X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie nie mogę doczekac pierwszych ruchów. Wiem, ze moze to potrwać jeszcze nawet miesiąc albo i dwa. Staram sie nie nastawiać i nie interpretować każdego bulgotania jako ruchów ale ciezko sie powstrzymac:)
    a teraz leżę z bólem głowy:\

relgh371zv6v421k.png
  • eg Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, ja miałam porażenie nerwu twarzowego, jak byłam w pierwszej ciąży (32 tydzień), tragedia, zero leków tylko wit.B11 w zastrzykach i karboksylaza (trochę bolesne 4 tygodnie dzień w dzień), ale najważniejsze że były efekty. A skierowanie na rehabilitację niby dostałam, ale co z tego, jak musiałabym czekać min. miesiąc, miałam napisane pilne, więc chodziłam prywatnie. Ale szybko mnie "puściło" i teraz jest ok.

eg
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wrote:
    Ja tez sie nie mogę doczekac pierwszych ruchów. Wiem, ze moze to potrwać jeszcze nawet miesiąc albo i dwa. Staram sie nie nastawiać i nie interpretować każdego bulgotania jako ruchów ale ciezko sie powstrzymac:)
    a teraz leżę z bólem głowy:\
    Dokładnie ja też staram się nie nastawiać. A na ból głowy pomagają mi zimne okłady i sen

Natalia lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eg mnie trzymało 1,5 miesiąca i niestety były sterydy a rehabilitacja też prywatnie.

Co do ruchów dziecka to mój mąż trzyma rękę na brzuchu jak zasypiamy i każde bulgotnięcie to on już twierdzi, że to ruchy hehe i nawet moje tłumaczenie, że jeszcze za wcześnie niewiele daję:p

haybeauti lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Eg mnie trzymało 1,5 miesiąca i niestety były sterydy a rehabilitacja też prywatnie.

Co do ruchów dziecka to mój mąż trzyma rękę na brzuchu jak zasypiamy i każde bulgotnięcie to on już twierdzi, że to ruchy hehe i nawet moje tłumaczenie, że jeszcze za wcześnie niewiele daję:p
    kozgo fajnego masz mężusia. Mój to chyba boi się do mnie dotknąć a jak dotyka do brzuszka to ledwo jego rękę odczuwam hehe :) ale za to rozmawia z brzuszkiem żeby tatusia głos pamietało

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny. Mam zagwostkę. Mój zimowy płaszcz ledwo już się dopina w biuście. Niedługo muszę poszukać czegoś na zimę. Chciałabym kupic płaszcz ciążowy, ale będzie śmiesznie odstawał na brzuchu, bo jeszcze u mnie raczej płasko. Jak Wy sobie radzicie? Obkupiłyście się już?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam luźny płaszczyk i nie na dziale ciążowym. staram sobie coś kupować co będę mogła jeszcze kiedyś wykorzystać. moja ciąża jest o tydzień młodsza od twojej ale ja już mam duży brzuszek. Zawsze kupowałam roz. xs a teraz m. spodnie kupuje typowo ciążowe bo chyba innych bym nie dopasowała :)
    Myśle że kurtkę zimową to powinnaś kupić ciążową brzuszek ci będzie rósł chodź podobno różnie z tym jest. sama nie wiem co ci doradzić.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tym jest problem, bo brzuch dopiero zaczyna rosnąć a w tym płaszczu będę chodzić aż do porodu praktycznie. Poza tym szukam takiego długiego płaszcza ze ściągaczem żeby mi nie podwiewało. Trudno coś fajnego znaleźć na necie:/

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem rozumiem. nie wiem czy są dostępne takie długie płaszcze ciążowe?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja wciąż nie mam objawów. Chyba się ich nie doczekam... spoko, mogę ich nie mieć, tylko strasznie się tym martwię. USG genetyczne dopiero 15.ego października - do tego czasu chyba osiwieję :( Już wczoraj byłam o krok od pójścia na usg gdzie indziej oprócz tej mojej umówionej wizyty, ale coś mnie powstrzymało. Poza tym nie wiem, czy można dziecko tak tydzień po tygodniu męczyć USG:(

iv09mg7y9aya90me.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz zawsze mówi lepsze usg niż stres wiec jeżeli masz być spokojniejsza lepiej iść ale jak się nic złego nie dzieje nie ma co się nakrecac napewno jest dobrze:) ja ściął też na zakupach było i wszystkie spodnie z taka duma na brzuch okropnie mnie cisną w zoladek bo się wybrzyszyl wiec jedyne spodnie to te pod brzuszkowe i takie też zakupiłam :) w piątek lub poniedziałek idę zobaczyć co kryje się w brzuszku i będzie rozstrzygniecie zakladow w rodzinie;)

Elle ciesz się brakiem ja pierwsze 3 miesiace ginelam marnie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo ja jutro idę na usg i mam nadzieje że będzie coś widać.Miałam na początku przeczucie na 100% że to chłopak ale teraz już taka pewna nie jestem.
    A tyt co obstawiasz?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem dziewczynę ale kogo nie zapytamy wszyscy obstawiaja chłopaka wiec zobaczymy:) haybeauti a Ty w którym tygodniu jesteś? Koniecznie się jutro pochwal:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 13w4d. mam termin na 12.04.2014.Dam jutro znać zapewne późnym wieczorem.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja podjęłam decyzję - idę dzisiaj na USG, chociaż genetyczne mam 15ego, ale nie wytrzymam do tego czasu:( Pisałam Wam wczoraj, że martwi mnie całkowity brak objawów, mam jakieś złe przeczucia, jest mi ogólnie źle, nie śpię po nocach. Nie wiem, czy to moja wyobraźnia czy rzeczywiście się coś dzieje, ale nie wytrzymam z czekaniem na USG do wtorku, nie wytrzymam:( Wiem, że nie powinno się tak często robić USG, ale nikt nie jest w stanie mnie uspokoić. Słowa domowników, jakoby "wszystko miałoby być dobrze", tylko mnie denerwują. Wiadomo, że tak mówią, żeby mnie uspokoić. Ale to nie oni są w ciąży, tylko ja i nie mają pojęcia co ja czuję. Jest mi tak strasznie źle:(, nie wiem skąd te czarne myśli, nie panuję nad tym:( Dzisiaj o 17.00 mam USG, trzymajcie proszę za mnie kciuki. Odezwę się po powrocie, o ile będę w stanie...

iv09mg7y9aya90me.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle na pewno będzie dobrze. Trzymamy kciuki. Ja jestem zdania, ze lepiej isc za czesto niż sie denerwować.

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle ja gdy byłam w ciąży z moją Pati to do 25tc chodziłam do ginekologa co dwa tygodnie bo dłużej nie mogłam wytrzymać. Jak ok 16 tc pojawiły się ruchy to się troche uspokoiłam ale dopiero w 25tc zrezygnowałam z tak częstych wizyt.
    Jutro mam usg prenatalne. Już nie mogę się doczekać :)

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem już po badanku. dzidziuś ma się dobrze.chodź musieliśmy czekać 10 min żeby wykonać pomiar bo dzidziuś jakoś tak się wygiął i w ogóle nie chciał się wyprostować :) badania genetyczne b. dobre - wszystko w normie.
    bardzo się ucieszyłam bo szczerze trochę się denerwowałam idąc na badanie.
    Muszę się pochwalić swoją intuicją.od początku czułam że to chłopak i na sam koniec badania pokazał ptaszka. w prawdzie lekarz mówi że to jeszcze nie na 100% ale ja jestem pewna na 100%. :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 9 października 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle kochana i jak po badaniu. Daj znac koniecznie.

8599gov35hcg7r21.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczynki, jestem bardzo szczęśliwa! U mojego maluszka wszystko w porządku, rośnie, jest zdrowy jak na ten etap ciąży - wszystko w jak najlepszym porządku. Nie wiem, co się ze mną działo - wydaje mi się, że to hormony ciążowe, bo czasami sama ze sobą nie mogę wytrzymać.

Tak bardzo się cieszę! :):) A maluch fikał jak szalony;)

Dziękuję, że o mnie myślałyście:*

Natalia lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ