Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zoja buntowniczka hehe:) jeszcze chwila i zaraz wszystkie nasze maluchy beda na świecie :)dziewczyny 8 maja idziemy na szczepienie i chciałam Was zapytac jaki sposob wybierajcie czy pojedynczo czy 5w1 czy 6w1?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 19:06
-
Ja pojedynczo, nie mam zdania to przynajmniej oszczędzę.
Wykrakałam, dzisiaj cały dzień marudzenie i kupa biegunkowa. Na buzi wciąż mamy brzydka wysypkę. Jutro rano przychodzi położna to wypytam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 19:24
-
kozgo wrote:
Ja byłam dzis u ginekologa powiedział ze szew piękny i maści nie trzeba chyba, ze chce. Wszystko pięknie sie zagoilo, macica sie obkurczyla i m zielone światło na wszelka aktywność w tym seks:) dostałam tez tabletki anty dla karmiących matekpowiedział ze te bóle co mam na brzuchu to normalne bo przez przecięte nerwy jest ona taka wrażliwa i troche potrwa zanim sie unormuje.
dostalas tabletki anty ? Ja tez bylam dzisiaj u gina wszystko ok macica sie obkurcza ladnie ale jeszcze troche zostalo. Zapytalam o anty to powiedzial mi ze najwczesniej w lipcu !!! bo sobie krzywde zrobie jesli zaczne brac wczesniej hmmmm to ja nie rozumiem dlaczego tak powiedzial i w sumie nie dopytywalam bo uznalam ze skoro tak mowi to pewni wie dlaczego ale teraz Ty piszesz ze dostalas wiec juz nic z tego nie rozumiem zwlaszcza ze roznicza miedzy naszymi porodami jest niewielka -
Miriam ale ladnie wygladasz no i corka boska
Ja dzisiaj spr wage u gina i mam 78 czyli 10 kg zeszlo od porodu tylko ze Ty jestes szczuplutka a ja mam wrazenie ze duzo grubsza od Ciebie jutro wstawie fotke bo to ciekawe przy takiej samej wadzea powiedz ile masz wzrostu ? Ja mam 170 cm
Miriam lubi tę wiadomość
-
Ja od porodu straciłam 11kg 6 zostalo czyli mam wagę 62 przy 175cm. Mi lekarz dał tabletki limetic i powiedział ze od przyszłego tygodnia śmiało moge bo to dla matek karmiących wprawdzie jeszcze nic o nich nie czytałam ale faktycznie dziwnie moze różnica jest miedzy cc a naturalnym sama nie wiem. Teraz to kurde mam zagwostke bo nie chce sobie krzywdy zrobic a gumek nie znosimy a teraz ponoć najłatwiej wpasc wiec przerywany odpada.
-
Macie może doświadczenie z wysypkami? Zosia cała wysypana na buzi, główce, karku do tego jeszcze pojawiły się żółte strupki pod nosem i na uszkach. Ma to już ponad tydzień i nie za bardzo schodzi po fenistilu. Martwi mnie to. Odstawiłam nabiał wiec jeśli to skaza to powinno być lepiej a nie jest.
-
Doris moze podpytaj dziewczyny na po narodzinach i wrzuć zdjecie krostek ale chyba najlepiej zeby zobaczyła to położna albo lekarz, moze mała na cos innego ma uczulenie co jesz hmm? Moze ma na jakis kosmetyk np Tymek po hippie w szpitalu miał sucha i pekajaca skore a niby hipp ma najlepszy skład. Puki co nie mieliśmy zadnych przygód z wysypka wiec nic więcej nie pomogę.
-
kozgo wrote:Powoedzial ze okres przy karmieniu piersia moze nawet byc po 6-9 miesiącach a te tabletki zaczyna się od dowolnego dnia i nie robi sie przerw. Mam takie plemienia jeszzE jak na koniec okresu się ma.
No ja mam dokladnie takie samo plamienie . Poczytalam troche o antykoncepcji w necie ale nigdzie nie pisza zeby tyle czasu czekac z tabletkami wiec nie rozumiem o co chodzilo mojemu ginkowino ale skoro tak mowi to sie zastosuje aczkolwiek wizja stosunku przerywanego tez nie brzmi zachecajaco zwlaszcza ze my rowniez prezerwatyw nie tolerujemy
((
-
Lissa no mój maz powiedział ze dla niego to teraz za duzy stres bo drugie dziecko to raczej za 3 lata bo teraz w kawalerce na 2 warunków nie mamy niby przed poczęciem Tymka ponad rok udało nam sie nie zajść przy stosunku przerywanym ale wtedy podchodzilismy jak bedzie to bedzie
-
kozgo wrote:Lissa no mój maz powiedział ze dla niego to teraz za duzy stres bo drugie dziecko to raczej za 3 lata bo teraz w kawalerce na 2 warunków nie mamy niby przed poczęciem Tymka ponad rok udało nam sie nie zajść przy stosunku przerywanym ale wtedy podchodzilismy jak bedzie to bedzie
No i u nas identyczna historia , planujemy kolejne ale dopiero jak maly osiagnie minimum 2 lata to wtedy bym chciala zajsc z drugim . My przez 3 lata stosowalismy stosunek przerywany, potem tabletki ale tez wlasnie slyszalam o przerywanym ze po ciazy mozna szybciej zajsc w kolejna ciaze , no nic bedziemy uwazac jak tylko sie da to tego lipca
-
doris a jak wygląda ta wysypka??? bo mój mały ma takie czerwone plamki i jakby malutkie pryszcze, takie żółtawe chrostki. Czasem znika czasem więcej wychodzi, jednak miał już to od urodzenie, jest to rumień noworodkowy, teraz ma tylko sporadycznie. Jednak w Twoim przypadku to nie wiem czy by to mogło być to... bo różnica między naszymi szkrabami jest trochę. Chyba, że zjadłaś coś nowego i to reakcja alergiczna.
Dziewczyny zastanawiam się nad jednym faktem. Mój mały zazwyczaj przysypia przy cycu, jak skończę go karmić odkładam do kołyski i on zasypia, jednak zanim dokładnie zaśnie, coś go meczy, zasypia i nagle przychodzi jakby skurcz, pręży się i stroi miny, czasem popiskuje ale jakoś strasznie nie płacze(trwa to kilka sekund). Potem znów próbuje zasnąć i znów ten skurcz i tak zanim zaśnie to z 4 razy takie coś przychodzi... czy może być to spowodowane tym, że nie odbijamy po jedzeniu???? niby przy karmieniu piersią nie trzeba odbijać... -
nick nieaktualnyLisa jestem wyższa 178 tak myślałam całe życie tak mierzyli w szkole a w szpitalu przed Zzo okazało sie 176 cm
ja ważyłam przed porodem 97,5 kg dokładnie teraz juz prawie 20 kg mniej w środę po powrocie po 6 dniach od porodu ważyłam 81 wiec sporo straciłam odrazu Zoja prawie 4kg
no i ja rodziłam siłami natury to przy wysiłku chyba ze 100 kg powinnam stracić
jednak to inaczej sie gubi kg po cc a po sn
Wszystkie szybko wrócimy do normy chociaż moje 64 kg hmm marzenie a jeszcze 55 sprzed 2 lat ahh chciało by sie -
Tusia mój Tymek pochrapuje, pręży sie i "gada" zawsze przy usypianiu juz się przyzwyczaiłam do tego i nie zależnie czy go odbijam czy nie, natomiast karmie piersia i staram się Tymka odbić chociaż nie zawsze się udaje bo widze, że jak go nie odbije to go tam meczy więcej się pręży, wygina i męczy.