WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    33v0kcx.jpg

oto efekt - w bibliotece zrobionej przez męża juz się nie mieszczą, wiec upycham w sypialni.

Boże drogi, istne królestwo!!! Chyba bym stamtąd nie wyszła!!

My też głównie podostawaliśmy ubrań...po kimś, lub nowe...lub po córce, naprawdę baaardzo niewiele żeśmy kupili, może kilka sztuk...
    Marzę jak na razie o wyprawie do ciuchlanda, bo nie miałam ostatnio jak a mam jeden pod nosem taki spoko, w najdroższy dzień wszystko jest po 10 zł...w soboty po 1zł :) A obkupić mogę siebie i dzieci bez problemu :)

Makcza lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia - Pięknie wyglądacie :D Zakochańce <3

kozgo - My też właśnie używaliśmy wcześniej tego Espumisanu 100 i jak dla mnie działa super :) Teraz tylko daję doraźnie, gdy widzę, że coś mu brzusio dokucza, ale to już rzadko :)
    Makcza wrote:
    33y3z2o.jpg

Kozgo, ja się tam stereotypami dotyczącymi płci nie przejmuję. Oto wcielenie gender:

Heh, mój syn dziś w różowych spodenkach był zmuszony do domu wracać, bo musiałam wstąpić do teściowej, a ten, na jej widok chyba, tak nawalił w pieluchę, że poprzeciekało :P A że ja mądra nic na zmianę nie wzięłam, ratowałam się spodenkami po córce, które leżały u teściowej ;) Zresztą ma różową wanienkę i ręczniczek :P ( To tak po cichu mówię, ale uznaliśmy, że jak już jest w domu, to po co kupować nowe:P) Choć osobiście niezbyt podoba mi się cała ta ideologia :P Dziewczynka w niebieskim, z samochodzikami itp. spoko, ale chłopiec w ciuszkach z kokardkami i w ogóle, no kurcze nie przejdzie...i niech mi ktoś kiedyś spróbuje ubrać mu sukienkę....

Kaja lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nadrabiam Was od wczoraj bo nie miałam czasu pisać. Piekne zdjęcia powstawiałyście, same śliczne, szczęśliwe dzieci i rodzinki:)
    Oliwier wczoraj znowu cały dzień po szczepieniu przespał. Bałam sie o noc ale też spał normalnie. Pomiędzy spaniem a spaniem były jakieś chwile uśmiechów i gadania więc myśle, że naprawdę dobrze znosi szczepienia. dzis jeszcze do południa spał ale już od kilku godzin nie chce. Mieliśmy wcześniej chwilę jakichś skurczów brzuszka, strasznie krzyczał, prężył się ale całe szczęście szybko przeszło. dzisiaj nas zaskoczył, bo z mężem sprzątaliśmy a mały leżał w łóżeczku przez 1,5 godziny i gadał do karuzeli bez żadnego marudzenia:)
    kozgo mam pytanko a czym Ty szczepiłaś 5 w 1 czy ta na fundusz?

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Walabia uwielbiam kolory typu beże, ecru, brązy i takie kupowałam jeszcze w ciąży ( tez w lumpeksach) nawet leżaczek czy poście, ale jak mały się urodził i wszyscy zaczęli przynosić kolorowe ciuchy i zabawki to machnęłam ręką, trudno to w końcu dziecko " niech ma".
    ja kupiłam nowych kilka rzeczy tylko reszta jest albo z ciuchów albo prezenty i też za 100 kupiłam od znajomej mega pakę ciuszków typu WÓJCIK itd.

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:

kozgo , piekny masz usmiech !

Popieram w 100%!
    Lissa wrote:
    walabia , no figurke to masz idealna, duza piers waska talia idealna kobieta :-)
    jedynie co to widze Ciebie w innej fryzurce, dluzszej i dodalabym jasnych refleksow :-)

Dziękuję Lissa, chciałam przypomnieć,że ja MIAŁAM taką figurę i baaaaaaardzo daleko do niej teraz. A włosy całe życie miałam jasniejsze, ale już mi się znudziło ciągłe chodzenie do fryzjera na farbę. A dłuższe odpadają - ja mam strasznie słabe i cienkie włosy, więc trzeba by je jakoś specjalnie układać, a na to nie mam ani ochoty a tym bardziej umiejętności...
    olala81 wrote:
    Ja tak jak Walabia uwielbiam kolory typu beże, ecru, brązy i takie kupowałam jeszcze w ciąży ( tez w lumpeksach) nawet leżaczek czy poście, ale jak mały się urodził i wszyscy zaczęli przynosić kolorowe ciuchy i zabawki to machnęłam ręką, trudno to w końcu dziecko " niech ma".
    ja kupiłam nowych kilka rzeczy tylko reszta jest albo z ciuchów albo prezenty i też za 100 kupiłam od znajomej mega pakę ciuszków typu WÓJCIK itd.
    No a ja nie mogłam się przemóc. Też dużo koorowych dostałam ale wywaliłam, bo niby dlaczego moje dziecko ma mi się nie podobać? Wolę, żeby miał mniej ubrań, ale żeby przyjemnie mi było na niego patrzeć:)
    koral wrote:
    walabia chetnie bym sie na jakies polowanie wybrała, widzac jakie ciuszko ma Franio... powiedz mi jeszcze ze to ubranko ze zdjec w gwiazdki tez jest z ciuchów?

Te śpiochy dostał w prezencie od mojej uczennicy, która zapomniała oderwać metki. Kosztowały 70 zł w smyku. Ja sobie czasem żałuję coś za taką cenę kupić ;)

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, a masz jakas fotke z dluzszymi wlosami ??

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa dziekuje oby Tymek miał usmiech po mamie :)

Walabia ja Cie rozumiem tez dostałam beżowo brązowe Body z krótkim i nie moge sie przemoc zeby Tynek w tym chodził haha

Kurczę a ja wam powiem ze duzo ładniej się czuje teraz niż przed porodem nie wiem w sumie czemu ale jakos tak bardziej kobieco mimo zmeczenia dobrze mi w mojej skórze :)

Olala dawaliśmy 5w1 i teraz zniosl dobrze w porównaniu z pierwsza dawka tylko przez 2h miał temperaturę ale bawił sie i śmiał jakby jej nie odczuł :)

Śpiochy za 70zl to masakra jakas serio za taki kawałeczki materiału.

Z naszego pleneru nici bo zaczęło lac ukryliśmy się w knajpie ale Tymek jakis niezadowolony poplakal i padł za to teraz w domu gada ze mna jak szalony a maz ma wychodne z kolegami pierwszy raz od porodu :)

Makcza lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z "imprezy". Franek mega zadowolony :) kupiliśmy mu balona z helem. Ciesze się bo uwielbia balony z helem, jak się okazało. W starym balonie już hel praktycznie uszedł ale nie wyrzucaliśmy bo Franek go uwielbiał, no ale dziś nowy nabytek i znów Franky zadowolony :) Otwarcie placu powinno brzmieć: "otwarcie mini placyku" :D dokładnie są trzy sprzęty :P rozbudowana zjeżdżalnia podwójna huśtawka i jakaś mini prowizorka ścianki wspinaczkowej :) no ale mam nadzieję, że jak Franek będzie korzystał z placu zabaw to już będzie rozbudowany. Za to my sobie z Frankiem strzeliliśmy sesję przy oczku wodnym obok placu :D

k55yw.jpg

Franek na otwarciu placu

2ijguid.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 19:19

walabia, Lissa, olala81, Kaja, Makcza, Miriam lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia Ty to na jego siostrę wygladasz :) hehe bardzo młodziutko:)

A co do gender my mamy fotelik samochodowy w fioletowe kwiatki po siostrzenicach i trudno stwierdziłam ze nie bede kupowała nowego bo to strata kasy ale to prawda jakos dziewczynki w samochodziki tak ale chłopcy w kwiatki czy różowe serduszka jakos nie bardzo.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    Walabia, a masz jakas fotke z dluzszymi wlosami ??
    Dzięki, Lissa, dzięki TObie miałam wieczór ze zdjęciami z dawnych lat:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 11:16

Tusia89, Lissa, Makcza, Miriam lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, no jak siostra Franka wyglądasz, Kozgo ma rację!

Kozgo, wymienię się z Tobą na te beżowe body!!!

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, za Twoją radą daliśmy Frankowi balon do rączki... ;) i rzeczywiście mam wrażenie, że mógłby tak w nieskończoność :D aż musiałam filmik nakręcić :P jednak filmik i tak nie oddaje pełnej euforii w jaką wpadł Franky :D

Mam nadzieję,że filmik Wam zadziała:

http://youtu.be/quvPH_W7KHU

Hehe dziewczyny, aż tak młodo wyglądam?!
    Kozgo: a jestem tylko rok młodsza od Ciebie ;)

walabia lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, świetny filmik!!!! W takim razie ja też kupie balon z helem. Tylko... gdzie?!?

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie my trzymaliśmy ten stary balon jak relikwie :D bo ciężko dostać balon z helem. Najczęściej to na jakiś festynach właśnie :)no i nad morzem chyba też by się dostało :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:

k55yw.jpg

[/IMG]

Ale fajowa czapka!

Kaja lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Niesmiala Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, Hesia boska. Widać ze z niej taki aniołek. A za taka domowa bibliotekę, duzo bym oddała. Odkad mam Franka to jedyna książka jaka czytam jest "Pierwszy rok zycia dziecka" haha.
    Walabia, piękne zdjęcia. A Twoj Franciszek to naprawde taki myśliciel i nie poeta tylko filozof :p
    Tusia, fajny plac zabaw - za rok sie przyda ;)

Makcza lubi tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • walabia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejdę się koło ZOO, wydaje mi się, że mają tam stragany z balonami przed wejściem.

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy do tej czapki jeszcze body i spodenki :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to musisz zrobić zdjęcie w komplecie!

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie dzięki Tobie zorientowałam się, że nie ma zdjęcia w tym komplecie :D bo chciałam dodać, szukam a tu psikus, nie ma :D jak mogłam to przeoczyć hehe

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ