X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - Ale cudny blondasek!

Martusia - trzymamy kciuki!

Koral - wprawdzie nie pracuje w zawodzie ale jako koleżanka z forum i psycholog z wyuczenia - radzę skonsultuj! Po co masz się męczyć sama z depresją. Nie wolno bagatelizować sprawy własnego cierpienia. Twój układ nerwowy jest mega przeciążony. Może będzie potrzebne mu wsparcie w postaci paru spotkan z psychologiem albo jakiś leków.

3i49cwa1t57en9fi.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia172005 wrote:
    No dziewczyny jadę na IP od wczoraj boli mnie brzuch a od rana mam opławy z krwią i wody mi też chyba się są za razem z krwią wiec jadę zobaczymy co mi powiedzą. Cholera stresa mam
    martusia172005 trzymam kciuki :) będzie dobrze a stres normalne, że jest.

ewelina Tysio słodziaczek!

Koral popieram Chiang Mai dobrze zrobi pogadanka z fachowcem nie zaszkodzi a może poukładasz sobie wszystko:) i będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 12:01

dqpri09knl7nzqjn.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze na KTG są ja czuje się coraz gorzej, rozwarcie na 2-3 palce na szczęście wody ok. Po rozmowie z lekarzem powrót do domu i tu czekanie na rozwój akcji. Mam się ruszać i dużo chodzić a jak akcja ruszy to wrócić do nich.

relgzbmh71xqedw7.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia, to dziś może urodzisz :D POWODZENIA!!!!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia chodzenie pomaga. wiem co mówię, z mężem spacerowałam po korytarzu i rozwarcie zaraz poszło z 4 na 7 :P

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, może pomaga jak się chodzi z mężem? :P

ot1z8e0.png

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina. Superowy chłopak ;)
    Karina ogromne gratulacje!!!!!
    Koral kochana, mam nadzieje że Wasza trojeczka właśnie wychodzi ze szpitala.
    Martusia trzymam kciuki za progres jak najszybszy. Dziewczyny co z Makcza??? Macie moze jakies informacje z innych kanałów moze???
    Ja jestem od rana na oddziale. Założyli mi ten śmieszny cewnik Foleya. Zaczęły sie jakieś skurcze, ale teraz mi przeszło. Potem pewnie oxy. Cos czuje ze troche tu zabawię :/

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral - suuuuuuuuper! Bardzo, bardzo się cieszę, kochana! :) Ucałowania dla Twoich dzielnych chłopców! :D

Nieśmiała - trzymam kciuki, żeby szybko poszło :)

Martusia - zazdroszczę, że u Ciebie coś się zaczyna dziać... Ja wczoraj byłam na ktg - wszystko w porządku, skurczy brak, rozwarcia brak, szyjka nie wiem jaka długa, ale długa. U mnie to zupełnie nic się nie dzieje...

Właśnie - czy ktoś wie, co z Makczą??

iv09mg7y9aya90me.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ja też mam taka nadzieję że w końcu się ruszy ale nic nie jest na pewno. Teraz sprzątam później idę posadzić ogórki,później idę pobiegać za piłka z męża chrześniakiem a wieczorem może męża namowie na współpracę :P i zobaczymy czy podziała.

Koral wiedziałam że wszystko jest ok teraz spokojnie możesz wrócić z chłopakami do domku i dalej cieszyć sie macierzyństwem:)

Nieśmiała powodzenia trzymam kciuki za Wasza dwojeczke ;)

relgzbmh71xqedw7.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina jaki blondasek super i jakie włoski długie:)
    Koral super ze jest dobrze i wychodzicie w sumie nie mogło byc inaczej :)

Martusia chodź duzo i trzymam kciuki po takich aktywnościach na pewno cos ruszy:)

Ja byłam dzis u ginekologa powiedział ze szew piękny i maści nie trzeba chyba, ze chce. Wszystko pięknie sie zagoilo, macica sie obkurczyla i m zielone światło na wszelka aktywność w tym seks:) dostałam tez tabletki anty dla karmiących matek :) powiedział ze te bóle co mam na brzuchu to normalne bo przez przecięte nerwy jest ona taka wrażliwa i troche potrwa zanim sie unormuje.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, cuuuuuuuuudnie! Wracajcie szybko do domu i cieszcie się sobą!!!

Ewelina, piękny Mateuszek! Jakie cudne blond włosy!!!

Nieśmiała, niech nasz ostatni Franeczek kwietniowy szybko wyjdzie na świat, bo jestem go straaasznie ciekawa!!! Trzymaj się dzielnie!

ot1z8e0.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral - cudowne nowiny:) teraz na spokojnie wrocicie do domku:)
    Martuska trzymam kciuki za rozwoj akcji:)
    Niesmiala tobie tez szybkiego plum

U nas maly odsypia bo do 14 spal malutko. Ogolnie spokojny do momentu zmiany pieluchy, tegonie lubi bardzo...no i przy wizycie okazalo sie ze ma malego wodniaczka na jaderku...no i musialam go dokarmic bo mleczka nadal niewiele w cycusiach ale mam nadzieje sie rozkreci:)
    Ja sie czuje spoko, duzo lepiej niz poprzednio wiec jest spoko:)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, te wodniaki to podobno bardzo częste. Mi pediatra w szpitalu powiedział, że mało który chłopiec tego nie ma przy urodzeniu.

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral rewelacja :)

A co do Makczy to pewnie juz tuli Helenkę :) jeżeli jej wywoływali porod i męczyła sie tak jak ja to wcale sie nie dziwie ze sie nie odzywa bo wymęczona byłam jeszcze wariatkę na sali miałam wiec myślałam tylko o tym jak tu choć na 5 min przysnac

Makcza lubi tę wiadomość

• Elle Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    A co do Makczy to pewnie juz tuli Helenkę :) jeżeli jej wywoływali porod i męczyła sie tak jak ja to wcale sie nie dziwie ze sie nie odzywa bo wymęczona byłam jeszcze wariatkę na sali miałam wiec myślałam tylko o tym jak tu choć na 5 min przysnac

Nooo - pewnie jest tak, jak piszesz, Miriam :) Trzeba czekać cierpliwie - na pewno się odezwie :)

A Ty jak tam w roli mamusi się odnajdujesz? :) Jak Zojka?

Makcza lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Zojka wlasnie ciągnie cyca :) i to istna dyrektorka dyktatorka rządzi mną jak chce :) wystarczy jeden krzyk i jestem na jej zawołanie :) nie protestuje i jak wierny podwładny wykonuje wszystkie rozkazy :) nawet śpi ze mną z cyckiem w buzi przez cała noc Czarek jeczy ze ja tego uczę no ale nie mam sumienia jej odkładać do łóżeczka jak płacze w nim :)

mala_mi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2uj350z.jpg
    Charakterek po mamusi :)

Mała tygrysica
    2cwmlxj.jpg

No i mamusia teraz wyglada tak 78kg czyli jeszcze 14 na plusie
    2edw7l2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 17:33

mala_mi, walabia, Bea_tina, NataliaK, Galanea, Lissa, Tusia89, Makcza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie wiem dlaczego raz wychodzą ok a raz bokiem :/

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIRIAM, nie dziwię Ci się, że straciłaś głowę i jesteś cała do usług tej przecudnej istotki :D Czyżby Zoja na pierwszej fotce pokazała ciotkom 'faka'? :P Pewnie chce Cię mieć wyłącznie dla siebie ;)
    A Ty kochana wyglądasz kwitnąco :) Brzuszek zniknie, daj sobie czas. A te dodatkowe kilogramy Zojka wyssie z Ciebie szybciej niż się spodziewasz :)
    Dużo zdrówka dla Was :*

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ten fuck to nie do cioć to do babci tzn mojej teściowej :)

NataliaK, Galanea, mala_mi, Mantysa lubią tę wiadomość

‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ