X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to takie łaskotanie to ja też mam, ale chyba dopóki nie dostane porządnego kopniaka to nie uwieże że to są ruchy dziecka.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dosyć fajnie wygląda i jest dostępny nawet bez abonamentu premium.

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam ze któraś z was sie i mnie martwiła miłe dziękuje póki co jest ok :) nie udzielam sie tak często bo jestem trochę zalatana robię prawko w końcu zapisałam sie na drugi kierunek studiów zeby tylko czymś sie zając i nie snuć czarnych scenariuszy zagladam raczej na trymestry bo jakoś tam mi dobrze chyba jednak wole jak jest większa różnica miedzy tyg ale nie to ze was nie lubię postaram sie nadrobić w czytaniu co u was póki co kursuje miedzy Warszawa a Lublinem bo w Lublinie robię prawko i pomieszkuje u teściów którzy sa dla mnie o dziwo bardzo mili i troskliwi :) z owu korzystam w tel więc mi trochę nie wygodnie piaac a co u was :)

• Natalia Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Dziewczyny, widziałyście, jak nam kalendarz ciąży ulepszyli? :)
    Mi też się podoba. Jest bardziej funkcjonalne i przejrzyste niz poprzednie, szkoda tylko, ze jako zupełnie osobna strona.

relgh371zv6v421k.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki
    ruchy dzieciatka właśnie są najpierw jakby łaskotanie potem zaczynają się częstsze małe puknięcia a potem to zobaczycie same
    u mnie pierwsze ruchy poczułam 8 października i nie zdarzały się często może raz dziennie jak siadałam fotelu po ciężkim dniu a teraz żeby wyczuć maluszka kładę się na plecach na płasko (wtedy ma mniej miejsca) kładę rękę na brzuchu i czekam właśnie jak pisze Walabia na granicy majtek nie wyżej i po jakimś czasie czuję ruchy czasem tak się pręży że czuję na pęcherzu tak jakby się przeciągał super uczucie.
    Pozdrawiam wszystkie Mamuśki

Makcza, Natalia lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zależy kto jakie nosi majtki;) hihi ja wczoraj detektorem wyczułam serduszko kilka cm pod pępkiem więc mój szkrab gdzieś tam się skrywa ale ruchów jeszcze nie czuję:(

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fajne to BellyBest Friend. Szczególnie wykres kontroli wagi się przyda :D
    Kobitki wszystkim zazdroszczę, że czujecie te ruchy. Ja jakaś "lewa" jestem :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala nie martw się ja też:D

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno nie chodziło nam o barchamy pod cycki jakieś dwa do trzech płacy od pepka najbardziej skupić się na tym obszarze tu będą pierwsze ruchy wyczuwalne na barchamy z falbanka jeszcze przyjdzie czas gorzej jak ktoś chodzi bez bielizny to wtedy zaczynają się schody

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    MoniaT, barchaNy :)

Czekasz się ja na telefonie klikam i być może odruchowo prdycisnelam a później sam zapisał błędnie ale cóż i tak wiadomo ze chodziło mi o wielkie gacie a tak na marginesie jesteś polonistka i uczysz języka polskiego
    Sory ale mam ciężki dzień i docinki tego typu zaraz wyprowadzają mnie z równowagi

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście tam powinno być czepiasz znów telefon zmienił

klz9cwa175lwe78n.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ci myslicie o profesjonalnym masażu w czasie ciąży? Bardzo boli mnie kark i ogólnie plecy i chciałabym gdzieś pójść ale nie wiem gdzie żeby nie zrobić dzidziusiowi krzywdy.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co mam koleżankę masażystkę i powiedziała że masaż relaksacyjny jest idealny dla nas :) mój mąż skorzystał z jej rad i teraz mam swojego osobistego masażystę a wcale nic skomplikowanego nie robi ale mnie rozluźnia bo mnie strasznie krzyż i kark boli :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam za sobą ciężką noc. Prawie wyplułam płuca. Najpierw 10 dni katar a teraz kaszel- masakra. Stosuje wszystko co mogę, czosnek, miód, mleko, syrop prenalen, syrop z cebulibi,naprawdę nie wiem co mam jeszcze zrobić żeby w końcu mi przeszlo. Juz 2 tygodnie,jestem przeziębiona - eh:/ tęsknym wzrokiem spoglądam na fervex i sudafed.

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam tez na 2 trym ale i tu napisze, a co tam:) dwutygodniowa choroba zostala mi wynagrodzona- dzisiaj rano jak lezalam jeszcze w brzuszku pod reka przesunęła sie chyba jakas część ciałka kropka:) pierwszy raz bylo to tak wyraźne i jednoznaczne:) boskie! Czekam na więcej.

Dorjana, MoniaT, lusia22, Niesmiala lubią tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Natalia!!

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w czwartek dowiedziałam się że będzie dziewczynka, drugi lekarz to potwierdził więc myśle że nie będzie pomyłki.

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wrote:
    Pisalam tez na 2 trym ale i tu napisze, a co tam:) dwutygodniowa choroba zostala mi wynagrodzona- dzisiaj rano jak lezalam jeszcze w brzuszku pod reka przesunęła sie chyba jakas część ciałka kropka:) pierwszy raz bylo to tak wyraźne i jednoznaczne:) boskie! Czekam na więcej.

Ja też czuje takie przesuwanie pod ręką i lekarz mówił że to na pewno są ruchy bo mała bardzo kopie i że nie możliwe żebym tego nie czuła.

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy moich rewolucjach jelitowych to będę musiała poczuć coś mocnego żeby to odróżnić. Już bardzo bym chciała czuc Tymka:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo lada chwila i to będzie. Nie do pomylenia:)
    zazdroszcze, ze juz znacie płeć. Ja czekam aż do 25.11.

relgh371zv6v421k.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ