X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, miło Cię widzieć w dobrej formie! Tak trzymać!

Ja też się martwiłam dziś o Makczę, bo pisała, że w szpitalu ma WI-FI, więc... ale odpędzam złe myśli, pewnie jest zaabsorbowana Helą.

Nie mam odwagi jeść wszystkiego...ale jak Franek skończy miesiąc, to na pewno będę więcej próbować. A to już niedługo :)

Makcza lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu tez miałam internet w telefonie a czasu mi brakowało nawet na sen czy prysznic każda wolna chwile lapalam na chwile drzemki wiec może z Makcza jest tak samo

Makcza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mleka matki jedzenie przedostające sie w szpitalu mówili ze po ok 3-4 h a położna środowiskowa twierdzi ze po 12 h ale ta co do mnie przychodzi to pożal sie Boże masakra jakaś zamiast pytać sie o dxiecko czy cos o opiece powiedzieć to gada o naszym mieszkaniu wykończeniu osiedlu a wizyta pierwsza trwała 10 min dziś to nawet do domu nie weszła tylko w drzwiach :/ zapytała czy wszystko ok nie odp jej jeszcze a ta no to dobrze ze dobrze i ze czas ja goni i poszła :/ Polska służba zdrowia :/ a pózniej jak cos sie dxiecku sanie czy jak rodzice biją dzieci to ze opieka społeczna robiła wszystko :/ eh a ta nawet na mała nie spojrzała. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 18:28

• walabia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, szkoda, że tak trafiłaś. Ja ze swojej jestem bardzo zadowolona, każda z 4 wizyt trwała ok.20 minut, wypytaliśmy ją o wszystko a wczoraj pokazała nam jak kąpać Franka w pojedynkę. Myślę, że po prostu nie miałaś szczęscia do tej położnej, ale nie zrażaj się do NFZu, bo pracują tam też super ludzie. Udało Ci się dodzwonić na Hallera?

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna drugi raz w ogóle nie przyszła dzis dzwoniłam do niej zapytac o Tymka brzuch i kazała dawać dobrocią koper włoski z cukrem bo jest goraco i dziecku chce sie pic a wszędzie trąbią zeby nie dawać pic jak sie piersia karmi i jeszxze ten cukier:/

Walabia dajemy espunisan 3 razy dziennie.

My na usg biodrek idziemy 7 maja do luxa jestvtam mega lekarz bardzo polecany wiec od razu sie zapisalisny ale pediatra w NFZ chciała dac skierowanie wiec Miriam musisz poprosić swoja o takie skierowanie.

Tymekowi zmieniam pieluche w nocy przed karmieniem bo jak zmueniałam po to mu sie ulewalo trzeba było go przebierać i sie sttasznie rozbudzal. Dzis synek zafundował mi kupe aż pod pachy on w kupie ja przewijak hehe szybko pod kran go wzielam dobrze ze to było po powrocie ze spaceru hehe od wczoraj wprowadziłam jabłko surowe i jogurt o od razu z kupa łatwiej Tymkowi idzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 19:03

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, pisałaś, że czekasz na kupę jak na zbawienie, więc synuś chciał Cię uszczęśliwić ;)

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was zna ten kosmetyk?

http://allegro.pl/penaten-intensiv-lotion-balsam-do-ciala-400ml-i4180745434.html

Chciałam kupić, ale nie wiem czy nadaje się dla takich maluszków jak nasze.

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Miriam, szkoda, że tak trafiłaś. Ja ze swojej jestem bardzo zadowolona, każda z 4 wizyt trwała ok.20 minut, wypytaliśmy ją o wszystko a wczoraj pokazała nam jak kąpać Franka w pojedynkę. Myślę, że po prostu nie miałaś szczęscia do tej położnej, ale nie zrażaj się do NFZu, bo pracują tam też super ludzie. Udało Ci się dodzwonić na Hallera?
    Niestety nie jutro będę próbować dalej. :)
    No tak trafiłam bo sąsiadka 2 lata temu miała podobno ekstra położna wlasnie zastanawiałam sie czy mozna zadzwonić i zmienić na inna ale pewnie nie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo do luxmedu idziesz ? Masz kartę ? Czy idziesz tak prywatnie. ? Ile kosztuje i jaki to lekarz bo jak sie nie dodzwonie to może tam pójdę

• kozgo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam abonament i jest tam mega lekarz na chmielnej dr Kabacyj i to od razu jest konsultacja i usg w jednym ale nie wiem jaka cena.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Niestety nie jutro będę próbować dalej. :)
    No tak trafiłam bo sąsiadka 2 lata temu miała podobno ekstra położna wlasnie zastanawiałam sie czy mozna zadzwonić i zmienić na inna ale pewnie nie :/

Oczywiście, że można zmienić! Nikt Cię nie może zmusić do korzystania z usług tej pani. A przy okazji powiedziałabym w przychodni jak wyglądały wizyty, żeby mieli wyobrażenie kogo zatrudniają...

ot1z8e0.png

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Dłuuuugo wyczekiwany Franio w końcu wyskoczył. Po 30 h wywoływania porodu udało się urodzić naturalnie :) ma 57cm i 3940 g,jest piękny ;) w domu wrzucę fotki. Pa Ciotki :)

walabia, doris85, Ewelina, Tusia89, Miriam, lusia22, Mirella, stardust87, Chiang Mai lubią tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała, jesteś rekordzistką!!!!!!!!!! 30 godzin! A ja narzekałam na 3,5h porodu... ;) GRATULACJE!!!! Czekam na zdjęcia Franka Trzeciego!!!

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Franka III :) gratulacje dla dzielnej i wytrwałej mamy:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brawo dzielna kobieto :) Franuś witaj na świecie :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała gratulacje dzielna byłaś. :)

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała gratuluję, teraz dbaj o siebie i odpoczywaj ile dasz radę. Te spóźnione chłopaki to wielkoludy, ciekawe ile będzie ważyła Helenka Makczy.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Was zapytać, czy przy przewijaniu używacie mokrych chusteczek? Bo ja postawiłam sobie przy przewijaku podgrzewacz do butelek w którym mam stale ciepłą przegotowaną wodę i czyszczę Frankową pupę wacikami i samą wodą. I wydaje mi się, że bardziej to lubi niż mokre i zimne chusteczki.

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ja chciałam woda z mydłem przemywac ale napełnienie miski woda przed każdym przewijaniem jakos mi nie wyszło i zostały chustki. Super pomysł z tym podgrzewaczen.

Ja dzis jakas w nocy nieprzytomna bo Tymek 3 razy zasikał cały bok piżamy a zawsze kontroluje zeby siusiak był w dol. Od 4.30 był ryk myslalam ze przez ta piżamę ale po przebraniu nic nie pomogło cyc tez przyniósł ulgę na pół godziny w koncu wzielam Tymka na brzuch lulajac ze smoczkiem troche sie uspokoił.

Walabia a espunisan używacie doraźnie czy przed każdym karmieniem?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie chyba kupie ta 100 bo mam 40 i daje 2razy dziennie ale efekt marny.

Koral jak tam po powrocie do domu?

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ