X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze usg prenatalne za nami :-) Maleństwo śliczne całe i zdrowe. CRL 66,5 mm BPD 25,6 mm NT 1,6mm ASP 158 u/min

• kozgo Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super że dzidziuchy zdrowe:) no jutro mam nadzieje ze tez zobaczymy czy moja intuicja się sprawdza czy nie. Zawsze jakoś bardziej chcialam dziewczynkę a in bliżej poznania plci tym bardziej nie wiem co bym wolała chyba myśl żeby zdrowe było wygrywa:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirella lekarz coś mówi odnośnie płci? Czy za wcześnie?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet szczególnie tam nie zaglądał ;) Ja chciałam wiedzieć czy z łożyskiem wszystko ok. bo ostatnio był widoczny krwiak pod kosmówką po wcześniejszym odwarstwianiu :( Dzisiaj nic nowego nie widać ale jest jeszcze mały skrzep po tamtym krwiaku. W poniedziałek idę do mojego ginekologa i mam też cichą nadzieję, że On już określi płeć bo w poprzednich ciążach mówił mi w11 tc potwierdzał w 15 tc a w poniedziałek będzie już 13+6 więc może wreszcie się dowiem dla kogo mam szukać imienia :-)

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ale wam zazdroszczę, ja muszę się pożalić bo moje badania prenatalne trwały jak dla mnie za krótko;/ co prawda zmierzył wszystkie parametry, które trzeba i wszystko było w porządku (z czego się bardzo cieszę) ale jak czytam wasze posty, że np. badanie trwało 30-45min, że dowiedziałyście się więcej niż te wymagane minimum to się zaczynam zastanawiać czy mój lekarz nie zrobił tego tak na odczepnego ?! Co myślicie? Wiem tylko, że wszystko jest ok, nie miał zastrzeżeń ale np. nie znam ryzyka wystąpienia ZD, nie znam tętna... słyszałam serduszko ale tylko chwile, pokazał nam, że są dwie komory ale ile uderzeń na minutę to już się nie dowiedziałam;/
    w związku z tym, że to moja pierwsza ciąża też nie bardzo wiem o co pytać, chciałabym aby sam wszystko pokazał jak najlepiej... a byłam tak zapatrzona w monitor że nawet nie w głowie miałam wymyślanie pytań,
    eh :) to się wyżaliłam

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny a my już jutro mamy badanie prenatalne, z jednej strony nie mogę się doczekać z drugiej boję się okropnie, mam nadzieję że wszystko okaże się w porządku. Co do płci Dziecka z Mężem postanowiliśmy po raz drugi mieć do samego końca niespodziankę, z Synkiem co prawdę miałam przeczucia że urodzi się chłopczyk a teraz coś nie bardzo, ważne żeby Dzieciątko było zdrowe. Trzymajcie kciuki za jutrzejszą wizytę.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• Elle Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala - daj znać, jak po badaniu.

Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I będzie synus:) siurek duży i nie na wątpliwości :)

haybeauti, Mirella, Natalia, Niesmiala lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo gratuluje :)

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo super gratulacje. Bardzo się cieszę bo jesteśmy w podobnym wieku ciążowym i obie będziemy miały synków. Śmiesznie będzie jak będziemy rodzić w tym samym szpitalu hehe :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na madalinskiego:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie zdecydowałam się. mój lekarz prowadzący pracuje w czerniakowskim ale ja czytałam negatywne opije na temat tego szpitala i sama nie wiem

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny my już po badankach, z Dzidzią wszystko w jak najlepszym porządku, wyniki badań z usg i krwi bardzo dobre, Maleństwo ma już 52 mm i strasznie jest ruchliwe, nie chciało dać się zbadać aż w końcu pokazało nam języczek :-) serduszko bije mu jak dzwon 166 ud/min, jesteśmy z Mężem przeszczęśliwi. Trzymam kciuki za pozostałe Mamusie które jeszcze nie miały badanka, trzymajcie się Dziewczyny.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• Natalia Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo gratulacje!:)
    Ja mam wizyte 29.10 i mam nadzieje, ze sie dowiem wtedy kto tam w brzuszku mieszka :)

relgh371zv6v421k.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację Koala mąż na pewno jest szczęśliwy tak samo mocno jak Ty :) A płeć może widzieliście?

relgzbmh71xqedw7.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No super było się dowiedzieć bo akurat wpadł mi wylot z siostra do londynu i już dziś obkupilam się jak szalona:)

A co do madalinsliego rodzę tam tylko dlatego że nam mega polozna:) tak naprawdę lekarz jest mało ważny ale dobra polozna to skarb:)

haybeauti lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia172005 wrote:
    Gratulację Koala mąż na pewno jest szczęśliwy tak samo mocno jak Ty :) A płeć może widzieliście?

Nie widzieliśmy, ale też nie chcemy znać płci do narodzin, poprzednio też nie znaliśmy i była to dla nas suuuper niespodzianka ;] a wszystko co kupowałam dla Dzieciaczka kupowałam w neutralnych kolorkach ;] mamy już Synusia, który wciąż powtarza że chce mieć braciszka a nam jest to zupełnie obojętne, byle by zdrowe ;]
    Nie wiem czy dobrze pamiętam Martusia masz badanka w tym tygodniu?? trzymam kciuki

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• eg Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale Wam zazdroszczę i jednocześnie gratuluję pozytywnych badań, a idę dopiero jutro wieczorem, te ostatnie dwa dni oczekiwania są najgorsze, bo się dłuży strasznie.

eg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj wizytę ale niestety nie dowiedziałam się dla kogo mam szukać imienia. A tak bardzo na to liczyłam :( Kolejna wizyta dopiero 18 listopada Jak ja wytrzymam do tego czasu? :(

• Stinka Ekspertka

Wysłany: 14 października 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ja bylam wczoraj u ginekologa i bedzie chlopak. Kutasek jak nic.. Po cichu liczylam na dziewczynke ale ciesze sie, ze synek bedzie mial braciszka.

8599gov35hcg7r21.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ