X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świetny filmik:) mnie też zainspirowałaś do takiego zakupu, jakoś za kilka dni chyba u nas odpust jest to sie przejdę pierwszy raz po nastu latach;)
    Mnie właśnie naszło i siedziałam w kuchni robiąc placek, ale cos mi z kremem nie wyszło za dużo i troszkę mi się rozjeżdża więc jest mało reprezentatywny. Mam nadzieję, ze chociaż smaczny:)

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia właśnie miałam Ci pisać ze przy zoo napewno beda balony kurczę moze i ja kupie Tymkowi sa tez w złotych tarasach i arkadii w sklepie enjoy Tymek dostał małpke jak urodziłam i sie śmiałam z tego balony bo sie przemieszczały za nami po domu az raz jak szlam na spacer i wystawiałam wozek to mi uciekł przez drzwi hehe.

A filmik mega :) ja dzis z Tymkien prowadziłam zagorzała konwersacje chyba z 20 minut. Tynek padł a ja biorę ksiazke, ciacho i herbatke :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kupujcie balon z helem!!!! najlepsza zabawka ;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Extra Franek z balonikiem :) kupa radości :)
    Ciasta, placki a ja sobie obiecałam nie jeść słodyczy. Czwarty dzień bez słodkiego i zaraz zwariuję :D

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja obiecałam sobie ograniczać się od poniedziałku, więc muszę wykorzystać weekend.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poniedziałku zero nabiału masakra nawet koziego nie mogę i to przez 3 tygodnie dramat

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy się ograniczacie a ja właśnie odpuściłam dietę matki karmiącej :) jem wszytko :) Franek dobrze to akceptuje :) nie ma żadnych dolegliwości :) jednak stwierdziłam, że jak się bałam jeść wszystkiego to się jakoś trzymałam w ryzach a teraz hulaj dusza... nie no muszę też jakieś granice sobie wyznaczyć hehe :D

Kozgo a w sumie czemu Ty tego nabiału nie masz jeść??? że niby przez ten bolący brzuszek??? czy Tymek miał jakąś wysypkę? inne kupy?? że jest podejrzenie skazy???

dqprj44jypq2k6s8.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dopiero Was nadrobiłam i już zapomniałam co chciałam napisać ale w skrócie wspaniałe dzieciaczki i Wy też takie mlodziutkie ale zazdroszczę wieku
    Małgosia miała w czwartek szczepienie po było okej ale w piątek i dziś to jakaś masakra wyje prawie zanosząc się przy tym robi się fioletowa i wygina się w łuk z brzuszkiem do góry nie chce lewego cyca drac wiece nieboglosy i mam nadzieję że jej to przejdzie bo ja zwarjuje już się z m pokłóciłam aż dziś spakowalam moje dwie młodsze cory i pojechałam do rodziców na cały dzień bo bym chyba go zabiła z tej wściekłości i bezradności jeśli jej to nie przejdzie to w poniedziałek idę do lekarza co jej zrobili tą szczepionką także sory że się nie odzywam ale nie mam czasu i siły bo zostałam sama z placzkiem a Marysia też mi dała w kość bo miała zatrucie a wina oczywiście moich teściów bo moja teściowa nie dopilnowala Marysi a tej chciało się pić i napila się takiej herbaty tygodniowej z plastikowej butelki i dziecina dwa dni zdychala z temperaturą biegunka i bólami brzucha dziewczyny chce mi się wyć mój mąż nie widzi problemu a ja bym swoich teściów wysadzila w kosmos a teść też nie lepszy od teściowej my po szczepieniu na tarasie siedzieliśmy maluta dopiero co usunęła a on podszedł do płotu i zapytał się czy śpi i wiecie co zrobił włączył betoniarke i żeby było mało wziął wielki młot i zaczął w nią walić jo klekajcie narody przed jego głupotą idę spać bo zaraz wybuchnę

Wstawiajcie piękne zdjęcia to przynajmniej mogę klikac że lubię to znak że czytam bo w tym tel pisać to wyczyn

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę się pochwalić odnośnie ćwiczeń trzy tygodnie temu byłam u ssiostry mieszkającej jakieś 100 km odemnie i zagrała mi kilka ćwiczeń chodakowskiej i wiecie co ja zrobiłam położyłam to na półce i tam sobie leży to już połowa sukcesu ale kiedy zacznę ćwiczyć to nie wiem nie mogę się zebrac

klz9cwa175lwe78n.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja dietę matki karmiącej opuściłam już jakiś czas temu, dawno. G niestety wszystko co bardzo szybko po porodzie mi zjechało to już wraca.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia Pani doktor stwoerdzila ze skoro tem brzuch go boli pomimo skończonych tych 3 miesięcy to warto spróbować z tym mlekiem wysypki nie ma, kupy tez ładne ale powiedziała ze czasem moze sie obawiać po prostu bólami brzucha i gazami wiec sprawdzę dla świętego spokoju. Ja ostatnio tez zaczelam jesc normalnie a tu nagle ta dieta bleh no ale czego nie robi sie dla dziecka.

Monia no to niezłe przeżycia tygodniowa herbatka napewno dała Wam popalić ah Ci teściowie a faceci niestety czasem bezmyślni sa. Mam nadzieje ze Małgosi przejdzie i zacznie jesc cyca normalnie bidulka dla pocieszenia mój Tymek po pierwszej dawcę tez wył dwa dni ale wydaje mi się ze to po żółtaczce bo w szpitalu miał engerix a potem pediatra namówiła na ta z NFZ bo niby tem sam skład i juz rtęci nie ma bo teraz tą 5w1 zniosl bardzo dobrze.

Ja tez fo ćwiczeń sie nie garne niby wyglądam jak przed ciąża ale dla kondycji byłoby dobrze a z drugiej strony noszę ciezar mój słodki 7kg a jak zacznie chodzić to dopiero bede miała gimnastykę hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 23:30

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra narobilam ;)

Tusia jak ty młodo wyglądasz istna 17 ;) filmik z balonem ekstra ;) ja Zojce przyczepialalam do żyrandola zwykle balony i jak okno było otwarte czy dzwi to bujał sie ale takiej radości nie było ;) muszę tez z helem kupić ;) czapka ekstra widziałam ten kaplet w hm. ;) Zojka ma taki różowy z żyrafa ;) zdjęcie ma w suwaczku ;) a twój Franio to taki duży i podobny do Ciebie. ;)

Walabia ale z was zakochance az miło popatrzeć ;)

Kozgo dieta bezmleczna jest do ogarnięcia ;) da sie żyć i dobrze zjeść dasz radę kibicuje <3 a we trójkę ekstra wyglądacie. ;)

A u nas napięta atmosfera wróciłam ze szkoły o 13:30 bo Zojka od 8 zjadła tylko 30 ml strzykawka wiecej nie chciała ani łyzeczka ani butelka ! Wiec pedzilam jak oszalała a tu jeszcze objazdy zjazdy szmery bajery przez remont grota :/ wrr pogubiłam sie natrabilam masakra totalna :/ wróciłam do domu to rzuciła sie na mnie a raczej na cycki jak zwierz ;) i jak zasnekysmy obie o 16:30 tak teściowa nas obudziła o 19 :/ do tego sie pózniej z nia tak spielam ze szok :/ miałam juz o niej nie pisać no ale no nie moge muszę gdzieś wylać moja flustracje czy jak to tam sie pisze .... A wiec obudziła nas o 19 wiec dałam jeść Zojce i poprosiłam zeby przygotowała leki Zoi poszła i zrobiła powiedziała ze ma juz sposób na podawanie strzykawka wiec ona da na nie chciałam robić spięć wiec sie zgodziłam wzięła ja na przewijak i daje ja stałam z boku dała co prawda 5 ml zajęło jej to 15 min ale ok jak ostatni "strzał " ze strzykawki dawała to Zoja wymiotowała jezu jak sie przeraziłam złapalam ja na ręce ta mi ja zabrała wiec poszłam po ręczniki papierowe ja sie patrzę a tam mleko moje z lodówki wyjęte podgrzewacz zimny :/ ja sie pytam czy podgrzała a ta ze nie ja ze to pewnej dlatego zwymiotowala bo kto widział dziecku zimne mleko dawać zaraz po tym jak ciepłe z piersi jadła a ta na mnie ze to moja wina ze ja tak napchalam ze sie przejadła tak zaczęłam sie z nia kucic dziecko zabrałam i powiedziałam ze juz mi nie jest do niczego potrzeba może wracać sobie do domu ! Zadzwoniła do Czarka na skargę !!! Ale jak zadzwonił do mnie opieprzyc mnie to powiedziałam o tym zimnym mleku bo przeciez tamta nic nie powiedziała :/ to zadzwonił do niej i ja opieprzyc :D i sie pokucili tylko słyszałam jak mu mówi "bez mojej pomocy nie dacie sobie rady z dzieckiem " nie wiem do czego to miało być ale uważam ze to nie prawda bo ona tylko mi przeszkadza irytuje mnie i drażni ! Nie odzywam sie do niej miałam nadzieje ze sobie pojedzie dzis ale siedzi :/ mam nadzieje jeszcze ze rano pojedzie ...

A Zojka miała dzis kapiel w moim mleku ;) bo rozmrozilam cały zapas 10x150 ml bo myślałam ze bedzie ładnie jadła a ze trzeba ja nawadniac cały czas ... A tu dupa zjadła 30 :/ wiec szkoda było wylać wiec dolalam do kąpieli ;) naszczesvie mrożone juz mi nie potrzebne bo juz wszystko zaliczone ;)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam z ta kapiela to normalnie jestes jak Reni Jusis hehe :)
    Co do teściowej to nie rozumiem czemu ona jakas taka niekumata jak takiemu malenstwu mozna dac cos z lodówki wcale się noe dziwie ze się wkurzyliscie chociaz najbardziej mnie śmieszy to ze bez niej sobie nie poradzicie haha bo jak narazie to ona ciagle powoduje sytuacje w których Zojce cos dolega.

I nas jakos w nocy słabo ok 2.30 Tymek strasznie wariowal przy cycu wyrywał sie ciągnął prężył pluł nie wiedziałam o co chodzi o 4 obudziły go baki i musiałam go wziąć do nas do lozka i wlasnie sie obudził tez przez brzuch wiec debridat i za 20 minut karmimy leży teraz u mnie na rękach z zamkniętymi oczkami i prezy sie strasznie :( czekam az minie tydzien od podawania debridatu wtedy podobno bedzie widac zmianę oby.

Miłej niedzieli dziewczyny:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 06:39

Makcza lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, kochana, tak mi przykro, że Tymuś się nadal meczy! Jesteś taka dzielna! Tyle optymizmu bije z Twoich wypowiedzi. A tekst z Reni Jusis rządzi! Choć, jak mnie mleko zostawał, to też sobie do kąpieli dodałam, a co! A gdzie zdjęcie rodzinne? Ja nie widziałam!

Nieśmiała, coś mało się udzielać ostatnio! Dawaj zdjęcia jakieś i pisz, co tam u Was!

Tusia, nie mam słów dla Waszego uroku z Frankym! Sama radość! Musisz go pewnie cały czas całować w te pucułki?

Tusia89 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza no mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej no musi byc w koncu hehe 5 lipca mijają 3 miesiące od wyznaczonego terminu porodu moze wtedy zadziała magia :p

Od dwóch mój syn nagle terrorysta nie chce w dzien spac sam oprócz najdłuższej drzemki wyedy na brzuch zasypia i luz a tak to zasypia na rękach u mnie a jak odkładam to halo juz nie śpie i wcale nie płacze bawcie się ze mną a wieczorem ledwo żyje hehe.

Odnośnie spania to wlasnie siedzę na fotelu on spi na mnie a maz w lozku chrapie tak ze szlak mnie trafia a nie moge się ruszyć grrr. Haha mam ja sie z tymi chłopami.

Dzis spotykamy się z koleżanka z Norwegii u ktorej bylismy jak byłam w 4 miesiacu ciazy i karmiła mnie codziennie nalesnikarni mrrr:) kolej a knajpa i zobaczymy jak Tymko dzis to zniesie bo wczoraj pierwszy raz był strasznie marudny w knajpie i to przez to ze wlasnie śpiący ale po co spac jak tyle sie dzieje wykończy padł i leżał na mnie z rekami na boki haha.

Makcza moze tez powinnam połapać soę w mleku będę długo piękna jak kleopatra chociaz ona chyba w samym mleku to na jedna kapiel w wannie to bym chyba z pół roku zbierała :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 22:13

walabia, doris85, Kaja, Makcza, Niesmiala, Lissa, Tusia89 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo kurcze tak mi szkoda Tymka :(

Mam nadzieje ze dieta sprawi cud. !

A może on ma nietolerancje laktozy czy co :(

Robiliście usg brzuszka ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki uśmiech :) słodkie :) hehe co do reni to nie pomyślałam o niej położna w szpitalu mówiła mi o tym mleku. ;) zeby tak robić ;)
    Kurde dziewczyny jestem chora na tule może ma któraś z was kto chce sprzedać używana bo nowe sa drogie :/ i Czarek głowę mi urwie i do szyji nasika :D wczoraj do szukam na necie i nie moge znaleźć. :(

• kozgo Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam na tule? A co to?

Niby jakby mail nietolerancje laktozy to delicol powinien pomoc a noc nie pomogl liczę ze ten debridat pomoze ale działa dopiero po 5 dniach a dzis bedzie 3 no zobaczymy. Usg chcemy w tym tyg terminy na NFZ za 5 lat ale Oani kazała przyjść 2 lipca moze nas doktor przyjmie a jak nie to prywatnie pójdziemy.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Jaki uśmiech :) słodkie :) hehe co do reni to nie pomyślałam o niej położna w szpitalu mówiła mi o tym mleku. ;) zeby tak robić ;)
    Kurde dziewczyny jestem chora na tule może ma któraś z was kto chce sprzedać używana bo nowe sa drogie :/ i Czarek głowę mi urwie i do szyji nasika :D wczoraj do szukam na necie i nie moge znaleźć. :(

Ja kupiłam używaną, ale tylko 100zł tańsza była, więc nie wiem czy to aż taka okazja... strasznie rzadko ktoś sprzedaje :(

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo tula to nosidlo ergonomiczne

Walabia a gdzie ci sie udało upolować ? Kurde 100zl to w sumie nie duzo taniej ale zawsze argument dla Czarka ze używana tańsza ;)

A my mówimy dzieńdobry ;)
    2qjkpjt.jpg

walabia, Kaja, Makcza, Tusia89, Lissa lubią tę wiadomość

‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ