Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
kurcze dziewczynki ja to nie chce zapeszac ale moj to istny Aniolek . Klade go spac tak ok 23. wczesniej kapiel , mizianie cyc i dobijanie butlka . Spi tak srednio do 4 czasem dluzej je butle i zasypia w tym samym momencie potem pobudka ok 8 cyc no i juz raczej jest pobudzony przez dluzsza chwile tzn zwiedzanie swiata potem krzyk na cyca itp . Krzyk pojawia sie tylko wtedy jak po przebudzeniu nie zdaze szybciej dobiec do niego bo u niego jedzenie to ma byc tu i teraz jak nie to zawolamy sasiadow swoim krzykiem do pomocy
-
U nas noc spokojna, ale już o 2:00 pobudka na karmienie, nie udało się odłożyć Franeczka do łóżka:( Mąż zrobił to dopiero o 4:00, (i się nie obudził!) a o 5:30 znów jedzonko. Potem o 7:00 i 9:00, teraz malec śpi. Dzień zapowiada się spokojnie, chyba, że znów będą brzuszkowe problemy. Jutro mamy pierwszą wizytę u pediatry!
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
U nas dziwnie. Mała raz śpi po 7h a w dzień co chwila by jadła. Przed chwilą była położna i powiedziała, żeby jednak karmić więcej jak chce. Poza tym wysypka dzisiaj paskudna. Wg położnej to skaza białkowa. W dodatku z ucha jej się coś żółtego wylewa:/ Boję się, że to jakieś zapalenie ucha.
-
Cześć dziewczyny, ja dziś zaliczyłam chyba pierwsze nieprzerwane 3 godziny snu od porodu, a to już tydzień minął! Młody pospał z nami bo odkleiły się paski od pieluszki i zasikał biedny całe prześcieradełko w koszyku, a w nocy nie chciało mi się zmieniać. Teraz grzecznie chrapka w łóżeczku - powoli jakoś może go przyzwyczaimy. Dziś jeszcze położna przyjdzie zdjąć mi szwy, a tatuś będzie kąpał synka pod nadzorem
.
Wczoraj z ciekawości weszłam na wagę - zostało jeszcze 5 kg do wagi sprzed ciąży, łącznie przytyłam ok. 15, ale dwa zgubiłam w szpitalu jak założyli mi ten cewnik i przyszły skurcze. Ciekawe jak tam nasze poterminowe dziewczyny, ale patrząc na datę myślę, że są już dawno po i odpoczywają.
Kurcze, Wy już o seksie a mi nawet ciężko o tym pomyśleć. Chyba trzeba czasu...
Kozgo, pamiętam, że pisałaś kiedyś o dokumentach do macierzyńskiego. Czy musiałaś mieć jakieś zaświadczenie ze szpitala o tym, że poród się odbył?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 10:44
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Martynika wrote:Miriam, parę razy wywoływałyśmy Cię na III trymestrze, ciągle myślę o tym jak przetrwałaś święta z teściami i jak rozmowa z Czarkiem! Przepraszam za prywatę, ale parę osób wsiąkło w tę historię, napiszże coś
.
Chciałam tylko napisać, że już się dokopałam do ciągu dalszego historii na pielęgnacji. Szczerze współczuję, Miriam, ale twarda babka jesteś, dasz sobie radę.
Miriam lubi tę wiadomość
-
Doris czasem wlasnie sa przypadki ze maluchu na mleko mamy są uczulone chociaż mam nadzieje, że to nie to. Ewelina zaświadczenie dostałam razem z wypisem ze szpitala.
Dzis Tymek marudny jak go biorę do nas nad ranem do lozka to nie chce wcale spac tylko płacze ;( teraz troche na rękach ze smokiem zasnął. Diety pilnuje wiec juz nie wiem od czego tak. -
To w ogóle dziwne, bo jak Zosia może być uczulona na moje mleko skoro tak elegancko przyswaja (400g/ tydzień)?
Walabia, np. w chlebie a śladowe ilości mogą być dosłownie we wszystkim tak jak orzeszki arachidowe - wystarczy że są "na zakładzie"