Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie te wszystkie alergie załamują, bo zanim się ustali od czego dziecko cierpi, to trochę czasu minie... Ja dziś na obiad wcinam ziemniaki gotowane z marchewką
i już trochę tęsknię do normalnego odżywiania się. Ile planujecie karmić piersią?
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Ja chciałam do k 6 miesiąca, ale jak będą takie akcje alergiczne to do k 3 miesiąca albo już jak pediatra zarządzi. Staram się pogodzić z ta myślą, ale byłoby mi strasznie szkoda. Dzięki karmieniu czuje taką wyjątkową więź.
-
eh te diety... ja też już tęsknie na schabowym
moja położna powiedziała, że jeśli nie chce mieć dziecka alergika to mam jeść i wprowadzać bardzo wolno, w małych ilościach, wszystko to na co mam ochotę. Powiedziała dosłownie tak: jeśli masz mega ochotę na ogórka kiszonego,to zjedz małego ogórka i obserwuj dziecko. JA jednak boje się... tak bardzo boje się kolek... ;(
Dziś zjadłam jogurt naturalny z płatkami z cynamonem... ale tez zjadłam pomidorówkę, więc w sumie jak coś będzie nie tak to nie będę wiedziała czy to od pomidorówki czy nabiału...
Kurde tak długo Wam śpią maluchy??? u mnie dziś w nocy mały z dwa razy przespał po 3 godziny więc byłam szczęśliwa... -
ja niby chciałabym do roku karmić ale nie wiem jak to wyjdzie. w sumie nic nie wskazuje na to żebym nie mogła do roku karmić bo pokarm mam... ale nie wiem czy ja dam radę.
Właśnie ta wyjątkowa więź... ja jakoś tego tak nie odbieram ale mam nadzieję, że przez to nie nazwiecie mnie wyrodną matkąbardzo kocham mojego Frania i oddałabym za niego życie ale karmienie piersią jest dla mnie bardziej jak obowiązek matczyny, choć oczywiście lubię trzymać go na rękach i tulić. Być może odbieram to tak bo miałam problemy początkowo z dostawieniem małego, "pogryzł" mi brodawki do krwi, teraz cały czas karmię w kapturkach, choć już sobie prawie wyleczyłam i jest lepiej. Jednak chcę karmić piersią bo wiem, że jest to coś najlepszego co mogę dać swojemu dziecku.
-
Doris moze cie to pocieszy, moze nie ale moja siostrzenica miala zdiagnozowana skaze bialkowa i co prawda menu mojej siostry bylo mocno okrojone ale jakims cudem udalo jej sie karmic...prawie 3 lata..choc moze nie miala az tak mocnej tej alergii, nie wiem...
My dzis po stresujacym poranku, malemu robili usg glowki, ale na szczescie wszystko w porzadku:)doris85 lubi tę wiadomość
-
Ja bym chciała do roku nie ukrywam, że tez troche z wygody bo wszędzie cycka wyciągnę i spokój a te butelki, grzanie mleka itd szczególnie na mieście jakos mnie nie zachęca no ale zobaczymy ile pokarmu bede miała obrał pózniej jak juz wprowadza sie stałe pokarmy to cyc jest 2-3 razy dziennie tylko.
Ja tez juz nie wiem kurde Tymek spi ładnie od 20 lub 21 do 4-5 rano a potem ryk i nic nie działa, niezależnie co jem mam wrażenie ze z brzuchem jest ciagle tak samo:/ wydaje mi się, że to przez gazy i powietrze łykane podczas jedzenia bo nie zawsze udaje nam się odbić a czasem udaje się z 3 razy podczas karmienia wiec wiem ze potrzebuje odbicia a mimo tego pręży sie i wygina i nie moze.
Dziewczyny kiedy idzie sie na pierwsza wizytę u neurologa zeby sprawdzić czy napięcia mięśniowe itd sa ok bo gdzies czytałam ze takie prezenie malucha czesto zwala sie na kolki a to problemy z napięciem sa.lineczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytanie co do usg bioderek gdzie to sie idzie bo pediatra powiedziała ze mam sie zapisać to wypisze mi skierowanie dzwoniłam do przychodni na romera w Warszawie to baba strasznie nie miła zaczęła sapać ze muszę miec skierowanie i to nie od pediatry tylko od lekarza ktory prowadzi mi dziecko czyli od kogo Póki co byłam tylko u pediatry może wy macie jakieś namiary na to usg gdzieś w Warszawie kurde porwalam sie na opiekę na NFZ ale jednak chyba wykupie ten pakiet w luxmedzie bo załatwić cokolwiek na NFZ to jakaś porażka a miłe te baby ze szok brrr
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Miriam, u nas jest tak: idziemy jutro na wizytę do pediatry (NFZ) i ma dać nam skierowanie na USG. A wcześniej się już zapisaliśmy, zanim dostaliśmy skierowanie (przychodnia na pl.Hallera). Tak poleciła nam zrobić położna, która nas odwiedzała. Musisz koniecznie poprosić swojego pediatrę o skierowanie, myślę, że warto skorzystać z tych badań na NFZ.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mam numer, ale położna mnie uprzedziła, że dodzwonienie się graniczy z cudem, więc poszliśmy i się zapisaliśmy. Ale może Tobie się uda! 22 6192840, 22 6701175.
Położna uprzedziła nas, że będą pytać o skierowanie, i kazała nam powiedzieć, że dostaniemy je na pierwszej wizycie u pediatry która jest przed nami a zapisujemy się już teraz, bo są odległe terminy (nas zapisali na 23 maja).Miriam lubi tę wiadomość
nick nieaktualny