Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Makcza wrote:
oto efekt - w bibliotece zrobionej przez męża juz się nie mieszczą, wiec upycham w sypialni.
Boże drogi, istne królestwo!!! Chyba bym stamtąd nie wyszła!!
My też głównie podostawaliśmy ubrań...po kimś, lub nowe...lub po córce, naprawdę baaardzo niewiele żeśmy kupili, może kilka sztuk...
Marzę jak na razie o wyprawie do ciuchlanda, bo nie miałam ostatnio jak a mam jeden pod nosem taki spoko, w najdroższy dzień wszystko jest po 10 zł...w soboty po 1złA obkupić mogę siebie i dzieci bez problemu
Makcza lubi tę wiadomość
-
walabia - Pięknie wyglądacie
Zakochańce
kozgo - My też właśnie używaliśmy wcześniej tego Espumisanu 100 i jak dla mnie działa superTeraz tylko daję doraźnie, gdy widzę, że coś mu brzusio dokucza, ale to już rzadko
Makcza wrote:
Kozgo, ja się tam stereotypami dotyczącymi płci nie przejmuję. Oto wcielenie gender:
Heh, mój syn dziś w różowych spodenkach był zmuszony do domu wracać, bo musiałam wstąpić do teściowej, a ten, na jej widok chyba, tak nawalił w pieluchę, że poprzeciekałoA że ja mądra nic na zmianę nie wzięłam, ratowałam się spodenkami po córce, które leżały u teściowej
Zresztą ma różową wanienkę i ręczniczek
( To tak po cichu mówię, ale uznaliśmy, że jak już jest w domu, to po co kupować nowe:P) Choć osobiście niezbyt podoba mi się cała ta ideologia
Dziewczynka w niebieskim, z samochodzikami itp. spoko, ale chłopiec w ciuszkach z kokardkami i w ogóle, no kurcze nie przejdzie...i niech mi ktoś kiedyś spróbuje ubrać mu sukienkę....
Kaja lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny nadrabiam Was od wczoraj bo nie miałam czasu pisać. Piekne zdjęcia powstawiałyście, same śliczne, szczęśliwe dzieci i rodzinki:)
Oliwier wczoraj znowu cały dzień po szczepieniu przespał. Bałam sie o noc ale też spał normalnie. Pomiędzy spaniem a spaniem były jakieś chwile uśmiechów i gadania więc myśle, że naprawdę dobrze znosi szczepienia. dzis jeszcze do południa spał ale już od kilku godzin nie chce. Mieliśmy wcześniej chwilę jakichś skurczów brzuszka, strasznie krzyczał, prężył się ale całe szczęście szybko przeszło. dzisiaj nas zaskoczył, bo z mężem sprzątaliśmy a mały leżał w łóżeczku przez 1,5 godziny i gadał do karuzeli bez żadnego marudzenia:)
kozgo mam pytanko a czym Ty szczepiłaś 5 w 1 czy ta na fundusz?
-
Ja tak jak Walabia uwielbiam kolory typu beże, ecru, brązy i takie kupowałam jeszcze w ciąży ( tez w lumpeksach) nawet leżaczek czy poście, ale jak mały się urodził i wszyscy zaczęli przynosić kolorowe ciuchy i zabawki to machnęłam ręką, trudno to w końcu dziecko " niech ma".
ja kupiłam nowych kilka rzeczy tylko reszta jest albo z ciuchów albo prezenty i też za 100 kupiłam od znajomej mega pakę ciuszków typu WÓJCIK itd.
-
Lissa wrote:
kozgo , piekny masz usmiech !
Popieram w 100%!
Lissa wrote:walabia , no figurke to masz idealna, duza piers waska talia idealna kobieta
jedynie co to widze Ciebie w innej fryzurce, dluzszej i dodalabym jasnych refleksow
Dziękuję Lissa, chciałam przypomnieć,że ja MIAŁAM taką figurę i baaaaaaardzo daleko do niej teraz. A włosy całe życie miałam jasniejsze, ale już mi się znudziło ciągłe chodzenie do fryzjera na farbę. A dłuższe odpadają - ja mam strasznie słabe i cienkie włosy, więc trzeba by je jakoś specjalnie układać, a na to nie mam ani ochoty a tym bardziej umiejętności...
olala81 wrote:Ja tak jak Walabia uwielbiam kolory typu beże, ecru, brązy i takie kupowałam jeszcze w ciąży ( tez w lumpeksach) nawet leżaczek czy poście, ale jak mały się urodził i wszyscy zaczęli przynosić kolorowe ciuchy i zabawki to machnęłam ręką, trudno to w końcu dziecko " niech ma".
ja kupiłam nowych kilka rzeczy tylko reszta jest albo z ciuchów albo prezenty i też za 100 kupiłam od znajomej mega pakę ciuszków typu WÓJCIK itd.koral wrote:walabia chetnie bym sie na jakies polowanie wybrała, widzac jakie ciuszko ma Franio... powiedz mi jeszcze ze to ubranko ze zdjec w gwiazdki tez jest z ciuchów?
Te śpiochy dostał w prezencie od mojej uczennicy, która zapomniała oderwać metki. Kosztowały 70 zł w smyku. Ja sobie czasem żałuję coś za taką cenę kupić
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Lissa dziekuje oby Tymek miał usmiech po mamie
Walabia ja Cie rozumiem tez dostałam beżowo brązowe Body z krótkim i nie moge sie przemoc zeby Tynek w tym chodził haha
Kurczę a ja wam powiem ze duzo ładniej się czuje teraz niż przed porodem nie wiem w sumie czemu ale jakos tak bardziej kobieco mimo zmeczenia dobrze mi w mojej skórze
Olala dawaliśmy 5w1 i teraz zniosl dobrze w porównaniu z pierwsza dawka tylko przez 2h miał temperaturę ale bawił sie i śmiał jakby jej nie odczuł
Śpiochy za 70zl to masakra jakas serio za taki kawałeczki materiału.
Z naszego pleneru nici bo zaczęło lac ukryliśmy się w knajpie ale Tymek jakis niezadowolony poplakal i padł za to teraz w domu gada ze mna jak szalony a maz ma wychodne z kolegami pierwszy raz od poroduMakcza lubi tę wiadomość
-
Wróciliśmy z "imprezy". Franek mega zadowolony
kupiliśmy mu balona z helem. Ciesze się bo uwielbia balony z helem, jak się okazało. W starym balonie już hel praktycznie uszedł ale nie wyrzucaliśmy bo Franek go uwielbiał, no ale dziś nowy nabytek i znów Franky zadowolony
Otwarcie placu powinno brzmieć: "otwarcie mini placyku"
dokładnie są trzy sprzęty
rozbudowana zjeżdżalnia podwójna huśtawka i jakaś mini prowizorka ścianki wspinaczkowej
no ale mam nadzieję, że jak Franek będzie korzystał z placu zabaw to już będzie rozbudowany. Za to my sobie z Frankiem strzeliliśmy sesję przy oczku wodnym obok placu
Franek na otwarciu placu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 19:19
walabia, Lissa, olala81, Kaja, Makcza, Miriam lubią tę wiadomość
-
Tusia Ty to na jego siostrę wygladasz
hehe bardzo młodziutko:)
A co do gender my mamy fotelik samochodowy w fioletowe kwiatki po siostrzenicach i trudno stwierdziłam ze nie bede kupowała nowego bo to strata kasy ale to prawda jakos dziewczynki w samochodziki tak ale chłopcy w kwiatki czy różowe serduszka jakos nie bardzo. -
Lissa wrote:Walabia, a masz jakas fotke z dluzszymi wlosami ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 11:16
Tusia89, Lissa, Makcza, Miriam lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Walabia, za Twoją radą daliśmy Frankowi balon do rączki...
i rzeczywiście mam wrażenie, że mógłby tak w nieskończoność
aż musiałam filmik nakręcić
jednak filmik i tak nie oddaje pełnej euforii w jaką wpadł Franky
Mam nadzieję,że filmik Wam zadziała:
http://youtu.be/quvPH_W7KHU
Hehe dziewczyny, aż tak młodo wyglądam?!
Kozgo: a jestem tylko rok młodsza od Ciebiewalabia lubi tę wiadomość
-
Makcza, Hesia boska. Widać ze z niej taki aniołek. A za taka domowa bibliotekę, duzo bym oddała. Odkad mam Franka to jedyna książka jaka czytam jest "Pierwszy rok zycia dziecka" haha.
Walabia, piękne zdjęcia. A Twoj Franciszek to naprawde taki myśliciel i nie poeta tylko filozof :p
Tusia, fajny plac zabaw - za rok sie przydaMakcza lubi tę wiadomość