Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKoral moja teściowa wkoło mówi " a Ewelinka gotowała alanowi i fabiowi w takim garnku co pożyczyła od siostry co gotował i blendowal odrazu " nazywał sie jakoś baby cooking czy baby garnek
w koło to powtarza ze to taki dobry sposób a ja wkoło ze BLW haha może pomysł nad tym garnkiem tylko nie wiem ile to cudo kosztuje bo jak cena jak termomixu to duzo ale zapytam sie jak chcesz wiedzieć to nie trzeba było by zamrażać czy wędkować rachu ciachu podobno to jest
-
nick nieaktualny
-
Śliczna mała terrorystka ja poszłam w nosidle z Tymkiem na spacer i tez odpadł hehe chyba zanudzil go rozmowa przez telefon hehe jak prawdziwy facet
ile mozna słuchać gadajacej baby:)
Miriam a czy przy blw nigdy sie nie daje papek nawet na samym początku?
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW BLW nie podaje sie papek oczywiście jezeli ktos zaczyna od papek to może tez przeżyć pózniej ma BLW sle ogólnie chodzi o to by zaczac podawać dziecku jedzenie w kawałkach zupki kaszki w późniejszym okresie bo poprostu wszystko wyląduje na podłodze
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny,ale sie zdenerwowalam. Wlasnie moja szwagierka dostala pilne skierowanie do szpitala bo ma mocno skrocona szyjkę i ryzyko przedwczesnego porodu a jest dopiero w 26tc. Eh martwie sie, bardzo sie trzymamy,ze wszystkim sie mi zawsze radzila a teraz nie umiem jej pomoc, bo moja ciaza przebiegala bez problemów,oprócz nadciśnienia na końcówce. Koral z tego co pamietam bliźniaki dostawali cos na plucka tak? W którym bylas wtedy tygodniu? Czy ktoras z Was miala podobnie bo juz nie pamietam nawet. Eh...
-
Tusia bardzo mi przykro oby było dobrze duzo dziewczyn było ze skracający sie szyjka a rodziły w efekcie po terminie wiec tdzyn kciuki
Placki wyszły mega szkoda ze tak mało hehe maz pochłonął je
Lissa ja z Tymkiem tez ćwiczę a on za cholerę noe chce sie obracać koleżanki mowia ty sie coraz bo jak zacznie to będziesz musiała miec oczy naokoło głowy hehe -
Tusia w razie realnego zagrozenia wczesnym porodem podaje sie sterydy na pluca, ale mam nadzieje ze sie bez tego obejdzie i szwagierka wytrzyma minumin10 tygodni
kozgo hehe no wiem wiem alewiesz jak to jak juz prawie wszytskie to robia to tak czlowiek mysli no halo rusz te 4 litery i przekrec sie raz a porzadnie
Lekarz na szczepieniu pytal sie czy juz sie przekreca powiedzialam z enie a on ze to nie szkodzi ma jeszcze czas ( chociaz akurat ten lekarz nie jest moim autorytetem)
-
Kolezanki mają rację.bo choć Frankowi przewrotka z brzucha na plecy zdarzyła się tylko dwa razy jednego dnia to i tak już obawiam się go zostawiać samego na łóżku mimo, że jest szerokie.
eh, no tez mam nadzieję, że wszystko będzie ok, nie ma innej opcji. -
Lissa no wiem ja tez jak czytam ze nawet 3 miesięczne sie obracają a mój nie to troche presji jest ale moja lekarka mowila ze 5-6 miesiac to norma i bez stresu powoedziala tez ze sa dzieci które sie nie obracają i nie raczkują poprostu siadają i potem wstają wiec jak widac to bardzo indywidualna sprawa wiec przyjdzie i czas na nasze leniuszki
-
nick nieaktualnyTusia mi sie skracała lekarz zastanawiał sie nad krążkiem lub szwem obyło sie tylko na luteine i lezeniu plackiem a koniec końców robiłam wszystko a urodzic nie mogłam
Jezeli bedzie realne zagrożenie to dostanie sterydy na pucka bedzie dobrze ! Chociaż łatwo powiedzieć sama wiem jak sie przejmowałam mimo ze mówili ze bedzie ok -
Dziewczyny od kilku dni mamy problem z wieczornym karmieniem mały ssie cyca przez 5 minut a potem ogarnia go dzika wściekłość nie chce cyca za nic w swiecie odpycha go bije itd i tylko wieczorem sie tak zachowuje noe wiem od czego to moze byc a mleko jest i leci wiec noe wiem co jest wolałabym zeby sie najdł na noc.
-
Z obracaniem mamy progres. Obraca mi sie z brzucha na plecy w łóżku jak ma dość spania. Wcześniej zrobiła to 2 tygodnie temu! Kozgo ty sie nic nie martw. U nas na wątku po prostu bardzo rozwinięte dzieci są.
My dziś mamy dzień gimnastyki. Non stop chwyta stopki a jak jest bez pieluchy to prawie, prawie wkłada do buzia i znalazła sobie miękka przytulanke hipcia i robi sobie z niej poduszkę.
Kozgo, może mu za wolno leci i sie denerwuje. Albo brzuch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 19:51
-
Mateusz dopieo teraz zaczął się ładnie na boki przekręcać...przedtem też niby, ale wcześniej przy tym głowę bardzo do tyłu odchylał, a teraz widać, że przekręca się na boki jak należy...parę razy udało mu się przekręcić z brzucha na plecy, ale to też nie wiem na ile to świadome przekręcanie...
Co do spania, mały od początku kąpany jest w godzinach 18-19 góra i o ile nie spał po godzinie 16, to zasypia szybciutko...do 19:30 góra 20 już śpi...potem koło 23:30 karmienie na śpiocha ( zawsze z nadzieją, że to coś da i pośpi dłużej, ale jak na razie to ma w głębokim poważaniu moje modlitwy o spanie ciurkiem do 5-6) Jak tak wyliczyłam to mamy około 11-12 godzin nocnego snu, potem w dzień 2 drzemki po 30-40 minut i jedna 1,5 - 2 godziny...W sumie taki podział dnia mi pasuje, jak to walabia dobrze ujęła, fajnie jest mieć wolny wieczór
Córcię dopiero jak miała 3 lata udało się nauczyć chodzić spać o 19-20...
-
Tusia, ze mną lezała na patologii dziewczyna której skracala się szyjka, ale trafiła do szpitala jak miała 0,5 cm tylko. Nie pamiętam kiedy trafiła, ale była długo w szpitalu (ponad miesiąc). Urodziła w 34 tyg. Spokojnie, jak będzie potrzeba to założą jej szwy lub krążek. Dostanie zastrzyki na płucka i dodatkowo leki.
W szpitalu będzie bezpieczna, ciagły monitoring i spokojnie może wytrzymać do 40 tyg.
Kozgo ja też zrobiłam te placki. Były pyszne. Zrobiłam do nich sos tzatziki