X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia - Trzymam mocno kciuki za szwagierkę!! Oby dzidzia wytrzymała choć te 10 tygodni!!

kozgo - mi takie cyrki przy piersi Mateo robił często wieczorami, ( jak jeszcze cyca ssał ;) ) chwilę zjadł, a potem normalnie przez dwie godziny jakieś piersi nie chciał za cholerę, przyszła dopiero określona godzina i się z cycusiem nagle przepraszał...może rzeczywiście mu mało leci i się denerwuje?

My dziś cały dzień w drodze, jestem padnięta jak nie wiem...musiałam jeszcze zahaczyć o dom teściowej :/ Mati zrobił mi chyba prezent i rozryczał się na widok ulubionej sąsiadki teściowej:P Powiem wam, że to był pierwszy raz, kiedy rozpłakał się na czyjkolwiek widok, zwykle obserwował tylko lub uśmiechał się, a tu taki zonk :P

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do placków dałam jeszxE świerza miętę i bazylię z ogródka pycha maz noe chciał sosu nawet tak mu smakowały hehe:)

No mój sie przeprasza dopiero o 5 rano hehe Bp najpierw u nas cyc potem kapiel no ale skoro nie budzi soe wczesniej to tyle mu wystarcza chyba w sumie podczas tego jezdnia napina sie dosyc mocno i baki puszcza wiec moze to taka końcówka kolki czy cos.

Mały juz spi a my kolacja w lozku i filmik jutro od samego rana milion rzeczy bo jedziemy dobdomi potem szczepienie potem do mojej babci a potem do mojej mamy i wraca tu oj cos czuje ze Tymek nie bedzie zachwycony taka ilością wrażeń naszczescie maz ma od pt 3 dni wolne to bedzie lżej.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam a co do Zojki to jest mega :) ślicznotka :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia dziękujemy szkoda ze nie jest tak grzeczna jak ładna haha!

Kozgo Zojka tak miała z tym karmieniem w tamtym tyg i to normalnie az mnie biła po twarzy ! Podnosiłam ja do odbeknievia chwile chodziłam i znow do cyca czasem pomagało czasem nosilam az zasnęła

• kozgo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moriam no i nas tez pomaga jak ja pionowa wezme do odbicia wprawdzie na krotko ale zawsze cos.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuuuuu widzę Zojka ma branie :-) nooo ślicznota jak ta Lala !!!

Marcel po kardiologu pani powiedziala , ze oba przewody się zamknęły młody zdrów jak Byk przespał całe badanie :-) a w Polsce ryczał na tym badaniu jak szalony teraz za rok kontrola !!!!

Teraz możemy sie urlopowac bez stresu bo to serduszko mnie stresowalo i jest b . dobrze

Miriam, olala81 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja super wieści :) Odpoczywajcie kochani :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia - do dwudziestego któregoś tyg. można założyć pessar. Owszem, podaje się sterydy na płucka w 2 dawkach (zastrzyk domięśniowy w pośladek) w odstępie 24 h. Dobrze zatem, by kobieta wytrzymała min. 2 doby, by zaczęły działać. Mi skracała się szyjka. W ciągu kilku dni o 1 cm przy całkowitym leżeniu. W 32 tc znalazłam się w szpitalu na podaniu sterydów. Po wyjściu cały czas leżałam, wstawałam tylko w razie konieczności do wc. Po 2 tyg (34 tc) była zgładzona i było już rozwarcie. Ważne, by bardzo się oszczędzała, najlepiej leżała i nie siedziała, bo nacisk na szyjkę powoduje jej skracanie. Nie chodzić po schodach! I lepiej, by nie miała skurczy, bo one nasilają proces skracania się szyjki. Jeśli wszystko trzyma, to może spokojnie dociagnąć do terminu. Trzeba pamiętać, że szyjka jest elastyczna i może się nieco wydłużyć. Bardzo w tym pomaga dużo leżenia, u mnie był problem od samego początku. Już w 9 tc miałam szyjkę zmiękczoną i ryzyko poronienia, ale po szpitalu i leżeniu było ok. Aż do magicznej 3 z przodu ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjaciółka stworzyła nowy temat, jeśli możecie to podzielcie się z nią Waszymi doświadczeniami :) dzięki :)

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/czop-na-ile-przed-porodem,3840.html

mycha89 lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie witam po długiejjjj przerwie :) cieszę się że wszystko u Was w porzadku maluszki przesłodkie i rosną jak na drożdżach. U nas też już jest ok Wikunia miała anemię ale już nadrobiła i nadal podbija moje serducho a teraz szykujemy Wikunii chrzest

pozdrawiam cieplutko wszystkie mamusie i skarbki

ps nie wiecie jak mi brakowało naszego forum kurcze nie wiedziałam ze można się tak uzależnić :P

doris85, Tusia89 lubią tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia witaj ponownie :) o fakt forum to uzaleznienie.

Mnie coś wzięło na sentymenty, pewnie z racji tego, ze przejęłam się szwagierką. Dokopałam się na forum do dnia mojego porodu. Wpis mojego męża ponownie mnie wzruszył :) postanowiłam sobie go skopiować;) pokażę kiedyś Frankowi... Chciałabym, żeby Franio odziedziczył wrażliwość po tacie ;)

Miriam lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętam jak krzyknęłam do męża: "chodź szybko! Mąż Tusi pisze o porodzie!!!" Heh, to były emocje :D

Tusia89 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa co za noc Tymka bardzo męczyły gazy i pobudki o 1, 1.30, 2 i 4.20 cyc i 5.45 pobudka i sie pakujemy i jedziemy do Warszawy moze troche zdrzemnie sie w samochodzie i na 11.15 szczepienie oj to bedzie długi dzien.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Zoja dzis cała noc sie kręciła co chwile cyc i znow kręcenie i tak w koło jestem pol przytomna a ta od godziny gada dobrze ze gada a nie wrzeszczy ;) oj chyba kawę strzelić muszę chociaż dawno nie pilam

• doris85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drugi dzień pobudka o 5.40. Znowu po pól h od karmienia zazyczyła sobie drugiego cyca a jak tylko odstawilam to ryk i tak do 7.30. Teraz padła i mam czas na śniadanko. O co jej może chodzić? Za to wczoraj usunęła o 19 z przerwa na karmienie i kąpiel o 20.

A tak w ogóle to dzień dobry!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 07:44

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzien dobry :) droga do Watszawy naszczescie bez problemow natomiast mój mózg został gdzies daleko miałam mamie oddać walizkę bo jutro jedzie nas morze i byłam tak przekonana o tym ze jest w mieszkaniu ze zapomniałam ze przecież Tynek jest w nia spakowany i walizka została na wsi masakra jakas jeszxze z niej rano rzeczy Tynka wyciagalam grrr gdzie ja mam glowe :(

Tymek zachwycony chwilowym powrotem do domu bawi sie w lozeczku jak szalony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 08:11

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry kobietki. Doris ja u Was obstawiam jakiś skok, bo za dużo tych zmian naraz. Za parę dni pewnie wszystko wróci do normy.
    Kozgo, tyle spraw na głowie, nie dziwne, że coś uleciało:-) powodzenia na szczepieniu.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzisiaj nawet ładnie spała w nocy, raz się obudziła o 3.50 i spała do rana :) ale od rana coś marudzi, chyba jej pogoda nie pasuje .;]

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry paniom....

Coś te dzieci nasze kiepsko tę noc zniosły...ja jestem nieprzytomna dosłownie...pobudka 22,1, 3:50...i jak zjadł mleko postanowił poczęstować się jeszcze własnym palcem i....chluuuust, wyhaftował to wypite mleko :/ musiałam go przebrać, zmienić prześcieradło, a chłopina mój w tym czasie się rozbudził i za cholerę nie chciał zasnąć :/ po godzinie skapitulowałam i dałam go ojcu, bo już nieprzytomna dosłownie nerwa dostawałam, a wiadomo jak to na dziecko wpływa...uspał go w wózku i spał niby do 7:30 i dostał mleko, na godzine jeszcze się zdrzemnął...A teraz od samego rana maruda jak nie wiem...ktoś mi dziecko podmienił chyba...

O wyspaniu przestałam marzyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 09:58

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

u nas nocka w miarę. Franek wydłuża sobie aktywność do 2h;)

Kozgo,powodzenia na szczepueniu.

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ