X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaką macie hemoglobinę? bo jaw 8 tyg. miałam 14,6 a na badaniach w 14 tyg. miałam 13,6. Widzę że dużo dziewczyn bierze żelazo i chciałabym wiedzieć przy jakiej wartości lekarz wam je przepisał.

Mirella lubi tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 11,2 w 12 tygodniu i też dostałam Tardyferon. Teraz przed kolejną wizytą będę robić morfologię, to się okaże jak zadziałał.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny my już po badaniu wynik ma być do czwartku wiec mam nadzieje ze jakoś dotrwamy:)

Ja biorę elevit za 30sztuk zapłaciłam 35zl. Co do ćwiczeń od środy ruszam z pilatesem mam nadzieje ze tym razem się uda bo jakoś się nie mogę zebrać.

Czy któraś ma usg w tym tyg może będą jakieś nowe newsy odnośnie płci u Waszych maluszkow:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dzisiaj po wizycie. Ogladalam tylko dupkę wiec czekam aż do 25.11. Nie wiem jak wytrzymam. Eh. No ale najwazniejsze, ze serduszko mocno bije. Moje wyniki(krew,mocz ) wszystkie dobre wiec wracam jutro do pracy i od jutra fitnes dla ciężarówek na dodatek do domowej piłki:)
    ciekawa jestem czy po miesiącu bycia w domu wysiedze,przy biurku 8h, bo okazali sie dzisiaj tez ze,mój bol posladka to dwa kulszowa:( i niestety im większy będzie brzuch i kregoslup wygiety tym będzie gorzej. Troche to mnie martwi bo juz dwa dni temu kulałam z bolu. No ale,dla,malucha trzeba wytrzymać:)

lusia22 lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze czekać do 21 listopada jeśli chodzi o USG. Za to codziennie oglądam filmik z ostatniej wizyty i chyba nigdy mi sie nie znudzi:)

Moja kondycja też jest kiepska. Jak wychodzę po schodach to jakbym jakiś szczyt zdobywała, a co będzie później. Myślalam żeby się w Bieszczady wybrać skoro taka ładna pogoda, ale ja niestety nie nadaję się do łażenia po górkach :( Z resztą nie wiem czy nie powinnam się wybrać do ortopedy bo praktycznie od samego początku bolą mnie biodra, tu coś strzela, przeskakuje. Masakra dopiero co 30 skonczyłam i juz się sypię.

Makcza lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita, ja to samo. Mam 30 lat od 3 miesięcy i załamanie formy. Moj mąż sie smieje, że utknął bo gwarancja na mnie sie skończyła i musi,mnie masować bo oddać juz nie moze:)

relgh371zv6v421k.png
  • Martyna Sz. Koleżanka

Wysłany: 28 października 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochany mąż :D

Ja idę jutro wieczorem na usg. Jutro mam też obronę pracy mgr, więc cały dzień pełen emocji :D Ale nic! Olać obronę, ważne, że dzidzię zobaczę. No i zamiast się uczyć, wchodzę na nasze forum :P

f2w3rjjgbh5yex6a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dzisiaj po wizycie, wreszcie troszkę przytyłam, maleństwo ma się dobrze ma troszkę ponad 11 cm, ale nie wiem nadal czy to chłopczyk czy dziewczynka, bo najpierw w ogóle nie dało się zerknąć a jak już się przekręciło to było w pozycji na kolankach, a między nogami była pępowina. Mój lekarz należy do tych co płeć wolą zdradzać w okolicach 20 tyg żeby później nie potrzebnie się stresować, ale wspomniał do męża że na jego oko wygląda że to kobitka ale mamy się na razie nie nastawiać tylko poczekać do 18 listopada a najlepiej do połówkowego do 25.11., więc czekamy.

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy:) mój maz też codziennie masuje mi stopy i plecy bo mnie bolą, a wejście po schodach to jak na giewont:)

Maczka moj mąż miał tomografie komputerowa z kontrastem

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, widzę że my w podobnym wieku. Mi 30stka stuknie w przyszłym roku :D
    A mój Łukasz mnie nie masuje! Muszę chyba zacząć bardziej go wykorzystywać :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna Sz. wrote:
    Kochany mąż :D

Ja idę jutro wieczorem na usg. Jutro mam też obronę pracy mgr, więc cały dzień pełen emocji :D Ale nic! Olać obronę, ważne, że dzidzię zobaczę. No i zamiast się uczyć, wchodzę na nasze forum :P

Powodzenia, dziecko będzie miało wprawkę przed swoimi własnymi egzaminami ;)

Ja w lutym kończę 29 lat, za to mój mąż w przyszłym roku 30 i to go zdeterminowało do działania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 09:17

• kozgo Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 25 lat mój mąż 28 i to będzie nasza pierwsza dzidzia:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, widzę, że my na tym samym etapie. Jak się czujesz? Czujesz już ruchy malucha?
    Mam coraz większy problem z ubraniem się do pracy - brzuch nie jest jeszcze na tyle duży, żeby ubierać się "ciążowo", ale w zasadzie w żadne spodnie i spódnice w brzuchu już się nie mieszczę. Nie bardzo się czuję w rzeczach opinających brzuch, bo on wygląda jakbym miała permanentne wzdęcie :D Jak sobie radzicie?

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem pierworódką :)
    Ewelina, ruchów jeszcze nie czuję. A brzuszek mały jest. Chodzę w jednych jeansach, bo mają taki szerszy pas i były trochę luźne przed ciążą - na teraz są w sam raz. Czekam aż brzuch urośnie wtedy kupię te spodnie ciążowe z pasem i jakieś legginsy z pasem i tak będę biegać.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    " Spożywczy brzuch " :D haha, dobre.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Na chwilę zmienię temat: pamiętacie z początku tego forum Miriam? Co się z nią dzieje?

Miriam udziela się też w innych tematach np. II trymestr.

km5stv737gu3576a.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku w kwietniu skończyłam 31 lat, ale już mam 3 letniego Synka.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jak ja przy Was to jakaś smarkula jestem mam 22 lata a mój mąż 26 od ponad roku jesteśmy małżeństwem a parą 6 lat :) Wszędzie budzę zdziwienie że to nie wpadka tylko staraliśmy się o potomka po ślubie, strasznie kocham dzieci a że jestem silną osobowością to wiem że dam rade sobie z rozwojem swojej wiedzy i kariery choć poprzeczkę postawiłam wysoko :)

Cieszę się że dobrze się czujecie wraz z waszymi pociechami :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 30letnia pierworódka:)
    chodze w zwyczajnych rzeczach brzuszek raczej spożywczy. Mam jedne jeansy, biodrowki niskie bardzo i w nich chodzę bo brzuszek ma dużo miejsca.a po domu mięciutkie dresy.
    dostalam spodnie ciążowe od przyajciolki ale jeszcze,nie czas,na nie.

relgh371zv6v421k.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia172005 wrote:
    Kurczę jak ja przy Was to jakaś smarkula jestem mam 22 lata a mój mąż 26 od ponad roku jesteśmy małżeństwem a parą 6 lat :) Wszędzie budzę zdziwienie że to nie wpadka tylko staraliśmy się o potomka po ślubie, strasznie kocham dzieci a że jestem silną osobowością to wiem że dam rade sobie z rozwojem swojej wiedzy i kariery choć poprzeczkę postawiłam wysoko :)

Martusia, nie ma co przejmować się opiniami innych, ważne, żebyście realizowali wspólne plany, marzenia. U nas z kolei na odwrót, zdarzały się już komentarze, że nie możemy mieć dzieci albo że coś nam nie wychodzi, bo jesteśmy po ślubie 4 lata, a razem już prawie 10. Potem już się ignoruje takie teksty :)

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ