Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Makcza, to co zobaczysz na 100% będzie przypominało dziecko Widać rączki, nóżki, główka ma jeszcze taki śmieszny kształt, ale generalnie widać, że to mały człowieczek. Śmieszne to jest tym bardziej, że brzuszek faktycznie jest jeszcze taki nieciążowy, mój wygląda jakbym się bardzo najadła. A USG genetyczne robisz ze względu na konkretne wskazania czy tak po prostu dla siebie? Lekarz powiedział mi, że ze względu na wiek poniżej 35 lat i prawidłowe parametry płodu nie poleca dodatkowych badań, ale się zastanawiam.
Makcza lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Ja dzisiaj dostałam wyniki biochemiczne z krwi z badań prenatalnych i wszystko jest ok, wreszcie troszkę odetchnę, ale już 7 tydzień męczą mnie mdłości i nie mogę ich niczym zwalczyć.
-
kasienka82 wrote:Czy czasem 2 trymestr nie zaczyna się później? Po 13 tygodniu ? Bo wg tego to ja też bym zaczynała 2 trymestr?
Wg mojego lekarza 1 trymestr kończy się wraz ze skończonym 13 tygodniem, ale wiem, że są lekarze, którzy odliczają do końca 14 tygodnia.https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
nick nieaktualnykasienka82
Czy czasem 2 trymestr nie zaczyna się później? Po 13 tygodniu ? Bo wg tego to ja też bym zaczynała 2 trymestr?
Z tego co ja wiem i co pokazuje mi ovu... to koniec 1 trymestru to koniec 12 tygodnia. Więc 12 + 1 to już drugi trymastr -
Ewelina i Mirella dziękuję za informację w piątek zobaczę jak jest wg mojego gina widzę, że troszkę jest tu kobietek z tym samym wiekiem ciążowym ja też mam termin na 16.04:) więc chyba jestem jako trzecia
-
nick nieaktualny
-
tam gdzie ja chodze test z krwi jest robiony zaraz po badaniu usg oni mają taki pakiet, sama pewnie też bym go nie robiła. A co do płytki to pani doktor mówiła mi że dostane na tych drugich badaniach w 20 tyg.
-
nick nieaktualny
-
kasienka82 wrote:Lusia zazdroszczę, ja już się nie mogę doczekać, prenatalne mam dopiero w piątek ale raczej z krwi jednak nie będę robić. Czy któraś z Was dostała z prenatalnego płytkę CD z badaniem?
-
Hej dziewczyny super ze jest nas coraz więcej. Dawno mnie nie było i cieszę się ze u Waszych fasolek wszystko dobrze. U mnie ostatnio problemem był pęcherz wiec biegiem do lekarza i na szczęście nic nie wyszło i było 2 tygodnie ,,spokoju" bo wczoraj wieczorem różowy śluz zauważyłam podczas kąpieli wiec do szpitala z duszą na ramieniu... odczekałam swoje, zbadali i kamień spadł z serca jak dr powiedział ze serduszko bije i pokazał jak fasolka rusza rączkami i nóżkami. Przyczyny krwawienia nie ustalił, szyjka czysta i nie widać żeby coś sie odklejało. Dostałam do mojego zestawu tabletek jeszcze duphostan i no spę. Mam nadzieje ze następnym razem kiedy pojadę do szpitala to 28 kwietnia rodzić
Wizytę u swojego lekarza mam we wtorek a badanie prenatalne 15 października.
Trzymam za Was kciuki -
Ja wczoraj byłam na USG. Wszystko ok. Malenstwo ma 44 mm. Kolejną wizytę mam 24 października. I trochę się zdziwiłam, bo jak w domu popatrzyłam na kalendarz to wypada mi już 14 tydzien i pare dni. A niby wtedy mam mieć penetralne USG. Jak wszędzie czytam to powinno się je zrobić do 13 tyg i 6 dni. Zgłupiałam całkiem.
-
Odetchnęłam już trochę mniej mdłości prawie znikły według ovu termin wyszedł mi na10.04 według lekarza na 9.04 a według prenatalnych badań wychodzi mi na 5.04 czyli ciążą szybciej się rozwija ale płci nie mogliśmy zobaczyć gdyż maluszek leżał bokiem i za zadne skarby nie chciał się odkręcić szkoda kolejna wizytę mam na 24.10 i nie wiem jak wytrzymam z ciekawości. Mój brzuszek jest już pokaźny i bardzo okrągły
Makcza lubi tę wiadomość