Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, parę razy wywoływałyśmy Cię na III trymestrze, ciągle myślę o tym jak przetrwałaś święta z teściami i jak rozmowa z Czarkiem! Przepraszam za prywatę, ale parę osób wsiąkło w tę historię, napiszże coś :).

• Lissa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje :-) a ta pierwsza fotka to z dedykacja dla tesciowej :D

Tusia89 lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa jęzorek mistrz haha:)

Lissa lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis od 7 koncert życzeń nic nie pomagało, zobaczymy jak teraz po cycu bedzie a jak u Was noc?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczynki ja to nie chce zapeszac ale moj to istny Aniolek . Klade go spac tak ok 23. wczesniej kapiel , mizianie cyc i dobijanie butlka . Spi tak srednio do 4 czasem dluzej je butle i zasypia w tym samym momencie potem pobudka ok 8 cyc no i juz raczej jest pobudzony przez dluzsza chwile tzn zwiedzanie swiata potem krzyk na cyca itp . Krzyk pojawia sie tylko wtedy jak po przebudzeniu nie zdaze szybciej dobiec do niego bo u niego jedzenie to ma byc tu i teraz jak nie to zawolamy sasiadow swoim krzykiem do pomocy :D

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moj ma w ciagu dnia silny odruch ssania wiec dosc czesto go czestuje smoczkiem . Bylismy u pediatry przybiega prawidlowo pol kg w 2 tygodnie i 2 cm do przodu :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc spokojna, ale już o 2:00 pobudka na karmienie, nie udało się odłożyć Franeczka do łóżka:( Mąż zrobił to dopiero o 4:00, (i się nie obudził!) a o 5:30 znów jedzonko. Potem o 7:00 i 9:00, teraz malec śpi. Dzień zapowiada się spokojnie, chyba, że znów będą brzuszkowe problemy. Jutro mamy pierwszą wizytę u pediatry!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziwnie. Mała raz śpi po 7h a w dzień co chwila by jadła. Przed chwilą była położna i powiedziała, żeby jednak karmić więcej jak chce. Poza tym wysypka dzisiaj paskudna. Wg położnej to skaza białkowa. W dodatku z ucha jej się coś żółtego wylewa:/ Boję się, że to jakieś zapalenie ucha.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris, a ta skaza białkowa jest mimo tego, że odstawiłaś nabiał?!?

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 10:41

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dziś zaliczyłam chyba pierwsze nieprzerwane 3 godziny snu od porodu, a to już tydzień minął! Młody pospał z nami bo odkleiły się paski od pieluszki i zasikał biedny całe prześcieradełko w koszyku, a w nocy nie chciało mi się zmieniać. Teraz grzecznie chrapka w łóżeczku - powoli jakoś może go przyzwyczaimy. Dziś jeszcze położna przyjdzie zdjąć mi szwy, a tatuś będzie kąpał synka pod nadzorem ;).
    Wczoraj z ciekawości weszłam na wagę - zostało jeszcze 5 kg do wagi sprzed ciąży, łącznie przytyłam ok. 15, ale dwa zgubiłam w szpitalu jak założyli mi ten cewnik i przyszły skurcze :D. Ciekawe jak tam nasze poterminowe dziewczyny, ale patrząc na datę myślę, że są już dawno po i odpoczywają.
    Kurcze, Wy już o seksie a mi nawet ciężko o tym pomyśleć :D. Chyba trzeba czasu...
    Kozgo, pamiętam, że pisałaś kiedyś o dokumentach do macierzyńskiego. Czy musiałaś mieć jakieś zaświadczenie ze szpitala o tym, że poród się odbył?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 10:44

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Miriam, parę razy wywoływałyśmy Cię na III trymestrze, ciągle myślę o tym jak przetrwałaś święta z teściami i jak rozmowa z Czarkiem! Przepraszam za prywatę, ale parę osób wsiąkło w tę historię, napiszże coś :).

Chciałam tylko napisać, że już się dokopałam do ciągu dalszego historii na pielęgnacji. Szczerze współczuję, Miriam, ale twarda babka jesteś, dasz sobie radę :).

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• walabia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, ja dostałam w szpitalu zaświadczenie lekarskie z informacją o urodzeniu dziecka, które złożyłam w pracy razem z wnioskiem o urlop macierzyński. Tobie nie dali?

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, a co położna na to powiedziała? To normalne,że jest skaza mimo, że nie jesz nabiału?

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:49

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Poza tym mleko w proszku jest we wszystkim :/

Co masz konkretnie na myśli?

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris czasem wlasnie sa przypadki ze maluchu na mleko mamy są uczulone chociaż mam nadzieje, że to nie to. Ewelina zaświadczenie dostałam razem z wypisem ze szpitala.

Dzis Tymek marudny jak go biorę do nas nad ranem do lozka to nie chce wcale spac tylko płacze ;( teraz troche na rękach ze smokiem zasnął. Diety pilnuje wiec juz nie wiem od czego tak.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w ogóle dziwne, bo jak Zosia może być uczulona na moje mleko skoro tak elegancko przyswaja (400g/ tydzień)?

Walabia, np. w chlebie a śladowe ilości mogą być dosłownie we wszystkim tak jak orzeszki arachidowe - wystarczy że są "na zakładzie"

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris w sunie racja jakby była na Twoje uczulona to by chyba wymiotowała. Nasz Tymek tez tak duzo przybiera.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i położna powiedziała, że jak tak szybko przybiera to mogło być szybsze nagromadzenie alergenu i stąd taka wysypka.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ