X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, parę razy wywoływałyśmy Cię na III trymestrze, ciągle myślę o tym jak przetrwałaś święta z teściami i jak rozmowa z Czarkiem! Przepraszam za prywatę, ale parę osób wsiąkło w tę historię, napiszże coś :).

• Lissa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje :-) a ta pierwsza fotka to z dedykacja dla tesciowej :D

Tusia89 lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa jęzorek mistrz haha:)

Lissa lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis od 7 koncert życzeń nic nie pomagało, zobaczymy jak teraz po cycu bedzie a jak u Was noc?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczynki ja to nie chce zapeszac ale moj to istny Aniolek . Klade go spac tak ok 23. wczesniej kapiel , mizianie cyc i dobijanie butlka . Spi tak srednio do 4 czasem dluzej je butle i zasypia w tym samym momencie potem pobudka ok 8 cyc no i juz raczej jest pobudzony przez dluzsza chwile tzn zwiedzanie swiata potem krzyk na cyca itp . Krzyk pojawia sie tylko wtedy jak po przebudzeniu nie zdaze szybciej dobiec do niego bo u niego jedzenie to ma byc tu i teraz jak nie to zawolamy sasiadow swoim krzykiem do pomocy :D

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moj ma w ciagu dnia silny odruch ssania wiec dosc czesto go czestuje smoczkiem . Bylismy u pediatry przybiega prawidlowo pol kg w 2 tygodnie i 2 cm do przodu :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc spokojna, ale już o 2:00 pobudka na karmienie, nie udało się odłożyć Franeczka do łóżka:( Mąż zrobił to dopiero o 4:00, (i się nie obudził!) a o 5:30 znów jedzonko. Potem o 7:00 i 9:00, teraz malec śpi. Dzień zapowiada się spokojnie, chyba, że znów będą brzuszkowe problemy. Jutro mamy pierwszą wizytę u pediatry!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziwnie. Mała raz śpi po 7h a w dzień co chwila by jadła. Przed chwilą była położna i powiedziała, żeby jednak karmić więcej jak chce. Poza tym wysypka dzisiaj paskudna. Wg położnej to skaza białkowa. W dodatku z ucha jej się coś żółtego wylewa:/ Boję się, że to jakieś zapalenie ucha.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris, a ta skaza białkowa jest mimo tego, że odstawiłaś nabiał?!?

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 10:41

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dziś zaliczyłam chyba pierwsze nieprzerwane 3 godziny snu od porodu, a to już tydzień minął! Młody pospał z nami bo odkleiły się paski od pieluszki i zasikał biedny całe prześcieradełko w koszyku, a w nocy nie chciało mi się zmieniać. Teraz grzecznie chrapka w łóżeczku - powoli jakoś może go przyzwyczaimy. Dziś jeszcze położna przyjdzie zdjąć mi szwy, a tatuś będzie kąpał synka pod nadzorem ;).
    Wczoraj z ciekawości weszłam na wagę - zostało jeszcze 5 kg do wagi sprzed ciąży, łącznie przytyłam ok. 15, ale dwa zgubiłam w szpitalu jak założyli mi ten cewnik i przyszły skurcze :D. Ciekawe jak tam nasze poterminowe dziewczyny, ale patrząc na datę myślę, że są już dawno po i odpoczywają.
    Kurcze, Wy już o seksie a mi nawet ciężko o tym pomyśleć :D. Chyba trzeba czasu...
    Kozgo, pamiętam, że pisałaś kiedyś o dokumentach do macierzyńskiego. Czy musiałaś mieć jakieś zaświadczenie ze szpitala o tym, że poród się odbył?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 10:44

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Miriam, parę razy wywoływałyśmy Cię na III trymestrze, ciągle myślę o tym jak przetrwałaś święta z teściami i jak rozmowa z Czarkiem! Przepraszam za prywatę, ale parę osób wsiąkło w tę historię, napiszże coś :).

Chciałam tylko napisać, że już się dokopałam do ciągu dalszego historii na pielęgnacji. Szczerze współczuję, Miriam, ale twarda babka jesteś, dasz sobie radę :).

Miriam lubi tę wiadomość

• walabia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, ja dostałam w szpitalu zaświadczenie lekarskie z informacją o urodzeniu dziecka, które złożyłam w pracy razem z wnioskiem o urlop macierzyński. Tobie nie dali?

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, a co położna na to powiedziała? To normalne,że jest skaza mimo, że nie jesz nabiału?

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:49

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Poza tym mleko w proszku jest we wszystkim :/

Co masz konkretnie na myśli?

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris czasem wlasnie sa przypadki ze maluchu na mleko mamy są uczulone chociaż mam nadzieje, że to nie to. Ewelina zaświadczenie dostałam razem z wypisem ze szpitala.

Dzis Tymek marudny jak go biorę do nas nad ranem do lozka to nie chce wcale spac tylko płacze ;( teraz troche na rękach ze smokiem zasnął. Diety pilnuje wiec juz nie wiem od czego tak.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w ogóle dziwne, bo jak Zosia może być uczulona na moje mleko skoro tak elegancko przyswaja (400g/ tydzień)?

Walabia, np. w chlebie a śladowe ilości mogą być dosłownie we wszystkim tak jak orzeszki arachidowe - wystarczy że są "na zakładzie"

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris w sunie racja jakby była na Twoje uczulona to by chyba wymiotowała. Nasz Tymek tez tak duzo przybiera.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i położna powiedziała, że jak tak szybko przybiera to mogło być szybsze nagromadzenie alergenu i stąd taka wysypka.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ