsze jakie wsadzalan to było 3 miesięczne :) ale letnia woda w miseczka i płatki kosmetyczne te duże dla dzieci tak przynajmniej planuje przez pierwszy miesiąc pózniej jak sie poznamy to hops na bidet :)

magdalena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo mi lekarz mówił ze jak już nie mogę spać na bokach to poduszki pod plecy i na pól siedząco

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, za Twoją poradą zakupiliśmy przewijak z Ikei i naprawdę jest super za tę cenę, a ten dmuchany podkład pewnie przyda się w wakacje, jeśli gdzieś pojedziemy. Wanienka też fajna, faktycznie krótka, ale czytałam, że dzieci lubią się w niej chlapać, jak już stabilnie siedzą, więc wzięliśmy. Gdyby któraś z Was potrzebowała, to za pół ceny są fajne duże pojemniki plastikowe, 50x60 cm, więc całkiem spore, u nas na razie nie będzie komody, więc posegregowałam w nich wszystkie ubranka, jak w szufladach. Materac kupiłam gryka-pianka-kokos, też wydaje mi się twardy, ale to podobno zdrowo dla malucha?
    Położna zostawiła mi ostatnio trochę próbek, m.in. Oilatum, ale radziła zacząć od czegoś prostszego w składzie, np. Hippa i zobaczyć, jak skóra małego da sobie radę. Kupiłam już wielką tubę Bephantenu do smarowania po grubszych sprawach i zapas chusteczek nawilżających. Nie mamy z mężem skłonności do alergii skórnych, więc może i młody będzie bezproblemowy w obsłudze.
    Doris, też mierzyłam staniki do karmienia w HM i masakra, biust wygląda w nich jak u babci. W ogóle nie mogłam dopasować rozmiaru, normalnie w obwodzie mam teraz 80 cm i miseczkę C/D, a tu w 80 w ogóle się nie dopięłam. W ogóle mam wrażenie, że biust mi teraz trochę zmalał. Mam obok domu sklepik dla ciężarówek i już pytałam o ceny - ok. 25 zł za nieusztywniany, i 50 za sztywniejszy, chyba jak już będzie bliżej porodu, to przejdę się tam poprzymierzać, może coś się trafi. A co do bielizny nocnej, to ja stawiam właśnie na koszule, najwygodniej mi się w nich śpi; chyba, że mamy gości na noc, to wtedy zapodaję piżamkę, żeby przypadkiem nikogo nie wystraszyć ;). Do szpitala mam uszykowane 3 koszule rozpinane, a do porodu wezmę chyba jakiś t-shirt męża. Szlafroka na co dzień nie używam, bo w mieszkaniu jest bardzo ciepło, ale pamiętam, że bardzo przydał się, jak byłam kiedyś w szpitalu, więc na pewno go zabiorę. O długim swetrze też myślałam, ale zrezygnowałam po wizycie na oddziale, gorąco tam strasznie.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to moze i ja się przejdę poprzypierzam chociaż ja zaczynałam od miseczki B wiec obstawiam jakąś C maks D.
    Czy zauwazylyscie żeby maluchy były bardziej ruchliwe, Tymek od kilku dni tak szaleje się wypycha i wariuje, że hoho kiedyś jak mąż rękę przykładał to trochę się wyciszał, a teraz kopie nic sobie z tej ręki nie robiąc hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral - O przemywaniu wodą po kupie to właśnie myślałam po tych większych "bombach", jakie dzieci czasami serwują, bo też ciężko bawić się samymi chusteczkami, gdy dziecko umorusane jak nie wiem ;) Fajnie, że wspomniałaś o pielęgnacji chłopców przy zmianie pieluchy, bo mimo, iż pracując w domu dziecka miałam z nimi do czynienia, nadal czuję się jak laik, jeśli chodzi o obsługę chłopaczków ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina dla mnie też chłopiec jest trochę jak czarna magia bo w domu mam same baby hehe, siostra ma dwie córki małe ogólnie bardzo babski mam dom więc chłopiec jest dużym wydarzeniem i wyzwaniem dla wszystkich :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo moja też ostatnio bardziej szaleje aż czasem za bardzo i zaczyna to boleć mąż też zauważył że bardziej się wypina bo na brzuchu robią się takie maksymalnie twarde kulki górki myślę że zaczynają ćwiczyć wyjście na świat hehe moja ma takie ustalone mniej wiecej godziny gdzie jest bardziej aktywna np 4:15 w nocy juz od tygodnia mnie budzi o tej godzinie czarek się smieje że o 4.15 urodze hahah

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem czy ona ma zegarek czy jakiś budzik ja nie mam tak ustalonego rytmu dnia że wstaej i kłade się o wyznaczonych godzinach a ta jak w zegarku normalnie

• kozgo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ostatnio cały czas jest aktywny jak nie śpie, w nocy naszczescie mnie nie budzi ale też takie kule twarde mam jak się wypycha hehe :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam też to zaważyłam, że mały ma swoje godziny :) rano zaczyna od ok 7 i tak do 10 się odzywa co jakiś czas. I tez więcej świruje od ok 22 i potem w nocy. Dziś coś spokojniejszy :) wczoraj od rana bardziej aktywny był. Ja to zaraz się stresuje jak nie kopie dłuższy czas ;/

Dziewczyny, Koral to nie smarować u chłopców pupki po każdym przebieraniu??? moja kuzynka swoim córkom przy każdym przebieraniu smarowała pupe... po kupkach to też myślałam, żeby w miseczkę wody i dużym wacikiem przemyć :)

Miriam a ten biały jeleń (bo mam zamiar kupić) to do higieny intymnej używasz??? bo chciałam w płynie sobie kupić. wcześniej używałam inny ale chcę właśnie białego jelenia teraz kupić, bo słyszałam na szkole rodzenia, że te płyny co do teraz się używało, to po porodzie mogą jednak szczypać mimo, że były ok teraz i zalecali białego jelenia. Do małej tez do przemywania pupki będziesz białego jelenia używać?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia na sr też mówili, że chłopcom smarować tylko pupkę po kupie, a dziewczynki po każdej zmianie pieluszki.

Tusia89 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciesze się, że piszecie o pielęgnacji. trochę poczytuje forum po narodzinach ale tam to nie ma takich podstawowych pytań )

U mnie mały na początku miał swoje godziny a teraz wariuje non stop - może wydoroślał hehe :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie używam w domu tego białego jelenia ale z zaleceń mojego lekarza i położnej na SR kupiłam do szpitala ale zabieram też mój płyn do higieny bo czesto się tam uczulam i jak narazie mogę tylko używać aa help lub laktacyd z białym jeleniem nie próbowałam bo wole zrobić to jak już mała sie urodzi żeby teraz nie dostać uczulenia w ciąży chociaż podobno on nie uczula ... co do mycia pupy to właśnie albo będe używać hippa do mycia ciała lub jelenia jeszcze się zobaczy jak mała reaguje mam w domu to i to wiec wyjdzie w praniu :) napewno nie będe używać mydełka bambino bo strasznie drażni mnie jego zapach chyba że po ciąży przejdzie mi hehe

‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ