X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie to trochę się zmęczyłam. Dziś mam wizytę wiec postanowiłam umyć lodówkę, gdybym czasem dowiedziała się, że muszę się więcej oszczędzać :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak sie wycofam z projektu to muszę zapłacić karę 1500zl :/ postaram sie o zaświadczenie od lekarza i zobaczymy co wtedy
    Karina właśnie tez miałam ta możliwość załatwienia sobie z pracy bez praktyk i ze szkoły koleżanka jest tam nauczycielka i powiedziała ze wystawi mi praktyki tylko jak sie ze dwa razy pojawie. A ja głupia poszłam na rękę szkole i teraz mam :/ ach szkoda słów :/

Taka piękna pogoda a ja mam taki humor wrrr biorę sie za pisanie dokumentów z praktyk od nowa :/

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam to załatwiaj zaświadczenie o niezdolności do odbycia praktyk, że musisz leżeć albo coś. No chyba wtedy kary nie będziesz musiała płacić co?? może się uda

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje ze sie tak da zrobic idę we wtorek do lekarza i biorę zaświadczenie jeszcze jutro pojadę do szkoły na ostatnie 4 godziny i zawioze te papiery ktore dziś postaram sie poprawić i będę miała praktyki w szkole zaliczone a z przedszkolem to w nosie dam zaświadczenie i będę walczyć o to zeby mi zaliczyli z zaświadczenia z pracy w sumie taka była umowa ! Kurde powinnam nagrać ich na dyktafon ! I daleko w nosie miec ich projekt ! A jak nie to poprostu zmienię uczelnie i tyle wtedy to i czesne im sie ukruci ciekawe czy to bedzie im na rękę jak studentka dwuch kierunków przestanie płacić za szkole ! Gadalam właśnie z Czarkiem i ten powiedział ze jak trzeba bedzie to zapłacimy i karę a ja wezmę dziekanke i przeniose sie na inna uczelnie bo to jakaś kpina jest

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a wy macie po jednej torbie? bo u nas wolą jak wszystko dla dziecka jest w jednej torbie a dla mamy w drugiej i mąż tak właśnie nas spakował.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie jedna moja druga małej bo do jednej by sie nie zmiescilo

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam współczucia, ja też miałam przeboje na swoich studiach :/ Więc pamiętam jak to jest, przez moją je... promotorkę nie obroniłam magistra. Liczy się tylko kasa nie człowiek, płać i niczego nie wymagaj.Masakra.
    Koral, mi na gardło o dziwo pomógł syrop z cebuli na miodzie.
    Doris ja dzisiaj byłam na GBS i też po kąpieli i depilacji ale nic mi położna nie mówiła, oprócz informacji że co drugiej kobitce wychodzi właśnie wynik pozytywny. Zwłaszcza jeśli miało się problemy z zapaleniami, czyli jestem 100% kandydatką praktycznie :/

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia pogoda cudowna. Ja zostawiam okna do mycia po 38 tygodniu jak już będę chciała wywołać poród :P

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde moje okna też już by chciały być umyte ;) może umyje je niedługo :) :D dziś postawiłam na lodówkę hehe ale fakt pogoda pozytywnie nastraja :) oby już się nie zmieniła to szybko z maluchami będzie można na spacery wyjść :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zostawiam mycie okien na zaraz przed świętami Wielkanocnymi, będę wtedy już w 39 tygodniu ;]
    A co do obwodu brzuszka Kozgo to 5 dni temu miałam 116 cm :-) kto da więcej???

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Ja mam jedną torbę,ale w klapie walizki mam rzeczy dla Franka, więc w sumie są rozdzielone.
    Ale mnie rozpiera dziś energia!!!!!!!!! Umyłam już 2 okna :)
    Czyżby syndrom wicia gniazda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala ja 122 cm przed chwila :)

• olala81 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wielką prośbę: mojemu kuzynowi urodziło się dziecko z rozszczepem podniebienia, jest już po dwóch operacjach, jednak potrzebne są kolejne. Jeśli chcielibyście pomóc oddając 1% z podatku to są potrzebne dane:
    Fundacja "Rozszczepowe Marzenia"
    Organizacja Pożytku Publicznego
    KRS: 0000248920
    z dopiskiem NA LECZENIE TYMOTEUSZA BRĄSZKOWSKIEGO
    Będę też wdzięczna za udostępnienie tego dalej, dziękuję:)

01582n0ast4hm7dp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Walabia Ty to chyba nam zrobisz niespodziankę i urodzisz niedługo :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral wiem że ciężko to zrobić ale postaraj się zrelaksować. ciśnienie też moze podskoczyć ze stresu. więc spokojnie, licz do 10 i patrz tylko na zielone :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 16:14

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral trzymam kciuki za chłopców :) mocno wierze ze wytrzymają w brzuszku przeciez gdzie im bedzie lepiej :)

A ja sie pochwałe

zv7f68.jpg paczka od mamy dotarła :) mam nadzieje ze do porodu wystarczy hihi :) nareszcie czekałam cały tydzień na nią :)

Chiang Mai lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam czy ja dobrze widzę te góry czekolady ?:)

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zazdroszczę tej tony słodyczy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 18:17

Miriam lubi tę wiadomość

3i49cwa1t57en9fi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak paczuszka pełna czekolad na moje slodyczowe napady :) i liścik od mamy

"Tylko jak cos zostanie to po porodzie nie jedz już oddaj Czarkowi bo wysrac sie nie będziesz mogła hihi tez cię kocham mama"

Poprostu nie moge z ta kobieta nie wiem czy sie śmiać czy płakać

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super mama Miriam :) Koral wszystko bedzie dobrze !!! Chłopcy to już mali strongmeni.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ