Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
świetny filmik:) mnie też zainspirowałaś do takiego zakupu, jakoś za kilka dni chyba u nas odpust jest to sie przejdę pierwszy raz po nastu latach;)
Mnie właśnie naszło i siedziałam w kuchni robiąc placek, ale cos mi z kremem nie wyszło za dużo i troszkę mi się rozjeżdża więc jest mało reprezentatywny. Mam nadzieję, ze chociaż smaczny:)
-
Walabia właśnie miałam Ci pisać ze przy zoo napewno beda balony kurczę moze i ja kupie Tymkowi sa tez w złotych tarasach i arkadii w sklepie enjoy Tymek dostał małpke jak urodziłam i sie śmiałam z tego balony bo sie przemieszczały za nami po domu az raz jak szlam na spacer i wystawiałam wozek to mi uciekł przez drzwi hehe.
A filmik megaja dzis z Tymkien prowadziłam zagorzała konwersacje chyba z 20 minut. Tynek padł a ja biorę ksiazke, ciacho i herbatke
-
Wy się ograniczacie a ja właśnie odpuściłam dietę matki karmiącej
jem wszytko
Franek dobrze to akceptuje
nie ma żadnych dolegliwości
jednak stwierdziłam, że jak się bałam jeść wszystkiego to się jakoś trzymałam w ryzach a teraz hulaj dusza... nie no muszę też jakieś granice sobie wyznaczyć hehe
Kozgo a w sumie czemu Ty tego nabiału nie masz jeść??? że niby przez ten bolący brzuszek??? czy Tymek miał jakąś wysypkę? inne kupy?? że jest podejrzenie skazy??? -
Witajcie dopiero Was nadrobiłam i już zapomniałam co chciałam napisać ale w skrócie wspaniałe dzieciaczki i Wy też takie mlodziutkie ale zazdroszczę wieku
Małgosia miała w czwartek szczepienie po było okej ale w piątek i dziś to jakaś masakra wyje prawie zanosząc się przy tym robi się fioletowa i wygina się w łuk z brzuszkiem do góry nie chce lewego cyca drac wiece nieboglosy i mam nadzieję że jej to przejdzie bo ja zwarjuje już się z m pokłóciłam aż dziś spakowalam moje dwie młodsze cory i pojechałam do rodziców na cały dzień bo bym chyba go zabiła z tej wściekłości i bezradności jeśli jej to nie przejdzie to w poniedziałek idę do lekarza co jej zrobili tą szczepionką także sory że się nie odzywam ale nie mam czasu i siły bo zostałam sama z placzkiem a Marysia też mi dała w kość bo miała zatrucie a wina oczywiście moich teściów bo moja teściowa nie dopilnowala Marysi a tej chciało się pić i napila się takiej herbaty tygodniowej z plastikowej butelki i dziecina dwa dni zdychala z temperaturą biegunka i bólami brzucha dziewczyny chce mi się wyć mój mąż nie widzi problemu a ja bym swoich teściów wysadzila w kosmos a teść też nie lepszy od teściowej my po szczepieniu na tarasie siedzieliśmy maluta dopiero co usunęła a on podszedł do płotu i zapytał się czy śpi i wiecie co zrobił włączył betoniarke i żeby było mało wziął wielki młot i zaczął w nią walić jo klekajcie narody przed jego głupotą idę spać bo zaraz wybuchnę
Wstawiajcie piękne zdjęcia to przynajmniej mogę klikac że lubię to znak że czytam bo w tym tel pisać to wyczyn -
A ja muszę się pochwalić odnośnie ćwiczeń trzy tygodnie temu byłam u ssiostry mieszkającej jakieś 100 km odemnie i zagrała mi kilka ćwiczeń chodakowskiej i wiecie co ja zrobiłam położyłam to na półce i tam sobie leży to już połowa sukcesu ale kiedy zacznę ćwiczyć to nie wiem nie mogę się zebrac
-
Tusia Pani doktor stwoerdzila ze skoro tem brzuch go boli pomimo skończonych tych 3 miesięcy to warto spróbować z tym mlekiem wysypki nie ma, kupy tez ładne ale powiedziała ze czasem moze sie obawiać po prostu bólami brzucha i gazami wiec sprawdzę dla świętego spokoju. Ja ostatnio tez zaczelam jesc normalnie a tu nagle ta dieta bleh no ale czego nie robi sie dla dziecka.
Monia no to niezłe przeżycia tygodniowa herbatka napewno dała Wam popalić ah Ci teściowie a faceci niestety czasem bezmyślni sa. Mam nadzieje ze Małgosi przejdzie i zacznie jesc cyca normalnie bidulka dla pocieszenia mój Tymek po pierwszej dawcę tez wył dwa dni ale wydaje mi się ze to po żółtaczce bo w szpitalu miał engerix a potem pediatra namówiła na ta z NFZ bo niby tem sam skład i juz rtęci nie ma bo teraz tą 5w1 zniosl bardzo dobrze.
Ja tez fo ćwiczeń sie nie garne niby wyglądam jak przed ciąża ale dla kondycji byłoby dobrze a z drugiej strony noszę ciezar mój słodki 7kg a jak zacznie chodzić to dopiero bede miała gimnastykę heheWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 23:30
-
nick nieaktualnyDobra narobilam
Tusia jak ty młodo wyglądasz istna 17filmik z balonem ekstra
ja Zojce przyczepialalam do żyrandola zwykle balony i jak okno było otwarte czy dzwi to bujał sie ale takiej radości nie było
muszę tez z helem kupić
czapka ekstra widziałam ten kaplet w hm.
Zojka ma taki różowy z żyrafa
zdjęcie ma w suwaczku
a twój Franio to taki duży i podobny do Ciebie.
Walabia ale z was zakochance az miło popatrzeć
Kozgo dieta bezmleczna jest do ogarnięciada sie żyć i dobrze zjeść dasz radę kibicuje
a we trójkę ekstra wyglądacie.
A u nas napięta atmosfera wróciłam ze szkoły o 13:30 bo Zojka od 8 zjadła tylko 30 ml strzykawka wiecej nie chciała ani łyzeczka ani butelka ! Wiec pedzilam jak oszalała a tu jeszcze objazdy zjazdy szmery bajery przez remont grotawrr pogubiłam sie natrabilam masakra totalna
wróciłam do domu to rzuciła sie na mnie a raczej na cycki jak zwierz
i jak zasnekysmy obie o 16:30 tak teściowa nas obudziła o 19
do tego sie pózniej z nia tak spielam ze szok
miałam juz o niej nie pisać no ale no nie moge muszę gdzieś wylać moja flustracje czy jak to tam sie pisze .... A wiec obudziła nas o 19 wiec dałam jeść Zojce i poprosiłam zeby przygotowała leki Zoi poszła i zrobiła powiedziała ze ma juz sposób na podawanie strzykawka wiec ona da na nie chciałam robić spięć wiec sie zgodziłam wzięła ja na przewijak i daje ja stałam z boku dała co prawda 5 ml zajęło jej to 15 min ale ok jak ostatni "strzał " ze strzykawki dawała to Zoja wymiotowała jezu jak sie przeraziłam złapalam ja na ręce ta mi ja zabrała wiec poszłam po ręczniki papierowe ja sie patrzę a tam mleko moje z lodówki wyjęte podgrzewacz zimny
ja sie pytam czy podgrzała a ta ze nie ja ze to pewnej dlatego zwymiotowala bo kto widział dziecku zimne mleko dawać zaraz po tym jak ciepłe z piersi jadła a ta na mnie ze to moja wina ze ja tak napchalam ze sie przejadła tak zaczęłam sie z nia kucic dziecko zabrałam i powiedziałam ze juz mi nie jest do niczego potrzeba może wracać sobie do domu ! Zadzwoniła do Czarka na skargę !!! Ale jak zadzwonił do mnie opieprzyc mnie to powiedziałam o tym zimnym mleku bo przeciez tamta nic nie powiedziała
to zadzwonił do niej i ja opieprzyc
i sie pokucili tylko słyszałam jak mu mówi "bez mojej pomocy nie dacie sobie rady z dzieckiem " nie wiem do czego to miało być ale uważam ze to nie prawda bo ona tylko mi przeszkadza irytuje mnie i drażni ! Nie odzywam sie do niej miałam nadzieje ze sobie pojedzie dzis ale siedzi
mam nadzieje jeszcze ze rano pojedzie ...
A Zojka miała dzis kapiel w moim mlekubo rozmrozilam cały zapas 10x150 ml bo myślałam ze bedzie ładnie jadła a ze trzeba ja nawadniac cały czas ... A tu dupa zjadła 30
wiec szkoda było wylać wiec dolalam do kąpieli
naszczesvie mrożone juz mi nie potrzebne bo juz wszystko zaliczone
-
Miriam z ta kapiela to normalnie jestes jak Reni Jusis hehe
Co do teściowej to nie rozumiem czemu ona jakas taka niekumata jak takiemu malenstwu mozna dac cos z lodówki wcale się noe dziwie ze się wkurzyliscie chociaz najbardziej mnie śmieszy to ze bez niej sobie nie poradzicie haha bo jak narazie to ona ciagle powoduje sytuacje w których Zojce cos dolega.
I nas jakos w nocy słabo ok 2.30 Tymek strasznie wariowal przy cycu wyrywał sie ciągnął prężył pluł nie wiedziałam o co chodzi o 4 obudziły go baki i musiałam go wziąć do nas do lozka i wlasnie sie obudził tez przez brzuch wiec debridat i za 20 minut karmimy leży teraz u mnie na rękach z zamkniętymi oczkami i prezy sie strasznieczekam az minie tydzien od podawania debridatu wtedy podobno bedzie widac zmianę oby.
Miłej niedzieli dziewczyny:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 06:39
Makcza lubi tę wiadomość
-
Kozgo, kochana, tak mi przykro, że Tymuś się nadal meczy! Jesteś taka dzielna! Tyle optymizmu bije z Twoich wypowiedzi. A tekst z Reni Jusis rządzi! Choć, jak mnie mleko zostawał, to też sobie do kąpieli dodałam, a co! A gdzie zdjęcie rodzinne? Ja nie widziałam!
Nieśmiała, coś mało się udzielać ostatnio! Dawaj zdjęcia jakieś i pisz, co tam u Was!
Tusia, nie mam słów dla Waszego uroku z Frankym! Sama radość! Musisz go pewnie cały czas całować w te pucułki?Tusia89 lubi tę wiadomość
-
Makcza no mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej no musi byc w koncu hehe 5 lipca mijają 3 miesiące od wyznaczonego terminu porodu moze wtedy zadziała magia :p
Od dwóch mój syn nagle terrorysta nie chce w dzien spac sam oprócz najdłuższej drzemki wyedy na brzuch zasypia i luz a tak to zasypia na rękach u mnie a jak odkładam to halo juz nie śpie i wcale nie płacze bawcie się ze mną a wieczorem ledwo żyje hehe.
Odnośnie spania to wlasnie siedzę na fotelu on spi na mnie a maz w lozku chrapie tak ze szlak mnie trafia a nie moge się ruszyć grrr. Haha mam ja sie z tymi chłopami.
Dzis spotykamy się z koleżanka z Norwegii u ktorej bylismy jak byłam w 4 miesiacu ciazy i karmiła mnie codziennie nalesnikarni mrrr:) kolej a knajpa i zobaczymy jak Tymko dzis to zniesie bo wczoraj pierwszy raz był strasznie marudny w knajpie i to przez to ze wlasnie śpiący ale po co spac jak tyle sie dzieje wykończy padł i leżał na mnie z rekami na boki haha.
Makcza moze tez powinnam połapać soę w mleku będę długo piękna jak kleopatra chociaz ona chyba w samym mleku to na jedna kapiel w wannie to bym chyba z pół roku zbierała :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 22:13
walabia, doris85, Kaja, Makcza, Niesmiala, Lissa, Tusia89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJaki uśmiech
słodkie
hehe co do reni to nie pomyślałam o niej położna w szpitalu mówiła mi o tym mleku.
zeby tak robić
Kurde dziewczyny jestem chora na tule może ma któraś z was kto chce sprzedać używana bo nowe sa drogiei Czarek głowę mi urwie i do szyji nasika
wczoraj do szukam na necie i nie moge znaleźć.
-
Miriam na tule? A co to?
Niby jakby mail nietolerancje laktozy to delicol powinien pomoc a noc nie pomogl liczę ze ten debridat pomoze ale działa dopiero po 5 dniach a dzis bedzie 3 no zobaczymy. Usg chcemy w tym tyg terminy na NFZ za 5 lat ale Oani kazała przyjść 2 lipca moze nas doktor przyjmie a jak nie to prywatnie pójdziemy. -
Miriam wrote:Jaki uśmiech
słodkie
hehe co do reni to nie pomyślałam o niej położna w szpitalu mówiła mi o tym mleku.
zeby tak robić
Kurde dziewczyny jestem chora na tule może ma któraś z was kto chce sprzedać używana bo nowe sa drogiei Czarek głowę mi urwie i do szyji nasika
wczoraj do szukam na necie i nie moge znaleźć.
Ja kupiłam używaną, ale tylko 100zł tańsza była, więc nie wiem czy to aż taka okazja... strasznie rzadko ktoś sprzedaje
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
nick nieaktualny