X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też miała czekać do połówkowego, ale w czwartek udało się podejrzeć.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wspaniałe

walabia wrote:
    Też chciałam się podzielić z Wami naszymi radościami: wczoraj mój mąż sam mógł poczuć jak nasze dziecko się wierci:) Od kilku dni ruchy są bardzo mocne, nawet widać je gołym okiem patrząc na brzuch:)

klz9cwa175lwe78n.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, super:) to dla tatusiów taki pierwszy kontakt z dzidzią. Moj mąż też czeka.

relgh371zv6v421k.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia zazdroszczę:) ja jutro badania i zobaczę co za leniuch mieszka w brzuszku:) bo kopać jakoś nie chce:)

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka to koniecznie daj znać:) Walabia super:) mój mąż też już się nie może doczekać:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojego męża złapał syndrom wicia gniazda i maluje pokój hehe:) już meble zbędne wywiezione teraz malowanie i grudzien styczen powoli meble itd fakt ze mieszkamy w 38m wiec zrobienie pokoju dla Tymka wymaga dużej logistyki:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Walabia ja też już bym chciała czuć takie porządne kopniaki :

A co do pokoiku to macie racje te planowanie jest super my z mężem chcemy zacząć po świętach już szykowanie pokoiku i wyprawki bo jak będzie dziewczynka i ze chce wcześniej wyjść na świat to trzeba będzie być przygotowanym :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to prawda, że dziewczynki zazwyczaj takie niecierpliwe?:)

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamierzam działac od nowego roku z pokoikiem. Trochę zmian nas czeka, bo w miejsce sypialni będzie pokoik dl Frania, a sypialnia przeniesiona do dzisiejszej graciarni. A graty wyniesiemy nie wiem gdzie :D chyba na przedpokój :D

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby się mówi ze pierwsze dzieciaczki zawsze po terminie sa ale mam dwie koleżanki które urodziny miesiąc wcześniej wiec wole być gotowa, poza tym wszystko robimy sami wiec wiadomo że więcej czasu to zabiera a mąż w pracy do tego a ja też nie mogę sama wieku rzeczy zrobić i to się rąk schodzi. W styczniu chcemy jeszcze w góry a za tydzień lecimy do koleżanki do norwegii na 5 dni:) to będzie 3 podróż Tymka:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co sądzicie o tych imionach:
    dla dziewczynki - Lenka
    dla chłopczyka - Kubuś

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia mi sie,Kuba baardzo podobna nazwalabym tak synka jeśli bylby synek, tylko mój mąż oponuje. Lenka tez jest bardzo ladne ale chyba strasznie popularne. Za parę,lat w,szkolach będą same Lenki, Julie i Oliwki:)

relgh371zv6v421k.png

Wysłany: 4 listopada 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i Maje na okrągło słyszę te imiona dookoła i mimo że mi sie podobają to odpadają na wstępie u nas :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcielismy Ige albo Tymka bo w sumie malo popularne i od zawsze chciałam Tymka albo Blazeja z dziewczynką było dużo trudniej. Wam ma się podobać niezależnie od wszystkiego:) u na cala rodzina była przeciwko Tymkowi ale się uparlam i już:)

qb3cpiqv120x7xhb.png

Wysłany: 5 listopada 2013, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi podoba się Wiktor albo Wiktoria i teraz zaczęłam już tak mówić do niej wiec mam nadziej że jutro potwierdzi mi ze to dziewczynka

relgzbmh71xqedw7.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    My chcielismy Ige albo Tymka bo w sumie malo popularne i od zawsze chciałam Tymka albo Blazeja z dziewczynką było dużo trudniej. Wam ma się podobać niezależnie od wszystkiego:) u na cala rodzina była przeciwko Tymkowi ale się uparlam i już:)
    Kozgo zgadzam sie z Toba w pełni. Trzeba zadecydowas wspolnie z tata dziecka i po prostu oglosic rodzinie i znajomym. Kazdemu nie da,sie dogodzić i na pewno ktoś zrobi krzywa minę na każde imie, bo sie,akurat mu źle kojarzy albo nie podoba. Imie ma sie podobac rodzicom, a cala reszta sie przyzwyczai i nie będzie problemu. A jak sie da,kazdemu dojsc,do glosu to jazdy będzie,probowal przepchnąć swoja propozycje i zawsze,ktoś będzie niezadowolony.

walabia lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rodziców słuchać nie będziemy. Sami będziemy decydować o imieniu nawet jak komuś się nie spodoba to trudno. Dla dziewczynki mamy wybrane - Emilka, a dla chłopca jeszcze temat do dyskusji. Ja chciałam Dawidka, ale jeszcze zobaczymy, bo mojemu mężowi źle się kojarzy. Z reszta na dzień dzisiejszy niby ma być dziewczynka :)
    Tylko, że jak idę do sklepu z ubrankami dla dzieci to jakoś nie mogę przestać oglądać ubranek dla chłopców :)

walabia lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda fajnie :) Kojarzy mi się z Leonem Zawodowcem :)A ja trzymam kciuki za drugiego Frania :P

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra ma Matylde i Marceline wiec bardzo dobrze kojarzą mi się te imiona:) Moja koleżanka całą ciążę mówiła do brzucha Antek i po porodzie przyjechała teściowa i powiedziała ze Antek to taki sąsiad pijak i ona się nie zgadza i wyobrazcie sobie że mąż tak naciskał pod wpływem mamy że zmienili na Kuba.

Moja teściowa chciała Władysława ale nie ma takiej siły która by mnie przekonała hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam w ogóle takiej sytuacji, żeby moja mama czy teściowa kazały mi dziecko nazwać jak one sobie wymyśliły. I raczej nie spodziewam się takich pomysłów jak je znam. Moja mama już się pyta jak tam Emilka? A teściowa jeszcze nie wie o imieniu. Nawyżej pokręci nosem jak jej się nei spodoba i tyle może zrobić :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ