X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zdaje relacje dalej, rano była znowu kupa, mała dalej je i śpi, tylko jej chyba to mleko nie pasuje bo drugim razem zwymiotowała 40 minut po karmieniu, nie wiem czy to zasługa syropu czy poprostu był to tes skok i teraz przeszło.
    doris u nas delicol też pomagał przez pierwszen 2 tyg.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo - nie przejmuj się teściową...moja teściowa ciągle nagabuje mojego m. by jak wróci do pracy, to chodził na noc do niej spać, bo przecież on MUSI się wysypiać!!! On w ogóle przy tym dziecku robić nic nie musi, bo robić mam ja i koniec. Wg. niej ja nie mogę się spotykać z koleżankami, bo przecież mam dzieci, przed urodzinami małego to był wielki bulwers jak zadzwoniła o 21 i mnie w domu nie było...i tak dalej i tak dalej....

Tusia, kozgo - Super foteczki :)

Miriam - Coś mi się wydaje, że twój mężuś to sam cię w końcu na tę dziekankę wygoni :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 12:35

Miriam lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina no jak sie dowiedziała ze byłam na paznokciach i wosku to tez nie kryła oburzenia a ja mam w dupie bo jak chce czuć sie atrakcyjnie dla siebie i meza. Ona tez ma podejście ze facet nie powinien pomagać ze jej nie pomagał wiec i mi nie powinien to jej powiedziałam ze w życiu bym sobie na meza noe wzięła faceta który mi nie pomaga i który nie sprząta ani nie gotuje no kurczę mam byc żona a nie gosposia.

Tymek dzis je troche aktywnosci i znowu spi az dziwne. Teraz zjadł i dosyć mocno ulał ale to chyba dlatego ze miał przerwę 4 godz i strasznie łapczywie jadł.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, lepsze 2 tygodnie niż nic :) Teraz już nie dajesz?

lusia22 lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde u mnie w szafce też stoi dedicol... pediatra powiedziała, że jeśli mocno nie płacze przy robieniu kupki i puszczaniu bąków to nie mam podawać ale on właśnie zaczyna już popłakiwać jak chce mu się kupkę albo na gazy... poczekam jeszcze trochę i jak nie będzie poprawy to chyba też zacznę podawać...

Kozgo trzymam kciuki za Tymka, oby wszystko poszło szybko i w miarę możliwości bezboleśnie.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deziedoberek dzieczynki :-)
    kozgo inaczej sobie Ciebie wyobrazalam - piekna z Ciebie bebeczka
    Tusia kurcze ja myslalam ze jestes duzo starszaaaaaaaaaaaaaaa :-D ale zdjecie przeslodkie .

U nas nocka standarowa, spanie jedzenie-spanie jedzenie. jeszcze sie nie trafilo aby maly w nocy plakal poki co jest spokojny i spi cala noc w swoim lozeczku, jedynie w ciagu dnia nie lubi tam przebywac .

No i co sie dzisiaj stalo , maly rano wpateujac sie we mnie pierwszy raz sie zasmial , nie usmiechnal tylko zasmial dlugo i szeroko :D to bylo piekne , pewnie mama z wlosami jak wkurzony szopen tak na niego zadzialala :-D ale uczucie fantasytczne az mi lezka poleciala :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 14:15

Miriam, Karina1989 lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lissa no jak maluch się uśmiechnie to jest coś cudownego :) mojemu Frankowi też parę razy zdarzyło się tak szeroko uśmiechnąć aż otworzył usteczka :) oczywiście uśmiech bezgłośny hehe najlepiej jak śpi i tylko kącikiem ust się uśmiecha :) starsza???? ile mi dawałaś??? hehe jestem rocznik 1989 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 14:39

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa dziekuje :)
    A mi dzis ktos dziecko podmienil, normalnie taki grzeczny, spaliśmy teraz wszyscy w 3:) budzi sie bez krzyku itd no szok. Po jedzeniu tylko troche marudzi ale bez histerii. Chyba to spanie duzo na brzuchu pomaga:)

Uśmiechy sa super ;) a jak Tymek patrzy na mnie jak hipnoza i uśmiechy robi to czad i do meza tak samo:) albo jak wodzi za mna wzrokiem jak odchodzę :) a mój małych teraz je cyca i pryka hehe

Tusia89 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy to możliwe żebym miała w jednej piersi więcej pokarmu niż w drugiej???? Prawa pierś to aż czasem mi kamienieje tak nachodzi tam pokarm i muszę odciągnąć trochę bo aż czasem boli. Lewa już nie pamiętam kiedy musiałam odciągać... ale mały raczej też się najada z lewej piersi... nawet jak odciągam to widzę różnicę. Z prawej leci wszystkimi kanalikami i ręcznym laktatorem jestem w stanie odciągnąć, w dwie min 60ml, z lewą tak nie jest... Myślicie, że ta prawa pierś wyrówna się do tej lewej??? bo nie wyobrażam sobie ciągle ściągać trochę pokarmu bo mnie boli... chyba że to błąd że trochę odciągam jak skamienieje i dlatego tak nachodzi... ale jak nie ściągnę to kamień i boli, ściągam tylko trochę żeby nie była skamieniała... Ma tak któraś z Was???

dqprj44jypq2k6s8.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    ja zdaje relacje dalej, rano była znowu kupa, mała dalej je i śpi, tylko jej chyba to mleko nie pasuje bo drugim razem zwymiotowała 40 minut po karmieniu, nie wiem czy to zasługa syropu czy poprostu był to tes skok i teraz przeszło.
    doris u nas delicol też pomagał przez pierwszen 2 tyg.
    A ten delicol jest lepszy od espumisanu? Bo nam espumis malo pomaga. Maly strasznie placze przy kupce i bakach. On jest na recepte?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm moze tak byc ja tak miałam przez chwile jak sie tak układało ze raz mały jadł co dwie a raz co cztery godziny i jedna była jak balon druga normalna bo karmie na przemian jedno karmienie jedna piers, następne druga piers i wyregulowalo się chociaz ja odciągam tylko przed karmieniem bezpośrednio i moe dawałam mu spac te 4h kiedy piers była jak kamień.

A mój maz odkrył wczoraj ze jak Tymka włożymy do huśtawki z muzyka i krecacymi sie owieczkami to sie w sekundę uspokaja i dzis to samo było i trafiłam wlasnie na artykuł u Chiang Mai w pamiętniku i moze faktycznie cos w tym jest
    http://tatapad.pl/zdrowie/kolka-dr-harvey-karp-wyjasnia-czym-jest/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, piękna i szczęśliwa mamo! Ja w lewej mam też więcej pokarmu. Raczej nie ściągam z niej specjalnie, bo wiem, ze to pobudza produkcję mleka jeszcze bardziej.

Kozgo, u nas noc słaba bo:
    1.Zamiast pojsc spac razem z Franiem (21:00) to siedziałam z mężem i gadaliśmy do północy
    2.O 3.00 Franek obudził się na przekąskę a ja byłam straaaasznie senna i chyba za wcześnie odstawiłam go do łóżeczka, zamiast trochę się poprzytulać do niego. No i zdenerwował się chłopak. Do 5.00 nie spał, nakarmiłam go wtedy po raz kolejny i tak przekimaliśmy się razem w łóżku do 7.00, ale ja spać z nim w łóżku nie potrafię bo wydaje mi się, że go przygniotę. WIęc spałam ze trzy godzinki.

Dziś Franek suuuuper spokojny, wczoraj miał jednak zły dzień i nie mamy skoku rozwojowego ;). Wszystko wraca do normy: jedzenie spanie jedzenie spanie.

Wyskoczyłam z przyjaciółką do ciucholandu i kupiłam Franeczkowi spodnie na lato:

2crk5g9.jpg

A teraz biegnę JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEŚĆ!

Tusia89, Makcza lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia to dobrze ze dzis juz spokojny a u nas dzis spokój po tygodniu szaleństwa wiec to moze był skok jednak.
    Ale śmierdząca kupe zrobił Tymek fuuu hehe jakos zawsze raczej bezwonne.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie u pediatry. Zosia waży już 5100 czyli ładnie przybiera a to najważniejsze. Poza tym jeszcze mamy trochę wysypki i szczepimy w pon żółtaczkę a dtpa odpłatnie później. Przynajmniej z tym nie ma problemu z lekarką Zosi. Poza tym masakra. Mówię, że dalej wysypka, brzydkie kupy a ona żeby odstawić nabiał! No nie, genialna porada, sama bym na to nie wpadła... Chciałam chodzić na nfz, ale niestety nic z tego nie będzie. Szukam jakiejś profesjonalistki. Może polecicie pediatrę z powołaniem z KRK?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo a jak a szczepieniu?

Walabia czasem w ciucholandzie się znajdzie takie perełki, też trochę mam :P już w sumie nie mogę się doczekać lata, jak będziemy mogli nasze maluchy ubierać w krótkie rękawki i spodenki :) a tak poza tym SMACZNEGO ja właśnie skończyłam jeść hehe. Kozgo, taki smrodek to nic, ważne, że Tymkowi ulżyło :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Lusia, lepsze 2 tygodnie niż nic :) Teraz już nie dajesz?

OD DWÓCH DNI NIE DAJE, ŻEBY TEGO WSZYSTKIEGO ZA DUŻO NIE BYŁO, A POZA TYM TO POWOLI GO ODSTAWIAŁAM BO JUŻ NAM NIE POMAGAŁ, ALE TO NIE ZNACZY ŻE U WAS TEŻ TAK BĘDZIE BO KAŻDY ORGANIZM JEST INNY, MY ZUŻYLIŚMY 3 BUTELECZKI.

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    A ten delicol jest lepszy od espumisanu? Bo nam espumis malo pomaga. Maly strasznie placze przy kupce i bakach. On jest na recepte?

my używaliśmy obu specyfików, 3x dziennie jedno i drugie, a u nas espumisan pomógł. delicol bez recepty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 18:10

km5stv737gu3576a.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na razie to najlepiej pomaga chyba spanie na brzuszku, super sie wybacza podczas snu i nie budzi jej prężenie się

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis pomaga lezenie na brzuszku i huśtawka z muzyka. Pani doktor powiedziała ze ten syrop na D to tylko w ostateczności i narazie próbujemy bez. Mam dalej odciągać pierwszy pokarm zeby sie nie krztusil bo wtedy łyka duzo. Po szczepieniu dobrze chwilkę zapłakał i poszedł spac :) Tymek wazy juz 5500g Pani doktor mowi ze bardzo silny chłopak i łakomy i dlatego tak krotko je ale ogólnie okaz zdrowia oczywiście i lekarza aniołek zreszta jak cały dzien dzis.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj no i zaczął sie okropny płacz biedny mój maluszek kochany :( ale ukojenie jest na brzuszku u mamy.

Ja dzis zrobiłam makaron z serkien kozim i zielonymi szparagami bo Pani doktor powiedziała ze szparagi mozna no i zobaczymy.

Doris od początku nasze maluchy idą z waga łeb w łeb :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 19:35

doris85 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ