Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Koral, miło Cię widzieć w dobrej formie! Tak trzymać!
Ja też się martwiłam dziś o Makczę, bo pisała, że w szpitalu ma WI-FI, więc... ale odpędzam złe myśli, pewnie jest zaabsorbowana Helą.
Nie mam odwagi jeść wszystkiego...ale jak Franek skończy miesiąc, to na pewno będę więcej próbować. A to już niedługoMakcza lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA do mleka matki jedzenie przedostające sie w szpitalu mówili ze po ok 3-4 h a położna środowiskowa twierdzi ze po 12 h ale ta co do mnie przychodzi to pożal sie Boże masakra jakaś zamiast pytać sie o dxiecko czy cos o opiece powiedzieć to gada o naszym mieszkaniu wykończeniu osiedlu a wizyta pierwsza trwała 10 min dziś to nawet do domu nie weszła tylko w drzwiach
zapytała czy wszystko ok nie odp jej jeszcze a ta no to dobrze ze dobrze i ze czas ja goni i poszła
Polska służba zdrowia
a pózniej jak cos sie dxiecku sanie czy jak rodzice biją dzieci to ze opieka społeczna robiła wszystko
eh a ta nawet na mała nie spojrzała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 18:28
-
Miriam, szkoda, że tak trafiłaś. Ja ze swojej jestem bardzo zadowolona, każda z 4 wizyt trwała ok.20 minut, wypytaliśmy ją o wszystko a wczoraj pokazała nam jak kąpać Franka w pojedynkę. Myślę, że po prostu nie miałaś szczęscia do tej położnej, ale nie zrażaj się do NFZu, bo pracują tam też super ludzie. Udało Ci się dodzwonić na Hallera?
Moja położna drugi raz w ogóle nie przyszła dzis dzwoniłam do niej zapytac o Tymka brzuch i kazała dawać dobrocią koper włoski z cukrem bo jest goraco i dziecku chce sie pic a wszędzie trąbią zeby nie dawać pic jak sie piersia karmi i jeszxze ten cukier:/
Walabia dajemy espunisan 3 razy dziennie.
My na usg biodrek idziemy 7 maja do luxa jestvtam mega lekarz bardzo polecany wiec od razu sie zapisalisny ale pediatra w NFZ chciała dac skierowanie wiec Miriam musisz poprosić swoja o takie skierowanie.
Tymekowi zmieniam pieluche w nocy przed karmieniem bo jak zmueniałam po to mu sie ulewalo trzeba było go przebierać i sie sttasznie rozbudzal. Dzis synek zafundował mi kupe aż pod pachy on w kupie ja przewijak hehe szybko pod kran go wzielam dobrze ze to było po powrocie ze spaceru hehe od wczoraj wprowadziłam jabłko surowe i jogurt o od razu z kupa łatwiej Tymkowi idzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 19:03
-
nick nieaktualnywalabia wrote:Miriam, szkoda, że tak trafiłaś. Ja ze swojej jestem bardzo zadowolona, każda z 4 wizyt trwała ok.20 minut, wypytaliśmy ją o wszystko a wczoraj pokazała nam jak kąpać Franka w pojedynkę. Myślę, że po prostu nie miałaś szczęscia do tej położnej, ale nie zrażaj się do NFZu, bo pracują tam też super ludzie. Udało Ci się dodzwonić na Hallera?
No tak trafiłam bo sąsiadka 2 lata temu miała podobno ekstra położna wlasnie zastanawiałam sie czy mozna zadzwonić i zmienić na inna ale pewnie nie -
nick nieaktualny
-
Miriam wrote:Niestety nie jutro będę próbować dalej.
No tak trafiłam bo sąsiadka 2 lata temu miała podobno ekstra położna wlasnie zastanawiałam sie czy mozna zadzwonić i zmienić na inna ale pewnie nie
Oczywiście, że można zmienić! Nikt Cię nie może zmusić do korzystania z usług tej pani. A przy okazji powiedziałabym w przychodni jak wyglądały wizyty, żeby mieli wyobrażenie kogo zatrudniają...
Dziewczyny. Dłuuuugo wyczekiwany Franio w końcu wyskoczył. Po 30 h wywoływania porodu udało się urodzić naturalnie
ma 57cm i 3940 g,jest piękny
w domu wrzucę fotki. Pa Ciotki
walabia, doris85, Ewelina, Tusia89, Miriam, lusia22, Mirella, stardust87, Chiang Mai lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chciałam Was zapytać, czy przy przewijaniu używacie mokrych chusteczek? Bo ja postawiłam sobie przy przewijaku podgrzewacz do butelek w którym mam stale ciepłą przegotowaną wodę i czyszczę Frankową pupę wacikami i samą wodą. I wydaje mi się, że bardziej to lubi niż mokre i zimne chusteczki.
Walabia ja chciałam woda z mydłem przemywac ale napełnienie miski woda przed każdym przewijaniem jakos mi nie wyszło i zostały chustki. Super pomysł z tym podgrzewaczen.
Ja dzis jakas w nocy nieprzytomna bo Tymek 3 razy zasikał cały bok piżamy a zawsze kontroluje zeby siusiak był w dol. Od 4.30 był ryk myslalam ze przez ta piżamę ale po przebraniu nic nie pomogło cyc tez przyniósł ulgę na pół godziny w koncu wzielam Tymka na brzuch lulajac ze smoczkiem troche sie uspokoił.
Walabia a espunisan używacie doraźnie czy przed każdym karmieniem?