X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maz tez duzo pomaga nie mam co narzekać teraz dwa dni wolne bedzie miał bo szczepienie i wstaje nad ranem do Tymka jak wiemy ze płacze nie z głodu, kąpie go, przewija ubiera i pierwszy raz bedzie teraz tyle dni w pracy pod rząd i to tak długo bo normalnie 8h ma. Najgorzej ze czeka mnie 5 dni kąpieli samotnie a nie lubie sama go kapac :( no nic damy rade za to po tych 5 dniach w ramach odpoczynku maz zafundował mi masaz wiec ta myśl mnie trzyma przy życiu hehe.

Co do jedzenia staram sie jesc dzis tylko tak ciezko mi było sie zorganizować kolacje i sniadania robi maz wie ja tylko obiad odgrzac musze a dzis jakos sie nie zabrałam.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Walabia a gondolę znosisz z Franiem w środku ?

Tak, już sobie grzecznie tam leży. Nie zostawiłabym go samego w domu.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Najgorzej ze czeka mnie 5 dni kąpieli samotnie a nie lubie sama go kapac :(

Kozgo, a co jest nie tak? Dlaczego nie lubisz?

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No domyślam sie ze byś go nie zostawiła :D tylko byłam ciekawa czy w gondoli czy może w chuście czy nosidelku bo kurde gondola z Franiem to musi trochę ważyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia póki co jestem zadowolona dziś dopiero odkryłam ze jest taki ala daszek w budce na jakieś 15-20 cm a jeczalan ze słonko mała razi a parasolka nadal nie dokupiona minusem może dla niektórych być mały koszyk mi akurat nie przeszkadza bo zakupy robi Czarek ewentualnie razem :) no i to ze parasolka i torba do wózka ma taka cenę bo kurde za parasolke i torbę 300zl to trochę duzo chyba

Tusia84 lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia bo mój maz robi to codziennie i jakos tak pewniej, a jeszcze ostatnio Tymek słabo znosi kąpiele i płacze po i jakos tak wole jak maz kąpie a potem ja przychodzę robie masaz i ubieram go.

Ja to czasem tyle do tego koszyka w wózku naładuje ze wozek 20 razy cięższy do wciągnięcia do domu hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 21:40

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wyglądamy wlasnie teraz tak nx2x02.jpg
    Czuje sie jak ten tatuś co na YouTube jest filmik jak usypia córkę i wlazł do łóżeczka i wyjść nie może bo ona sie budzi

lusia22, Tusia84 lubią tę wiadomość

• walabia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, nareszcie nam się pokazałaś! Będę wypatrywać Cię w centrum ;)
    Pięknie wyglądacie, nie wyglądasz na kobietę zmęczoną płaczącym egzemplarzem! :)

Miriam, gondola z Frankiem nie waży tak dużo, ale za 2-3 miesiące... zobaczymy jak dam radę;)

Koral, ja się pocieszam tym skokiem, bo Franek jest taki dopiero od wczoraj. Wcześniej po karmieniu czekał spokojnie 2 godziny na następne. A teraz wprowadził terror ssaka.

ot1z8e0.png

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo z tym podaniem leku nie jest źle, ja z tej miarki przelewam na taką malutką łyżeczkę i jej podaje, a że nauczona była że po takiej łyżeczce od razu jest cyc, bo wcześniej kropelki z niej piła, to teraz te 15 minut musze ją mieć na ręce i wybudzam jak śpi.
    ale po kąpieli były dwie kupy, w 1h zużyłam 3 pieluchy ;-) ale ważne że jest uśmiechnięta i słodko śpi ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia No to widac ze lek działa jak tyle kup idzie, jutro pogadam o tym z pediatra czy u Tymka to by się sprawdził ten syropek. Super, że Lenka zadowolona i spokojna :) i poprawa tak szybko, znajoma pediatra mowila ze super to działa bo jej siostrzeniec tez brał i jak ręka odjął.

Walabia dziekuje :) jakbyś kiedyś była w okolicy saskiego daj znac:)

A Tymek piszczy w lozeczku hehe

Moja teściowa mnie rozwalila, dzis powiedziała do mojego meza ze to nie on powinien gotować tylko ja powinnam mu codzuennie robic obiady do pracy i tak sie wkurzył no kurde wiadomo ze jak Tymek bedzie troche miał mniej problemow z brzuchem to nie ma problemu ale teraz liedy czasem nie mam kiedy zjesc mam obiady gotować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 00:32

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta noc była z cyklu "OBY WIĘCEJ SIĘ NIE POWTÓRZYŁA"
    Mam nadzieję, że chociaż Wy się wyspałyście.
    Miłego dnia, Mamuśki!

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Moja teściowa mnie rozwalila, dzis powiedziała do mojego meza ze to nie on powinien gotować tylko ja powinnam mu codzuennie robic obiady do pracy i tak sie wkurzył no kurde wiadomo ze jak Tymek bedzie troche miał mniej problemow z brzuchem to nie ma problemu ale teraz liedy czasem nie mam kiedy zjesc mam obiady gotować.

Jak słyszę takie głupie komentarze, to udaję, że ich nie słyszałam. Inaczej się nie da zachować zdrowia psychicznego. Kozgo, nie dawaj się. Moja teściowa wczoraj zapytała ponoć męża - który sam wyszedł z Frankiem na spacer - co ja takiego robię (w domyśle: co ja takiego robię, że sama na spacer nie poszłam, tylko wysłałam męża)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 08:28

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ah te teściowe.

U nas za to spokojnie było, Tymek zasnął o 18.30 potem o 20.30 tylko go przebrałam cyc i dalej spać i coś tam pomarudził i o 21.30 zasnął i tak spał do 1 potem przekąska o 3 i później dopiero o 8 wstał w bardzo dobrym humorze bez płaczu. Oczywiście po jedzeniu trochę pojęczał ale teraz buja się w huśtawce szczęśliwy.

Walabia, a co u Was w nocy się działo?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a co do teściowych, brak słów... ale nic już nie zrobimy :D teściowa to teściowa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 09:48

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia super fotka:) widze ze wszystkie maluchy lubią sobie u mamy na brzusiu byc:)
    Dzis szczepienie aż sie boje co bedzie po oby duzo spał i nie płakał biedulek mój :)

U nas jeszcze ciocia była i tez ze za lekko ubrany, potem ze za grubo i ze sie poci (no jak płacze 15min to sie poci), ze smoczek za długo w buzi itd itd ah te złote rady. I żebym go spac położyła po jedzeniu a on w dzien nigdy nie spi po jedzeniu zawsze aktywność a dopiero potem sen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 10:18

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas noc ok tyle ze mała śpi z nami i tylko na cycka sie budzi :) i jeszcze śpi jak poszła spać o 23:40 :) pewnie zaraz sie obudzi ja tez dopiero sie posnioslam :) a wczoraj Czarek jak wrócił to mówię do niego weź mała zabaw ja a ja sie umyje no i po 5 minutach wpadł do łazienki z zapłakaną Zojka ze słowami mamusia juz wychodzi juz juz nie płacz .... Haha a ma plan do szkoły mnie wysłać ;) cos czuje ze szybciej będę wracać niz tam jechać :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jeszcze sam Cie na dziekanke bedzie namawiał chyba ze odda w weekend mała teściowej. Mój wczoraj został z darciuchem na 2h i skonczyl jak ja czyli z Tymkiem na brzuchu.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle nad olejkiem rycynowym do zupy :D zeby w wc teściowa siedziała haha
    Mam taka cicha nadzieje ze sam powie żebym wzięła jednak ta dziekanke :)
    Zoja nie dała sie tacie położyć na brzuchu :D tylko wrzask ;) przyszłam ja i spokój ;) oj ona chyba kocha mamusie :)

• doris85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne mamuśki mamy na forum.

U nas spoko. Od wczoraj rana daję delicol do każdego karmienia i jest (tfu tfu odpukać) lepiej. Śpi dłużej, odbącza się elegancko i kupy znacznie rzadziej, choć konsystencja ta sama. Bardzo jestem ciekawa ile mała waży - dziś idziemy do pediatry. Tak orientacyjnie 5500g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:56

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie w poradni...eh nalatamy się po lekarzach jak widzę, a ja tego tak nienawidzę :? Mały waży 3875 g, czyli w sumie przez półtora tygodnia przybrał 300g...niby w normie...a poza tym dostał właśnie krople na te ropiejące oczko, z pępkiem jeśli coś się dziś będzie brzydkiego działo, to jutro mamy podejść na oddział i tam mu go przeczyszczą...a na oddział i tak musimy się zgłosić w poniedziałek przez żółtaczkę, zbadają mu aparacikiem bilirubinę, jeśli będzie ok, to spoko, jak nie, to wtedy dopiero pobiorą mu krew i z krwi oznaczą...no i mamy skierowanie na USG przezciemiączkowe, by zbadali, czy czasem nie ma obniżonego napięcia...no jak nie urok to sraczka...A tak ogólnie, pani bardzo miła, pokazała nam jak małego nosić, by go stymulować, w jaki sposób na brzuszek kłaść i do odbicia, no i ogólnie jak nosić i nie nosić takiego malucha...w sumie pomocne, bo na parę pozycji bym nie wpadła, lub się bała, a mały jak widzę je polubił :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ