X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosi na paskudne odparzenie aż do krwi pomógł krem Penaten. Tylko trzeba dobrze rozsmarować i nie za dużo.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubią ja zamrozilam 100 ml wczoraj na sobotę za tydzień ale w zamrażarce takiej co w domu w lodówkach jest to mize być max 2-3 tyg

• walabia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaaaaa Franek mnie terroryzuje! Oderwałam się od niego po 2 godzinach ssania!!! Jakiś koszmar! A jak uda mu się przysnąć, to otwiera co jakiś czas jedno oko i sprawdza, czy leżę obok. Mam nadzieję, że to ten skok, bo inaczej będę więźniem we własnym domu.

:)

Tusia89 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe cwaniaczek :) sprawdza czy mama nie ucieka :D pewnie to chwilowe

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia mój wprawdzie nie na cycu ale ja od poniedziałku służę w dzien jako materac bo mój synek inaczej wybudza się co sekundę i płacze a u mamy na brzuchu raj tylko ja niewiele zrobic moge moze cos wisi w powietrzu ze te nasze maluchy tak maja.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, zgadzałoby się z tymi skokami: u mnie 5 tydzień, u Ciebie 7. Oby to minęło szybko... bo ja nie chcę stresować Franka, ale nie mogę tak z nim leżeć cały dzień.

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Aaaaaaaaaaaaaaa Franek mnie terroryzuje! Oderwałam się od niego po 2 godzinach ssania!!! Jakiś koszmar! A jak uda mu się przysnąć, to otwiera co jakiś czas jedno oko i sprawdza, czy leżę obok. Mam nadzieję, że to ten skok, bo inaczej będę więźniem we własnym domu.

Walabia mam identycznie dajesz nadzieje ze to jednak skok bo jak tak ma zostać na zawsze to umrę z głodu i syfu w domu nie mam czasu nawet zjeść czy siku zrobic a jakie cuda wyprawiam zeby tylko nie płakała bo sąsiedzi pomyślą ze jej krzywdę robię tak pieje

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała - nam też dziś odpadł pępek, ale też mam wrażenie, że coś niecały, bo coś czarnego zostało jeszcze...zobaczymy, co jutro lekarka powie...Na odparzenia, posmaruj grubiej kremem, powinno zaraz zniknąć...

Miriam - Na deszcz, to folią myślała przykrywać :P Nie no, śmiechu warte te jej pomysły, więc nawet nie rozważam...A co do dziekanki, zobaczysz, jak mąż będzie gadał po weekendzie z małą...ja cię doskonale rozumiem, sama 25 będę musiała wybrać się do szkoły i mi słabo, choć to tylko na kilka godzin...

Eh mały zasnął w końcu i mam nadzieję, że dalej pośpi...i on miał gorszy dzień i ja...w ogóle mam wrażenie, że coraz częściej łapią mnie dołki psychiczne, źle bardzo na mnie działa to siedzenie w domu...taka rada dla pierworódek, jeśli chcecie rodzeństwo dla maluchów, to nie ma co zwlekać, im dłużej, tym człowiek się do swobody i wygody przyzwyczaja i ciężko wrócić do kieratu i bycia jednak trochę do tego domu uwiązanym...

Miriam, Niesmiala lubią tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Zosia mi dzisiaj cały dzień śpi. Ostatnio od na brzuszku od 16.30 do teraz i dopiero zaczyna się wiercić. Bączki puszcza przez sen. Kurcze dziwne to.

Karina, zapamiętam radę. Ja już teraz czuje się uwiązana. Mam nadzieję, ze to hormony i przejdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 20:33

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:

O matuśko, u mnie na skok jeszcze za wcześnie, a Mateusz dzisiaj robi to samo!!! Może dzieciaki taki dzień mają...oby, bo ja takiego uwięzienia w łóżku nie zniosę chyba...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez głodna bez obiadu dzis heh oręż jakies doły łapie a jeszcze od soboty 5 dni w sumie sama bo maz po 12h w pracy, moja mama chora, siostra ze swoja dwójka i troche mnie to przeraża :(szczególnie ze jutro szczepienie i ze Tymek taki słaby czas ma:(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja nie mam co narzekać, bo mój mąż pomaga mi sporo, ale... cycka nie da ;)

ot1z8e0.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    No to ja nie mam co narzekać, bo mój mąż pomaga mi sporo, ale... cycka nie da ;)

Użycz mi męża :P Mojemu się chyba znudziło pomaganie mi na każdym kroku, bo wymiguje się od czego tylko może :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina1989 wrote:
    Użycz mi męża :P Mojemu się chyba znudziło pomaganie mi na każdym kroku, bo wymiguje się od czego tylko może :/

My przeprowadziliśmy poważną rozmowę, w której wyjaśniłam jakiej pomocy i kiedy oczekuję. I pomogło! Myślę, że mężczyźni mogą pomagać, ale mają problem z inicjatywą. A jak się powie co i jak, to świetnie sie spisują.

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poproszę o pożyczanie męża chociaż na godzinę. ;) moj w pracy juz drugi dzień ma trasy po 900 km i wychodzi o 6 a wraca o 23 kurde i wlasnie teraz mała musi miec ten skok :/ jak by do weekendu nie mogła poczekać

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Ja tez głodna bez obiadu dzis heh oręż jakies doły łapie a jeszcze od soboty 5 dni w sumie sama bo maz po 12h w pracy, moja mama chora, siostra ze swoja dwójka i troche mnie to przeraża :(szczególnie ze jutro szczepienie i ze Tymek taki słaby czas ma:(
    Kozgo u mnie takie 'głodowanie' poskutkowało problemami z pokarmem, teraz się pilnuje ale dodatkowo wspomagam się herbatka i preparatem na laktację. Wiadomo że samemu ciężko ogarnąć malucha ale jednak regularne jedzenie to podstawa przy karmieniu.
    Mąż właśnie obmyślił i zamontował zapięcie do wózka, nie wyobrażam sobie targać go na drugie piętro ;(.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, ja noszę z drugiego piętra wózek. Mam odpinaną gondolę, znoszę ją co pół pietra na przemian ze stelażem. Doszłam już do wprawy. Ten mój Quinny buzz nie waży jednak dużo, choć nie mam porównania.

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina tylko jak będziesz zapinać to sprawdź czy dany element sie nie wypina :) moja koleżanka kiedys zapiela wozek do kolka i rano było tylko koło :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia a gondolę znosisz z Franiem w środku ?

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jak tam wózek się sprawdza?? jestem ciekawa jak te nowe quinny się spisują ?

ggfxf7q.png
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ