X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale stresy, widzę że u większości mam. Trochę pocieszające to jest...

U nas od 1:00 do 3:00 próbowałam jakoś pomóc Frankowi w spaniu, ale nic nie pomagało, w końcu chyba zasnął ze zmęczenia. Od 6:00 do 10:00 to samo, w końcu podaliśmy mu Espumisan i po karmieniu zrobiło się lepiej, teraz sobie słodko śpi. Mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej z tym brzuszkiem.

W dodatku wczoraj mieliśmy stresującą wizytę teściów - obrazili się na wejście, że prosimy ich o zdjęcie butów! (do tej pory nigdy tego nie wymagaliśmy, ale odkąd położyliśmy jasną wykładzinę w sypialni przez którą trzeba przejść do kuchni, no i do tego Franek tam śpi, to nie chcemy żeby nam wnosili syfy z ulicy, to chyba zrozumiałe...) No i siedzieli obrażeni, wcisnęli nam jakieś świąteczne ciasta - bo im zostały... (których i tak nie mogę jeść) i obrażeni wyszli po 5 minutach. Może stąd ta niespokojna noc Franka? Zeby było mało dziś o 8:30 ktoś zadzwonił do drzwi (leżeliśmy we trójkę w łóżku - ja z poplamioną mlekiem piżamą, Franek płaczący z bólu brzuszka, suszarka włączona) i okazało się że to mój stryj nas postanowił odwiedzić bez zapowiedzi. No ręce opadają. Na szczęście mój mąż robi się coraz bardziej asertywny, zamknął drzwi od sypialni, powiedział stryjowi "słuchaj, tak sie nie robi, że przyjeżdża się bez zapowiedzi" po czym zrobił mu herbatę i po 30 minutach odprawił. Dziwną rodzinę mam. Próbowałam Franeczkowi wyjaśnić, że niestety nie mieliśmy wpływu na dobór członków rodziny dla niego.

Bea_tina lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia mój Tymek ostatnią zrobił w sob wieczorem :/ niby doktor mowila ze to oznacza ze dobrze przyswaja pokarm ale i tak mnie to stresuje i czekam na kupę jak na zbawienie chociaż brzmi to dziwnie hehe

Koral tylko Tymek nie tyle zasypia przy cycu tylko wypluwa i nie chce jesc dalej no i zawsze jak go dłużej na cycu przytrzymam to duzo ulewa heh:/ no nic bede dalej ten początkowy odciągać i zobaczymy.

Karina mi tez powiedzieli jak mi wody odeszły ze jak skurczy nie bedzie to musze czekac dobę i tak sie zestreowal ze dziecko bedzie miało za mało wod ze dostałam skurczy w ciagu godziny hehe

Makcza czekamy na wieści :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się tego pięknego dnia!

Biegunki poszły precz, pupcia blada i piękna;) Zosia znosi dzielnie moje wczorajsze obżarstwo. Poza tym ostatnio regularnie przesypia wieczorem 3-4h a w nocy 5. Żyć nie umierać:)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:47

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowana większość rzeczy których się boimy nie zdarza się i tego się trzymajmy. Głowa do góry. Wszystko będzie dobrze.

walabia lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, ale lekarze pewnie nie sugerowali nawet tej opcji której się obawiasz, prawda? Będą robić jeszcze jakieś badania?

ot1z8e0.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis o 12:28 przyszedl na swiat Mateuszek:) ma cale 60 cm i wazy 3750g:) dostal tez 10 pkt:) ogolnie jestesmy mega szczesliwi, maly jest przekochany:)

Chiang Mai, Miriam, doris85, walabia, Mirella, lusia22 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina - wielkie gratulacje!!!

Koral - trzymaj się jakoś! Albo my Cię potrzymamy... nie wiem jak Ci pomóc :/

A moja Gaja od wczoraj słabo śpi w dzień... Przez co strasznie absorbująca jest. Mamy 16.00 a ja nie miałam kiedy iść pod prysznic!. Chyba zacznę mierzyć czas snu bo nie wiem czy wychodzi te 16-20h. W każdym razie wciąż przesypia ładnie noce :)

Karina1989 lubi tę wiadomość

3i49cwa1t57en9fi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina gratulacje

Koral głowa do góry bedzie dobrze mocno zaciskam kciuki

Marysia ciesz sie ze w nocy śpi a nie na odwrót :P

Karina1989 lubi tę wiadomość

• doris85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dziś dzień czujności i marudzenia. Mała patrzy się tak, że przewierca mnie wzrokiem;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:) ja z sierpnioweczek ;)

Mam takie pytanie,bo kupilam dzisiaj becik dla corci ale 70x70. Jak myslicie...nie bedzie za maly? czy lepiej kupic wiekszy 80x80?

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli już kupiłaś to OK:) Moim zdaniem wszystko co wieksze jest bardziej praktyczne bo starczy na dłużej, ale może urodzisz kruszynkę :)

ot1z8e0.png

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Wszystkim nowym mamusią serdeczne gratulacje. Tobie Karina szybkiego powrotu do domku.

Trochę ostatnio mnie nie było słychać ale nie wiem dlaczego z laptopa nie mogę nic napisać a dopiero dziś odebrałam swój tel z naprawy. U nas nadal cisza w piątek mamy KTG a na sobotę termin ;-)

Koral jesteś dzielna babka naprawdę dasz sobie radę zobaczysz wierzę w Ciebie, a Kubuś zobaczysz szybko wyjdzie z tego a z czasem nabierze więcej sił i może to on będzie bardziej zaczepiać Antosia :)

Nasze kwietniowi chłopcy to takie słodziaczki że ach. Czekam na więcej zdjęć naszych księżniczek kwietniowych. Pozdrawiam

Joala lubi tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rekord niespania. Franek spał między 12:00 a 12:30 pół godziny, godzinę na spacerze 15:00-16:00 i teraz próbuje usnąć. Ciekawe czy oznacza to spokojną noc ;)

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a Tymek zawsze po karmieniu był tak godzinkę aktywny a potem szedł spac a teraz po karmieniu strasznie płacze w dzien i musze mu smoka dac bo nic nie działa czy Wy czesto dajecie maluchom smoka? Wreszcie troche kupy poszło hurra ale Tymek jakis niespokojny w sumie duzo spi ale cały czas sie napina i wygina, a dzis maz w pracy wiec samotna kapiel nas czeka.

Doris a co Wam najbardziej pomogło na brzuch?
    Walabia a resztę czasu Franek był aktywny i spokojny czy męczyl go brzuch ze nie spał?
    Karina mega gratulacje ale długi chłopak :)
    Koral trzymam kciuki za Kubę mam nadzieje, że wszystko bedzie dobrze i zaraz będziecie razem w domku:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral jestem myślami z Tobą, skoro lekarze nie zakładają nic groźnego to nawet nie myśl w tych kategoriach, dasz radę, pamiętaj, że doświadczamy takich problemów, z którymi możemy sobie poradzić. Wiem, że jest Ci ciężko, żadna z nam nawet nie potrafi sobie wyobrazić jak bardzo ale dasz radę, czego nie zrobi matka dla swoich dzieci... masz w nas wsparcie.

Dziewczyny mam pytanko, pobolewa mnie brzuch/żołądek już sama nie wiem co... często w nocy jak się kładę. Położna powiedziała, że może być to od dźwigania. Mały dziś prawie dobił do masy urodzeniowej 4350 więc może ten ból brzucha od tego że go za często noszę tak jak mówi położna???? i jeszcze jedno.... długo używałyście wkładów poporodowych??? ja muszę cały czas... już nie liczę nawet,która to paczka... i zastanawiam się bo już wczoraj nawet nie krwawiłam a dziś znów krew na wkładzie. Jest to normalne????

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia a co ile Franek się Ci budzi w nocy??? mój domaga się karmienia tak co ok 2h... czasem co 1,5 sporadycznie przekracza magiczne 2h i wtedy jestem szczęśliwa, że mogę dłużej pospać. :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ja daję dość często w sumie... jak tylko mały jest niespokojny albo jak nie może zasnąć i płacze to smok jest niezawodny wtedy... ale dziś mój maluszek ssał sobie kciuk, fajny widok. :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, aktywność Franka to za dużo powiedziane. Raczej marudzenie. Próbował usnąć parę razy, ale coś ewidentnie go męczy, bo nie dał rady, biedaczek. Na szczęście teraz usnął.

Tusia, ja nadal używam podpasek i krwawię jak przy końcówce okresu.

Franek w nocy budzi się bardzo różnie. Rekord to 7 godzin :D ale bywa też pobudka po 3 godzinach.
    Absolutnie nie dźwigaj Franka! Wiem, że łatwo powiedzieć, ale ja w szpitalu dostałam zakaz noszenia Franka przez miesiąc. Oczywiście go podnoszę, ale staram się nie chodzić z nim - razem leżymy, albo kładę go na kolanach.

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A smoka dajemy jak przychodzi pora usypiania.

ot1z8e0.png

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ